Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

DeaconFan pisze:bo Agata to przecież bardzo atrakcyjna kobieta (przynajmniej jak dla mnie
Bardzo ją lubię i bardzo mi się podoba już od początku - zawsze to podkreślałem :D

Odcinki skomentuje później, bo dziś nie oglądałem i mam nagrany :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Odcinki skomentuje później, bo dziś nie oglądałem i mam nagrany
OK, czekam z niecierpliwością. :) Zawsze miło poczytać opinię kogoś innego na temat ostatnich odcinków NDINZ. :)

No mnie Agata też się od początku podobała hehe. :) Poza tym jeśli chodzi o urodę bohaterek serialu to obecnie także Hana przykuwa moją większą uwagę. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Hana owszem, ale jednak gdybym miał wybierać to wolę Agatę :P
Kiedyś jeszcze szalenie podobała mi się Iwona, w którą wcielała się Karolina Gorczycza, ale jakoś im dłużej była w serialu tym mniej przestała mi się podobać :roll: :wink:
DeaconFan pisze:Zawsze miło poczytać opinię kogoś innego na temat ostatnich odcinków NDINZ.
Jutro opinią się pojawi :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Ok, obejrzałem już piątkowy odcinek :wink:
Muszę przyznać, że był bardzo fajny, mimo iż nie było Zosi :P
Dobrze, że poruszyli wątek transseksualizmu wśród nastolatków - to rzadkie w polskich serialach. Nawiasem mówiąc ten chłopak miał tak złą fryzurę, że później mnie irytował :roll:
Wątek Agaty się rozwija, mam nadzieję, że już wkrótce zakończy się jej małżeństwo z Pawłem - tym bardziej, że ten ma prawdopodobnie romans :twisted:
Blanka jest masakrycznie kiepska - strasznie mnie irytuje :? Ale w sumie cieszę się, że Wiki ma przez to wątek inny niż szpitalny :)

Czy Hana zmieniła kolor włosów? :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Wątek Agaty się rozwija, mam nadzieję, że już wkrótce zakończy się jej małżeństwo z Pawłem - tym bardziej, że ten ma prawdopodobnie romans
A ja liczę, że tak szybko się nie zakończy i że będzie jeszcze masa problemów z Pawłem. :P
No niestety jak zwykle nie mogłem się pohamować i zajrzałem do spoilerów odnośnie tego wątku i już wiem kim okaże się być ta Dorota ech... :P
Mareczek pisze:Czy Hana zmieniła kolor włosów?
Hmmm... :P Ja nie zauważyłem jakiejś specjalnej zmiany...

Co do wątku transseksualizmu wśród nastolatków to faktycznie dobrze, że to poruszyli, ale mnie też irytował nieco ten dzieciak tak samo jak i Aleksandra Woźniak grająca jego matkę (jakoś śmiesznie wyglądała jak dla mnie w tej fryzurze i tych okularach).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nikt coś nie komentuje ostatnio?

Tretter znów dyrektorem - w sumie dobrze, bo najbardziej się nadaje na to stanowisko ze wszystkich, chociaż ja lubię zmiany i szkoda, że Pawica tak szybko zrezygnował. Generalnie co do Pawicy to mam nadzieję, że nie odszedł całkiem z serialu? W sumie mogłaby na to wskazywać jego nieobecność w czołówce...
Natomiast dziwiłem się wcześniej, że dali do czołówki na koniec Konicę, no ale teraz rozumiem, został ordynatorem oddziału ratunkowego i jest go teraz więcej w serialu. :wink:

Nareszcie coś się nie udało Agacie, bo już mnie irytowała nieco tymi swoimi wszystkimi niezawodnymi diagnozami. Czekam na to co dalej wymyśli Paweł. ::chytry::
Sambor dobrze zrobił, że się nie zgodził przyjąć propozycji Niny. Czekam, aż ich połączy jakieś prawdziwe uczucie w końcu. Jednak wolałem Michała u boku Iwony, która niestety szybko zniknęła z serialu.
No i na koniec wielki cliffhanger, czyli nieoczekiwany powrót Kuby w nieoczekiwanej sytuacji. :P Żmijewski mógłby zdecydować się czy zostaje ostatecznie czy po prostu ostatecznie odchodzi, bo jak znowu zniknie... ::kwasny::
Awatar użytkownika
Mareczek

I mamy już pierwszą zmianę w czołówce NDiNZ - mianowicie dodali do niej Michała Żebrowskiego, czyli dk. Falkowicza :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Dziś fenomenalny odcinek Na dobre i na złe! :!: :D
Polecam wszystkim powtórkę w niedzielę, naprawdę warto! To jest serial na poziomie, a nie jakiś Klan, czy M jak miłość. :P
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Zgadzam się ::ok::
Odcinek super - dużo emocji.
I przy tym fajnie zrealizowane sceny akcji :wink:

NDiNZ cały czas trzyma dobry poziom i to akutalnie jedyny polski serial, który oglądam ::jezyk:: :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jak Wam się podoba postać dr Falkowicza? Bo mnie bardzo. Potrzebny był w serialu taki czarny charakterek. :D Sceny z nim są zawsze ciekawe. Teraz interesujące jest co będzie dalej w jego relacjach z Niną. Jak widać, oni się skądś znają. :P
Nareszcie mogę powiedzieć, że polubiłem Wiktorię. W sumie skoro Ludmiła kopnęła Przemka w tyłek to jestem już za tym, żeby Przemek i Wiki się zeszli...
No i ciekawe co dalej z Agatą...
Fajnie, że w końcu jest więcej Burskich i że Żmijewski wrócił i miał tyle scen do grania. Dobrze, że Kuba zwolnił tą Karen, która od początku mi się nie podobała...
No, ale czekam aż pojawi się znów Gawryło i czekam też wciąż na jakąś jego ostrą rozmowę z Kubą, a nie tylko mierzenie się spojrzeniami... :roll:
Na koniec dodam, że nie podoba mi się zwolnienie Bożenki i mam nadzieję, że to nie oznacza jej odejścia z serialu. Ostatnio przepadło przecież tyle starych ważnych postaci jak Monika, Marta, Edyta, Pawica... Zybert pojawia się od czasu do czasu... Mam nadzieję, że Bożenka wróci do pracy w szpitalu.
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Jak Wam się podoba postać dr Falkowicza? Bo mnie bardzo.
Mi wcale, wkurza mnie. Choć cieszę się, że jest ktoś "taki" :roll:
Nie podoba mi się styl mówienia Michała Żebrowskiego. Nie podoba mi się, że nie nosi fartucha lekarskiego w normalny sposób, przeciez tak nie powinno się podchodzić do pacjentów, on w każdej chwili może mu się zsunąć ::kwasny:: :roll:
DeaconFan pisze:Ostatnio przepadło przecież tyle starych ważnych postaci jak Monika, Marta, Edyta, Pawica...
To jest akurat najgorsze, bo w oóle już o nich nie mówią. Podobnie Orlicka - gdzie się teraz podziewa? Czy ten szpital ma jeszcze ordynatora interny? Nie mówię, że wszyscy mają być pokazywani przez cały czas, ale ktoś w jednym odcinku, a ktoś w drugim tak jak kiedyś :)

I co bardzo mnie w przypadku Na dobre i na złe irytuje to czołówka :P I nie chodzi mi tutaj absolutnie o jej wykonanie, tylko fakt, że nie dostosowują jej do każdego odcinka, tak jak miało to miejsce wcześniej ::kwasny:: Spójrzmy na taką Lenę (której nie lubię), która jest na początku, a już parę odcinków jej nie było. Natomiast Agata, której były poświęcone 3 odcinki pod rząd cały czas tkwi prawie na końcu, bo tylko przed Konicą :roll: Taka mała uwaga, ze strony fana wszelkich czołówek :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:I co bardzo mnie w przypadku Na dobre i na złe irytuje to czołówka I nie chodzi mi tutaj absolutnie o jej wykonanie, tylko fakt, że nie dostosowują jej do każdego odcinka, tak jak miało to miejsce wcześniej Spójrzmy na taką Lenę (której nie lubię), która jest na początku, a już parę odcinków jej nie było. Natomiast Agata, której były poświęcone 3 odcinki pod rząd cały czas tkwi prawie na końcu, bo tylko przed Konicą Taka mała uwaga, ze strony fana wszelkich czołówek
No to prawda, też nie mogę się do tego przyzwyczaić. No ostatnio, aż się prosi żeby w czołówce pojawili się choć na jeden odcinek Ruud, Bożenka albo Kuba mógłby być znowu choć na chwilę.
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Mareczek pisze:
DeaconFan pisze:Jak Wam się podoba postać dr Falkowicza? Bo mnie bardzo.
Mi wcale, wkurza mnie. Choć cieszę się, że jest ktoś "taki" :roll:
Nie podoba mi się styl mówienia Michała Żebrowskiego. Nie podoba mi się, że nie nosi fartucha lekarskiego w normalny sposób, przeciez tak nie powinno się podchodzić do pacjentów, on w każdej chwili może mu się zsunąć ::kwasny:: :roll:
Konsultanci w szpitalach np. profesorowie często tak noszą fartuchy :) nie miałam jeszcze wielu zajęć w szpitalu, ale z tego co wiem to tak jest ;)

Mnie się ta postać podoba, wprowadza trochę świeżości do serialu, chociaż też jest niefajne, że odstawiają kilka innych, "starych" postaci...

I pocieszył mnie ten tekst, że Falkowicz zdawał kilka razy biochemię, haha, poprawiło mi to nastrój przed poprawką z biofizyki :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Zrobiłem czołówkę, w której ująłem prawie wszystkich bohaterów (brak np Iwony, Wojtka), którzy wystąpili w tej czołówce, którą oglądalismy w latach 2008-2011 :) Moim zdaniem to była najlepsza wersja ze wszystkich czołówek, wszystko było w niej bardzo dopracowane i estetyczne. Na końcu dodałem scenę z główną trójką, czyli Zosią, Kubą i Brunonem :P Zresztą sami zobaczcie :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=vrKKKTjXtHo
Awatar użytkownika
DeaconFan

Fajna. :) Szkoda właśnie, że nie ma ujęć np. Wojtka i Iwony. Bardzo ładne ujęcia Doroty, Patrycji i Drzewieckiego, już zapomniałem jak wyglądali w czołówce.
Szkoda, że nowej tak już nie aktualizują...
ODPOWIEDZ