Post autor: DeaconFan »

PM wygrała w kategorii "Serial codzienny" w forumowych Telekamerach, brawo! :) Na drugim miejscu NW.

Natomiast nie wydaje mi się, żeby wygrała w oficjalnym plebiscycie, mimo iż konkurencja w tym roku jest dużo słabsza niż zazwyczaj (musieli nie wiem po co wepchnąć serialik Łepkowskiej - "Wszystko przed nami", a także "Ja to mam szczęście!"). Zagrożenie może stanowić jedynie "Na Wspólnej" i podejrzewam, że to ten serial zgarnie statuetkę, bo już raz chyba mu się udało. No, ale PM spokojnie chyba może liczyć na drugie miejsce.
Aha, jest jeszcze "Klan" - serial mający grono wiernych fanów, jednakże wszyscy wiemy jaki od paru lat jest jego poziom. :mrgreen:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

"Zmartwychwstanie" Artura - klasyczne, wspaniałe sceny z Arturem, Pawłem, Bartkiem, Patrykiem, Marysią, Kingą, Emilką, Edytą - polecam zobaczyć, kto nie widział! To był bardzo fajny wątek, jeden z najlepszych w historii PM!

http://pierwszamilosc10.pl/najbardziej- ... sci-wideo/
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Mareczek »

DeaconFan pisze:PM wygrała w kategorii "Serial codzienny" w forumowych Telekamerach, brawo!
No proszę, czyli jednak forumowicze lubia Pierwszą miłość :D Bardzo się cieszę! :wink:

Dzięki za przypomnienie tych świetnych scen DeaconFanie. Pomyśleć, że już tyle innych rzeczy miało miejsce w serialu, a wcale nie minęło tak dużo czasu :P

Mareczku, spójrz też na nowy odcinek videobloga Uli Dębskiej (Sabiny) - pokazują niemalże cały plan serialu! W kolejnym odcinku dalszy ciąg zwiedzania serialowych wnętrz na życzenie fanów. :P

http://www.youtube.com/watch?v=G9xk2rSJicg

Uwaga na mały spoiler - szykuje się modernizacja mieszkania Królów! Grzegorz już nie będzie mieszkał z dziećmi. Zamieszka z Grażyną. Z kolei mieszkanko Królów zyska nowy, bardziej młodzieżowy wystrój. Zamieszkają w nim wspólnie Błażej, Ola i Robert. :)

Post autor: Marcin1 »

Nie oglądam Pierwszej miłości,ale zainteresowało mnie to co się stało z czołowymi postaciami... Czy Kinga i Artur jeszcze grają w tym serialu i w jakich okolicznościach zginął Patryk?

Kinga i Artur grają nadal, ale ich wątki zostały znacznie ograniczone na rzecz innych, młodszych postaci (trochę tak jak w B&B...). :wink:

Patryk niestety zginął w wypadku samochodowym w Anglii. Jechał z matką swojego syna - Mirka i nim samym autem. Mieli zderzenie z innym samochodem, którym zdaje się kierował pijany kierowca. Iwona (matka Mirka) zginęła na miejscu, Patryk umarł po nieudanej operacji, syn ocalał. To wszystko jednak nie zostało pokazane. Wg mnie twórcy zostawili sobie furtkę na powrót Patryka, gdyż nie pokazano nawet pogrzebu, który rodzina Patryka zorganizowała w USA (Emilki nie zaproszono na uroczystość, dopiero po fakcie dowiedziała się o wszystkim). Być może Patryk przeżył, a jego bogata amerykańska rodzina niechętna Emilce jako potencjalnej synowej ukrywa go przed nią w USA.

Z dawnych głównych bohaterów nie ma już nie tylko Patryka, ale także Pawła i w sumie nie wiadomo kiedy i czy w ogóle powróci. W zasadzie tylko Marysia oraz Bartek i Emilka (jako część szerokiego wątku wadlewskiego) pojawiają się dość często. Kinga czasami, a Artur rzadko (ale ma go być więcej).

Post autor: Sexi Ricky »

Wyjaśniono co się stało z Teresą? :wink:

Czy jej były mąż (ojciec Kingi) nadal występuje w serialu?

Sexi Ricky pisze:Wyjaśniono co się stało z Teresą?
Teresa porzuciła rodzinę i mieszka w Indiach, bo odnalazła tam szczęście :lol:
Sexi Ricky pisze:Czy jej były mąż (ojciec Kingi) nadal występuje w serialu?
Owszem występuje i jest związany z Anetą Pałkowską :serce:

Post autor: kubeczek »

A Danusię (siostrzyczkę Kingi), Tomeczka (syneczka Kingi) oraz drugie dzieciąteczko Kingi (to z Adasiem, jak się nazywa?) pokazują?

Tak wszystkie dzieci są raz na jakiś czas pokazywane, a Tomeczek miał ostatnio nawet własny wątek z kupnem domu przez aukcję internetową lub wadą wzroku :)

Dziecko Kingi i Adama to Maciek. PM ma ten plus, że jak namnożą dzieci to potem często je przy tym pokazują. :wink:

Pojawił się też chłopiec w wieku ok. 13 lat - Jakub (syn Rajmunda). Hubert i Marysia przywiązali się już do niego i nie zdziwię się, jeśli w wypadku ewentualnej śmierci Rajmunda go adoptują. :wink:

Chyba najlepszy od kilku tygodni zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=R-SXr46M-1o

Szykują się naprawdę niezłe emocje! Marysia, Hubert, Aneta, Igor, Sabina, Karol... :P

Fenomenalne promo i finał świetnego wątku! Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia :D Tylko na Nikolę jakoś nie mam ochoty patrzeć, wcale mi się nie podoba, nie wiem co Radek w niej widzi :roll:

Post autor: Grisza »

Dziś specjalnie oglądałem PM i powiem że naprawdę bardzo dobre. Strasznie mi się podoba ten wątek i dobrze jest to zrobione. bardzo polubiłem postać Huberta :)
Grisza :)

Zapomniałem skomentować dzisiejszy rewelacyjny odcinek! :D
Wątek kryminalny podoba mi się od samego początku, a dzisiaj końcowa scena była świetna! Strzał, Marysia na ziemi i koniec odcinka. Dodatkowo napisy końcowe ze smutną muzyczką i płaczącym Hubertem w zwolnionym tempie! Polecam wszystkim :D
ODPOWIEDZ