Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

No właśnie :|
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

W kulki sobie lecą. :roll:
Ale obawiam się, że nowa czołówka obecnej nie przebije...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Ale obawiam się, że nowa czołówka obecnej nie przebije...
Obawiam się, że to będzie coś takiego jak obecna M jak M ::kwasny:: Obecna czołówka jest świetna, ma dobre ujęcia, jest elegancka, prosta i nowoczesna :) Można łatwo zmienić bohaterów - dziś np. Hana była na miejscu Kuby :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Michał Żebrowski dołączył do obsady "Na dobre i na złe"! Zagra dr Falkowicza - nowego ordynatora chirurgii. :)
http://superseriale.se.pl/seriale/micha ... 07110.html
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Świetna wiadomość :D

Tymczasem o nowej czołówce wciaż nic nie słychać, a strasznie mnie kusiło zrobienie takiej przeróbki z nową piosenką przewodnią :P Co sądzicie http://www.youtube.com/watch?v=3Aq1v790 ... ideo_title
Strasznie mnie tylko wkurza, nowy znaczek z ograniczeniem wiekowym - niszczy cały efekt :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Świetna wiadomość :D
No, Żebrowski może swoją osobą znacznie wzmocnić obsadę. Tylko tak się zastanawiam czy scenarzyści nie próbują tym samym jakoś ostatecznie zastąpić kimś innym Artura Żmijewskiego. Wcześniej już Marek Bukowski (Piotr Gawryło) zapowiadał się na takiego nowego Kubę, a teraz jeszcze ma dojść Michał Żebrowski najprawdopodobniej w grudniu jako nowa silna męska postać...

Dzisiaj przegapiłem odcinek. Ciekawe czemu tak zwlekają z nową czołówką...

Co do przeróbki czołówki to nawet mi się podoba. :wink: I po parokrotnym przesłuchaniu stwierdzam, że nowa piosenka z closingu mi się również podoba. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

I dobrze, już w sumie nawet nie potrzebuję Burskiego w obsadzie, tym bardziej, że nawet jak było to pojawiał się jako tło :roll: Z Żebrowskim może być naprawdę bardzo dobrze, a prestiż serialu znacznie wzrośnie! :D

Mi też już muzyka się podoba, mimo, że na początku mówiłem inaczej ::rad::
sbsssj

Post autor: sbsssj »

Co do Burskiego - ostatnio ekipa ndinz kręciła sceny Żmijewskiego z Foremniakową w plenerze. Aktor zdementował też w wywiadzie, jakoby odchodził z serialu i nadal czuje się jego integralną częścią, mimo że ostatnio gościł na planie jakiś rok temu. :lol: No ale podobno Kuba ma wrócić z Australii (z jakąś swoją atrakcyjną asystentką, co może sygnalizować jakiś większy, nowy wątek) i uporządkować swoje sprawy. Jak ktoś jest ciekawy, to niech sobie zobaczy materiał na plejadzie. :wink:

Co do nowej czołówki - mam nadzieję, że nie będzie jakiejś gwałtownej zmiany. Też jestem zdania, że ta obecna prezentuje wysoki poziom i jest jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą z pośród wszystkich polskich seriali. W sumie mieliśmy już 3 różne czołówki od początku trwania ndinz, ale wszystkie były do siebie bardzo podobne i zachowały ten sam charakter. :) Liczę, że i tym razem będzie podobnie.
Nikt nie będzie żył za Ciebie...
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

sbsssj pisze:
Co do nowej czołówki - mam nadzieję, że nie będzie jakiejś gwałtownej zmiany. Też jestem zdania, że ta obecna prezentuje wysoki poziom i jest jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą z pośród wszystkich polskich seriali. W sumie mieliśmy już 3 różne czołówki od początku trwania ndinz, ale wszystkie były do siebie bardzo podobne i zachowały ten sam charakter. :) Liczę, że i tym razem będzie podobnie.

Niestety muszę cię zmartwić. Chociaż nie widziałem nowej czołówki NDiNZ i nie mogę tutaj podać oficjalnych informacji do do jej ostatecznego kształtu, to wszystko przemawia za tym, że będzie ona zrobiona w stylu nowej czołówki "M jak Miłość". Dlaczego?
Po 1) do kręcenia nowej czołówki zebrano wszystkich aktorów, zatem tworzono ujęcia, a nie tak jak w obecnej czołówce gdzie ujęcia są "wycięte z filmu".
Po 2) gdzieś pojawiły się 3/4 zdjęcia chyba Leny i Latoszka na tle greenboxu. A jak wiemy takie "interaktywne" czołówki jakie mają obecnie seriale ("Pierwsza miłość", "Na Wspólnej", "M jak miłość") kręci się właśnie na "zielonej ścianie".
Po 3) spójrzcie na profile "MjM', "NDiNZ" oraz "BSZ" na Facebooku. Wszystkie zrobione w tym samym "stylu" - przewodni motyw to "kolorowa wiązka światła" - którą widzimy w czołówce "M jak Miłość". Z pewnością taka wiązka "latająca" między postaciami będzie również w czołówce"Na dobre i na złe".
Po 4) Po "M jak Miłość" przyszedł czas na nową czołówkę "Na dobre...". I co potwierdzone z oficjalnego profilu "BSZ" - "Barwy..." również wkrótce otrzymają nowy opening. Zapewne będzie on stylizowany na czołówkę "M jak Miłość".

Tak więc w przeciągu najbliższych tygodniu wszystkie trzy seriale Dwójki - "M jak Miłość", "Barwy szczęścia" oraz "Na dobre i na złe" otrzymają nowe czołówki - robione "interaktywnie", w ten sam sposób.
Ostatnio zmieniony 2011-10-03, 23:25 przez fandantego, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ostatni odcinek ciekawy za sprawą wątków rezydentów. :wink:
Przemek oszalał dosłownie z miłości do tej Ludmiły. Już wcześniej zacząłem kibicować tej parze. Bardzo ładnie razem wyglądają. :)
Wiktoria była irytująca w tym odcinku. W końcu mogła samodzielnie operować. Sambor był dobry z tekstem "Kogo mam pani dać na asystę? Trettera?". :lol: Teraz mam nadzieję, że Wiki i Nina połączą razem siły przeciwko Borysowi, który jest po prostu chamski i gra nieczysto. Ciekawie by się oglądało ich dalsze starcia z nim.
Szkoda mi Sambora. Ciekawe jak się dalej potoczy ten wątek z ograniczeniem mu praw rodzicielskich.
Gawryło obecnie nie ma własnego wątku, a wcześniej miał w sumie aż trzy: flirt z Zosią, romans z Wiktorią i wątek z rodziną profesora. Przed wakacjami zakończyli te wszystkie wątki.
Pawicy mało było w tym odcinku. Czyli wygląda na to, że on już nie będzie tam leczył tylko "dyrektorował"?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nic nikt nie pisze, a wiadomo już na 100%, że zarówno Małgorzata Foremniak (Zosia) jak i Artur Żmijewski (Kuba) wrócą niebawem do serialu! :)
Zosia wróci dużo szybciej, na powrót Kuby będziemy musieli chyba poczekać jeszcze ze trzy miesiące. Kuba wróci w końcu z Australii, ale nie sam! Będzie mu towarzyszyć atrakcyjna młoda asystentka - Karen (w tej roli Anna Stępień) bez której Jakub nie będzie się mógł obejść. Zosia będzie o nią zazdrosna, a on nadal będzie zazdrosny o jej przyjaźń z Gawryłą (ten wątek też będzie kontynuowany). Później okaże się, że Kuba znów wyjeżdża, ale tym razem będzie kontynuował pracę w Berlinie co już ostatecznie przekona Zosię do tego, że ich małżeństwo stało się fikcją...
To i więcej znajdziecie w najnowszym ŚS.
Tutaj natomiast trochę informacji o nowej postaci dr Andrzeja Falkowicza (w tej roli Michał Żebrowski):

http://www.swiatseriali.pl/seriale/na-d ... nId,364715
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Czyżby szykował się rozwód Zosi i Kuby(już raz było blisko, jak Zośka zdradziła Kubę z Rafałęm)? :shock:
Awatar użytkownika
Mareczek

Nowa czołówka Na dobre i na złe jest słaba ::kwasny::
Skomentuję po odcinku :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie widziałem niestety wczoraj odcinka. Obejrzę w niedzielę powtórkę. :wink: Jestem bardzo ciekaw nowej czołówki.
Awatar użytkownika
DeaconFan

No więc znalazłem link na YT do nowej czołówki.
http://www.youtube.com/watch?v=PoDKs62SfLg

A mnie się podoba! :)
Szkoda tylko, że aktorzy nie są podpisani z imienia i nazwiska, ale jeśli chodzi o postaci to teraz przynajmniej jest to wszystko jednolicie (a nie jak dawniej gdzie niektórych lekarzy podpisywano nazwiskiem, innych imieniem, innych z tytułem dr a innych bez). :wink:
Ciekaw jestem bardzo czy czołówka będzie aktualizowana co odcinek tak jak dawniej. Mam nadzieję, że tak, bo nie wyobrażam sobie czołówki np. bez Pawicy, który przecież teraz jest bardzo ważną postacią!
No i Gawryło zaraz po Zosi! :D

Ogólnie czołówka taka jakby unowocześniona moim zdaniem, niemal wszyscy bohaterowie ładnie się prezentują. W sumie szkoda, że nie zdecydowano się też na piosenkę z tyłówki.
ODPOWIEDZ