Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Skisły pisze:
W najnowszym "Świecie Seriali jest napisane że Adam jednak nie będzie chciał wybaczyć Weronice :evil:.
Co za hipokryta! :roll:.
Jest napisane także że w trójkącie Adam/Weronika/Sebastian nie wszystko jest takie jak wydaje się im... Czyżby to jednak Adam miałby być ojcem dziecka Weroniki? :wink:
Też mi się tak wydaje... Na pewno Adam z czasem wybaczy Weronice a dziecko okaże się nie Sebastiana a męża Weroniki i będzie happy end. :)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

fandantego pisze: Też mi się tak wydaje... Na pewno Adam z czasem wybaczy Weronice a dziecko okaże się nie Sebastiana a męża Weroniki i będzie happy end. :)
Oby było tak jak piszesz :). Bardzo lubię tą parę i nie chciałbym żeby się rozstali :(
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Widziałem wczoraj odcinek i mam pytanie... Na co Michał wydał tyle kasy, że teraz wisi Borysowi?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Przegrał w kasynie
Awatar użytkownika
fandantego

Powiem Wam, że bardzo lubię ten serial i nie ukrywam tego, ale męczy mnie jak TVN traktuje widzów "Na Wspólnej". Po 1) serial powinien być emitowany 5 razy w tyg! W tej chwili mamy odcinki nakręcone w listopadzie ubiegłego roku! Teraz kręcą chyba coś około 1560 - 1570 odcinka, a wyemitowali niespełna 1470. Po 2) strona nawspolnej.tvn.pl jako jedyna (jeśli chodzi o strony aktualnie wyświetlanych seriali w TVN) nie została odświeżona. Nową stronę dostali PNŻ i Prosto w serce (który znika za 3 miesiące!). :roll:

A co do wątków: Gdyby było bardziej dynamiczniej to było by zdecydowanie ciekawiej. W tej chwili mamy 80 minut serialu tygodniowo, przy czym Klan i Plebania ma ponad 100 min, Pierwsza miłość ponad 125, M jak Miłość ma ponad 90 min, a BSZ 100 min. Ale co tam, jednak dało się wstawić serial przed Superkinem w piątek, szkoda, że nie pomyśleli o NW tylko wstawili nudnego Romana :roll:
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Fandantego, serialu nie mierzy się po ilości odcinków w tygodniu, po ilości minut w tygodniu i tym podobne. Najważniejsza jest fabuła oraz to, czy serial jest strawny, także od strony wizualnej. A jakoś techniczna nie jest obecnie najlepsza, śmiało można oglądać w Internecie, bo w TV jest ta sama jakość. Jeśli zaś chodzi o fabułę, to cały czas czytam spoilerki i nie widzę tam nic zbytnio ciekawego - może poza wątkiem Weroniki. :wink: Serial ewidentnie stracił klimat. Na Onecie nawet czytałem, że TVN zaprzecza, że chce w 2012 roku zdjąć serial z ramówki. Było o tym głośno na początku tego tygodnia.
Awatar użytkownika
fandantego

Dawidek pisze:Fandantego, serialu nie mierzy się po ilości odcinków w tygodniu, po ilości minut w tygodniu i tym podobne. Najważniejsza jest fabuła oraz to, czy serial jest strawny, także od strony wizualnej. A jakoś techniczna nie jest obecnie najlepsza, śmiało można oglądać w Internecie, bo w TV jest ta sama jakość. Jeśli zaś chodzi o fabułę, to cały czas czytam spoilerki i nie widzę tam nic zbytnio ciekawego - może poza wątkiem Weroniki. :wink: Serial ewidentnie stracił klimat. Na Onecie nawet czytałem, że TVN zaprzecza, że chce w 2012 roku zdjąć serial z ramówki. Było o tym głośno na początku tego tygodnia.
Oczywiście, liczba odcinków nie jest wyznacznikiem serialu, ale chodzi mi o to jak TVN traktuje ten serial - po macoszemu... 4 odcinki po 20 min to dla większości widzów zdecydowanie za mało, akcja posuwa się bardzo wolno. Mam znajomą, która prowadziła kiedyś stronę Ilony Wrońskiej (serialowej Kingi) i sama Ilona była bardzo zdziwiona kiedy zobaczyła, które teraz obecnie odcinki są emitowane. W tej chwili oglądamy odcinki nakręcone w listopadzie 2010, a mamy wrzesień 2011. ::ysz::

Co do emisji - serial na pewno nie zniknie na wiosnę. Zdementowano tą plotkę. Ekipa przeniosła się do nowej hali, cały plan zdjęciowy został przeniesiony z ul. Chełmskiej. Budynek WFDiF na Chełmskiej ma zostać zburzony i wybudowany nowy, podobno ściany się sypią :zeby: A gdyby teraz kończyli kręcić serial to nie przenosiliby się do nowego studia :) Poza tym mają nakręconą wystarczającą ilość odcinków, która spokojnie starczy do wakacji :zeby:
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Mam pytanie do ogladajacych: waszym zdaniem racje ma Basia czy Andrzej? Nawiazuje do postepowania wobec Daniela, ciekawi mnie wasza opinia :D
Awatar użytkownika
BeLieF

SPOILER ze "Świata Seriali"

Mąż Małgosi okaże się .... gejem :!: Gdy Magłosia wróci wcześniej z pracy, w sypialni zastanie szokujący widok: swojego męża i jego szefa śpiących razem w łóżku :shock:

Chyba zapowiada się dosyć odważna scena jak na polskie seriale :shock: :twisted:
Awatar użytkownika
fandantego

fanka mns pisze:Mam pytanie do ogladajacych: waszym zdaniem racje ma Basia czy Andrzej? Nawiazuje do postepowania wobec Daniela, ciekawi mnie wasza opinia :D
Jestem za tym, aby 18,19,20,21-latki (wzwyż), czyli osoby pełnoletnie decydowały same o sobie. To ich życie, ich błędy, na których się uczą. Akurat uważam, że Daniel postąpił honorowo nie idąc na zaliczenie do Doroty. Podzielam zdanie Andrzeja.

A co do Piotra to... jest to wielkie "WOW", bo chyba nikt tego się nie spodziewał. Były jakieś przesłanki, ale nie tak oczywiste. Jestem ciekawy jak potoczy się ten wątek ;)
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Jeśli Piotr się naprawdę okaże tym co mówią spoilery to będzie skończonym idiotą i egoistą. Zrujnuje tylko życie Gosi, która jest fajną kobietą i ciągle trafia na jakichś niewłaściwych facetów.
Oczywiście Piotr mógłby być gejem, ale po kij mu ślub?
Ostatnio zmieniony 2011-12-21, 23:33 przez sharkinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BeLieF

Wydaję mi się że po to żeby tylko rodzinka się nie dowiedziała o jego orientacji. :wink: Taki związek z kobietą na pokaz. ::krzyw::
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

fandantego pisze:
Jestem za tym, aby 18,19,20,21-latki (wzwyż), czyli osoby pełnoletnie decydowały same o sobie. To ich życie, ich błędy, na których się uczą. Akurat uważam, że Daniel postąpił honorowo nie idąc na zaliczenie do Doroty. Podzielam zdanie Andrzeja.
Ulzylo mi, juz myslalam, ze ze mnie wyrodana matka.... :twisted:

A co do Piotra..tak cos podejrzewalam, ze nie pasuja mi te spojrzenia miedzy nim a kolega szefem :shock:
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Obecnie pod długiej przerwie wróciłem do regularnego oglądania serialu i bez wahania mogę stwierdzić, że to najlepsza polska produkcja :mrgreen: Klimat serialu wcale nie został zatarty :wink: Scenarzyści dbają o dobór ciekawych wątków, momentami niespodziewane zwroty akcji oraz ciekawe perspektywy na przyszłość :P Jest jednak duży minus, a mianowicie zbyt duża odległość między odcinkami emitowanymi, a obecnie nagrywanymi. miałem nadzieje, że petycja, która powstała odnośnie piątego odcinka w piątek być może odniesie jakiś skutek,a dzięki temu przyspieszylibyśmy trochę z nadrabianiem. Jednak troszkę się przeliczyłem :wink:

W każdym razie serial naprawdę jest świetny :: bow :: a "M jak miłość", "Barwy szczęścia", "Pierwsza miłość" to nawet się nie umywają, nie wspominając już o "Klanie" czy "Plebanii".
Awatar użytkownika
fandantego

Sexi Ricky pisze:Obecnie pod długiej przerwie wróciłem do regularnego oglądania serialu i bez wahania mogę stwierdzić, że to najlepsza polska produkcja :mrgreen: Klimat serialu wcale nie został zatarty :wink: Scenarzyści dbają o dobór ciekawych wątków, momentami niespodziewane zwroty akcji oraz ciekawe perspektywy na przyszłość :P Jest jednak duży minus, a mianowicie zbyt duża odległość między odcinkami emitowanymi, a obecnie nagrywanymi. miałem nadzieje, że petycja, która powstała odnośnie piątego odcinka w piątek być może odniesie jakiś skutek,a dzięki temu przyspieszylibyśmy trochę z nadrabianiem. Jednak troszkę się przeliczyłem :wink:

W każdym razie serial naprawdę jest świetny :: bow :: a "M jak miłość", "Barwy szczęścia", "Pierwsza miłość" to nawet się nie umywają, nie wspominając już o "Klanie" czy "Plebanii".
Zgadzam się w 100% do tego co napisałeś. A odległość w NW między odcinkami nakręconymi a wyemitowanymi jest ogromna! (Chyba największa w polskiej tv). Kiedyś to było 3-4 miesiące a teraz jest już grubo ponad 8 miesięcy. Serial kręcony jest "dogrywkami" tzn. że np. dzisiaj kręcą 1640 odcinek a za tydzień 1630. Stąd te wahania pogody i niekiedy błędy ;) Z pewnego źródła wiem, że miesiąc temu Ilona Wrońska (Kinga) miała do zagrania sceny z odcinków 1639 - 1644. A więc teraz mniej więcej kręcą 1650 odcinek "Na Wspólnej". A przypominam, że wczoraj wyemitowano 1538.

2 stycznia mieliśmy odcinek ze studniówką Oli. Wprawdzie ta studniówka wyglądała jakby była wiosną, ale załóżmy, że była w styczniu ;) Czyli różnica czasu wynosi około 11 miesięcy. A to dlatego, że produkcja w małej przestrzeni czasu kręciła dużo odcinków, gdyż obawiali się, że hale w których jest kręcony serial zostaną im zabrane w grudniu 2010 roku. Jednak ostatecznie mogli kręcić do czerwca ubiegłego roku i od września kręcą już odcinki w Sękocinie (tam gdzie Na dobre i na złe, Sędzia Anna Maria Wesołowska itd).

Myślę, że w tej chwili (po przerwie wakacyjnej) odcinki "zrównają się" i tak jak u nas będzie wrzesień 2012 to oni będą mieli wrzesień 2011. :) Czyli będzie rok do tyłu. Zostaną zachowane pory roku i będzie na wzór "Klanu" tylko... rok różnicy :) Myślę, że takie rozwiązanie jest w tym wypadku najrozsądniejsze ;)
ODPOWIEDZ