"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
matti05

Post autor: matti05 »

Zgadzam się z wami. TVP robi wszystko żeby pozbyć Mody na sukces!. To nie jest przypadek, wręcz przeciwnie jak zauważyliście. Widać to po ilości odcinków nadawanym telewizji w TVP1 no i tylko 4 razy w tygodniu... Nie oglądają tylko babcie, ale również młodsze osoby gdyby emisja była później, a nie o 14:25.Przydało by się promowanie reklam. Jednak cieszę się że obejrzałem w czwartek i wczoraj odcinek w TV :D . Właśnie, myślą że jak po cichu zdejmą z anteny to nikt nie zauważy, mylą się.Brak słów po prostu... Póki co była odpowiedź od TVP że na razie do końca Listopada "Moda.." ma być. Miejmy nadzieje że dalej będzie w TVP bo tak kto będzie źle :( . Nie wyobrażam sobie bez MNS w Polsce!
PS. I chcą w 20 - lecie zdjąć serial, no super... :evil:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Adex, ja nie jestem niespoilerowcem, by nie odbierać sobie przyjemności oglądania serialu i na razie z tego się nie wycofuję, po za tym mój angielski jest na słabym poziomie, i to jest drugi powód nie śledzenia odcinków z USA. Nie wiem, czy będę tego żałować, czy nie.Zaczekam na to, co pokaże przyszłość.
cmk

Post autor: cmk »

Właśnie dodatkowym urokiem B&B jest prostota i powtarzalność używanego tam języka. Przy znajomosci pewnych podstaw mógłbyś zrozumieć bardzo dużo (zwłaszcza, ze znasz kontekst), a samo codzienne oglądanie spowodowałoby, ze miałbyś codzienny kontakt z językiem obcym i tym samym Twoje zdolności językowe by sie rozwijały.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mi dużo w nauce angielskiego pomogło oglądanie B&B w oryginale. Cmk ma rację, MNS to super korepetycje z angielskiego, ale nie zachęcam do spoilerów :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Długo by wyjaśniać, ale u mnie metoda z osłuchem języka (szczególnie germańskiego) nie zadziała, z powodu wady słuchu. :wink: Gdyby nie było z tym większych problemów, to już dawno bym skorzystał z tego sposobu nauki. Ogólnie rzecz biorąc, nie kwestionuję tej metody, bo u wielu osób daje ona znakomite efekty.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Jak usłyszałem o tym, że Moda na sukces może zniknąć z anteny to miałem wrażenie, że to jakiś niesmaczny żart, plotka, ale napewno nieprawda. Nie wyobrażam sobie, gdyby to były przyszłe realia. "Moda na sukces" to ikona TVP1 i nawet jeśli nie przynosi wysokiej oglądalności (co jest oczywiście winą stacji, bo ciąłe zmiany w ramówce do tego doprowadziły) to powinna zostać ze względu na szacunek dla wielkiego fenomenu i bogatej historii. To co obecnie się dzieje w telewizji to początek jej upadku. Wszystkie stacje zdominowane są przez programy paradokumentalne, a na TVP ostatnio pojawił się program "Rolnik szuka żony". Nawet badania naukowe zaczynają potwierdzać teorię, że takie programy mają wpływ na myślenie, koncentrację i kreatywność widza. To straszne co się teraz ogląda ::kwasny:: ::kwasny::

Mam nadzieję, że decyzja jeszcze nie zapadła, ale trzeba już powoli pisać do innych stacji, o to, żeby wiedzieć czy jest szansa na współpracę między nimi, a nami fanami.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Tak sobie myślę, że obecna sytuacja to już nie przelewki, jak nigdy grozi nam to, iż serial zostanie usunięty z TVP1 i wcale nie ma żadnej gwarancji czy zakupi go inna stacja a jak zakupi czy utrzyma się tam... Zanosiło się na to od dawna dlatego zachęcałem zawsze was o walkę o ten serial oraz podkreślałem jak ważne jest promowanie go i prostowanie stereotypów. Podczas kiedy w innych krajach serial jest traktowany poważnie mimo śmiania się z fabuły tak w Polsce jest tylko bazowanie na sterotypach i to nam teraz nie pomoże bo nikt nawet nie ma odwagi upomnieć się i zaprotestować. Musicie to zrobić sami! Nie liczcie na nikogo innego i piszcie przynajmniej wszędzie gdzie się da (szczególnie na profilach TVP i w mailach do nich), że protestujecie aby bezczelnie zabrano Modę na sukces z polskiej tv. W ogóle niech każdy z was napisze co już zrobił... Inaczej wśród tamtejszej dyrekcji i zwykłych innych ludzi sprawa rozejdzie się po kościach i MNS odejdzie do historii w Polsce... Macie może jakieś inne pomysły co możemy wszyscy razem zrobić aby chociaż wyrazić zauważalny protest?! Warto zawsze używać dobrych argumentów zachowując kulturę wypowiedzi licząc na poważniejszy odbiór.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Forrester

Post autor: Forrester »

Niezły prezent na 20-lecie serialu od TVP :( Oby to nie była prawda :(
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

W jutrzejszym "Pytaniu na śniadanie" będzie rozmowa o fenomenie "Mody na sukces" w Polsce - ponownie zobaczymy fragmenty reportażu z USA (być może jakieś nieemitowane fragmenty). Mam nadzieję, że przy okazji TVP zdementuje krążące od tygodnia plotki o zdjęciu serialu z anteny! :)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

O właśnie miałem o tym napisać. Skoto maja mowić o fenomenie to bez sensu jakby przerwali emisję.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

No właśnie to byłaby jakaś totalna kompromitacja dla Tvp, ale nie zdziwiłbym się. W takim razie niecierpliwie czekam na jutro czy jakieś nowe wieści pojawią się. Ja ogólnie znam dalsze odcinki, ale i tak mi zależy aby serial był emitowany i promowany w Polsce.
Dawidek
Administrator

Mam nadzieję, że w necie będzie można znaleźć cały materiał o "MnS", choćby na stronie programu. :wink: Też jestem ciekaw, czego się dowiemy, ale nie nastawiam się na jakieś nowe informacje. Prędzej będą w jakimś komunikacie w październiku.
Dawidek
Administrator

No i jest materiał z dzisiejszego "Pytania na śniadanie": http://pytanienasniadanie.tvp.pl/169610 ... -na-sukces .

Fragmenty reportażu z TVP Info, z Katarzyną Burzyńską rozmawia dwóch "ekspertów" o fenomenie serialu, coś tam wiedzą, coś widzieli, ale nie zaliczyłbym ich do grona fachowców. Trochę socjologicznej analizy, ciut stereotypów, fragment "Mody na suknie", memy, brakuje mi tu porządniejszej analizy fenomenu serialu. Na koniec prowadząca niezmiennie zaprasza do oglądania serialu.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Oglądałem to na żywo, rano i na usta cisnęło mi się tylko jedno zdanie BOŻE CO ZA ŻENADA! Tragedia, wstyd dla telewizji. Sam lubię pośmiać z "Mody...", mam dystans do tego wszystkiego, ale to było na poziomie MTV. Chociaż nic dziwnego skoro prowadziła Kasia Burzyńska, którą kojarzę chyba właśnie z muzycznej stacji. O ile panowie trochę powiedzieli z sensem (m.in. że to symbol, że musi być w telewizji, że oglądają to pokolenie babć i wnuków, ale nie rodziców, spoko to było fajne!). Ale puszczenie "Mody na suknie", demotywatorów i kwejków było tragedią. O ile można było z tego zrobić coś mądrego, to oni nic nie zrobili. Najgorsze, że Burzyńska momentami śmiała się z samej siebie, momentami chyba nawet Ci faceci byli zażenowani. I jeszcze to nagłe zakończenie bez żadnego podsumowania "to dzięki eksperci, a teraz Panorama" :roll: A zaczęło się tak dobrze... puścili fragmenty materiału z USA - to było super, profesjonalne. Tam było poważne podejście do tematu i normalny lektor. Jak dla mnie to szkoda, że puścili tak fajny materiał przed czymś takim! Dno dna! Zero profesjonalizmu - dla mnie audycja Wojewódzkiego to był kunszt dziennikarski! ::loll::

Jedyny plus jest taki, że nazwali "Modę..." filarem TVP, symbolem i wgl czymś ważnym dla widzów. Myślę, że nie mówiliby o serialu gdyby ściągali go w listopadzie, ale z TVP nigdy nic nie wiadomo :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Po zobaczeniu video w pełni zgadzam się z Mareczkiem, żenada! Zawsze jednak mogłoby być gorzej więc faktycznie trzeba docenić te małe plusy, eksperci to to nie byli miło jednak że wspomniał jeden z nich o Dynastii i Pokoleniach, prowadząca beznadziejna, użycie Mody na suknie dno... Prawdziwa kompromitacja będzie jeśli Tvp1 mimo tej audycji i tak zdejmą z anteny, ale wcale bym nie był zdziwiony. Taka szkoda, że telewizja już nie ma tej klasy co dawniej.
ODPOWIEDZ