Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Grisza

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Grisza »

Warto dodać ,ze Finał DH oglądało rekordowo w tym sezonie 11.10 mln widzów. Było warto oglądajcie , szkoda że już nie będziemy tak pisali aktywnie w tym dziale. ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::
Srednia oglądalność 8 sezonu: 8,7mln spadek bo 7 sezon miał ok 11
Grisza :)
Tomala

Post autor: Tomala »

Obejrzałem właśnie finał DH i się mega wzruszyłem. To był po prostu najlepszy serial ever. Nie chce mi się rozpisywać co do szczegółów, po prostu kochałem to.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

Smutno, że to już koniec jednego z najlepszych seriali. Nie do końca jednak podoba mi się takie zakończenie, iż rozjechały się i już nie spotykały razem, pokazanie różnych zmarłych na koniec fajne, ale liczyłem na to, że to one jako staruszki dołączą do Mary Alice no i brakowało Edie ze zmarłych a z żywych w odcinku brakowało Andrew, natomiast powrót Katherine był wielkim rozczarowaniem, była jakaś dziwna, przecież było zapowiadane, że pojawi się i usłyszymy że z powodu śmierci Mike'a przybyła oraz, iż pokażą że ułożył jej się dobrze lesbijski związek a tu było na odwrót, bez sensu zwłaszcza, że wróciła na krótko. Rene, którą bardzo polubiłem w tej serii byłą świetna, przezabawne było, iż wpadła z Gaby do sklepu po suknie podczas kiedy Julie zaczęła rodzić. Dobrze, że Tom i Lynette wreszcie wrócili do siebie, to była też dobra scena w dobrym miejscu. Szkoda, że nie będzie kolejnej serii, mogłaby wrócić córka Toma i się mścić. Z Karen w sądzie przewidywalne, szkoda jej, iż zmarła, ale fajnie to ukazali. Brakowało mi jakiejś porządnej akcji w tym ostatnim odcinku a w zasadzie ogólnie w tym sezonie, szkoda. No i od razu zwróciłem uwagę na występ twórcy serialu, gdy wynosił meble Susan. A na koniec nowa tajemnica, której jednak nigdy nie poznamy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Rzeczywiście brakowało w finale takich postaci jak Andrew czy Danielle. Powrót Katherine miły, ale rzeczywiście szkoda, że rozwalili jej wątek z Robyn i ewidentnie widać, że Dana Delany pojawiła się tylko ze względu na to, że Marc Cherry ją uwielbia, bo raczej nic nie wniosła. Angie też mogłaby wrócić. Tak jak i z duchów brakowało Aidy i oczywiście Edie (w końcu jej prochy zostały rozsypane na Wisteria Lane!), ale na jej pojawienie się nie było szans, ze względu na konflikt ze scenarzystą. Można się domyślać, że ta blondyna w dalszym planie to Edie, bo jest tak uczesana jak ona i ludzie na amerykańskich forach spekulują, że to ona. ::rad:: Jednak ten sezon był genialny a i zakończenie bardzo dobre. Trochę nie do wiary, że ich drogi się rozeszły, ale tak to w życiu jest. Zresztą nie zostało powiedziane, że się nie kontaktują. Mary Alice tylko powiedziała, że już nigdy nie zagrają w pokera na Wisteria Lane. Będę za nimi tęsknił! Za jakiś czas jak będę miał chwilę przypomnę sobie wszystkie odcinki.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

No masz rację co do słów Mary Alice, również w wolnym czasie zamierzam oglądać od początku.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Adex a możesz wymienić wszystkie duchy które pojawiły się na końcu i kim były? Pamiętam tylko część, bo niektóre wątki dawno były. Ty masz pamięć do imion. Nie wiem czy dobrze zobaczyłem, że nie było też Felicii (?). Chyba muszę kilka razy końcówkę obejrzeć.

Znalazłem na necie coś takiego może ktoś zweryfikuje (duchy nie są wymienione zgodnie z pojawianiem się na ekranie i chyba nie wszystkie):

1. Mike Delfino
2. Mrs. McClusky
3. Mrs. McClusky's son (kind of assuming this one since she had her arm around a boy's shoulder and her son died when he was 12)
4.Lillian Simms (Katheryn Mayfair's aunt)
5. Beth Young
6. Chuck Vance
7. Alma Hodge
8. Rex Van De Kamp
9. Juanita "Mama" Solis
10. Martha Huber
11. George Williams
12. Nora Huntington
13. Ellie Leonard (drug dealer who lived in Gabby's house for a bit)
14. Bradley Scott (Carlos' boss)
15. Karl Mayer
16 Mona Clark (I think). Hit by the plane debris
17. Mary Alice Young
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Najbardziej brakowało mi ducha Edie, mogli przecież wyciąć jej postać z któregoś ze starych odcinków i ją tam wsadzić. Finał nie był jakoś spektakularny, bardzo mi smutno, że mój najlepszy serial przeszedł do historii.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

mailo pisze:Ty masz pamięć do imion
Oj nie, nie mam :) tzn zależy od serialu ;) A po finale na fox life chyba nie musimy już na biało tu oznaczać?
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Jeśli finał był na Fox Life, to już nie trzeba wybielać.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Adex moim zdaniem masz pamięć absolutną :D poza tym nie chodzi konkretnie o imiona a raczej o wątki, gdzie się pojawiali itp. Kojarzę twarze ale nie pamiętam.
Omar

Post autor: Omar »

Też już jestem po finale. Cieszę się bardzo, że serial do końca trzymał poziom. Choć ostatni sezon miał parę słabszych odcinków, ogólnie był genialny. Również zgodzę się, że raził brak ducha Eddie, no ale to z wiadomych względów. Bardzo zaskoczony byłem, że pojawiły się postacie takie jak, np. George czy Nora. Z kolei to mi przypomniało, że niestety nie powróciła nigdy córka Toma, a szkoda. I nie zauważyłem ducha Victora, męża Gaby i czarnoskórego chłopaka z drugiego sezonu. I faktycznie, Danielle i Andrew mogliby się pojawić chociażby tylko by się pokazać w związku z rozprawami Bree.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

No co do Andrewdo bez sensu - wprowadzili go na jeden odcinek n jakiś poboczny wątek z fikcyjną narzeczoną, a jak matka o mało co nie poszła do więzienia to go nie było.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Bardzo smutna wiadomość... Wczoraj w wieku 72 lat zmarła Kathryn Joosten, czyli Karen McCluskey :( Niesamowite, że zaledwie miesiąc temu jej bohaterka umarła w finale Gotowych na wszystko, a teraz ona sama... :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Grisza

Post autor: Grisza »

O Boże naprawdę to straszne!
Kathryn Joosten [RIP] była świetną aktorką , bardzo komediową a jej osttanie chwile w DH , były jednym z nie wielu moich ulubionych momentów. Wielka strata ....
Ona już poza planem chodziła z tymi białymi rurkami i aparatem widzieliście zdjęcia z planu , albo inne poza kulisowe ?
Grisza :)
sharkinator

Post autor: sharkinator »

To naprawdę smutno, że dopiero co pożegnaliśmy ją w serialu, a teraz odeszła naprawdę [*]

Ja ciągle słucham teraz melodii gdy umierała w DH http://www.youtube.com/watch?v=IH0_XfxnXWI
ODPOWIEDZ