"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Żenada, ale można się było tego spodziewać. W Niemczech jeszcze gorzej potraktowali B&B. Wątpię żeby Moda miała szybko wrócić w innej telewizji. Dobrze, że znam już te odcinki.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
cmk

Post autor: cmk »

To wszystko zależy od tego jak duży będzie odzew ze strony niezadowolonych widzów po zakończeniu emisji.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

W ogóle nie jestem tym zdziwiony. Przecież ta sprawa dążyła do takiego zakończenia.
Teraz nie ma co już liczyć na durne tvp tylko wybadać czy inne stacje mogłyby przejąć serial. Jeżeli nie to tak jak pisałem w tym temacie kilka dni temu, czy mogła by zebrać się grupa kilku osób, przetłumaczać odcinki i publikować je jakoś ? Ja mogę i z napisami oglądać chociaż wiadomo, że to nie to samo co lektor Olejniczak. Bo jeżeli tvp raptem się opamięta i może wznowi emisję np. dopiero za rok to ja dziękuje bardzo za takie traktowanie ;/
Awatar użytkownika
B@r

To może walczmy chociaż o stare odcinki, skoro nowe są dla nich za drogie?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
bosskicinu

Uważam iż droga cena za nowe odcinki to żadna wymówka. Co oni tacy biedni są ? Po prostu mają dosyć już Mody i wolą jakiś inny marny serial wstawić na to miejsce albo dokument.
Moim zdaniem nie ma sensu użerać się dalej z tymi idiotami bo oni mają nas głęboko w poważaniu. Tyle co się do nich wypisywało z prośbami o zmiany godziny emisji to oni i tak nas olewali cały czas więc trzeba skończyć z wypisywaniem do nich bo szkoda naszych nerwów. Od tego momentu tvp jest dla mnie skończone i może nie istnieć. Totalne dno i tyle a nie "Telewizja Polska".
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Też nie jestem zdziwiony takim obrotem wydarzeń, ale trzeba mieć choćby niewielką nadzieję na to, że ktoś zmądrzeje i "MnS" wróci na antenę.

Pomysł bosskicinu na tłumaczenie odcinków i umieszczanie ich w sieci, lub w inny sposób jest dobry. Ale trzeba pamiętać, że nie posiadamy nieograniczonych możliwości czasowych, każdy ma tez swoje prywatne życie. Najlepiej byłoby, gdyby serial był dostępny, chociażby legalnie w sieci.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Oczywiście Dawidku. Nikt by nikogo w tej sprawie nie poganiał. A jest jeszcze taka możliwość, aby Moda leciała na jakimś portalu z przetłumaczonymi odcinkami ?
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Tego to teraz nikt nie wie, ale jest taka możliwość. Pisano na forum o alternatywnych rozwiązaniach. Ale czy będzie tak, albo inaczej, wiedzą to tylko wróżki. Ale teraz trzeba po prostu poczekać na dalszy rozwój wydarzeń, moim zdaniem "MnS" całkiem z Polski nie zniknie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mam jeszcze małą nadzieję, że serial wróci bo nie mieści się w głowie jeśli zniknie z Polski na zawsze :( Od razu przypomina mi się dramat w Czechach w roku 2005 gdy doszli do odcinków z 2005 i też zdjęli z powodów oszczędności/ nie dużej widowni przez marną godzinę... tam fani też protestowali, ale niestety... Na szczęście ja znam wszystkie dalsze odcinki, ale co z tego...miło się oglądało ponownie tłumaczone na polski, najbardziej mi szkoda ludzi, którzy nie dowiedzą się co dalej... Dlatego zachęcam do robienia hałasu wszędzie gdzie się da! Czyli wszędzie a szczególnie na stronach telewizyjnych oficjalnych piszcie o swoich niezadowoleniu tym skandalem, piszcie że to bezczelne i bez szacunku tak potraktować 20-letnią widownię, kultowego serialu, na świecie mającego miano najpopularniejszej soap opery dziennej... Niech sprawa będzie nagłośniona aby ośmieszyć Tvp, to jedyne co możemy i powinniśmy zrobić!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
pixiequeen

Post autor: pixiequeen »

Dużo portali już pisało o zakończeniu MnS w Polsce i o złej decyzji TVP ale na nich to nie robi wrażenia, ja przestałem się łudzić, że dojdą do wniosku, że ich widownia to nie 16-49 jak w stacjach komercyjnych. Nie czekam już na powrót, ani nawet na odcinki w internecie, Telewizja Polska dążyła do takiego rozwiązania, teraz jest okazja (zbyt drogie odcinki, słabe wyniki). Lepiej będzie jeśli na zawsze zostawią MnS w spokoju.
Ostatnio zmieniony 2014-10-19, 22:13 przez pixiequeen, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAPRASZAM na fan page serialu KLAN: https://www.facebook.com/lubiczowie
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze: najbardziej mi szkoda ludzi, którzy nie dowiedzą się co dalej... Dlatego zachęcam do robienia hałasu wszędzie gdzie się da!
Czyli co my niespoilerowcy mamy teraz zrobić? Będziemy mieli taką "lukę" pomiędzy tym na czym poprzestało TVP a odcinkami z USA. Pozostaje chyba napisać "Miło było was poznać".
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Na powrót do TVP raczej nie ma co liczyć, pytanie czy jakaś inna stacja się pokusi. Wydaje mi się, że będzie ciężko, bo wiele stacji zagranicznych rezygnuje właśnie przed przejściem B&B w HD, może faktycznie stawka za odcinek jest wyższa, i to sporo.
mailo pisze:Pozostaje chyba napisać "Miło było was poznać".
Właśnie, bardzo ważna kwestia - czy administracja ma jakieś plany dotyczące forum? Bo trzeba przyznać, wraz z końcem serialu zagrożona jest także niespoilerowa część forum, przynajmniej do (delikatnie mówiąc niepewnego) powrotu B&B na innej stacji...
bosskicinu pisze:...czy mogła by zebrać się grupa kilku osób, przetłumaczać odcinki i publikować je jakoś ? Ja mogę i z napisami oglądać chociaż wiadomo, że to nie to samo co lektor Olejniczak.
Z tłumaczeniem jeszcze nie jest taki wielki problem, o wiele bardziej czasochłonne jest synchronizowanie napisów z dialogami, wątpię żeby ktokolwiek się tego podjął. Jest dostępna wersja angielska z angielskimi napisami na Zatoce (więc trzeba byłoby tylko tłumaczyć już zsynchronizowane napisy), ale dopiero od odcinka 6839 (VI 2014). Raz tłumaczyłem jeden film, i to z angielskich napisów (Braterstwo, trwający 1h30, czyli jak 5 odcinków B&B) - to jest jednak dość czasochłonna praca, co dopiero tłumaczenie ze słuchu i późniejsze synchro. No i - zmieniłoby to też charakter forum na takie z treściami pirackimi (udostępnianie napisów też jest nielegalne z tego co mi wiadomo).
Druga sprawa, że angielski w B&B jest naprawdę prosty. To nie jest Downton Abbey z czysto brytolskim akcentem i językiem niemal staroangielskim, ani House z pojęciami medycznymi.
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Awatar użytkownika
bosskicinu

No to można by było stworzyć kanał np. na dailymotion.
Angielski faktycznie da się zrozumieć jako tako ale nie każde słowa. Ja wiem, że to będzie czasochłonna praca, ale wielu niespoilerowców cieszyło by się z takiego czegoś.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

bosskicinu pisze:o to można by było stworzyć kanał np. na dailymotion
Stamtąd jednak odcinki bardzo szybko polecą.
Właśnie, ciekawe co stanie się z forum po zdjęciu MNS. Zostało niewiele czasu, więc stanowisko administracji w zasadzie powinno być znane wręcz na dniach.
Awatar użytkownika
B@r

A co się ma stać z forum? Nic. Moda cały czas leci w Stanach. Poza tym nawet po emisji warto mieć miejsce na wspominki. Adex 100 lat temu założył forum Dynastii, a dopiero rok temu doczekał się ponownej emisji w tv. :lol: Ja w sumie i tak głównie piszę w spoilerowym. :)
ODPOWIEDZ