Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Fajna fanowska czołówka, powinna taka być: http://www.youtube.com/watch?v=nZsTJEdyNKA
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Adex-fan Brooke pisze:Fajna fanowska czołówka, powinna taka być: http://www.youtube.com/watch?v=nZsTJEdyNKA
Czołówka fajna, ale mam zastrzeżenia co do czasu poświęcanego kolejnym desperatkom.

Jestem po 7x21
Odcinek dobry. Podobało mi się większość scen, odczuwalne jest to że jesteśmy już u końca serii. Teksty do Juanity, żeby się nie puszczała były śmieszne. Ciekawe czy wrócą do sprawy Grace, bo Gaby już chyba o niej zapomniała.
Ten stary gościu w kapeluszu to pewnie ten ojczym Gabi, ale wydawało mi się że on nie żyje.
Szkoda mi Susan, ale na pewno w finale wyjdzie na jaw że to ta wredota Felicia truła Paula.

Właśnie sobie tak z sentymentu oglądam wyrywkowo stare odcinki. Oglądam 3x20 i niestety stwierdzam że jest lepszy niż te obecne:(
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bardzo rozczarowałem się finałem 7 sezonu, wszystkie inne o wiele bardziej trzymały w napięciu i lepsze akcje. Tutaj większość była przewidywalna. Dziwaczne wprowadzenie tego ojczyma Gabi było głupie albo to jak go nastraszyła bronią, jak widać to nic nie dało i musiał Carlos w obronie Gabi zabić go i tu dziwi mnie jedna rzecz, dlaczego w przypadku Susan bez problemów oczyszczono ją z zarzutów mimo że Felicia zwiała a tutaj policja miałaby nie uwierzyć? Teraz desperatki i Carlosa połączyła nowa tajemnica, ale to wszystko takie jakieś liche, scenarzyści mogli wymyślić lepsze rzeczy. Przewidywalne też jest, że w następnym sezonie Tom i Lynette naprawią swoje małżeństwo, oczywiście życzę im tego bo to jednak najlepsza para w tym serialu. Dziwne że urwano wątek córki Gabi, nie wyszło w sumie też na jaw że ta matka Carlosa to zmarła po upadku ze schodów a nie przez auto (ale to już pewnie się nie wyda), szkoda też, iż urwano wątek Andrew. W ostatnich dwóch odcinkach za mało było dobrego humoru, najśmieszniejsze to chyba sceny z Renee, która przez pierwszą połowę sezonu wkurzała mnie jako kopia Edie, ale przez drugą połowę bardzo mi się spodobała i ożywiała humorystycznie wszystkie sceny jak np. ta jej krótka relacja z barmanem na przyjęciu (barmana grał Jason Winston George z Sunset Beach i Chirurgów). Nie dość że naciągane te wszystkie historie to jeszcze ciągle w tle jakieś morderstwo. Nadal uwielbiam ten serial i czekam na 8 sezon, oby jednak miał lepszy scenariusz. Wariatka Felicia była ciekawą postacią, jak dla mnie mogłaby przeżyć ten wypadek i wrócić dalej rozrabiać, za to Paul bardzo dobrze że poszedł siedzieć za zabicie Marty. Fajnie gdyby w następnym sezonie powróciła dorosła już córka Toma.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Grisza

Post autor: Grisza »

A mi się podobał finał 2 ostanie odcinki były dobre i na poziomie !
Zgodzę się ze wszytko było przewidziane, ale to musiało się zakończyć scenarzyści pewnie musieli pogodzić Carlosa i Bree. Wątek Gabi i tego że Ten ojczym wrócił był fajny, wyjaśniono co musiała przeżywać postać jak była mała i że ten człowiek to wariat nawet teraz chciał się dobrać do niej. Susan była cudowna na początku jak Mick pozwolił jej pójść do przyjaciółek !! :lol:
Lynette też była dobra, zachowała kamienną twarz jak pomyślała że Tom ją opuści.
Generalnie sezon podobał mi się
Nie wiem czy wiecie ale w 8 sezonie ma być nowa gospodyni Susan Lucci ma zabrać tak było gdzieś napisane chyba na soap opera networ uważam - ma ona być albo jaką nową zupełnie postać albo byłą żonę kogoś ... Oby 8 sezon był jeszcze lepszy niż 7
Ostatnio zmieniony 2011-05-17, 22:51 przez Grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
Grisza :)
sharkinator

Gdzie obejrzeliście finał?
Ja obejrzałęm tylko połowę (7x22) bo do drugiej części nie ma napisów.

Może ktoś podac jakiś link, gdzie można obejrzeć bez ściągania? Ja oglądam na iitv.info
sharkinator

Niestety muszę się zgodzić z Adexem. Oczywiście odcinki były bardzo ciekawe, ale było zbyt mało emocji jak na koniec sezonu:( Akcje z Renee były świetne. Chuck nie przypadł mi do gustu. Felicii mi nie szkoda, ale w sumie nie jest powiedziane, że zginęła.
Po co się pojawił Alejandro bo nie wychwyciłem? Tylko po to, żeby Carlos go zabił i żeby było coś na czym można budować nowy sezon?

Oczywiście pozostaję wiernym fanem serialu, ale muszę przyznać, że siódmy sezon był najsłabszym z dotychczasowych.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ja niestety też muszę się zgodzić - finał rozczarował (to zresztą nie jedyny finał (spośród seriali, które oglądam), który nie był najlepszy) ::kwasny::

Jedyny wątek, który mi się podobał w tej końcówce, to wątek Lynette i Toma ::ok::
Wiadomo, że na pewno się zejdą, ale mimo wszystko w przypadku tej pary ciekawie się ogląda taki kryzys ::jezyk:: :wink:

Ten wątek ze śmiercią ojczyma Gabi jakiś taki naciągany - za szybko się to wszystko potoczyło.
No ale w sumie teraz mamy nową "tajemnicę" na kolejny sezon.
Wydaje mi się, że ten wątek najciekawszy będzie w związku z nowym romansem Bree (facet mi się nie podoba tak w ogóle ::jezyk:: Wolałam Keith'a :serce: ) - bo przecież on jest gliną! ::jezyk::

Gdybym miała jakoś podsumować 7.sezon to jak dla mnie zdecydowanie lepsza była pierwsza połowa serii - mniej więcej do 10.odcinka ::ok::
Później emocje opadały, tak jakby ktoś "spuścił powietrze" z DH ::jezyk::
Ale na 8.sezon oczywiście czekam i liczę na to, że będzie lepszy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Który sezon był ostatnio na Polsacie?
Na tej stronie znalazłem wszystkie odcinki w bym sobie obejrzał, ale nie wiem, od którego zacząć.
http://iitv.info/gotowe-na-wszystko/
Tomala

Post autor: Tomala »

Damians pisze:Który sezon był ostatnio na Polsacie?
Na tej stronie znalazłem wszystkie odcinki w bym sobie obejrzał, ale nie wiem, od którego zacząć.
http://iitv.info/gotowe-na-wszystko/
Z tego co pamiętam to 5. sezon był ostatnim, który wyemitował Polsat :wink:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Czyli mam tutaj aż dwa sezony:)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Może sezon nie zachwycał i powiewało nudą, ale odcinek finałowy był naprawdę bardzo dobry. Najlepszy wątek to zdecydowanie Lynette&Tom, ale najlepsza była ostatnia scena ze skrzynią. Naprawdę - genialna!

I kilka krótkich spoilerów:

W finale 7. sezonu "Gotowe na wszystko" zostały z nowym problemem: kufrem z trupem ojczyma Gabrielle. To właśnie on będzie w dużej mierze napędzał akcję w kolejnej serii. Kufer znajdzie się w aucie Bree, która będzie nim odwozić swojego faceta policjanta. Czy Chuck odkryje, skąd bierze się podejrzany zapach?

W związku z zabiciem Alejandro Gabrielle będzie martwić się o stan emocjonalny Carlosa. Będzie szukać księdza, który wysłucha i rozgrzeszy jej męża.

Lynette i Tom Scavo będą w separacji. Jedno z nich albo nawet oboje będą chodzić znów na randki. Być może Tomem wciąż będzie zainteresowana Renee, a może pojawi się jakaś nowa kobieta w pracy byłego męża Lynette.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Jestem po finale ale niezbyt mi się podobał. Dziwne że wszystkie desperatki będą zamieszane ukrywanie tego zabójstwa przed innymi sąsiadami. Szkoda mi małżeństwa To-Lynette ale mam wrażenie, że wrócą do siebie.

Kilka fotek pięknej Evuni żeby ożywić temat :D :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Goku

Post autor: Goku »

Ósmy sezon "Desperate Housewives" będzie ostatnim! :shock: - http://www.tvline.com/2011/08/scoop-des ... is-season/

W takim razie muszę dokończyć jeszcze w te wakacje sezon 7 i ostatni sezon będę oglądać na bieżąco, nawet jeśli będzie koszmarnie słaby :P.
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

W takim razie szkoda więc, że serial nie zakończył się na siódmym, tak jak Cherry, czy jak mu tam, planował rozegrać całą historię. Widać, że historia mogłaby się właśnie skończyć, gdy niejako zatoczyła koło, Powrót Paula, wyjście na jaw tajemnicy tajemnicy Andrew w sprawie Juanity Solis, kolejne dziecko Scavo, szczęśliwa rodzinika Delfino. Tak naprawdę wszystkie wątki można było zgrabnie pokończyć, bo te, które teraz będą dalej, zostały wplecione na szybko - zabójstwo ojczyma Gaby, separacja Toma i Lynette, nowy chłopak Bree. Mam tylko nadzieję, że serial jako taki poziom zachowa jak do tej pory.
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo smutna informacja :( "Gotowe na wszystko" to mój ulubiony serial z tych, które obecnie oglądam i może nawet ulubiony serial ever. Ciężko mi się będzie z nim pożegnać :( Chyba się popłaczę na finale 8. sezonu...
ODPOWIEDZ