Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

A wiadomo czemu wykasowali postać? Chodziło o aktorkę?
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Prawdopodobnie ze względów scenariuszowych, scenarzyści po prostu sobie zaplanowali, że Igor zabije Agatę. Sama aktorka bardzo żałowała, że to koniec jej przygody z serialem. Mówiła, że lubiła grać te dynamiczne, trudne sceny. Wspominała też, że zżyła się z obsadą.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dokładnie, to po prostu zabieg scenarzystów. Ja też bardzo żałuję, że uśmiercili Agatę bo to najciekawsza postać, którą wprowadzono do PM od kilku lat :twisted:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Teraz oby tylko nie uśmiercili Igora, bo to wlaśnie też jest jedna z najciekawszych postaci ostatnich lat. Zawsze sporo miesza. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Nie oglądam PM ale faktycznie sporo fajnych widziałem urywków z tą Agatą. Życzę wam, żeby zmartwychwstała:)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Trzeba przyznac, że grana przez Strasburgera postac Karola Wekslera miewa często świetne teksty.

Polecam ten profil na FB: https://www.facebook.com/TekstyKarolaWe ... ion=stream

Mnie sie najbardziej podobały ostatnio te:
"Powinienem był przewidzieć, ze będzie nas tak malo i wynająć statystow." (na pogrzebie Olgierda) :mrgreen:
"Znalazlem brakujące ogniwo pomiedzy nami a Neandertalczykami - to jest moj asystent." :lol:
"Sluchajcie, nie można by sie tu u was napić jakiejś kawy? Ale tylko gorzka i bez mleka, bo ostatnio skoczyl mi cholesterol, a zawały - jak widać - są w modzie." - Karol wprasza się na kawę chyba do Grażyny i Grzegorza i rzuca aluzję do zawału Olgierda. :lol:

Postac Wekslera sie scenarzystom udala, bo wzbudza skrajne emocje, nie jest biala ani czarna, często potrafi byc zimny i wyrachowany, ale też i zachowac sie w porządku (np. kumplowanie sie z Grzegorzem). :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jest już najnowszy zwiastun.

http://www.youtube.com/watch?v=vH6-F6Db ... geJW6lrd5w

IGOR! Rafał Mohr jest genialny w tej roli. Samym swoim głosem wywołuje już ciarki. No, no, zapowiada sie naprawdę super. :P
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Czy oni zawsze na koniec zwiastuna dodają tego Koterskiego?? Przez 2 minuty napięcie,a na sam koniec durne żarty jego... słabe.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ej, a gdzie niby teraz żyje Teresa? :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Teresa żyje sobie w Indiach z jakimś szejkiem czy kimś takim chyba. Zażądała od Marka przez pośrednika rozwodu i słuch po niej zaginął.

Marcin, Kaśka na koniec to taka tradycja tych zwiastunów. Ogólnie też mnie to już mocno nudzi, kiedyś te zarty z nim na koniec były niezłe, ale od dawna wciskają tam z nim byle co. :roll: Przy tym zwiastunie to już zupełnie niepotrzebnie go tam dali.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A to dziecko ich zostawiła tak? Bez sensu. ::plask wczolo: ::loll::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zostawiła dziecko, coś tam napisala w mailu do Marka, że nie zapewni mu szczęscia, jakie oni (Marek i Kinga) mu dadzą. Może to kiedyś wyjaśnią tym, że wciągnęli ją do jakiejś sekty i zrobili pranie mózgu. Pozostawało tylko takie wyjście albo po prostu zaginięcie bez wyjaśnienia lub też smierć.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Pokomentujemy troche ostatnie odcinki? :)

Ogromnie mi sie ostatnio podobają wątki Sabina/Igor oraz Beata/Filip/Artur/Zosia. :)
Świetna scena z tym wyznaniem przez Beatkę uczuć Arturowi. Do tego fajny podkład mjzyczny w tle. Bardzo mi się żal zrobiło Beaty, gdy wyszło, że Artur nie chce jej dać szansy. Zośka oczywiście jak zwykle jędza, ale potrzebna jest taka postać w serialu, przynajmniej Artur ma w końcu wątek i jest go więcej na ekranie. Filip jak zawsze świetny. Poszedł i dał Arturowi w mordę za Beatkę. :D

Igor oczywiście również fenomenalny. Jeszcze te jego chore telefony. To chyba najlepszy manipulant i oszust w historii tego serialu! W sumie nie dziwię się Sabinie, że się nabiera na jego teksty o uczuciu, jakie do niej żywi. Aktor gra to bardzo przekonująco i jakbym nie wiedział, że Piotr to Igor, to bym pomyślał, że Sabina powinna dać temu Piotrowi szansę. Natan w końcu zrobił coś co do niego niepodobne, czyli pobił Piotra/Igora. Ale i tak nie jestem fanem związku Sabina/Natan. Sabinie przydałby się jakiś inny facet. Nie Natan, ani też nie Igor.

Radka trochę szkoda, ale w sumie sam jest sobie winien. Liczę na to, że bedzie z Jowitą, bo to jest fajna, o wiele ciekawsza postać niż Nikola. :wink:

Lubię tez wątek Patrycji i Dominika, tylko zupełnie nie rozumiem czemu Patrycja nie chce mu dać szansy. Pewnie podświadomie liczy wciąz na powrót Fabiana...
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Mnie ostatnio tylko bardzo poruszył wątek odejścia Nikoli. Między nimi była chemia, a do zerwania przyczyniła się głównie matka Nikoli, bo tak naprawdę Jowita niczego złego nie zrobiła. Natomiast jeśli chodzi o Jowitę, myślę, że to dobra osoba. Ja ją lubię, a aktorka... mam do niej słabość, nawet posiadam jej zdjęcia w swoim telefonie. :roll:
Co do wątku Igora... niech ktoś mi na litość boską wytłumaczy, po co on dalej intryguje? Chodziło mu o kasę, Weksler mu chciał ją dać w zamian za odwalenie się od Sabiny. Dlaczego tego nie przyjął i nie zniknął? Wolił zabijać Agatę, bawić się w faszerowanie Sabiny narkotykami?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Elmoo pisze:mam do niej słabość, nawet posiadam jej zdjęcia w swoim telefonie. :roll:
Po co Ci zdjęcia Jowity w telefonie? 8)

Ale na serio, to fajna jest ta aktorka i mnie się też bardzo podoba. Rozmawiałem z nią jak statystowałem ostatnio na planie i jest bardzo otwarta i sympatyczna. :) Dużo mi mówiła o swojej roli. :)
Elmoo pisze:Co do wątku Igora... niech ktoś mi na litość boską wytłumaczy, po co on dalej intryguje? Chodziło mu o kasę,
Igor chyba chce sie porządnie zemścić na Wekslerze, odebrac mu najwięcej jak tylko się da. Chce się jak najbardziej wzbogacić, ale i pokazac Wekslerowi, że jest kimś z kim trzeba się liczyć a nie traktować go jak śmiecia. Igor nie dość, że był w dzieciństwie poniżany przez własnego ojca, to jeszcze gdy zaręczył się z Sabiną, Karol nie potrafił go zaakceptować i ciągle sobie z niego drwił i go lekceważył. Myślę, że to też może mieć wpływ na działania Igora.
ODPOWIEDZ