Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Moją ulubioną postacią jest Rebeca :D
Dawidku nie chce pisać nic spoilerowego, by nie psuć Ci niespodzianki, dlatego później daj sygnał do jakiego odcinka już oberzałeś :wink:
Ostatnio zmieniony 2011-04-09, 23:08 przez Mareczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Przecież napisałem, że widziałem już 22 odcinki. :wink: Nie dawaj mi spoilerów, chociaż i tak coś już wiem. Jak będę się wypowiadać później to będę sygnalizować ile widziałem. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Fantastyczne odcinki "Ducha Eleny" jak zawsze zresztą :P
Elena Calcanio jest nieobliczalna, ale tak naprawdę czarnym charakterem jest Dulce :twisted:
Dawidku, do którego odcinka "mogę" komentować? :)
Dawidek
Administrator

Na razie widziałem 32 odcinki. Na razie nie mam czasu ani możliwości oglądania dalej, ale jak nadarzy się okazja, to będę kontynuować. Faktycznie Dulce (po hiszpańsku dulce to słodki) jest na razie demoniczna. Ale chyba prawdziwym demonem jest Montechristo, jest po prostu najgroźniejszy. Plusem telki jest to, że prawie każdy ma w sobie coś negatywnego. :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

To koniecznie znajdź czas na 33 i 34 bo będzie świetna akcja :wink:
Dawidek pisze:Faktycznie Dulce (po hiszpańsku dulce to słodki) jest na razie demoniczna.
Faktycznie, narazie jest - a będzie jeszcze bardziej :P

Generalnie to do dziś wyemitowano 67 odcinków i powiem, że nadal utrzymuje wysoki poziom :D Nie jest to kolejna telenowela, która opowiada o miłości bogatej i biednej rodziny i wszystko toczy się wokół głównej pary. W "Duchu Eleny" porusza się masę pobocznych wątków, niektóre są nawet ciekawszy niż główny :P Mam nadzieję, że w święta będziesz mieć trochę czasu i zgłębisz kolejne tajemnice posiadłości Gironów :mrgreen:

Zabrzmiało to chyba jak reklama z TV :lol:
Dawidek
Administrator

Telenowele Telemundo generalnie trzymają poziom przez cały serial, niezależnie od ilości odcinków. Jedynie w "Hacjendzie La Tormenta" zepsuli ostatnie 3-4 odcinki.

Obejrzałem wczoraj, jak polecałeś odcinki 33 i 34. Faktycznie dużo się działo. Szkoda, że zginęli Mariela i zmarła Margo. Nie spodziewałem się, że tak szybko pożegnamy się z Benjaminem. Wydaje mi się też, że Daniela tylko udaje, że jest w dobrym stanie. Na razie nie wiem kiedy obejrzę następne odcinki. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Dawidku co sądzisz o dalszych odcinkach? Bo już wkrótce telenowela się u nas kończy i mogę powiedzieć - rewelacja! :mrgreen:
Elena Calcanio jest postacią godną tematu maturalnego! :twisted:
Napisałem nawet list do Any Layevskiej, czyli aktorki grającej bliźniaczki Calcanio! :D
Moje ulubione postacie to Elena Calcanio, Rebecka, Dulce, Fellipa i Alan Martin :D

Tutaj czołówka mojej roboty :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=T86qonNy ... ideo_title
Dawidek
Administrator

Czołówka genialna. :serce: Ale trochę mi zaspoilerowałeś. :D Ale nieznacznie. ::chytry:: Więc się tym nie przejmuj.

Wstyd przyznać, ale jestem dopiero po obejrzeniu 40 odcinków. Na jednej ze stron o telenowelach przeczytałem, że telenowela ma 150 odcinków. Tyle, że te dane, co do liczby odcinków się zmieniały. :wink:

Teraz mam zamiar przyśpieszyć oglądanie telenoweli, bo jest naprawdę ciekawa.
Na ten moment mogę powiedzieć, że Elena Lafe jest głupia! Jak ona mogła uwierzyć, że jej mąż się przespał z E. Calcanio. Przecież ona doskonale wie, że to podła intrygantka. Główna bohaterka sama sobie narobiła kłopotów. :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

Dopiero na 40? :P
Od tego czasu tyle się wydarzyło, że nawet w B&B przez 20 lat nie było tylu scen akcji i intryg :twisted:
Właśnie sprawdzam na jakim etapie jesteś i widzę, że masz Rebeckę w więzieniu :) Bardzo fajne sceny z Motylkiem i Rebecką. Wogóle uwielbiam tę strażniczkę Fellipę Chaparro, jej wątek bardzo się rozwinie w kolejnych odcinkach :wink:
Jak "Duch Eleny" się skończy to napiszę długaśnego posta o moich wrażeniach :P :lol: Mam nadzieję, że ktoś go przeczyta :)
Dawidek
Administrator

Jak obejrzę całość, to przeczytam uważnie Twój komentarz, więc możesz spokojnie pisać ile chcesz na ten temat. 8) W tej chwili oglądam 42 odcinek, więc się posuwam powolutku.
Awatar użytkownika
Mareczek

Jeszcze tylko dodam, że całość zamyka się w 117 odcinkach :wink:
Nick

Post autor: Nick »

Ana Layevska i Katie Barberi grają obecnie czarne charaktery ( córkę i matkę) w najnowszej telenoweli Telemundo - "Mi Corazon Insiste".

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mareczek

Wiem i właśnie dlatego wysyłam do nich listy na adres Telemundo :mrgreen:

I mam nadzieję, że ta telenowela będzie u nas emitowana, ponieważ zakochałem się w tych aktorkach! :serce:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Kto oglądał ostatni odcinek Osaczonej na Tv4? :) Czy w ogóle ktoś to oglądał? Ja co prawda nie, ale końcówkę widziałem i z ciekawości chciałem zobaczyć jak twórcy kończą te nowocześniejsze telenowele i oczywiście kończy się ogólnym szczęściem :) być może nowatorskie jest że nie na scenie ślubu (tu był nawet podwójny), ale po ślubie jest jeszcze sporo pokazane co się dzieje. Myślę że kto oglądał podobało mu się. Często jak pykałem po programach trafiałem na głownego bohatera, ma jakiś taki charakterystyczny wygląd że zapamiętałem go, takie trochę połączenie Thorne'a z Dante, pasowałby do B&B. :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Aktor nazywa się Dawid Zepeda 8)
Jest już znany w Polsce jako Bruno w "Zaklętej Miłości"(też leciała na TV4, nawet teraz powtarzają ją) i jako Alonso w "Kobiecie ze Stali" :P
ODPOWIEDZ