Czarodziejki (Charmed)
Czarodziejki (Charmed)
Od soboty (13.05) POLSAT rozpoczyna emisję "Czarodziejki". Kiedyś serial ten był emitowany do II sezonu przez TVP 1. Występuje w nim m.in. Shannen Doherty (Brenda z "Beverly Hills 90210"). Emisja w każdą sobotę o godz. 13.00, powtórka w poniedziałki o godz. 9.45.
O serialu:
Serial komediowy doskonale łączący w sobie elementy fantasy, zagadki kryminalnej i romansu. Trzy piękne i kochające się siostry: Prue (Shannon Doherty), Phoebe (Alyssa Milano) oraz Piper (Holly Marie Combs) odkrywają swoje przeznaczenie: walkę z siłami zła i wykorzystując swoje magiczne moce czarująco potrafią się rozprawić z najbardziej nawet okropnymi przeciwnikami, także z nie tego świata. Pełne wdzięku i uroku osobistego nie mogą jednak szczęśliwie się zakochać...
Główne bohaterki tego serialu, siostry Halliwell odziedziczyły po zmarłej babci piękny, stary, wiktoriański dom w San Francisco. Spędziły w nim dzieciństwo, nad którym zaciążyło odejście ojca. Dziewczyny zawsze się różniły między sobą, miały inne podejście do życia i zamieszkały w różnych miejscach. Najstarsza z nich, Prue (Shannen Doherty) dążyła do zrobienia kariery i osiągnięcia sukcesu zawodowego, w przeciwieństwie do najmłodszej Phoebe (Alyssa Milano), która zawsze była niezależna i ekscentryczna. Średnia z sióstr, Piper (Holly Marie Combs) była najbardziej z nich zwyczajna i zarazem kreatywna. Uważa, że przez życie najlepiej iść z humorem i często pełni rolę mediatora w sporach między siostrami.
Spadek zmusił je do zamieszkania razem. Po wprowadzeniu się do domu znalazły na jego strychu Księgę Mroku i dzięki niej dowiedziały się, że w przeszłości wszystkie kobiety z ich rodziny parały się czarną magią i każda z nich odziedziczyła inną moc. Po odkryciu swoich zdolności Prue, Piper i Phobe będą musiały nauczyć się żyć jak prawdziwe czarodziejki, zachowując jednocześnie swoje wyjątkowe zdolności w sekrecie, a to nie jest proste we współczesnym świecie. Będą także musiały przestrzegać reguł, obowiązujących adeptów czarnej magii od wieków i liczyć się z konsekwencjami, jeśli je złamią. Czy wobec tylu wyzwań znajdą jeszcze czas na miłość, są przecież tylko młodymi i pięknymi kobietami?
Oto link: http://www.polsat.com.pl/oferta/news?inf=100073551&nr=1
O serialu:
Serial komediowy doskonale łączący w sobie elementy fantasy, zagadki kryminalnej i romansu. Trzy piękne i kochające się siostry: Prue (Shannon Doherty), Phoebe (Alyssa Milano) oraz Piper (Holly Marie Combs) odkrywają swoje przeznaczenie: walkę z siłami zła i wykorzystując swoje magiczne moce czarująco potrafią się rozprawić z najbardziej nawet okropnymi przeciwnikami, także z nie tego świata. Pełne wdzięku i uroku osobistego nie mogą jednak szczęśliwie się zakochać...
Główne bohaterki tego serialu, siostry Halliwell odziedziczyły po zmarłej babci piękny, stary, wiktoriański dom w San Francisco. Spędziły w nim dzieciństwo, nad którym zaciążyło odejście ojca. Dziewczyny zawsze się różniły między sobą, miały inne podejście do życia i zamieszkały w różnych miejscach. Najstarsza z nich, Prue (Shannen Doherty) dążyła do zrobienia kariery i osiągnięcia sukcesu zawodowego, w przeciwieństwie do najmłodszej Phoebe (Alyssa Milano), która zawsze była niezależna i ekscentryczna. Średnia z sióstr, Piper (Holly Marie Combs) była najbardziej z nich zwyczajna i zarazem kreatywna. Uważa, że przez życie najlepiej iść z humorem i często pełni rolę mediatora w sporach między siostrami.
Spadek zmusił je do zamieszkania razem. Po wprowadzeniu się do domu znalazły na jego strychu Księgę Mroku i dzięki niej dowiedziały się, że w przeszłości wszystkie kobiety z ich rodziny parały się czarną magią i każda z nich odziedziczyła inną moc. Po odkryciu swoich zdolności Prue, Piper i Phobe będą musiały nauczyć się żyć jak prawdziwe czarodziejki, zachowując jednocześnie swoje wyjątkowe zdolności w sekrecie, a to nie jest proste we współczesnym świecie. Będą także musiały przestrzegać reguł, obowiązujących adeptów czarnej magii od wieków i liczyć się z konsekwencjami, jeśli je złamią. Czy wobec tylu wyzwań znajdą jeszcze czas na miłość, są przecież tylko młodymi i pięknymi kobietami?
Oto link: http://www.polsat.com.pl/oferta/news?inf=100073551&nr=1
Ostatnio zmieniony 2010-06-24, 23:10 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Bardzo polubiłem ten serial i oglądałem odcinki, które pokazała Tvp1 - widziałem też coś z dalszych odcinków np. na czeskiej Primie gdzie serial jest popularny, nie wiem jednak czy będę miał dość chęci a przede wszystkim czasu śledzić dalej na Polsacie (czy w ogóle Polsat da kolejne serie?) Mam nadzieję że da, myślę że serial dużo stracił jak odeszła Prue. A w "Świecie seriali" napisano że w tym roku koniec produkcji serialu -czyli kręcono od 1998 do 2006.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
To bardzo miła niespodzianka ze strony Polsatu.
Będę oglądał.
Zapowiada się bardzo ciekawie...
Emisja też świetna bo sobota 13:00, zresztą można nagrać, albo skorzystać z powtórki w poniedziałek o 9:45.
Jest tu jeszcze jakiś fan "Czarodziejek" i będzie śledzić ich losy? Warto zobaczyć pierwszy odcinek!

Będę oglądał.

Zapowiada się bardzo ciekawie...
Emisja też świetna bo sobota 13:00, zresztą można nagrać, albo skorzystać z powtórki w poniedziałek o 9:45.
Jest tu jeszcze jakiś fan "Czarodziejek" i będzie śledzić ich losy? Warto zobaczyć pierwszy odcinek!
-
Lubiłem ten serial w USa leci juz 10 sezon, a u nas II dopiero? HAHA! cóż! Ja przestałem go oglądac kiedy przeczytałem, że zabili Pure, czyli Shannon. To byl moja ulubiona postac, zmulona srednia sisotra i przesłodzona, całująca kinowego bohatere Pheobe mnie denerwowała czasami. Jak się okazało mamuśka trzech sióstr była prostytutą - zart - i miała bękarta. Więc siła trzech sióstr wciąż mogła być onlinie!
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Ja czsami nie mogłem jej strawić, za bardzo się woziła.
- Adex-fan Brooke
- x 66
I gościnnie występowały osoby znane z innych seriali np. Mark z "Sunset Beach", Sable z "Dynastii"
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ja przez to, że Shannen grała tylko do 3. sezonu to odpusciłem sobie.gregi pisze:swietny serial, ogladalem kiedys ze wzgledu na Shannen Doherty i teraz tez bede. fajnie
Postać którą grała Shannon - czarodziejka któa była najstarsza z sióstr i trzymała przewanie wszystko w całości - umrze pod koniec III sezonu. Jej śmierć nie powinna się zdarzyć, ponieważ siła sióstr istnieje gdy żyją wszystkie trzy. Smierc głownej postaci niebyla zamierzona, jednak Shannon zażądała podwyżki z 90 000 $ o 30 000 więcej. Aktorce chodziło głownie o to by dostawać wiecej niż Alyssa Milano (110 000$). Po licznych awaturach, producencijak zawse usunęli postac, ktra grała. W IV sezonie okazało się, że matka sióstr miała romans z innym człowiekiem i urodziła mu dziecko (ciekawe ze sisotrzyczki nie zauważyły brzucha mamusi?). Dziecko była płci żeńskiej, rzecz jasna. Po śmierci Pure owe nieślubne dziecko zaczęło czarowac, co wyczuły dwie siostry. Jak się okazało magiczna moc trzech sióstr może wciąż działać. Beznadzieja!
Rzeczywiście naciągane.Jejku,nie mogli jej już dac tej kasy?Przecież to główna postać więc już mogli rzucić jej te 30 tys więcej,w końcu i tak ją pewnie więcej osób kojarzy niż Milano(coś nie lubie tej aktorki).Zupełnie dziwne znaleźli rozwiązanie sytuacji(rodem z MNS
).A jakim cudem ją uśmiercili skoro taką niby mają moc we trójke,że nic im się nie może stać?No i co z czwartą siostrzyczką,tak po prostu się odnalazła i dołaczyła do tamtych?