Post autor: Mareczek »

To chore ::kwasny::
Blisko trzy miesiące bez "Mody na sukces" :evil:

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czyli zobaczymy jeszcze piękną scenę :) i po tym przerwą :( oby tylko po wakacjach wrócili, ale fajnie że tę scenę zobaczymy przed. Ogólnie jednak chciałbym aby w wakacje dawali chociaż po jednym odcinku :( :evil: Piszmy do nich!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: bosskicinu »

Sorry za to wyrażenie ale ostro ich p...o ! Rozumiem po jednym odcinku codziennie, ale TRZY MIECHY PRZERWY to jest ostra przesada!

EDIT: Dawidek - usunąłem polityczny komentarz, bo po pierwsze był on obraźliwy, a po drugie - nie na temat.

Post autor: BeLieF »

Do bosskicinu:

Za to to chyba powinieneś dostać ostrzeżenie. Nie jest to grzeczne :roll:

Wracając do tematu też nie cieszy mnie tak długa przerwa w emisji MnS :roll: No ale trzeba jakoś to przeżyć :?
Ewentualnie pisać do TVP z prośbą o jeden odcinek we wakacje :roll:

Ogólnie czy mamy pewność że serial wróci po wakacjach na swoją godzinę? Jeśli tak to jeszcze da się to jakoś przeżyć, może oni potrzebują tego czasu aby oddalić się bardziej od USA, może pan lektor chce wakacje? :) na szczęście w USA nie ma takich przerw.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Oto odpowiedź ze strony TVP1 na nasze pytanie dotyczące emisji "Mody na sukces" w wakacje:
Niestety. Przez okres wakacji nie będziemy emitowć "Mody na sukces". Wróci na antenę we wrześniu.
Niby mamy pewność że wróci ale nie wiadomo co TVP przez wakacje wymyśli :roll: :evil:

Post autor: PetroPython »

Może być też tak, że we wrześniu zaczną nadawać po 1 odcinku na próbę, by zobaczyć ile ludzie będzie oglądać, jak oglądalność im się nie spodoba, to wtedy zdejmą i koniec.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Bosskicinu dostanie za chwilę ostrzeżenie.

Przeglądałem przed momentem program dla prasy na stronie TVP. Prawdę mówiąc, od 13 czerwca wchodzi wakacyjna ramówka, z powtórkami. Tak samo na Dwójce, czyli od 13 czerwca nie będzie generalnie co oglądać.
Pomysł z wakacyjną przerwą jest nieciekawy. Będę tęsknić za "MnS". :cry: Jak pisałem, wystarczył jeden odcinek w wakacje, a we wrześniu by wrócili z dwoma.
Wg mnie "MnS" wróci we wrześniu. Raczej TVP będzie emitować ten serial. Można spodziewać się gorszej pory emisji i ewentualnego stopniowego przenoszenia soapki do TVP Seriale, gdzie już i tak znajdują się seriale zagraniczne. I to właśnie na kanale tematycznym może być lepsza pora. Ciekawe, czy moja wizja się sprawdzi.

Dawidek pisze:Można spodziewać się gorszej pory emisji
Czyli pewnie rano lub przed południem :|

Przecież to wszystko spekulacje wasze tylko, serial zarabia dużo kasy dla Tvp1 i jest popularny, totalnie idiotyczne by było gdyby go usunęli. Pisał już ktoś do Tvp1? Odpisali coś?
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Adex, wiem, że to spekulacje, ale obserwuję poczynania TVP i jeśli nadawca nie jest zadowolony z oglądalności, to może podjąć niepopularną decyzję. "MnS" nie zniknie, ale z emisją może nie być już tak różowo. Nie wiem, jaki efekt chce osiągnąć telewizja publiczna robiąc przerwę w emisji. Ja jednak liczę na zdrowy rozsądek, a godzinę prawdy co do godzin emisji poznamy w pierwszej połowie sierpnia. Nie panikujmy. :wink:

Post autor: fandantego »

Bardzo żałuję, że TVP1 na okres wakacji ściąga emisję "Mody..." ale chyba po części rozumiem ich decyzję. Przez wakacje oglądalność na pewno by spadła - w tamtym roku w okresie od połowy czerwca do końca sierpnia (kiedy inne polskie seriale miały przerwę) wynosiła ona średnio 1,8 mln widzów. Jednak w tamtym sezonie 2009/2010 (wrzesień 2009 - czerwiec 2010) oglądalność "Mody..." była istotnie wyższa niż w tym sezonie (wrzesień 2010 - maj 2011). "Moda..." straciła jakieś 0,5 mln potencjalnych odbiorców. Biorąc pod uwagę to, że w tym roku w wakacje liczba ta byłaby pomniejszona o to 0,5 mln można spekulować z mniejszym bądź większym prawdopodobieństwem, że oglądalność oscylowała by w granicach 1,3 mln widzów, gdzie najlepsze odcinki gromadziły by do 1,5-1,6 mln a najgorsze mniej niż 1 mln widzów. To z ich perspektywy nieopłacalne. Lepiej powrócić z dobrą godziną we wrześniu z dwoma odcinkami i dobrą oglądalnością.

Kolejnym powodem mógł być urlop Stanisława Olejniczaka - lektora. Ten pan prawie nieprzerwanie od 17 lat czyta dialogi... Nie miał chyba 3-miesięcznym wakacji od "Mody...". Powinniśmy zrozumieć, że jest już zmęczony :wink:

Ale mam też takie podejrzenia, że TVP wróci z "Modą..." we wrześniu i jeśli oglądalność nie będzie satysfakcjonująca to mogą zdjąć serial po kilku miesiącach. Ot tak. Wątpię, aby przeniesiono emisję do TVP Seriale - nie zarobili na tym zbyt dużo biorąc pod uwagę zasięg i oglądalność tej stacji - to byłby gwóźdź do trumny dla "Mody..." w Polsce.

Liczę na to, że "Moda..." wróci we wrześniu - może TVP się postara i przygotuje jakieś specjalne proma nowych odcinków? No i sądzę, że najlepsza pora dla "Mody na sukces" to 16:15 i 16:40. Jednak obecna godzina nie jest zła...

BTW. Od 30 maja TVP1 będzie emitować po 1 odcinku o 16:30. I tak do ... 3 czerwca. Z kolei od 6 czerwca do 10 czerwca emisja 1 odcinka o 16:05. ::plask wczolo: Zmieniać godzinę emisji co tydzień - profeska. :|
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!

Post autor: jahek »

fandantego, ja też mam nadzieję, że wróci we wrześniu. Z drugiej strony emisja w czerwcu skończy się na odcinku 5475, co oznacza, że TVP1 wyemituje do końca odcinki z roku 2008 i cztery pierwsze odcinki z roku 2009. To tak jakby jedynce skończył się pakiet z odcinkami na rok 2008, który zawierał też parę odcinków z roku 2009.

Pytanie: czy telewizja zakupiła odcinki z roku 2009? Jeśli chciałaby emitować po dwa odcinki od września 2011 do września 2012 musiałaby zakupić też odcinki z roku 2010.
STREFKA czyli Stephanie, Thorne, Ridge, Eric, Felicia, Kristen i Angela

Post autor: fandantego »

http://www.facebook.com/modanasukceswakacje - tutaj toczymy bój z TVP1. Zapraszam!
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!

5 września wraca "Moda na sukces". :D Niestety tylko 1 odcinek od poniedziałku do piątku o 16:20. :twisted: ::kwasny:: :evil: ::plask wczolo: :zmiesz:: Powtórki o 4:55 następnego dnia. :ziewam: Znowu wszystko zacznie się wlec.... :evil:

Źródło: program dla prasy TVP
ODPOWIEDZ