Teleturnieje

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

"Jakiej to melodii" nie lubię, "Familiady" nie oglądam od kilku lat, "Jeden z dziesięciu" śledzę dosyć uważnie (szkoda, że teraz są powtórki), a "Postaw na milion" jest bardzo sympatyczny, chociaż Łukasz Nowicki powinien troszkę inaczej prowadzić ten teleturniej. Jeszcze jest "Tak to leciało", którego nie widziałem ani razu.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Ja razem z koleżanką wysłałem zgłoszenie do "Postaw na milion". Podobno na odpowiedź czeka się nawet do kilku miesięcy, więc cierpliwie czekamy :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

:D

Obrazek
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Oglądałem to w TV:D Niestety, uczestnicy pomylili się :P
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Czy można odgadnąć 7 utworów w 4 sekundy? Wg mnie to trochę naciągane, ponieważ "Jaka to melodia?"nie prezentuje oryginalnych brzmień, co z jednej utrudnia zawodnikom odgadywanie piosenek, ale z drugiej sprawia, że program nie jest tak profesjonalny, jakbym tego chciał: http://www.youtube.com/watch?v=P5eM7WnPyWU . To już chyba kolejne oskarżenie pod adresem jakiegoś teleturnieju, że program jest ustawiony.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Niestety ale wg. mnie JTM jest ustawione. W 4 sekundy 7 piosenek? :lol: Coś niemożliwego jak dla mnie. Podobnie jak te "emocjonujące wygrane na ostatnią chwilę :roll: To wygląda strasznie sztucznie. Osobiście wolałbym żeby TVP zakończyła produkcję tego teleturnieju i o tej porze puściła coś innego.
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

A Ja jestem właśnie fanem "Jakiej to melodii ?". Z polskich teleturnieji lubię też "Familiadę", "Postaw na milion" , "Jeden z dziesięciu" i "Tylko Ty".
W sumie dla mnie to też mało realny ten finał z 7 piosenkami w 4 sekundy.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Skisły pisze:Niestety ale wg. mnie JTM jest ustawione. W 4 sekundy 7 piosenek? :lol: Coś niemożliwego jak dla mnie. Podobnie jak te "emocjonujące wygrane na ostatnią chwilę :roll: To wygląda strasznie sztucznie. Osobiście wolałbym żeby TVP zakończyła produkcję tego teleturnieju i o tej porze puściła coś innego.
Ja mam podobne podejrzenia. Albo może chociaż to, że jest jakaś lista ewentualnych utworów, które mogą się pojawić. Np Maryla Rodowicz ma tyle piosenek, że po 1 sekundzie to nie wierzę, że ktoś zgadnie. Albo kategoria "Los szczęścia" gdzie może być wszystko...
Piotrek2014

mailo pisze:
Skisły pisze:Niestety ale wg. mnie JTM jest ustawione. W 4 sekundy 7 piosenek? :lol: Coś niemożliwego jak dla mnie. Podobnie jak te "emocjonujące wygrane na ostatnią chwilę :roll: To wygląda strasznie sztucznie. Osobiście wolałbym żeby TVP zakończyła produkcję tego teleturnieju i o tej porze puściła coś innego.
Ja mam podobne podejrzenia. Albo może chociaż to, że jest jakaś lista ewentualnych utworów, które mogą się pojawić. Np Maryla Rodowicz ma tyle piosenek, że po 1 sekundzie to nie wierzę, że ktoś zgadnie. Albo kategoria "Los szczęścia" gdzie może być wszystko...
Czasami jest też tak, że niektórzy zgadując po prostu strzelają i okazuje się, że celnie strzelają albo nie celnie.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

No to rozumiem jak jest do wyboru kilka znanych piosenek np zespołu Lemon czy np Sylwii Grzeszczak. Ale Los szczęścia? Jak tutaj strzelić? Albo Maryla Rodowicz? Dziesiątki piosenek jak nie setki.
Chyba, że ja jestem jakiś przygłuchy i po 1 sekundzie nie zgaduje a inni tak;)
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

mailo pisze:Albo może chociaż to, że jest jakaś lista ewentualnych utworów, które mogą się pojawić.
Dokładnie tak to wygląda. Też byłem pod wrażeniem tego że ludzie ze wszystkich piosenek polskich i zagranicznych zgadują utwór po jednej nutce. Po czym znajoma która kiedyś brała w tym udział powiedziała, że jest lista piosenek do 'opanowania'. Nie wiem jak długa, ale w znaczącym stopniu jednak ułatwia całą sprawę ;)
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Piotrek2014

misiek12345 pisze:
mailo pisze:Albo może chociaż to, że jest jakaś lista ewentualnych utworów, które mogą się pojawić.
Dokładnie tak to wygląda. Też byłem pod wrażeniem tego że ludzie ze wszystkich piosenek polskich i zagranicznych zgadują utwór po jednej nutce. Po czym znajoma która kiedyś brała w tym udział powiedziała, że jest lista piosenek do 'opanowania'. Nie wiem jak długa, ale w znaczącym stopniu jednak ułatwia całą sprawę ;)
A skoro się dostaje listę piosenek do opanowania to nic dziwnego, że później uczestnicy zgadują po jednej nutce. Nie wiem czy oglądaliście wczorajszy odcinek ale ta Monika strasznie się wczoraj zbłaźniła w finale mówiąc "Aleją gwiazd" zamiast "Aleja gwiazd", a dzisiaj na szczęście odpadła w 3 rundzie.
Awatar użytkownika
BeLieF

Jeśli chodzi o Jaką to melodię, to ostatnio czasem dają dość trudne albo nawet bardzo trudne piosenki. Na przykład niedawno była jakaś bardzo mało znana piosenka Maryli.
Piotrek2014

Skisły pisze:Jeśli chodzi o Jaką to melodię, to ostatnio czasem dają dość trudne albo nawet bardzo trudne piosenki. Na przykład niedawno była jakaś bardzo mało znana piosenka Maryli.
Pewnie chodzi Ci o "Pieśń miłości" moim zdaniem ona nie jest mało znana bo to był singiel promujący ostatnią płytę Maryli.
Awatar użytkownika
BeLieF

No ja ją wtedy słyszałem pierwszy raz.
ODPOWIEDZ