Dallas
- Adex-fan Brooke
Rosyjskie? Nie miałem rosyjskich
a teraz nawet czeskich nie mam a miałem czeską 1 i 2, Novę, Primę. Na Novie leciało Dallas, chyba nawet 2 razy lub drugi raz nie od początku. Ten serial miał jakoś 13-14 sezonów plus 2 epilogi (ale mało związane z tym co było w ostatnich odcinkach) oraz film wczesne lata, 1 sezon to tylko 5 odcinków. Jak na Novie po raz chyba trzeci chcieli dać Dallas i Dynastię to niestety przerwali po 10 odcinkach bo już czescy widzowie w większości nie chcieli trzeci raz. 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Co do odbioru telewizji czeskich, to napiszę w innym temacie.
"Dallas" leciał w Polsce, dokładnie na Polsacie, w latach 90. Pamiętam, że serial był emitowany w środy o 20. Nie oglądałem serialu, kilkakrotnie widywałem tylko czołówkę i fragmenty odcinków.
Nie wiem, czy Polsat pokazał wszystkie odcinki. Gdzieś i to dawno temu czytałem, że serial ma 375 odcinków. Ile jest w tym prawdy, tego to nie wiem.
"Dallas" leciał w Polsce, dokładnie na Polsacie, w latach 90. Pamiętam, że serial był emitowany w środy o 20. Nie oglądałem serialu, kilkakrotnie widywałem tylko czołówkę i fragmenty odcinków.
Nie wiem, czy Polsat pokazał wszystkie odcinki. Gdzieś i to dawno temu czytałem, że serial ma 375 odcinków. Ile jest w tym prawdy, tego to nie wiem.
- Adex-fan Brooke
Jakoś chyba tyle ma, nie wiem czy wiecie, ale Susan Flannery w nim grała jakąś psychopatkę chyba
te odcinki były na Polsacie a potem przerwali i większości odcinków nie dali na Polsat. Ale były na jakiejś mało dostępnej Wizji tv.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Nie problem sprawdzić na Wikipedii, że "Dallas" liczy 14 sezonów i 357 odcinków. Tutaj dużo informacji o serialu po angielsku: http://en.wikipedia.org/wiki/Dallas_%28TV_series%29
Ja sam nigdy nie oglądałem tego serialu, wiem jedynie że tam w jednej z głównych ról występował Patrick Duffy, czyli Stephen nr 2 z B&B.
Z ciekawości trochę poczytałem i nie wiem czy wiecie, ale "Dallas" miało także spin-off pt. "Knots Landing" liczący również aż 14 sezonów.
Swoją drogą, ciekawe jest to, że kiedyś seriale prime time miały aż taką liczbę sezonów. Teraz gdzieś tak chyba przy ósmym sezonie zazwyczaj serial się już wypala...
Ja sam nigdy nie oglądałem tego serialu, wiem jedynie że tam w jednej z głównych ról występował Patrick Duffy, czyli Stephen nr 2 z B&B.
Z ciekawości trochę poczytałem i nie wiem czy wiecie, ale "Dallas" miało także spin-off pt. "Knots Landing" liczący również aż 14 sezonów.
Swoją drogą, ciekawe jest to, że kiedyś seriale prime time miały aż taką liczbę sezonów. Teraz gdzieś tak chyba przy ósmym sezonie zazwyczaj serial się już wypala...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- Adex-fan Brooke
Ale ja mówię o kablówce
a Ty? A tak to kiedyś jeszcze z anteny łapałem.
- Adex-fan Brooke
To już pewne, nowe Dallas powstanie!
Pojawią się też 3 ikony z oryginału JR (Larry Hagman), Bobby (Patrick Duffy) i Sue Ellen (Linda Gray)
http://popconfidential.zap2it.com/2011/ ... new-dallas

Pojawią się też 3 ikony z oryginału JR (Larry Hagman), Bobby (Patrick Duffy) i Sue Ellen (Linda Gray)
http://popconfidential.zap2it.com/2011/ ... new-dallas

- Adex-fan Brooke
Ogląda ktoś kontynuację Dallas?
Były już 3 odcinki, wg mnie bardzo udany dalszy ciąg!
Ciekawa obsada...głównie, że jest po prostu dalsze życie weteranów Bobby'ego i JRa! To jest na prawdę szokujące, że ten stary hitowy serial doczekał się kontynuacji, wszystko trzyma się kupy (nie jak w kontynuacjach np. Melrose Place) i wszystko jest nowocześnie ładnie zmontowane. Jest też czołówka na wzór starej tyle, że bez postaci, zachęcam, chociaż prawdziwa gratka to jest dla tych co znają oryginał, ja w miarę znam, ale nie aż cały z detalami. Najbardziej mnie ciekawi czy serial odniesie sukces (a podobno pierwsze odcinki miały dobrą oglądalność) bo jeśli tak to jest duża szansa na taką samą kontynuację Dynastii a to dopiero byłby dla mnie szok.
- Adex-fan Brooke
Są polecam! Zwłaszcza że dwójka aktorów z Gotowych na wszystko, zerknij na torrentach.
- Adex-fan Brooke
Mary Alice i John a Larry Hagman (JR) też grał w jednym odcinku.