Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

BeLieF pisze:to co wywineła Teresa jest cieżkie do wybaczenia
Owszem, ale to była jednak jej matka. I przed całym wydarzeniem były raczej w bardzo dobrych kontaktach. Ja bym zrobił recast Teresy i wymyślił, że to przez chorobę psychiczną nie chciała wrócić do Polski.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Podoba mi się nowa wersja czołówki, wygląda lepiej od tej poprzedniej aktualizacji :)

Elmoo, po co Teresa ma być w czołówce? Nie wyobrażam sobie, żeby trzymać w niej postać, która nie występuje od tylu lat. To tak jakby w czołówce B&B trzymać wszystkich od 1987 :lol: Co do wartości rodzinnych to mówisz jak Łepkowska, krytykująca B&B. Serial ma być ciekawy, a PM taka właśnie jest. Co z tego, że w Klanie wyolbrzymia się wartości rodzinne jak scenariusz jest groteskowy, a realizacja pozostawia wiele do życzenia. Poza tym, nowe ujęcia Artura jest chyba bardzo rodzinne - ta gazeta i okulary jak u tatusia z wieloletnim stażem :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Poza tym, nowe ujęcia Artura jest chyba bardzo rodzinne - ta gazeta i okulary jak u tatusia z wieloletnim stażem
Haha, tym mnie Mareczku rozwaliłeś. :lol:

Przypomniało mi się jak Norbert wyśmiał przed Bartkiem Artura, mówiąc, że inaczej sobie wyobrażał tego Kulczyckiego i dodając do tego jeszcze parę ładnych epitetów. :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Elmoo

Mareczek pisze:Elmoo, po co Teresa ma być w czołówce? Nie wyobrażam sobie, żeby trzymać w niej postać, która nie występuje od tylu lat. To tak jakby w czołówce B&B trzymać wszystkich od 1987
Chodziło mi raczej o małe zdjęcie w ramce, nie o całą postać tak jak Kinga czy Marek. A po co? To była jedna z głównych postaci, była dużą częścią fundamentu całego serialu. Poza tym jedyna w swoim rodzaju, prawdziwa MATKA POLKA. Do czasu, kiedy zrobili z niej wyrodną matkę.
Mareczek pisze:Serial ma być ciekawy
Nic na to nie poradzę, że bardziej podobało mi się dawne PM. Dla mnie kiedyś był dużo ciekawszy niż obecnie.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Ja też podobnie uważam, że w czołówce powinny występować tylko te obecne postacie. I tak jestem dumny bo PM to chyba jedyny serial, gdzie czołówka jest tak wzbogacona o tyle postaci - w przeciwieństwie do Klanu.

Co do wartości rodzinnych w PM to także uważam, że i tak obecnie jest dobrze pod tym względem. Wcale się nie dziwię, że Kinga nie wspomina matki, która zwyczajnie pojechała sobie do Indii i tak po prostu sobie tam została. I tu nie chodzi tylko o Marka i Kingę - ale przede wszystkim o malutką Danusię, która tak naprawdę swojej matki nie zna i być może nie będzie znać nigdy niestety.

Wspomnę też, że szkoda iż Jan i Antoni Radoszowie w ogóle nie są wspominani obecnie. Byli oni kiedyś czołowymi postaciami w serialu a teraz słuch po nich zaginął.
Awatar użytkownika
DeaconFan

bosskicinu pisze:Ja też podobnie uważam, że w czołówce powinny występować tylko te obecne postacie. I tak jestem dumny bo PM to chyba jedyny serial, gdzie czołówka jest tak wzbogacona o tyle postaci - w przeciwieństwie do Klanu.
Otóż to. Obecnie w czołówce PM znajduje się... uwaga! Aż 28 postaci! Drugim takim serialem jest chyba "Na Wspólnej". Tam też w czołówce są ujęcia zbiorowe i jest uwzględnionych naprawdę dużo postaci. :wink:

A w "Klanie" co? W czołówce raptem kilka osób, podczas gdy klan Lubiczów jest naprawdę spory, z roku na rok się powiększa. A przyjaciół Lubiczów (naprawdę istotnych postaci, takich jak choćby Anna i Tadeusz) nie liczę.
Ostatnio zmieniony 2015-03-16, 22:34 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Elmoo pisze:To była jedna z głównych postaci, była dużą częścią fundamentu całego serialu. Poza tym jedyna w swoim rodzaju, prawdziwa MATKA POLKA.
Właśnie, była, ale już nie jest - proste :wink:
Elmoo

DeaconFan pisze:A w "Klanie" co? W czołówce raptem kilka osób, podczas gdy klan Lubiczów jest naprawdę spory, z roku na rok się powiększa.
Nie mówię o czołówce. Też uważam, że powinno być więcej postaci w czołówce klanowej. Ale w tej PM zbędni są Krystian i Melka.
DeaconFan pisze:uwaga! Aż 28 postaci!
Ale to nie są wyścigi na jak najwięcej postaci w czołówce. :lol:
Mareczek pisze:Właśnie, była, ale już nie jest
I nad tym właśnie ubolewam. Gdyby chociaż wrócił Jan i Antoni, albo Natalia. Oni pozbywają się seniorów rodziny i zostawiają tylko najmłodszych. Nie zdziwię się jak za kilka lat znikną Kinga, Artur czy Majka.
Awatar użytkownika
Mareczek

Elmoo pisze:Oni pozbywają się seniorów rodziny i zostawiają tylko najmłodszych.
Bez przesady... Karol, Marek, Aneta, Śmiałek - rzeczywiście młodzi bohaterowie :roll:
To nie jest etatowe miejsce pracy tylko serial, a serial ma to do siebie, że akcja zmienia się z biegiem lat. Bohaterowie przychodzą, odchodzą, umierają, ale serial trwa (to cytat, kto wie czyj? :P )
Elmoo pisze:Ale w tej PM zbędni są Krystian i Melka.
W tej kwestii się zgadzam! Wsadzili go tam tylko przez Słoneczka Pniewskiego ::kwasny::
Elmoo

Mareczek pisze:Bez przesady... Karol, Marek, Aneta, Śmiałek - rzeczywiście młodzi bohaterowie
Z tych wymienionych to tylko Karol i Śmiałek pojawiają się regularnie. Marek co raz rzadziej, Anety to w ogóle prawie nie ma. A poza tym chodzi mi o takie postacie jak Jan, Antoni...
Mareczek pisze:to cytat, kto wie czyj
John McCook podczas reportażu TVP - tak mi się wydaje. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Elmoo pisze:Ale to nie są wyścigi na jak najwięcej postaci w czołówce.
Podałem tę liczbę na zasadzie ciekawostki. Jasne, że nie chodzi tu o żaden wyścig. :wink:
Elmoo pisze:Z tych wymienionych to tylko Karol i Śmiałek pojawiają się regularnie. Marek co raz rzadziej, Anety to w ogóle prawie nie ma. A poza tym chodzi mi o takie postacie jak Jan, Antoni...
Oprócz wymienionych przez Mareczka są jeszcze Grzegorz, Grażyna, Seweryn, Dorota Makowska, Roman, Łazanek. Wcale nie tak mało tych starszych bohaterów.
Elmoo pisze:Ale w tej PM zbędni są Krystian i Melka.
Chociaż nie lubię Pniewskiego, to będę tutaj bronił twórców. Można by rzec, że Krystian i Melka to taka nowa tytułowa "pierwsza miłość". Umieszczenie ich na końcu czołówki to dość dobry pomysł. Cieszy mnie też wyeksponowanie w czołówce innej "pierwszej miłości", a mianowicie Kingi i Artura. :wink:

Generalnie, zaktualizowana czołówka jest bardzo dobra, ale wciąż czegoś mi brakuje. Oprócz Igora, brakuje mi jeszcze chociażby Adama, który jest naprawdę istotną postacią (czy ktoś go lubi, czy nie). Przydałby się także Norbert jako brat Bartka. Daria i Zosia mogłyby mieć własne, duże ujęcia (wiem, że obie są na tych mniejszych fotkach zbiorowych). No i lepsze ujęcie Dagi. ::ok::
Elmoo

DeaconFan pisze:Oprócz wymienionych przez Mareczka są jeszcze Grzegorz, Grażyna, Seweryn, Dorota Makowska, Roman, Łazanek. Wcale nie tak mało tych starszych bohaterów.
i Pani Celinka ostatnio się zaczęła pojawiać, lubię ją. :) Trochę podobno do aktorki grającej Łazankową, która już niestety nie żyje.
DeaconFan pisze:Oprócz Igora
Tutaj ja obronię twórców - gdzie byś zamieścił tego Igora? Koło Sabiny i Natana? Źle by to wyglądało, bo to jest teraz ich największy wróg, znienawidzony przez nich. A z reguły postacie na wspólnych zdjęciach mają raczej dobre relacje. Po prostu taki czarny charakter jak Igor nie pasuje do dość spokojnej i ładnej czołówki taka jak jest w PM. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Elmoo pisze:gdzie byś zamieścił tego Igora? Koło Sabiny i Natana? Źle by to wyglądało, bo to jest teraz ich największy wróg, znienawidzony przez nich. A z reguły postacie na wspólnych zdjęciach mają raczej dobre relacje. Po prostu taki czarny charakter jak Igor nie pasuje do dość spokojnej i ładnej czołówki taka jak jest w PM.
Albo osobne (pojedyncze) ujęcie (sam Igor, tak jak Daga, wcześniej także Szymon) albo coś w tym stylu:

Obrazek

Nie wyglądają tutaj tak, jakby się kochali. 8)
Elmoo pisze:Po prostu taki czarny charakter jak Igor nie pasuje do dość spokojnej i ładnej czołówki taka jak jest w PM.
:lol: No tak, zapomniałeś dodać, że Igor już sam w sobie jest zaprzeczeniem jakichkolwiek wartości. :lol:

Ja jestem zdania, że czarne charaktery (jak Igor, Zośka) powinny mieć swoje miejsce w czołówce. Poza tym Igor (jaki by nie był) jest mężem Sabiny, a to powinno być jakoś zaznaczone.

I rozumiem, że jeśli chodzi o klasyczną (też taką ładną i spokojną) czołówkę B&B, to nie powinno w niej być Twoim zdaniem ujęć Sheili, Morgan, Sly'a, Anthony'ego Armando? :P
Elmoo

DeaconFan pisze:a jestem zdania, że czarne charaktery (jak Igor, Zośka) powinny mieć swoje miejsce w czołówce.
No ja jakoś nie widzę Igora w obecnej czołówce. Wyobrażasz sobie psychopatyczną twarz Igora przy przyśpiewce do PM i jeszcze z uśmiechniętymi twarzami rodzinki Wekslerów? Wyglądałby na zdjęciu niczym pedobear.
DeaconFan pisze:I rozumiem, że jeśli chodzi o klasyczną (też taką ładną i spokojną) czołówkę B&B, to nie powinno w niej być Twoim zdaniem ujęć Sheili, Morgan, Sly'a, Anthony'ego Armando?
Czołówka B&B inaczej wygląda, przede wszystkim jest sama muzyka i dynamiczniejsza, z innym klimatem. Poza tym nie ma co porównywać B&B do PM.
Awatar użytkownika
Mareczek

Elmoo pisze:Poza tym nie ma co porównywać B&B do PM.
Oczywiście, że jest, bo PM to jedyny polski serial, który może dorównać wątkami do B&B :wink:
ODPOWIEDZ