Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Warto, warto! Oglądajcie i dzielcie się opinią - ja z Deaconem chętnie poczytamy sobie wasze komentarze
Zgadza się. :D
Bartek pisze: Podobały mi się postaci Stephanie i Kaśki. A ten cały Kaśka to jest gejem? Bo takie odniosłem wrażenie. Ale też widziałem, jak wspominał romans z kimś z czasów studiów.
Właściwie to pisze się zwyczajnie "Stefani" (bohaterka otrzymała to imię na cześć głównej bohaterski serialu "Powrót do Edenu" zdaje się - Stephanie Harper :mrgreen: ). A Kaśka nie jest gejem, tylko jest taki 'specyficzny', był związany ze Stefani właśnie. Tworzyli świetną, bardzo komiczną parę. Tak naprawdę nie wiadomo skąd ksywa "Kaśka". On naprawdę ma na imię Henryk. :P Ogólnie to tych postaci nie zobaczycie w pierwszych odcinkach. Stefani po raz pierwszy pojawiła się jakoś w 2008 roku, a Kaśka chyba w 2009.

No Skisły to zaczynaj również i komentujcie co jakiś czas te stare odcinki. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

No jestem już po 1 odcinku. :) I faktycznie serial bardzo przyjemny, zupełnie inny niż Klan czy MJM. Bardzo mi się spodobał. Już na samym początku jest jakaś tajemnica: zniknięcie Danusi sprzed 5 lat. Ale Kinga ściemniała przed Agą i Jankiem :mrgreen: Podobała mi się scena jak Teresa poszła do profesora i spytała się dlaczego jej koleżanka oblała egzamin. ::rad:: A pierwszy odtwórca Pawla jest jakiś dziwny, chyba się nie przyzwyczaję. :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Skisły pisze:A pierwszy odtwórca Pawla jest jakiś dziwny, chyba się nie przyzwyczaję.
Może zmienisz jeszcze zdanie. W pierwszym odcinku o ile dobrze pamiętam pojawił się dopiero na koniec, w drugim już będzie można go lepiej poznać. Jak dla mnie Mateusz Janicki był bardzo fajny w tej roli, taki naturalny i przez jakiś czas nie mogłem się przyzwyczaić do Mikołaja Krawczyka, który moim zdaniem przez pierwsze odcinki z jego udziałem grał dosyć sztucznie. No, ale z czasem się bardzo wyrobił i teraz jest jedną z największych gwiazd PM przecież. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Bartek pisze: A Ty Dawidku kiedy zaczynasz?
Po Nowym Roku, jak skończę "Linię życia". Jeszcze nie wiem, w jakim tempie będę oglądać, ale najpewniej będzie to 1 odcinek dziennie. Jako, że odcinki "PM" są dłuższe niż "LŻ", to raczej więcej nie będzie.

Możecie komentować odcinki czy bieżące, czy starsze. Będę starał się jakoś omijać spoilerki, więc się nie krępujcie. Podzielę się wrażeniami po pierwszych paru odcinkach. No i widzę, że zachęciłem innych użytkowników do pójścia w moje ślady. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

I jak Skisły? Robisz postępy w oglądaniu pierwszych odcinków PM?

Ja mam zaległości w najnowszych. No, ale nadeszły święta i biorę się za nadrabianie.

Mały spoilerek: już wkrótce zobaczymy Pawła z powrotem w krótkich włosach. :P
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Chwilowo nie mogłem oglądać z powodu braku czasu. Właśnie oglądam 2 odcinek i rozwaliło mnie jak Marysia krzyczała w tym parku "aaaaaa" :mrgreen: ::rad:: Ten pierwszy aktor który grał Pawła, całkiem dobrze gra sceny emocjonalne :D A to co zrobił Mariusz jest oburzające, jak tak można :evil: Dobrze Paweł określił "Brat bandyta" :twisted: No i świetna scena z pijanym Andrzejem, jakby to była wina Jana że Marysia wjechała ::loll:: ::loll::

A Krawczykowi lepiej w krótkich włosach
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mega szokujący spoiler odnośnie kolejnych odcinków (kto chce niech czyta):

- Śmiałek odkryje, że ma oprócz Emilki jeszcze jedną córkę. Najlepsze jest to, że okaże się nią być jego największy wróg... Malwina Florek!

Ale zaskakujących wydarzeń będzie jeszcze wiele. W najbliższych odcinkach czeka nas m.in: (uwaga, też spore spoilery)

- Sylwia wycofa zeznania obciążające Kamila i chłopak będzie mógł wrócić na wolność
- Paweł wygarnie wszystko Ance (że ta wiedziała o Julce) i kobieta zapadnie w śpiączkę
- napad na Barbarian i pobicie Pawła
- ktoś podłoży bombę w firmie Artura i będzie chciał go potrącić autem
- powróci Izabela, a wraz z nią pojawi się jej partner - nowa postać grana przez Rafała Mohra - adwokat Igor Kaczmarczyk, który będzie zdecydowanie negatywną postacią
- Marek zacznie spotykać się z... Anetą!
- Marek będzie uczęszczał do Adama na kurs tańca
- Błażej uświadomi sobie, że kocha Ewę i rozstanie się z Grażyną
- Nożownik wyjdzie na wolność
- Marysia zgodzi się wyjść za Huberta i będzie chciała wrócić z nim do Niemiec
- Wróci Iwona i będzie uwodzić Huberta
- Marysia zastanie Huberta i Iwonę w dwuznacznej sytuacji

Bardzo, bardzo ciekawe odcinki się zapowiadają. Naprawdę warto oglądać! :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

I niech ktoś mi jeszcze powie, że to nie jest najlepszy polski serial :D

Jak dla mnie Anka może umrzeć, mam jej serdecznie dość :twisted:
Zapewne dokonają zmiany w czołówce i dodadzą Anetę :P
Źle, źle, źle ::kwasny:: Miałem nadzieję, że Błażej z Grażyną dłużej ze sobą wytrzymają :(
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

- Śmiałek odkryje, że ma oprócz Emilki jeszcze jedną córkę. Najlepsze jest to, że okaże się nią być jego największy wróg... Malwina Florek!

Czy to jakiś żart :O? hyhyhy... Malwina córką? Toć ona mogłaby być jego ukochaną! W ogóle to nawet myślałam, że między nimi coś zaiskrzy... hehe.
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
Mareczek

Kolejne fantastyczne promo :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=HxKulWey ... AAAAAAAAAA
Polecam! :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dokładnie, szkoda trochę, że znałem wcześniej już spoilery ech... Inaczej jeszcze lepiej by się to promo oglądało. :D

Jeśli chcecie wiedzieć co będzie jeszcze później, to opracowałem takie kolejne mini spoilerki:

- Marian zmieni testament by podzielić majątek po połowie dla obu córek
- Wiktoria odkryje że Malwina nie jest jednak córką Śmiałka
- Nowy partner Izabeli - Igor będzie ją bił, ta wynajmie Franka, który będzie badał jego przeszłość i odkryje, że maltretował też swoją byłą żonę. Izabela publicznie upokorzy Igora.
- Do Wadlewa wróci Mirek, który będzie teraz sprawiał kłopoty wychowawcze, będzie m.in. kradł. Bartek zabierze chłopaka w odwiedziny do Artura.
- Nożownik, który wyjdzie na wolność niebawem obezwładni funkcjonariusza chroniącego Olę i napadnie na nią w jej mieszkaniu. Wcześniej jednak ostrzeże ją Robert, żeby dla swojego bezpieczeństwa kupiła sobie coś do samoobrony.
- Marek zjawi się w porę w domu i ruszy Oli na pomoc
- Ola po całym zajściu umówi się do kina z... Robertem. :P
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:- Wiktoria odkryje że Malwina nie jest jednak córką Śmiałka
Co? Szkoda :zmiesz::

Ogólnie to teraz w Pierwszej Miłości ciągle się coś dzieje - prowadzone jest wiele wątków z czego prawie wszystkie na wysokim poziomie. Szkoda tylko, że oglądalność nie jest większa :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Co? Szkoda
No, ale jednak przeczuwałem, że to odkręcą. No szkoda, szkoda...

No dokładnie, jest wielowątkowość - nie to co w aktualnych odcinkach B&B w USA ekhm... :roll:
I najlepsze, że jest dosłownie wszystko co powinno być w dobrej soap operze (obecnie za taką na pewno uważam Y&R) - romanse, trójkąty miłosne, kontrowersyjne związki (jak Błażej/Grażyna), zdrady, intrygi, biznes, wątki kryminalne, komediowe, niezłe sceny akcji. :wink:
I z biegiem lat zmieniło się na plus, że w końcu większość nowych postaci nie jest wprowadzana tylko na parenaście odcinków jak to dawniej bywało (np. taki Radek, Adam, Berenika - wydaje się, że mają już stałe miejsce w obsadzie), no i niektórzy powracają (teraz Izabela). Mi się marzy przede wszystkim powrót Agnieszki, Krzysztofa, Wojtusia z początków serialu, no ale nie bardzo jest dla nich teraz miejsce w serialu. Nie ma już Teresy, pojawili się Królowie... Patryk mógłby jakoś kiedyś "zmartwychwstać", zawsze można wymyślić, że rodzina w Stanach go nadal utrzymuje przy życiu i oszukała Emilkę o jego śmierci żeby do niej nie wracał.
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Patryk mógłby jakoś kiedyś "zmartwychwstać", zawsze można wymyślić, że rodzina w Stanach go nadal utrzymuje przy życiu i oszukała Emilkę o jego śmierci żeby do niej nie wracał.
Myślę, że dla PM nie jest to jakiś szczególny problem :D Jednak narazie nie jest to nam potrzebne, ale może kiedyś :)
Awatar użytkownika
Mareczek

ODPOWIEDZ