"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Chyba już wszystkie polskie seriale są realizowane w HD. Większość z nich emitowana jest w TVP HD. Przed chwilą sobie obejrzałem ramówkę tej stacji i nie ma "Barw szczęścia", czy "Klanu", ale np. "Galeria", czy "Na dobre i na złe" są na tym kanale.
Mnie na HD nie zależy. Może dlatego, że jeszcze nie mam dekodera HD. Bardziej preferuję obejrzenie czegoś w wygodnym dla siebie czasie, dlatego sporo rzeczy oglądam w sieci.
A propos "MnS". Niestety, ale serial w Internecie jest gorszej jakości niż np. polskie seriale dostępne w serwisie TVP.pl. Moim zdaniem istnieje możliwość poprawienia jakości serialu w necie. Kolory są takie rozmyte, widać to szczególnie na ciemniejszych scenach, gdzie czerń jest tak naprawdę szara, a biel - też szara.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

No i stało się. TVP1 w HD :lol: Az miło popatrzeć. Co prawda nie miałem jeszcze okazji włączyć telewizora, ale już sama jakość odcinków "Mody na sukces" na stronie internetowej jest o niebo lepsza :mrgreen: Więc różnica musi być duża. z tego co widzę to format także uległ delikatnie zmianie i już nie będziemy oglądać serialu na całym ekranie. Troszkę dziwnie to wygląda, ale jestem ciekaw jak prezentuje się to w telewizji. Jutro ocenię :lol:

Polecam zajrzeć na tvp.pl :lol:
Dawidek
Administrator

Poprawa jest zauważalna. Lepsza jakość. I logo TVP1HD. Chyba jakimś cudem moje uwagi powędrowały do TVP. :lol: Przyjemniej się oglądało.

W piątek, 8 czerwca (dzień po Bożym Ciele) nie będzie "MnS": http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0608_1.txt. W samo święto odcinek jest normalnie.

Modyfikuję nazwę tematu. Od teraz wątek będzie się nazywał "MnS" w TVP". Bo emisja jest nie tylko w Jedynce, ale też w Internecie.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

No wszystko fajnie ale jak teraz oglądam na necie to tak sie zacina, że sie nie chce oglądać. I co mam z tym zrobić ?
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek może warto już wspomnieć (albo już było mówione), że podczas Euro cały progrm TVP stanie na głowie z powodu meczy i w ogóle nie będzie MNS.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

:shock: A zamiast MNS wcisneli jakiś program edukacyjny :evil:
cmk

Post autor: cmk »

Bez komentarza...
Awatar użytkownika
BeLieF

TVP powinno się trzymać jednej konkretnej wersji, a nie co chwile mieszać :evil: Skoro wcześniej wg programu dla prasy była MNS to powinna być!
Awatar użytkownika
BeLieF

Napisałem na fb, co o tym sądzę i dostałem odpowiedź że jednak będzie przerwa wakacyjna. :twisted: :evil: :x MNS prawdopodobnie wróci jesienią!
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

No przecież dopiero twierdzili, że będzie emisja wakacyjna :roll:
Kiedy na początku lutego ustalili, że "Moda na sukces" będzie wyświetlana o 11 to potem się tłumaczyli , że już nie mogą cofnąć zmian, bo ramówka jest ustalona i na ewentualne zmiany trzeba poczekać do jesieni. Teraz jednak mogą wprowadzić korekty w przeciągu kilku dni, bo przecież jeszcze tydzień temu twierdzili, że serial będzie emitowany latem.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Sexi Ricky pisze:No przecież dopiero twierdzili, że będzie emisja wakacyjna :roll:
Kiedy na początku lutego ustalili, że "Moda na sukces" będzie wyświetlana o 11 to potem się tłumaczyli , że już nie mogą cofnąć zmian, bo ramówka jest ustalona i na ewentualne zmiany trzeba poczekać do jesieni. Teraz jednak mogą wprowadzić korekty w przeciągu kilku dni, bo przecież jeszcze tydzień temu twierdzili, że serial będzie emitowany latem.
Przecież wakacje nie są teraz tylko w lipcu i w sierpniu:) Ja nie pisałem o wakacjach tylko o Euro i meczach co będą po 2 dziennie to wiadomo, że będą zmiany programowe (sprawdziłem na necie, że MNS nie będzie w ogóle) Euro się kończy 1 lipca więc czy będzie w wakacje czy nie to już od Euro nie zależy. Nie wiem skąd ta informacja na FB
Awatar użytkownika
BeLieF

Informacja wyciekła stąd iż napisałem co sądzę o braku odcinków podczas Euro. TVP odpisało że zmienili decyzje i jednak będzie przerwa wakacyjna, mimo iż miało jej nie być :roll:
Dawidek
Administrator

Tak naprawdę TVP zrobiła nas w balona. :evil: Nie brałem w ogóle pod uwagę faktu, że TVP z ostatniej chwili zmieni decyzję i będzie przerwa wakacyjna.
"MnS" jest niby od 25 czerwca o tych "nowych" porach, ale raczej na pewno wprowadzą korekty do tego programu dla prasy. :| Pozostawię to bez komentarza.
Grisza

Post autor: Grisza »

Oni sa okropni. No tak się nie da .... niech się później nie dziwą że mają problemy z kasą skoro zostawiają widzów na lodzie..
Grisza :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jeśli po wakacjach Moda wróci na 16 godzinę to da się przeżyć tę kolejną wakacyjną przerwę, ale nie ma na to żadnej gwarancji i spada popularność serialu przez taką długą przerwę a więc powinniśmy działać i bombardować Tvp1 skargami!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ