Na Wspólnej
-
Kto jest tak uważny i dojrzał zmian w "Na Wspólnej"? Chodzi oczywiście o zmiany związane z nową halą zdjęciową. Ale też można zauważyć, że urozmaicono podkład dźwiękowy i sposób kręcenia. Ale ja pokrótce o zmianach w planie:
- większe, nieco zmodyfikowane mieszkanie Kingi i Michała (drzwi wejściowe znajdują się w innym miejscu niż dotychczas);
- odnowione mieszkanie Renaty i Sławka;
- kosmetyczne zmiany w starym mieszkaniu Hofferów (brak tapety na ścianie, nowa firanka, nowe elementy - wazony);
- zmiany w barze - małe, ale widoczne;
- na dziedzińcu wreszcie zaświeciło prawdziwe słońce i to widać!
- szpital w którym pracuje Kamil jest zupełnie inny niż ten sprzed miesiąca (zaaranżowano go w hali zdjęciowej) i ta zmiana na plus!
- nowe mieszkanie Kamila i Zuzy
A wkrótce zobaczymy nową kuchnię u Ziębów, Brzozowscy odzyskają salon w swoim mieszkaniu (po 7 latach, po tym jak oddali go Zimińskim
), Igor ma mieć własne M, ma być nowe wejście frontowe do kamienicy przy Wspólnej (specjalnie zbudowane jako część hali w Sękocinie) i pewnie jeszcze nas czymś zaskoczą.
Dla mnie zmiany na duży +!
- większe, nieco zmodyfikowane mieszkanie Kingi i Michała (drzwi wejściowe znajdują się w innym miejscu niż dotychczas);
- kosmetyczne zmiany w starym mieszkaniu Hofferów (brak tapety na ścianie, nowa firanka, nowe elementy - wazony);

- szpital w którym pracuje Kamil jest zupełnie inny niż ten sprzed miesiąca (zaaranżowano go w hali zdjęciowej) i ta zmiana na plus!

A wkrótce zobaczymy nową kuchnię u Ziębów, Brzozowscy odzyskają salon w swoim mieszkaniu (po 7 latach, po tym jak oddali go Zimińskim

http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
O, a to ciekawefandantego pisze:Kto jest tak uważny i dojrzał zmian w "Na Wspólnej"? Chodzi oczywiście o zmiany związane z nową halą zdjęciową. Ale też można zauważyć, że urozmaicono podkład dźwiękowy i sposób kręcenia. Ale ja pokrótce o zmianach w planie:
A wkrótce zobaczymy nową kuchnię u Ziębów, Brzozowscy odzyskają salon w swoim mieszkaniu (po 7 latach, po tym jak oddali go Zimińskim), Igor ma mieć własne M, ma być nowe wejście frontowe do kamienicy przy Wspólnej (specjalnie zbudowane jako część hali w Sękocinie) i pewnie jeszcze nas czymś zaskoczą.

-
A to żałuj, bo ostatnio są dosyć ciekawe odcinkiTomala pisze:O, a to ciekawefandantego pisze:Kto jest tak uważny i dojrzał zmian w "Na Wspólnej"? Chodzi oczywiście o zmiany związane z nową halą zdjęciową. Ale też można zauważyć, że urozmaicono podkład dźwiękowy i sposób kręcenia. Ale ja pokrótce o zmianach w planie:
A wkrótce zobaczymy nową kuchnię u Ziębów, Brzozowscy odzyskają salon w swoim mieszkaniu (po 7 latach, po tym jak oddali go Zimińskim), Igor ma mieć własne M, ma być nowe wejście frontowe do kamienicy przy Wspólnej (specjalnie zbudowane jako część hali w Sękocinie) i pewnie jeszcze nas czymś zaskoczą.
Dla mnie zmiany na duży +!Muszę się przyjrzeć kiedyś, bo ostatnio rzadko oglądam ze względu na zbliżającą się maturę
.[/color]

Polecam powtórki w soboty

-
-
Informacja dla wiernych fanów - myślę, że to nie jest spoiler. Ale gdyby ktoś uznał, że jednak jest to zmieniam kolor czcionki.
Przed majowym weekendem kręcono sceny do odcinków 1732 i 1741.
źródło: zaprzyjaźniona osoba z produkcji "Na Wspólnej"
Co sądzicie o takim odstępie czasowym kręconych odcinków w stosunku do emisji? W czwartkowym odcinku było powiedziane, że jest 1 czerwca (oczywiście zeszłego, 2011 roku). Mamy maj 2012. Wydaje mi się, że produkcja chce zrobić tak, abyśmy mieli równy rok opóźnienia, tj odcinki kręcone np. w maju 2012 roku będziemy oglądać w TV w kwietniu/maju 2013 roku. Roczne wyprzedzenie. 130 odcinków to bardzo duże wyprzedzenie. Są plusy i minusy. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest kręcenie odcinków maksymalnie 2 miesiące przed emisją, ale to też nie jest złe - bo u nich wiosna i u nas też. Najgorszym rozwiązaniem był stan kiedy u nas była jesień a u nas wiosna, u nas wiosna a u nich jesień itd. Co o tym sądzicie? Obecnie nakręcone odcinki zostaną wyemitowane w marcu/kwietniu 2013 roku.
Przed majowym weekendem kręcono sceny do odcinków 1732 i 1741.
źródło: zaprzyjaźniona osoba z produkcji "Na Wspólnej"
Co sądzicie o takim odstępie czasowym kręconych odcinków w stosunku do emisji? W czwartkowym odcinku było powiedziane, że jest 1 czerwca (oczywiście zeszłego, 2011 roku). Mamy maj 2012. Wydaje mi się, że produkcja chce zrobić tak, abyśmy mieli równy rok opóźnienia, tj odcinki kręcone np. w maju 2012 roku będziemy oglądać w TV w kwietniu/maju 2013 roku. Roczne wyprzedzenie. 130 odcinków to bardzo duże wyprzedzenie. Są plusy i minusy. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest kręcenie odcinków maksymalnie 2 miesiące przed emisją, ale to też nie jest złe - bo u nich wiosna i u nas też. Najgorszym rozwiązaniem był stan kiedy u nas była jesień a u nas wiosna, u nas wiosna a u nich jesień itd. Co o tym sądzicie? Obecnie nakręcone odcinki zostaną wyemitowane w marcu/kwietniu 2013 roku.
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
-
Dla mnie to tez nie ma wiekszego znaczenia. Jednak trzeba przyznac, ze milo jest zobaczyc serialowe swieta na krotko przed Bozym Narodzeniem.
Jesli chodzi zas o Na Wspolnej to dziwne, ze jak na roczny odstep miedzy odcinkami kreconymi, a emitowanymi znamy tak malo spoilerow i na dobra sprawe nie wiemy co sie zdarzy wkrotce.
Jesli chodzi zas o Na Wspolnej to dziwne, ze jak na roczny odstep miedzy odcinkami kreconymi, a emitowanymi znamy tak malo spoilerow i na dobra sprawe nie wiemy co sie zdarzy wkrotce.
-
Korzystając z tego, że TVN powtarza odcinki ostatniego sezonu mogę w końcu obejrzeć zaległości. I właśnie teraz do mnie dotarło jakie obecne B&B jest denne. W Modzie leci ciągle wątek HLS, a w Na Wspólnej (najlepszy moim zdaniem polski serial) mamy mnogość wątków, aż samemu mi się nie chce wierzyć że jest tego tyle. Lista wątków (stan na jesień 2011, bo obecnie jestem na tym etapie):
- Roman/Honorata/Mikołaj - Roman podejmuje studia
- Kamil/Zuza - ciekawy wątek w szpitalu, w którym pracuje Kamil
- Marta/Janusz i Filip/Iwona - życie po rozstaniu toczy się dalej, do tego była żona Janusza ciągle coś do niego czuje
- Monika/Damian/Ziębowie - tu już w sumie finał wątku z udawaną ciążą Moniki
- Weronika/Adam/Sebastian - zdrada Weroniki, ciąża
- Iza/Jerzy/Edyta - nadopiekuńczość Jurka względem córki/Burzyński, Szalej
- Daniel/Dorota/Ola - mlodzieżowe love story, Daniel zakochuję się w doktorantce rzucając Olę
- Ewa - prześladowanie przez psychopatę
- Zimińscy/Dębkowie - ratowanie znajomych przed hinduską sektą Radżi Guru
- Gosia/Piotr - szybki ślub z apodyktycznym facetem, który zdaje się okaże się gejem
- Kinga/Michał - kłopoty finansowe spowodowane grą Michała w kasynie i jego głupotą
- Emilka/Agnieszka/Rafał/Ludwika - ucieczka Emilki, która porzuca swe dziecko/zauroczenie Ludwiki
- Igor/Magda/Sara - alkoholizm matki dziecka Igora, problemy w redakcji
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem, ale zadziwiło mnie że można prowadzić równolegle tyle wątków. Jak się nie podoba widzowi jeden to znajdzie coś fajnego w innym, bo jest w czym przebierać, o MNS nie można chyba teraz powiedziec nic dobrego..
- Roman/Honorata/Mikołaj - Roman podejmuje studia
- Kamil/Zuza - ciekawy wątek w szpitalu, w którym pracuje Kamil
- Marta/Janusz i Filip/Iwona - życie po rozstaniu toczy się dalej, do tego była żona Janusza ciągle coś do niego czuje
- Monika/Damian/Ziębowie - tu już w sumie finał wątku z udawaną ciążą Moniki
- Weronika/Adam/Sebastian - zdrada Weroniki, ciąża
- Iza/Jerzy/Edyta - nadopiekuńczość Jurka względem córki/Burzyński, Szalej
- Daniel/Dorota/Ola - mlodzieżowe love story, Daniel zakochuję się w doktorantce rzucając Olę
- Ewa - prześladowanie przez psychopatę
- Zimińscy/Dębkowie - ratowanie znajomych przed hinduską sektą Radżi Guru
- Gosia/Piotr - szybki ślub z apodyktycznym facetem, który zdaje się okaże się gejem
- Kinga/Michał - kłopoty finansowe spowodowane grą Michała w kasynie i jego głupotą
- Emilka/Agnieszka/Rafał/Ludwika - ucieczka Emilki, która porzuca swe dziecko/zauroczenie Ludwiki
- Igor/Magda/Sara - alkoholizm matki dziecka Igora, problemy w redakcji
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem, ale zadziwiło mnie że można prowadzić równolegle tyle wątków. Jak się nie podoba widzowi jeden to znajdzie coś fajnego w innym, bo jest w czym przebierać, o MNS nie można chyba teraz powiedziec nic dobrego..
-
Dlaczego nikt nie komentuje premierowych odcinków mojego ulubionego serialu?
Tyle ciekawych wątków, a wy siedzicie cicho
W wolnej chwili skomentuję bieżące epizody, a teraz dodaję najnowszą reklamę promującą kolejne
http://nawspolnej.tvn.pl/wideo/w-nadchodzacych-odcinkach-na-wspolnej,500562.html

Tyle ciekawych wątków, a wy siedzicie cicho

W wolnej chwili skomentuję bieżące epizody, a teraz dodaję najnowszą reklamę promującą kolejne

http://nawspolnej.tvn.pl/wideo/w-nadchodzacych-odcinkach-na-wspolnej,500562.html
-
-
No to już masz kompana to pogawędki o serialu
Jestem ciekaw, który z obecnych wątków podoba ci się najbardziej. Trzeba przyznac, że jest w czym wybierac
- Igor i sprawa Gajnego Na początku zaczęło się niewinnie, a teraz rozkręca się dobry wątek kryminalny. Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnowali jego i potencjału i ciekawie przedstawią punkt kulminacyjny perypetii wścibskiego i prawego dziennikarza Igora Nowaka
Robi się coraz bardziej niebezpiecznie, gdyż w grę wchodzi bezpieczeństwo osób z otoczenia mężczyzny (w tym jego córeczki)
Liczę też na to, że sytuacja zbliży go i matkę jego dziecka, w skutek czego znów będą razem
- Maksymilian bawi się w twardziela To jeden z ciekawszych wątków. Max wraca z daleka zupełnie odmieniony. Jest surowy, stanowczy, dąży do celu po trupach. Początkowo było trochę walki o władzę w firmie( niczym w FC
), trochę awantur, obitej twarzyczki. Na szczęście Iza rozwiązła zagadkę i poznała powód negatywnej metamorfozy syna. Jestem ciekaw jego dalszych relacji z poznaną prostytutką i ciekawe czy w obecnej sytuacji jego plan działania w Budmaxie zostanie wcielony w życie.
Michał przechodzi do konkurencji Może byc ciekawie, zważywszy na to, że w nowej firmie pracuje była kochanka Michała. Co prawda Michał zaprotestował współzawodnictwa ze swoją rodziną firmą, ale ja jednak myślę, że to nie koniec jego przygody z nowym otoczeniem i "przeuroczą" szefową.
Długi matki Weroniki Pożyczka, zadłużenia, komornik
To bardzo życiowy wątek, dlatego też mnie ciekawi. Szkoda, że bardzo przewidywalny. Pewnie Weronika spłaci długi matki i siostry i po herbacie. Ciekawe jednak jakie będą ich dalsze relacje.
Lumpex Honoraty Uwielbiam tą kobitkę. Jest przezabawna
Kibicuję jej od samego początku kiedy się pojawiła. Mam nadzieję, że secondhand, który niedawno otworzyła zacznie przynosi jej godne dochody, a sama Honorata będzie w pełni usatysfakcjonowana ze swojej pracy.
"Po drodze" toczy się jeszcze kilka innych wątków, ale wymieniłem te, które najbardziej mnie interesują. Zapomniałem jednak wspominec o Zimińskich, którzy od niedawna przechodzą mały kryzys
Danuta czuję się zaniedbana przez męża i pragnie zmian w swoim życiu. Zapisała się na tańce i jestem ciekaw czy nawiąże romans ze swoim instruktorem ( w tej roli Steffano Terrazino
)
Reklama promująca przyszłe odcinki:
http://nawspolnej.tvn.pl/wideo/w-nadchodzacych-odcinkach-na-wspolnej,512074.html

Jestem ciekaw, który z obecnych wątków podoba ci się najbardziej. Trzeba przyznac, że jest w czym wybierac

- Igor i sprawa Gajnego Na początku zaczęło się niewinnie, a teraz rozkręca się dobry wątek kryminalny. Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnowali jego i potencjału i ciekawie przedstawią punkt kulminacyjny perypetii wścibskiego i prawego dziennikarza Igora Nowaka

- Maksymilian bawi się w twardziela To jeden z ciekawszych wątków. Max wraca z daleka zupełnie odmieniony. Jest surowy, stanowczy, dąży do celu po trupach. Początkowo było trochę walki o władzę w firmie( niczym w FC

Michał przechodzi do konkurencji Może byc ciekawie, zważywszy na to, że w nowej firmie pracuje była kochanka Michała. Co prawda Michał zaprotestował współzawodnictwa ze swoją rodziną firmą, ale ja jednak myślę, że to nie koniec jego przygody z nowym otoczeniem i "przeuroczą" szefową.
Długi matki Weroniki Pożyczka, zadłużenia, komornik

Lumpex Honoraty Uwielbiam tą kobitkę. Jest przezabawna

"Po drodze" toczy się jeszcze kilka innych wątków, ale wymieniłem te, które najbardziej mnie interesują. Zapomniałem jednak wspominec o Zimińskich, którzy od niedawna przechodzą mały kryzys

Reklama promująca przyszłe odcinki:
http://nawspolnej.tvn.pl/wideo/w-nadchodzacych-odcinkach-na-wspolnej,512074.html
-
Ten wątek akurat mi się nudzi. Poza tym bardzo podobna sytuacja już miała miejsce kilka lat temu, gdy gangsterzy ścigali Igora, bo był im ponoć dłużny kasę. Też wtedy go szantażowali, że zrobią krzywdę jego kobiecie.Sexi Ricky pisze:- Igor i sprawa Gajnego
Zauważyłem, że internautom nie podoba się postawa Maksa. A mi wręcz odwrotnie, najlepszy wątek jak do tej pory. Chłopak całkowicie się zmienił i wychodzą pomału na jaw sekrety z Kumiko i jej ciążą.Sexi Ricky pisze:- Maksymilian bawi się w twardziela
Oby to nie był koniec wątku ze Zdybicką, bo Michał jednak nie przyjął jej oferty, a można by tu namieszać w tej sferze.Sexi Ricky pisze:Michał przechodzi do konkurencji
Mam podobne zdanie, ale możliwe jest, że ta siostra Weroniki wcale nie jest jej siostrą i oszuka Weronikę, co by było fajne. Nie lubię wątków o cudownym odnalezieniu dawnych krewnych.Sexi Ricky pisze:Długi matki Weroniki
Też ją uwielbiam, taka fajna uśmiechnięta babka, która przy Romanie wygląda naprawdę fajnie.Sexi Ricky pisze:Lumpex Honoraty
Lubię ich, ale wątek z tańcem do mnie przemawia.Sexi Ricky pisze:o Zimińskich
Lubię też oglądać panią Ludwikę i jej synka oraz Agnieszkę, nie wiem czemu ale zawsze się uśmiecham widząc ich wspólne sceny.
Poza tym bardzo lubię Filipa i Iwonę, mam nadzieję że będą razem i przypadkiem Filip nie będzie chciał wrócić do Marty, która jest strasznie irytująca tą swoją rozpaczą po śmierci Janusza, ale ją pewnie skrzyżują z Pawłem, co jest tak naciągane że aż żal.
Wątek Tadeusza i Ziębów, Żanetki i Wojtusia czy Cieślików też mną specjalnie nie porusza. W sumie wymieniłeś te najciekawsze wątki, też bym chyba wybrał akurat te. Aha lubiłem wątek Kingi i Smolnego, liczę jeszcze na wspólne sceny z nimi.
-