Justin Barber

Post autor: DeaconFan »

Zakładam temat o nowej postaci, którą możemy już oglądać od jakiegoś czasu w odcinkach na TVP1, a mianowicie o Justinie - ojcu Marcusa. Co o nim sądzicie?

Obrazek

Jak na razie prezentuje się wg mnie z dobrej strony. Dobrze, że wątek ojcostwa Marcusa w końcu został wyjaśniony. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Grisza »

XXXX
Grisza :)

Cóż, tutaj nie piszemy o tym co będzie "później" Grisza.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Grisza, dałeś na szczęście niewielki spoiler, więc ci się tym razem upiecze. Ale zadanie dla Ciebie jest takie - przeczytaj regulamin.

Nie potrafię wyrobić sobie jednoznacznego zdania na jego temat. Mam wrażenie, że on lawiruje między wspieraniem Billa, a byciem sobą. I ta sytuacja, która się wytworzyła ostatnio, może spowodować, że może być w rozkroku między synem - Forresterem, a swoim szefem.

Post autor: bosskicinu »

W związku z tym, że został założony wątek o Agnes to chciałbym napisać na temat Justina Barbera. Uważam, że Bell kompletnie zaniedbuje tą postać. Na początku gdy się pojawił okazał się ojcem Marcusa i dawną miłością Donny, miał z nimi wątek gdzieś na około 10 odcinków. Jakiś czas później Justin mógł przez chwilę się wykazać w programie "Catwalk" i czasami miał sceny jak mówił Donnie, że chce znowu z nią być. Teraz Justin pojawia się sporadycznie, raz na 20 odcinków, czy to w FC czy w "Catwalk", jest spychany na dalszy plan.
Wg mnie ta postać ma ogromny potencjał, gra go dobry aktor i naprawdę mogliby z nim producenci więcej zrobić np. mógłby walczyć z Ericiem o Donnę albo nawet z Billem o Katie.
Jestem zawiedziony tym, że postać Justina jest olewana i ciekawe jak długo pobędzie w tym serialu

Justin jest tak samo przez Bella aktualnie olewany jak Marcus. Naprawdę nie wiem z czego to wynika, ale scenarzyści nie potrafią dobrze prowadzić wątków czarnoskórych postaci. Pamiętamy wszyscy np. Raymonda, który też mógł się na dłużej wkręcić w życie bohaterów, a grał zaledwie kilka miesięcy zdaje się. W Y&R jest inaczej - tam takie postaci jak Neil, Olivia, Drucilla i Malcolm występują/występowali przez kilkanaście lat i zawsze mieli ważne wątki.

Post autor: bosskicinu »

Właśnie zapomniałem napisać o Marcusie choć to wątek o Justinie. Walton gdy pojawił się w 2008 roku miał mocny wątek z Donną i wszystkimi dookoła, potem był w związku ze Steffy, która w 2009 roku rzuciła go dla Ricka i od tamtej pory Marcus uchodził w serialu jako tło. Jedynie krótki wątek z Justinem miał ale to też niewiele. Tak naprawdę jeszcze nie widziałem między synem a ojcem prywatnych scen do tej pory, czy sie lubią i czy się dogadują.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Było około 2 takich scen, jak obaj rozmawiali, plus jedna scena na ślubie Katie i Billa, o ile pamiętam - ale to za mało, by coś więcej powiedzieć o relacjach między tymi bohaterami.

Samego Justina obecnie nie lubię. Jest mało taktowny, wcina się w cudze związki, bez sensu bajeruje mężatkę Donnę, próbuje wbić szpilę między nią a Ericem.

Post autor: kubeczek »

Mam wrażenie, że Justina wprowadzono do serialu tylko po to, aby wyjaśnić kto jest ojcem Marcusa. Strasznie marnowana postać.

kubeczek pisze:Mam wrażenie, że Justina wprowadzono do serialu tylko po to, aby wyjaśnić kto jest ojcem Marcusa. Strasznie marnowana postać.
Również odnoszę takie wrażenie. Scenarzyści nawet nie potrafili nadać tej postaci jakiś rys charakterologiczny. Jak Justin się pojawił to wydawał się przecież być całkiem pozytywną postacią, która bardzo chce poznać swojego syna, z kolei potem zaczął ni z tego ni z owego przejawiać bardziej negatywne oblicze starając się zasiać ziarno niezgody między Donną, a Erykiem.

Post autor: anita42 »

Zgadzam się z Wami, ale takich zmarnowanych postaci od początków "Mody" jest na pęczki. Niestety :nie:

Justin w końcu ma nowy wątek. Jak Wam się podoba jego drugie oblicze? 8)

Post autor: Adex-fan Brooke »

Podły typ, nie lubię tej postaci, nic nie wnosi.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ