Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
DeaconFan
Moderator
x 27

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Widziałem fajny długi zwiastun nowych odcinków na TVN. Ja niestety nie mam kompletnie czasu na oglądanie tego serialu, ale znam bohaterów, gdyż oglądałem parę lat temu. Generalnie z tego co się orientuje to NW to jedna z najlepszych polskich tasiemcowych produkcji w obecnym czasie. Wydaje mi się, że trzyma poziom podobnie jak np. Na dobre i na złe oraz Pierwsza Miłość. Nie wiem jak Barwy Szczęścia. No, ale np. scenarzyści Klanu czy M jak Miłość mogą się przy nich schować...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Ja oglądam :wink:
Chociaż w tym roku sporadycznie śledzę odcinki. Są postacie, które lubię, a inne działają mi na nerwy. Ostatnio jest dużo Borysa. Może, dlatego też ograniczyłem oglądanie serialu :roll:

Zgadzam się co do opinii, że to jedna z najlepszych polskich produkcji. "M jak miłość" nie trzyma już dawnego poziomu, a "Pierwsza Miłość" jest jak dla mnie zbyt przekombinowana. O "Klanie" to nawet nie wspominam.
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja niestety też już nie oglądam odkąd zacząłem studia, bo nie mam telewizji w mieszkaniu, a w necie nie mam też zbytnio czasu na oglądanie. Mógłby ktoś opisać co się teraz dzieje w serialu u wszystkich postaci?
Ogólnie uważam, że NW mimo, że obecnie nie oglądam, ale jeszcze we wrześniu oglądałem, to najlepszy obecnie polski tasiemiec. M jak miłość też już nie oglądam z tego samego powodu co NW, ale jak oglądałem jeszcze to już były coraz gorsze odcinki niestety, reszta seriali to już totalna beznadzieja moim zdaniem. Tak szczerze to nie rozumiem popularności Pierwszej Miłości tutaj na forum, ten serial to dla mnie totalne dno.
Sexi Ricky

Zgadzam się z Tomalą odnośnie "Pierwszej Miłości" :wink:
Zupełnie nie rozumiem fenomenu tej produkcji.
DeaconFan
Moderator
x 27

Oglądacie/oglądaliście MnS a nie rozumiecie fenomenu PM. :lol: PM pod wieloma wzgledami przypomina wątki jakie mamy w B&B. Generalnie jest w tym serialu wszystko: intrygi, kryminalne wątki, humor, romanse, zdrady, wątki młodzieżowe, prawdziwe czarne charaktery (Monika, Manuel, Sonia, Rajmund, Gabriel i jeszcze parę postaci bym wymienił). Do tego ten serial ma chyba najlepsze proma z wszystkich polskich produkcji tasiemcowych.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Na Wspólnej i Na dobre i na złe to moje dwa ulubione polskie seriale.
Tomala pisze:Mógłby ktoś opisać co się teraz dzieje w serialu u wszystkich postaci?
Bardzo dużo jest Igora, który właśnie zdradził Magdę z Mają, która wróciła do Polski. Jeszcze nie wyszło to na jaw, ale wszystko wisi na włosku.
Borys siedział w areszcie, próbował się zabić i uciekł ze szpitala :D Ewa ma rozterki miłosne czy wybrać jego czy szefa Igora.
U Zimińskich wszystko skupia się na Olce, która prowadzi bujne życie studenckie z niewłaściwymi ludźmi.
Weronika ma raka, jej siostra wyciąga bezczelnie od niej pieniądze.
Marta nadal płacze za Januszem i nie wie czy chce Pawła :?
Andrzej kręci się koło młodej rudej pani architekt, jeszcze nic między nimi nie było ale nie wiadomo.
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Tomala pisze:Tak szczerze to nie rozumiem popularności Pierwszej Miłości tutaj na forum, ten serial to dla mnie totalne dno.
Sexi Ricky pisze:Zupełnie nie rozumiem fenomenu tej produkcji.
Każdemu podoba się co innego, ja nie oglądam Na Wspólnej więc nie mogę nic powiedzieć na jej temat, ale Pierwszej miłości nie mogę nic zarzucić. Ma wszystko czego potrzebuje opera mydalna - miłość, akcja, komedia, zwroty akcji. Wątki się nie dłużą, są naprawdę bardzo różne - nie schemtyczne. Przewinęło się wielu bohaterów, twórcy dbają o wnętrza, o szczegóły, o soundtrack :) Bardzo ją lubię, nadal mnie nie nudzi :wink: Traktuję zupełnie jak B&B :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Mareczek pisze:
Tomala pisze:Tak szczerze to nie rozumiem popularności Pierwszej Miłości tutaj na forum, ten serial to dla mnie totalne dno.
Sexi Ricky pisze:Zupełnie nie rozumiem fenomenu tej produkcji.
Każdemu podoba się co innego, ja nie oglądam Na Wspólnej więc nie mogę nic powiedzieć na jej temat, ale Pierwszej miłości nie mogę nic zarzucić. Ma wszystko czego potrzebuje opera mydalna - miłość, akcja, komedia, zwroty akcji. Wątki się nie dłużą, są naprawdę bardzo różne - nie schemtyczne. Przewinęło się wielu bohaterów, twórcy dbają o wnętrza, o szczegóły, o soundtrack :) Bardzo ją lubię, nadal mnie nie nudzi :wink: Traktuję zupełnie jak B&B :D
Ja kiedyś oglądałem PM i faktycznie kiedyś to był fajny serial, ale potem poziom zaczął się gwałtownie obniżać i faktycznie jest to taka typowa opera mydlana, ale moim zdaniem w polskim wykonaniu, w dodatku polsatowskim, to jest totalnie kiczowate.

Ale żeby nie było zupełnego offtopu to widzę, że w NW całkiem ciekawie, najciekawszy pewnie jest wątek choroby Weroniki.
Sexi Ricky

Po raz kolejny się zgadzam. Opera mydlana w polskim wykonaniu to niezbyt trafny wybór. Słowo kicz idealnie tutaj pasuje :wink: Ale macie rację co kto lubi.
DeaconFan
Moderator
x 27

No dokładnie. Co kto lubi. Dla jednych kiczem jest MnS, dla innych polska PM. I na pewno dużo łatwiej jest się przyznać do oglądania PM, niż B&B w tym kraju. :lol: :P
Sexi Ricky

DeaconFan pisze:No dokładnie. Co kto lubi. Dla jednych kiczem jest MnS, dla innych polska PM. I na pewno dużo łatwiej jest się przyznać do oglądania PM, niż B&B w tym kraju. :lol: :P
Ja tam się wcale nie wstydzę oglądania "Mody na sukces" :wink:
Będąc już starym fanem serialu przyzwyczaiłem się do klimatu jaki niesie ze sobą ta opera mydlana i wszystkich specyficznych elementów składających się na jego konstrukcję. Wiem, że akcja wydarzeń rozgrywa się za oceanem przez co łatwiej mi zaakceptować pewne wątki :wink: Myślę, że Amerykanie, dlatego też tak wiernie oglądali opery mydlane, gdyż u nich są one częścią codziennej ramówki. Poruszane są w nich podobne problemy.

Oglądając "Pierwszą Miłość" mam wrażenie, że jest ona jakąś parodią tego typu produkcji.
Wątki za bardzo odbiegają od polskich realiów i dlatego ciężko się to ogląda. Słysząc piosenkę z czołówki dostaję odruchów wymiotnych :lol:
sharkinator

Chyba za bardzo odbiegliście od tematu.
DeaconFan
Moderator
x 27

To prawda. Mam takie pytanie: czy w NW pojawia się nadal Grażyna Wolszczak (Basia), czy tylko jej mąż - Andrzej? Wiadomo, że Grażyna Wolszczak od kilku lat występuje regularnie w Pierwszej Miłości w roli Grażyny (postać ta z dawniej drugoplanowej stała się obecnie jedną z pierwszoplanowych i nawet jest w nowej czołówce). :wink:

Plus: kiedy ostatnim razem pojawiły się w NW takie postaci jak Grzegorz, Leszek oraz Gabrysia i czy są one wspominane?
sharkinator

Zarówno Basia jak i Andrzej już dawno nie mieli własnych wątków. Teraz ma się to zmienić, bo może Andrzej zdradzi żonę, więc będzie więcej scen z nimi. Basia pojawia się, ale robi tylko za opiekunkę dzieci Weroniki i przyjaciółkę jej i Kingi. Były podejrzenia, że to ona ma raka, ale wykryli go u Weroniki, która poszła z Basią na badania.
DeaconFan pisze:Plus: kiedy ostatnim razem pojawiły się w NW takie postaci jak Grzegorz, Leszek oraz Gabrysia i czy są one wspominane?
O Gabrysi nikt już nie wspomina, gdy zacząłem ogladać NW to już jej nie było. O Grzegorzu wspominają bardzo rzadko, najczęściej przez Ziębów. Leszka też już nie ma od dłuższego czasu (wracał okazjonalnie ale bez Gabrysi), czasem Igor o nim wspomina i się z nim kontaktuje jak mu coś potrzeba
Sexi Ricky

Oglądaliście jubileuszowy 1700-ny odcinek :mrgreen: :?:
Przyznam, że już sama idea mi się bardzo spodobała. Rozbierana sesja kobiet ze Wspólnej wyszła całkiem sympatycznie. Największym zaskoczeniem był udział pani Marii :mrgreen: Miło, że się odważyła. I jeszcze ten tekst do Filipa, że jak zdjęcia wyjdą ładne to ma u niej karnet na pierogi na cały miesiąc :mrgreen:

Ciężko mi to sprecyzować, ale ten serial ma w sobie to "coś", które moim zdaniem wyróżnia go na tle takich marnych produkcji jak "M jak miłość" czy "Pierwsza miłość", która moim zdaniem jest katastrofą. "Na wspólnej" miewało lepsze i gorsze momenty, ale nadal potrafi zaskakiwać i operować ciekawymi wątkami. Oglądałem ten serial chętnie 7 lat temu i nadal nie przestaje mnie zadziwiać :wink:

Odcinek oczywiście jest już dostępny na tvnplayer.pl, a tutaj prezentuję urodzinowy spot :wink:
http://nawspolnej.tvn.pl/wideo/urodzinowy-spot-na-wspolnej,681147.html
ODPOWIEDZ