Casey Kasprzyk

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

I jak się mają sprawy z tymi filmikami dla Casey'a? :P Ktoś coś nagrał?

Pytam, co by trochę pobudzić userów z marazmu...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ktoś coś nagrał, ale aktywność jest zdecydowanie za mała jak na tak ciekawy projekt :(
cmk

Post autor: cmk »

Film został dostarczony i oczekuję zatem na odpowiedź Casey'a.
LadyBrooke

Post autor: LadyBrooke »

I jak tam? Casey Kasprzyk widział film?
cmk

Tak. Widział. Dostałem odpowiedź "Teraz Casey musi zastanowić się jak ma na niego odpowiedzieć"... Trochę długo mu to idzie :(
LadyBrooke

Post autor: LadyBrooke »

Szkoda, że tak powoli mu idzie... ale mimo to, świetnie wyszło :D
cmk

Filmik wyszedł świetny. Nie chce za bardzo naciskać, ale po Świętach się przypomnę Davidowi Greggowi. Jestem cały czas w kontakcie.
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

cmk pisze:W niedzielę miałem przyjemność spędzić nieco ponad godzine z producentem wykonawczym The Bold and The Beautiful - Caseyem Kasprzyk oraz szefową działu sprzedaży zagranicznej - Christine Waage. Dwójka ta bowiem przyjechała prosto z Paryża (gdzie kilka dni temu kręcono kilka scen) do Amsterdamu, gdzie obecnie przebywam. Ma to związek z organizowanym w październiku FAN-EVENT w tym mieście oraz możliwymi kolejnymi nagraniami scen plenerowych. Okazuje się, że to najpierw lokalizacja jest wybierana, a potem powstaje do tego fabuła :)

A więc, jak już chyba wspominał B@r w swojej relacji z pobytu na planie, Casey to przemiły człowiek i, co najważniejsze, prawdziwy fan serialu. Zaczął pracę dla Bellów w 2003, jako stażysta, i krok po kroku wspinał się po szczeblach kariery. Obecnie jest osobą, która wpływa czasem na decyzje samego Brada Bella.
Bardzo ciekawiło go co sądzę o serialu, pytał o moich ulubionych bohaterów. Wspomniał, że zawsze mu szkoda postaci Brooke gdy ta przeżywa trudne chwile. Cieszy go, że serial ma teraz wśród obsady tzw. czarny charakter [taki mały spojler :P ], który jak to określił jest czymś kimś pomiędzy Stephanie a Sheilą :D
Troszeczkę się stopowałem w dyskusji, gdyż nie wypadało mi epatować wiedzą o odcinkach, których w Polsce jeszcze nie było (i długo nie będzie...)

Kwestia jego pochodzenia już też została kiedyś przez nas przedyskutowana. Jeżeli dobrze zrozumiałem i zapamiętałem, to jego prababcia była Polką. Obiecał, że w wolnym czasie spróbuje się dokopać do historii swojej rodziny.

Casey jest dumny z tego jak B&B wygląda w scenach plenerowych. Liczę więc, że będzie ich coraz więcej. Polska jest cały czas brana pod uwagę, i w rezultacie dzisiaj (17.06) kolejny etap wizyty opisywanych przeze mnie dwojga - WARSZAWA :) :mrgreen: :shock: 8)

Tryb pracy Kasprzyka polega właśnie często na poznawaniu potencjalnego miejsca do nagrania, rozmawia z ludźmi, szuka inspiracji. Z tego co wiem, możliwe, że będzie miał dwóch przewodników z naszego grona - ale o tym więcej wkrótce. Tak więc trzymajcie kciuki dziś, żeby Kasprzykowi spodobało się miasto.

Druga rzecz - w tym samym czasie Christine Waage będzie rozmawiać z TVP. Chyba będzie to niepowtarzalna i ostatnia szansa, żeby cokolwiek się zmieniło w kwestii emisji naszego ulubionego serialu. Od tego też wynika skutek "wizytacji" Warszawy.
Jest jeszcze alternatywa, ale o niej napiszę później!

Trzymajcie kciuki!!!
Powyższy post został napisany przez cmk przy zakładaniu tematu "Spotkanie z Casey'em Kasprzykiem - relacja", który jest scalany z innym wątkiem dotyczącym tej osoby. (dop. Dawidek)

cmk pisze:Bardzo ciekawiło go co sądzę o serialu, pytał o moich ulubionych bohaterów.
Mam nadzieję, że podkreśliłeś, że lubisz Steffy, Deacona, Amber czy Macy. :D
cmk pisze:Tryb pracy Kasprzyka polega właśnie często na poznawaniu potencjalnego miejsca do nagrania, rozmawia z ludźmi, szuka inspiracji. Z tego co wiem, możliwe, że będzie miał dwóch przewodników z naszego grona - ale o tym więcej wkrótce. Tak więc trzymajcie kciuki dziś, żeby Kasprzykowi spodobało się miasto.
Ja Was podziwiam - Ciebie i B@ra, to już najwyższy stopień fanostwa rozmawiać z ludźmi jak Casey. Pracę to on ma jak z serialu. :P Moim skromnym zdaniem Kraków spodobałby mu się bardziej, ale dobrze, że odwiedzi chociaż Warszawkę.
Ostatnio zmieniony 2014-08-06, 15:00 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wrocław jest najładniejszy :) Zaproście ekipę tam ;)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Fantastyczna wiadomość. :D Oczywiście to tylko wizyta, ale miło słyszeć, że sam pomysł udziału Warszawy w serialu jest wciąż brany pod uwagę. :wink: Skoro TVP biorąc pod uwagę kwestię finansową odmawia udziału w tym projekcie, to może ekipa powinna znaleźć jakiegoś lokalnego sponsora, może włączyć warszawski magistrat do działania? Cieszę się, że to właśnie stolica będzie kolejnym punktem podróży Casey'a i Christine, Warszawa łączy w sobie coś, co może zauroczyć Amerykanów - unikatową historię, piękne zabytki, a równocześnie zaprezentować Polskę jako kraj nowoczesny, europejski.

Może warto wypromować szerzej nasz serial teraz, kiedy "na dniach" coś jest na rzeczy? :) B@r pisze artykuły dla "Faktu", może ich portal nam pomoże? Pudelek zamieścił scenę z filmiku Mareczka, więc może zainteresuje ich jedna z ostatnich akcji w USA? :wink: Może akurat uda nam się wywalczyć wspólnymi siłami jakąś zmianę na plus, jak myślicie? Jeszcze chyba TVP nie ułożyło jesiennej ramówki. W obwodzie są jeszcze strony jak Hatak.pl. Chwała Wam za to, że próbujecie coś zdziałać poprzez facebooka czy maile, ale skoro olewają prośby widzów, to może warto pomyśleć o większych sojusznikach? :wink:
Joe pisze: Ja Was podziwiam - Ciebie i B@ra, to już najwyższy stopień fanostwa rozmawiać z ludźmi jak Casey. Pracę to on ma jak z serialu. :P Moim skromnym zdaniem Kraków spodobałby mu się bardziej, ale dobrze, że odwiedzi chociaż Warszawkę.
A ja podziwiam i zazdroszczę. :P I pomyśleć, że jeszcze niedawno B&B było jakimś odległym światem, a teraz ekipa nie tylko wie, że istnieje grupa polskich fanów serialu, ale spotyka się też z użytkownikami naszego forum. Kraków to piękne miasto, podobnie jak Wrocław, ale Warszawa ma też walor praktyczny - łatwiej tam dolecieć. :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Uważam, że Wrocław, Kraków czy Trójmiasto prezentują się o wiele ciekawiej niż Warszawa, no ale nie ma co wybrzydzać. :wink:

Również jestem pod ogromnym wrażeniem tej informacji. Jak napisał Joe, to jest najwyższy stopień "fanostwa" spotykać się i rozmawiać z jednym z producentów B&B. Mam nadzieję, że Casey'owi spodoba się w Warszawie. Trzymam kciuki za powodzenie tej wizyty. :D

Natomiast trochę mnie martwi to, o czym wspomniał cmk w pierwszym poście, czyli że najpierw wybierają lokalizację, a potem piszą pod nią scenariusz. To nie brzmi zbyt dobrze, bo to tak jakby scenariusz był mniej ważny, jakby treść mniej znaczyła niż forma. :? Plenery oczywiście są bardzo fajną innowacją w serialu, w którym przez ok. 20 lat większość scen kręcono w sztucznej scenografii, natomiast nie można zapominać też o jakości scenariusza.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Pięknie. Polscy fani "MnS" mogą zdziałać cuda. Teraz tylko potrzebny jest cud przekonania TVP. Cmk, zazdroszczę Ci realnego spotkania z ludźmi z bezpośredniego kierownictwa serialu. To doskonała okazja, by im zasugerować co nieco, co do fabuły. :D "Fanowstwo" - świetne słowo, które znakomicie pasuje, by opisać to zaangażowanie.

Zgadzam się z DeaconFanem w sprawie, że fabuła dostosowywana jest do lokalizacji. Powinno być odwrotnie. Bo to, co dzieje się w serialu powinno być ważniejsze. I bardzo fajne jest to też, że coraz większą wagę przywiązuje się do scen plenerowych. Bo patrząc na odcinki już pokazane w TVP, to plenerowe sceny wyglądają znakomicie.

Mimo, że Polska jest pięknym krajem, to najłatwiej zaprosić ekipę do stolicy, między innymi z powodu dogodnego dojazdu. Po za tym Warszawa ma swój urok - nie mamy się czego wstydzić. :wink:

"MnS" jest serialem emitowanym w co najmniej kilkunastu krajach. Więc poprzez serial można nasz kraj wypromować. Pottermaniack proponuje nawiązanie współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa. Ja mogę dodać jeszcze MSZ i Polską Agencję Informacji i Inwestycji Zagranicznych (PAIIZ). Będzie znacznie trudniej - ale skoro Sandomierz wypromował się w "Ojcu Mateuszu", to czemu nie może wyjść na poziomie całego kraju? Chociaż będzie to tylko kilka - góra kilkanaście odcinków. Ale zawsze coś. Ale to TVP powinna zdać sobie sprawę z tego, że w ramach misji publicznego nadawcy mieści się też promocja kraju - więc jest to idealne pole działania. I nie ma co się przejmować opiniami malkontentów, którzy będą głosić, że nasz kraj promuje się w jakimś "podrzędnym serialiku".
cmk

Dla Amerykanów Polska = Warszawa najwyraźniej :)

Christine z góry założyła, że pochodzę z Warszawy. Jakże zdziwiona była, gdy powiedziałem, że nie :D

Niedługo kolejne wieści od kolejnych osób!!! :oops: :lol: 8)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

OMG, właśnie jestem po spotkaniu z Casey'em i Christine i oczywiście naszym forumowym Mareczkiem. Jest co opowiadać… Piszę na gorąco, wiec pewnie jeszcze będę uzupełniał naszą relację i kilka faktów napiszę w dziale spoilerowym.

Przede wszystkim z ważniejszych rzeczy: Produkcja na serio chce kręcić u nas serial. Prawdopodobny czas to po odcinkach, które będą kręcone w tym roku w Amsterdamie. Początkowo chcieli kręcić je w wakacje, ale stwierdzili, że w czasie, gdy serial jest u nas na wakacjach nie ma sensu. Casey bardzo lubi Hunter Tylo i zrobi wszystko by sprowadzić ją do Polski, bo prawdopodobnie będzie też ona w Amsterdamie. :serce: :D Casey pytał kogo najlepiej do nas sprowadzić, więc zgodnie z prawdą powiedziałem, że Brooke, Taylor i Ridge to postacie, które u nas cieszą się w Polsce największą rozpoznawalnością i popularnością. Nie trzeba oglądać serialu, by wiedzieć kto to Brooke Logan czy Taylor. :mrgreen:

Casey jest zachwycony Warszawą i najprawdopodobniejsza lokacja zdjęć to nasze Stare Miasto. Przy okazji są poważne plany zrobienia wielkiego fan eventu np. w Sali Kongresowej, gdzie będzie można spotkać się z obsadą, ale na razie za wcześnie by o tym publicznie mówić i zdradzać szczegóły. ::chytry:: Chcemy pokazać TVP, że serial nie oglądają tylko babcie, ale, że jest tu dużo fanów w różnym wieku.

Poza tym hmmm. Sheila NIGDY nie wróci przez pokręconą akcję z Y&R. To jedyna rzecz jakiej Brad Bell jest pewny na 100%. Casey się śmiał, że wszystkie moje ulubione postacie to te, których obecnie nie ma w serialu. Więcej o tym napiszę w spoilerach bo zasugerowałem dwie rzeczy do fabuły, które Casey wpisał sobie w telefon, że musi przekazać Bradowi... :twisted:

I co tu dużo mówić. Kolejny raz powiem, że informacje, że B&B to wielka jedna rodzina są prawdziwe. Spędziliśmy w sumie ok. 10 godzin razem i jestem pod wielkim wrażeniem.

Przy okazji Mareczku jeszcze raz dziękuję Ci za spotkanie! :D

A i Joe. Co Cię ucieszy. Dwie ever ulubione postacie Casey'ego to….. Steffy i pewna spoilerowa postać, o której napiszę w odpowiednim dziale. :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No to świetne wieści :) Dobra robota. :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ