Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Wydaje mi się, że Anicie chodzi o Justina, Waltona seniora i Erica. :wink:

Podobał mi się gest Marcusa, że mimo że poznał biologicznego ojca, to chce, by Eric był jego adopcyjnym. Poczuł więź emocjonalną, i to powinno być najważniejsze, bo tak naprawdę nie wiadomo, czy Justin stanie się ojcem, z emocjonalnego punktu widzenia.
Bill za nic ma uczucia Katie, ważniejszy jest dla niego FC, a nie jego dziewczyna. Mam wrażenie, że on gra na jej uczuciach. Brooke i Ridge tez nieświadomie urazili jej dumę, ale Bill działa tu celowo.
Dawidek
Administrator

Nie mam żadnych wątpliwości. Bill to manipulant, gra na ludzkich emocjach, wydaje mi się, że chociaż próbował przekupić Katie pięknymi słowami. Ale sama Katie to dla mnie zagadka. Czy ona rzeczywiście kupiła jego piękne słówka, czy postanowiła prowadzić własną grę? Odkąd pamiętam, ta dziewczyna zawsze była cichą myszką, zawsze w cieniu sióstr. Teraz nadarzyła się okazja, by wyjść z cienia, pokazać na co ją stać.
W rozmowie sióstr, Brooke i Donna chcą dobrze, chcą uchronić Katie przed błędami. Jednak sądzę, że to Katie sama musi przekonać się o tym, czy Bill jest uczciwym facetem, czy nie i czy zasługuje na jej miłość. Siostry robią jej tez nieświadomie krzywdę deprecjonując jej umiejętności. Nie wiem, czy ona poradzi sobie na stanowisku szefowej FC (jeśli ostatecznie obejmie tę funkcję), pokazała jednak, że PR-owcem jest dobrym i zasługuje na uznanie (mimo, że nie ukończyła studiów w tej dziedzinie, chyba że o czymś nie wiem lub przeoczyłem).
Na tę chwilę kibicuję Forresterom by obronili firmę przed Spencerem. Zdaję sobie jednak sprawę, że dla FC szansą może być trafienie pod skrzydła Spencer Publications, ale niech powalczą jeszcze. Niech Bill wie, że nie sprzedadzą się tanio. :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Czyli dziś mieliśmy ostatni odcienk MNS przed wakacjami - szkoda ::kwasny::
Ostatnie odcinki są umiarkowanie ciekawe, właściwie to są naprawdę słabe. Może i intrygi Billa oraz choroba Stephanie przyciągnęłyby uwagę, gdyby akcja toczyła się szybciej :roll:
Nie komentowałem bieżących odcinków, bo w sumie codziennie było to samo. Cieszę się, że Spencer intryguje, ale jednak nie chciałbym, aby został właścicielem FC :?
W JackieM wieje nudą, szkoda, że nie ma już sesji z udziałem Jackie i Owena - przynajmniej było na co popatrzeć :P
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Ja uważam, że nawet dobrze się złożyło, że dzisiejszy odcinek to już ostatni :wink: Pozostawia parę nasuwających się pytań i o to chodzi. Między innymi: Czy Forresterowie zostaną bankrutami? :P Czy Bill Spencer przejmie ich firmę? Czy Spencer kocha Katie czy też ją wykorzystuje? Co kryje nagranie ojca Billa? czy Owen i Jackie wrócą do siebie? Co dalej z chorobą Stephanie?
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

I co powiecie po dzisiejszym odcinku?
Może i był nudny, ale miło było zobaczyć Erica, Brooke, Jarretta, Ricka, Billa, Katie, Steffy, Owena po 3-miesięcznej przerwie. Dobrze, że domek na plaży pozostał w rękach jednego z bohaterów, a nie zaginął bez śladu (jak np. dawny domek Macy, ten naprzeciwko domku Thorne'a też na plaży).
Między Billem a Katie jest jakaś tam chemia, ale nudy poza tym. Ciekawe co kryje film na którego okładce znajduje się Bill Sr. Zawsze podoba mi się to, jak scenarzyści nawiązują do dawnych postaci. Właśnie to jest największy atut oper mylanych - mają one po kilkadziesiąt lat i bardzo długą i bogatą przeszłość, którą mogą potem wykorzystać. To, co bardzo uwielbiam w Modzie, to powroty postaci sprzed lat, a jeszcze lepiej jak z twarzą tego samego aktora jak np. Whip niedawno.
Steffy może swoim zachowaniem przypominać Brooke - w ciągu 2 lat 3 facetów, a wielce prawdopodobne, że w przyszłości będą kolejni. Jednak nie widzę chemii, między Owenem, a młodą Forresterówną i wolałbym, aby Jackie&Owen pozostali razem.
Dawidek
Administrator

Steffy zaczyna mnie wkurzać. :evil: Niech pomyśli o swoim życiu, a nie wcina się w związek innych.
Forresterowie, jeśli się dowiedzą, że to Bill kupił domek na plaży, mogą być wściekli. Mogą się poczuć osaczeni przez Spencera. Z drugiej strony jednak jakaś kasa wpłynęła na ich konto i zmniejszą zadłużenie.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Jakie strasznie sztuczne było dzisiaj to tło za łodzią w scenie wypadku Steffy ! Nie dość , że kolor wody i nieba nienaturalny to jeszcze było widać jakby złączenia między kartonami :lol: Odcinek w miarę ciekawy, fjny wątek tej płyty z nagraniem Billa seniora (chyba to ten sam aktor , co grał wcześniej jak się nie mylę). Przypomniano stare czasy jak bill podkochiwał się w Stephanie.
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

mailo pisze:Jakie strasznie sztuczne było dzisiaj to tło za łodzią w scenie wypadku Steffy ! Nie dość , że kolor wody i nieba nienaturalny to jeszcze było widać jakby złączenia między kartonami
No dokładnie, dlatego mam nadzieję, że w przyszłości tego typu sceny będą nagrywane w plenerze i na prawdziwej łodzi.

Co do Billa Sr, to faktycznie był to ten sam aktor. :) Szkoda, że pojawił się tylko na filmie, ale zawsze coś. Tak samo zawiedziony byłem jak dawna żona Billa Sr - Margo Lynley pojawiła się w 2002 tylko w nowo nagranych wspomnieniach Marka.

Chciałbym, aby Bill Sr powrócił i nawiązał relacje z synem. Jego ożywienie byłoby chyba najmniej nierealnym zmartwychwstaniem w historii serialu.
cmk

Post autor: cmk »

Znam Bill'a Seniora tylko ze zdjęć, ale facet bardzo mocno się zmienił. Ciężko rozpoznać faceta.

A scenografia... szkoda gadać :) Fakt, że oglądamy w nieco lepszej jakości niż kiedyś i takie szczegóły będą zauważalne bardziej. Niemniej jednak to akurat była ogromna prowizorka - niebo zbyt błękitne, a 2-sekundowe ujęcie na domek na plaży było z szarym tłem... Zdecydowanie potrzeba więcej scen w prawdziwym plenerze ;)
Dawidek
Administrator

Zgadzam się, co do prowizorki sceny na łodzi. Takiego czegoś nawet latynoamerykańskie telenowele nie praktykują. ::loll::
Na tę chwilę nie mam złudzeń. Bill Jr. wypełnia wolę ojca i urabia Katie. Dziewczyna powinna się poważnie zastanowić nad szczerymi intencjami partnera. Brooke moim zdaniem nie powinna działać, bo jeszcze pogorszy sytuację i oddali swoją siostrę od rodziny. Katie sama musi ocenić, czy dobrze robi, angażując się w ten związek.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Upadek był strasznie sztuczny(niepotrzebnie się Steffy zaczęła szarpać), a to tło amatorszczyzna :lol:
Brooke nie powinna wpieprzać nosa w nie swoje sprawy, co ją obchodzi związek Bill'a i Katie? Ja tam mu wierzę że ją kocha!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Sceny na łodzi były tak sztuczne, że aż mi się niedobrze robiło. Dawno nie oglądałem odcinków na TVP1, więc mając świeżo przed oczami najnowsze odcinki (chyba nie będzie spoilerem jak powiem, że technologia kręcenia scen poszła tam znacznie do przodu) aż się wzdrygnąłem.

Nagranie z wolą Billa Sr było ciekawe. Nie przekreślałbym całkiem Billa Juniora odnośnie jego stosunku do Katie. Nawet taki zimny drań może mieć jakieś uczucia, o których posiadanie siebie wcześniej nie podejrzewał.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Steffy robi się powoli rozwiązła(Marcus, Rick, teraz Owen...!) , to jak podrywała jego to było żałosne :evil:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

DeaconFan pisze:Sceny na łodzi były tak sztuczne, że aż mi się niedobrze robiło. Dawno nie oglądałem odcinków na TVP1, więc mając świeżo przed oczami najnowsze odcinki (chyba nie będzie spoilerem jak powiem, że technologia kręcenia scen poszła tam znacznie do przodu) aż się wzdrygnąłem.

.
Ja dokładnie tak samo miałem przerwę i nagle zobaczyłem to niebo jakby namalowane farbami plakatowymi :lol:
Przypomniało mi się jak Ridge panikował kiedyś że Rick narazi Steffy na jakiś wypadek jak Phoebe. A tu proszę - wypadki chodza po ludziach, w najmniej spodziewanym momencie można się "potknąć".
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Obejrzalem juz 3 najnowsze odcinki i musze przyznać, że narazie wielkich akcji to nie ma. Najciekawiej było oglądać nagranie Billa Seniora. Bill Junior zapewnil Katie, że nie spełnia ostatniej woli ojca, ale jednak to robi odbierając firmę Ericowi. A jak oglądalem wypadek Steffy na łodzi to czułem sie jak w teatrzyku przez to morze i niebo. Jackie i Owen wreszcie doszli do porozumienia mysle jednak ze jakas przeszkoda niedługo stanie im znów na drodze
ODPOWIEDZ