Tylko jeśli byłby to TVN7 - tam pasuje wizerunkowo, bo emitowali tam telenoweleAdex-fan Brooke pisze:Tvn byłby najlepszy
"MnS" w Polsce
Według mnie do obecnego pełnego paradokumentów TVN "Moda na sukces" kompletnie nie pasuje. Poza tym w obliczu paradokumentów emisja byłaby zapewne w paśmie o ... 14.00(obecnie emitują tam powtórki "Kuchennych rewolucji) a więc żadnej poprawy by nie byłoAdex-fan Brooke pisze:Tvn byłby najlepszy.
Najlepszy jest Puls, gdyż jego ramówka jest najbardziej różnorodna obecnie.
I nadal emitują - co lepsze teraz w prime-time. "Violetta" o 18.00 a "Niewinna intryga"(BTW, jest naprawdę ciekawa i do tego fajni aktorzy) o 19.00. Taki mały offtopic.TVN7 - tam pasuje wizerunkowo, bo emitowali tam telenowele
- Adex-fan Brooke
Ja bym właśnie chciał odmiany wizerunku Tvn, aby MNS soap opera na poziomie zastąpiła ten chłam, ale wiem, że to mało realne, Tvn7 owszem byłby jeszcze lepszy. Najlepsza jednak byłaby nadal Tvp1 tylko o lepszej godzinie, to stacja do której wszyscy mają dostęp, jest popularna i nie ma przerw na reklamy. Puls może być ślepą uliczką, należy jeszcze powalczyć z tym bucem co steruje teraz stacją Tvp1.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
W pełni się z tym zgadzam! TVP jest najlepszą opcją przez tradycję i przyzwyczajenia - ale to co dzieje się teraz jest niestety nie do przyjęciaAdex-fan Brooke pisze:Najlepsza jednak byłaby nadal Tvp1 tylko o lepszej godzinie,
Piszcie do TVN7, TVP1, Pulsu, walczcie o serial. Inaczej nic z tego nie będzie. Ja oglądam już od lat odcinki z USA, więc dla mnie to bez znaczenia czy Moda będzie w polskiej telewizji, bo nawet jej nie oglądam. Myślę sobie jednak, że gdyby taki Puls czy TVN7, nawet Jedynka albo ten kanał od seriali wrócili do archaicznych odcinków, to byłoby fajne, można by je nagrywać, wyciągać stare sceny i podziwiać stare dobre czasy.
-
Dawidek
- Administrator
Ja cały czas pozostaję przy swojej opinii, że "MnS" powinna być cały czas w TVP. Artykuł w "Fakcie" wywołuje spory niepokój, ale miejmy nadzieję, że TVP za jakiś czas zdementuje te doniesienia. Najgorsze, moim zdaniem, jest tu, że po tym, co nasz nadawca publiczny wyczyniał przez ostatnie lata, bardzo trudno teraz będzie odbudować dobrą widownię, nawet jeśli serial trafi na lepszą godzinę emisji.
Jeśli chodzi o innego nadawcę, to żaden nie jest do końca wiarygodny. Z trójcy Polsat, TVN, Puls wydaje się, że najwiarygodniejszym byłaby TV Puls, ale pod warunkiem, że kontynuowałaby odcinki, które (teoretycznie) przerwie Jedynka, bo nie ma żadnego sensu, by się cofać w odcinkach. Trzeba powoli zbliżać się do odcinków w USA, a nie oddalać.
Ja mam nieodparte wrażenie, że obie strony ostatecznie dogadają się w sprawie warunków finansowych i "MnS" przez jakiś czas nie będzie zagrożona spadkiem z ramówki.
Jeśli chodzi o innego nadawcę, to żaden nie jest do końca wiarygodny. Z trójcy Polsat, TVN, Puls wydaje się, że najwiarygodniejszym byłaby TV Puls, ale pod warunkiem, że kontynuowałaby odcinki, które (teoretycznie) przerwie Jedynka, bo nie ma żadnego sensu, by się cofać w odcinkach. Trzeba powoli zbliżać się do odcinków w USA, a nie oddalać.
Ja mam nieodparte wrażenie, że obie strony ostatecznie dogadają się w sprawie warunków finansowych i "MnS" przez jakiś czas nie będzie zagrożona spadkiem z ramówki.
- bosskicinu
Ja też zaczynam mieć przeczucie, że obie strony dojdą do porozumienia a tvp nie zdejmie Mody z anteny. W przeciwnym razie większość widzów zraziła by się do tej stacji. Po za tym Casey Kasprzyk sam wyraża chęć nakręcenia odcinków w Polsce. Mam nadzieję, że w razie gdyby tvp zdjęła Modę z anteny to Kasprzyk mógłby może wpłynąć jakoś na decyzję prezesa.
- bosskicinu
A nie sądzicie, że to było z góry zaplanowane? Przeniesienie MNS na bezsensowną godzinę i zmniejszenie liczby odcinków = spadek oglądalności i teraz właśnie to podadzą jako przyczynę zdjęcia emisji. Portale już podłapały. Cytat: " Okazuje się jednak, że Jedynka odczuła słabnące zainteresowanie losami rodziny Forresterów i postanowiła wreszcie zakończyć jego emisję". Sprytnie to sobie wymyślili.
Myślę, że warto przypomnieć filmik, który przygotowałem wraz z cmk w zeszłym roku. Przekrój przez ostatnie kilka lat emisji serialu na antenie TVP oraz wróżba (która jak widać, sprawdziła się) na 2014 rok
https://www.youtube.com/watch?v=HpAjhD_txkI 
-
Dawidek
- Administrator
Nie można wykluczyć tego, że właśnie był to celowy plan TVP, by zniechęcić widzów do oglądania "MnS". I słabe wyniki mogą być pretekstem do zdjęcia serialu z anteny. Nie wiem, co chodzi po głowie włodarzom TVP.
Dla mnie najważniejsze w tej chwili jest to, żeby serial był nadal emitowany, bo chcę go dalej oglądać, nawet jeśli godzina emisji nie będzie zbyt ciekawa. Ratuje mnie tu też legalna emisja odcinków w Internecie na stronie TVP. Dzięki temu od kilku lat nie przegapiłem ani jednego odcinka "MnS". Oczywiście im lepsza pora emisji, tym lepiej.
Dla mnie najważniejsze w tej chwili jest to, żeby serial był nadal emitowany, bo chcę go dalej oglądać, nawet jeśli godzina emisji nie będzie zbyt ciekawa. Ratuje mnie tu też legalna emisja odcinków w Internecie na stronie TVP. Dzięki temu od kilku lat nie przegapiłem ani jednego odcinka "MnS". Oczywiście im lepsza pora emisji, tym lepiej.
- Adex-fan Brooke
Jak zabiorą MNS to będziesz jeszcze Dawidku żałować, że nie oglądałeś odcinków z USA razem ze spoilerowcami... Teraz mi to wygląda, iż to był plan Tvp1 (łącznie z przerwą wakacyjną), oni na prawdę myślą, że im to ujdzie tak zdjąć bez skandalu serial z anteny... Teraz jak sprawa się nagłaśnia może już nie są tacy pewni siebie...dlatego te różne artykuły i te rewelacyjne videa Mareczka muszą być rozsyłane i zamieszczane wszędzie gdzie się da aby przynajmniej poszerzyć świadomość społeczną i aby ludzie wkurzeni różnymi innymi wybrykami TVP krytykowali także te ruchy z Modą... Moda na sukces to jednak serial charakterystyczny i hałas oraz protest musi być. Od roku 2005 apelowałem na forach aby fani nie brali za pewnik emisji i aby czuwali. W Czechach też była grupa fanów B&B a niestety przerwali i koniec. Zdążyli oni w roku 2005 mieć już odcinki z 2005 i zdawało się, że może chodzi o oddalenie od USA, ale nic z tych rzeczy, pewnie też chodziło o oszczędność bo podejrzewam, że im nowsze odcinki tym droższe...W sytuacji Tvp1 to jest jednak głupota bo gdy serial miał dobry czas antenowy opłacało im się wtedy wciskać masę reklam. Nastało tam jakieś kierownictwo bez rozumu.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city