Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
sbsssj

Post autor: sbsssj »

Na moim kanale YT wrzuciłem trochę czołówek. Jak ktoś lubi to polecam obejrzeć. :wink:
Nikt nie będzie żył za Ciebie...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

sbsssj pisze:Jak ktoś lubi to polecam obejrzeć. :wink:
No ja bardzo lubię. :)

Teraz czołówka jest aktualizowana właściwie co odcinek, występują różne kombinacje bohaterów. Zawsze są jedynie Zosia i Kuba (nawet jak nie występują w danym odcinku). Pamiętam jak przez pierwsze lata była tylko jedna wersja openingu. Szkoda, że wtedy nie dodawano ujęć tak ważnych postaci jak np. Mareczek, Agnieszka Walicka, Robert Donovan, albo Henryk Weiss-Korzycki.
Fajnie jest tak sobie przypomnieć dawnych wspaniałych bohaterów. Szkoda, że tylu ich już odeszło. :(
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sbsssj

DeaconFan pisze:
sbsssj pisze:Jak ktoś lubi to polecam obejrzeć. :wink:
No ja bardzo lubię. :)

Teraz czołówka jest aktualizowana właściwie co odcinek, występują różne kombinacje bohaterów.
No właśnie, jakby się chciało wrzucić wszystkie to zajęło by kilka dni i nocy. :lol:

Czasem oglądam te stare odcinki o 7:30 i niedawno widziałem w tym najstarszym openingu Agnieszkę, a nawet Anię (Alicja Bachleda-Curuś). Ale faktycznie parę lat go nie aktualizowano. :? Chociaż wrzuciłem jeden wyjątek od reguły (czołówka z 37 odcinka z 2000 r.).
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wielkie dzięki za te czołówki - uwielbiam czołówki "Na dobre i na złe" :D
Wiele osób miało ujęcia, które zostały wykorzystane tylko parę razy :P
Nie wiem, ale chyba Edyta Górnika też swoje miała - podobnie jak Daniel Olbrychski? :)
sbsssj

To bardzo możliwe, niestety odcinka z jej udziałem nie mogłem namierzyć w sieci. :( Ogólnie w dostępności odcinków jest taka dziura, przypadająca mniej więcej na lata 2001-2004. A szkoda, bo tam też było wiele ciekawych czołówek.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Przyznam, że zaskoczyło mnie to ujęcie z Danielem Olbrychskim. On tam chyba grał w jednym odcinku tylko jakiegoś ważnego pacjenta, ale teraz już nie pamiętam o co chodziło. Edyta Górniak jakąś piosenkarkę grała bodajże, ale nie pamiętam czy miała specjalne ujęcie w czołówce.
sbsssj pisze:przypadająca mniej więcej na lata 2001-2004. A szkoda, bo tam też było wiele ciekawych czołówek.
Tak. Pamiętam, że chyba jakoś wtedy w czołówce przez jakiś czas był Hubert - psycholog i facet Bożenki grany przez Szymona Bobrowskiego.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Co sądzicie o ostatnim występie Wiki? :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=cmPmmJB4_zE

A takie ujęcie Kuby było chyba tylko raz :shock: http://www.youtube.com/watch?v=QAN-eklT ... ideo_title
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Co sądzicie o ostatnim występie Wiki? :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=cmPmmJB4_zE
Wykonanie bardzo dobre. :) Wiedziałem, że wcielająca się w rolę Wiki Kasia Dąbrowska oprócz tego, że jest aktorką jest też piosenkarką. I tak się zastanawiałem kiedy jej talent wokalny zostanie wykorzystany w serialu. :)
Mareczek pisze:A takie ujęcie Kuby było chyba tylko raz :shock: http://www.youtube.com/wa...nel_video_title
Mi się wydaje, że co najmniej kilka razy, ale szybko zostało zastąpione tym obecnym gdzie Kuba trzyma w ręce kubek zdaje się. :wink:

Co do ostatnich odcinków to dodam, że bardzo podobają mi się sceny Zosi z dr Gawryło i nie ukrywam, że skoro Kuby praktycznie nie ma, liczę na jakiś romans między nimi. Wiktoria natomiast powinna się zejść z Przemkiem, a Agatę widziałbym z tym byłym pacjentem Pawłem. Fajnie, że ostatnio po długiej nieobecności pojawił się Konica. Oby i Marta niedługo wróciła. :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Przypomni mi ktoś z kim była na koniec swojej bytności w serialu Agata grana przez Dorotę Segdę? :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Była z mecenasem Depczykiem :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Była z mecenasem Depczykiem :wink:
I nawet wyszła za niego za mąż. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Nooo :D Pamiętam jak później on miał problemy z mafią :) Fajne były sceny kiedy jeszcze kreowano Sambora na czarny charakterm który pomagał jakimś szefom mafii :twisted: Boże, ile ja rzeczy pamiętam :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też to pamiętam. :D Fajne akcje były wtedy. Sambor rzeczywiście był wtedy kreowany na czarny charakter, potem się jakoś zrehabilitował. :wink:

A Maciek Depczyk pamiętam, że powrócił jeszcze gościnnie chyba na dwa odcinki w 2008 roku. Niestety Agata nie wróciła wraz z nim.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Pomiędzy Zosią i dr Gawryło coraz bardziej iskrzy. :P Podoba mi się jak rozwija się ten wątek. Kuba pewnie wróci jak już będzie za późno. :twisted:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ja też się cieszę z tego powodu :mrgreen:
Wątek znajomości Zosi i Gawryły to teraz mój ulubiony wątek w NDiNZ :serce:

Swoją drogą: ciekawe czy Kuba kiedykolwiek wróci (?) ::chytry::
ODPOWIEDZ