Pierwsza miłość
- bosskicinu
Wczorajszy odcinek był jednym z najlepszych od ostatnich czasów.
Śmierć Dagi jak i rozpacz poszczególnych bohaterów dobrze zagrana. Najlepiej właśnie te sceny rozegrali Sabina, Mikser i Daria. Błażej i Radek jakoś tak w miarę opanowali płacz. Natomiast Krystian to faktycznie porażka, bo bardziej mi się śmiać chciało jak zaczął się wykrzywiać.
Słyszałem już o tych protestach dot. śmierci Dagi i żeby przywrócić ją z powrotem, ale także uważam, że to bezsensowne. Ten temat powinien być już zamknięty a kolejne zmartwychwstanie to byłaby przesada. Co do Agaty to też nie chciałbym by ją przywrócili bo z resztą nie lubiłem jej.
A co do salonu mody Sabiny to czytałem, że Grażyna ma go wystawić na sprzedaż. To będzie koniecznie rozwiązanie bo przecież Dagi jako głównej projektantki już nie ma, Sabina będzie siedzieć w areszcie a sam Radek z Dominikiem nie dadzą sobie rady.
Śmierć Dagi jak i rozpacz poszczególnych bohaterów dobrze zagrana. Najlepiej właśnie te sceny rozegrali Sabina, Mikser i Daria. Błażej i Radek jakoś tak w miarę opanowali płacz. Natomiast Krystian to faktycznie porażka, bo bardziej mi się śmiać chciało jak zaczął się wykrzywiać.
Słyszałem już o tych protestach dot. śmierci Dagi i żeby przywrócić ją z powrotem, ale także uważam, że to bezsensowne. Ten temat powinien być już zamknięty a kolejne zmartwychwstanie to byłaby przesada. Co do Agaty to też nie chciałbym by ją przywrócili bo z resztą nie lubiłem jej.
A co do salonu mody Sabiny to czytałem, że Grażyna ma go wystawić na sprzedaż. To będzie koniecznie rozwiązanie bo przecież Dagi jako głównej projektantki już nie ma, Sabina będzie siedzieć w areszcie a sam Radek z Dominikiem nie dadzą sobie rady.
Nic dziwnego, ten salon działał dobrze tylko dzięki Dadze. Reszta obijała się i pracowała tylko jak im się zachciało.bosskicinu pisze:To będzie koniecznie rozwiązanie bo przecież Dagi jako głównej projektantki już nie ma, Sabina będzie siedzieć w areszcie a sam Radek z Dominikiem nie dadzą sobie rady.
Proboszcz w Wadlewie jest niemalże identyczny do tego z Plebanii. Mówi w ten sam sposób, pełni taką samą rolę - doradcy i skarbnicy rad dla mieszkańców, nawet jak mówił o swojej gospodyni, to pomyślałem o babci Józi.
Powinni jeszcze tak samo go nazwać i powiedzieć, że przeniósł się z Hrubielowa do Wadlewa. 
Gdyby to tylko było możliwe, to byłbym jeszcze za przeniesieniem z "Plebanii" do "Pierwszej Miłości" takich postaci jak babcia Józia i Janusz Tracz jako naczelny czarny charakter w Wadlewie, zatruwający życie mieszkańcom. 
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
A wiesz, że to całkiem dobry pomysł? Taka postać jak Tracz przydałaby się w Wadlewie , mogłaby nim zainteresować się Malwina. I jeszcze Krystyna otworzyłaby w Wadlewie knajpkę, w której siedzieliby Śmiałek, Łazanek i Seweryn.DeaconFan pisze:byłbym jeszcze za przeniesieniem z "Plebanii" do "Pierwszej Miłości" takich postaci jak babcia Józia i Janusz Tracz jako naczelny czarny charakter w Wadlewie, zatruwający życie mieszkańcom.
Fajnie by było, ale obawiam się, że to nie jest takie proste. Tutaj chyba wchodzi w grę kwestia praw do tych postaci, które posiadają twórcy serialu "Plebania". Bardzo mało prawdopodobne, żeby proboszcz w "Pierwszej Miłości" nazywał się tak samo jak w "Plebanii". Obstawiam, że albo w ogóle nie padnie jego imię i nazwisko albo w PM nazywać się będzie inaczej.Elmoo pisze:A wiesz, że to całkiem dobry pomysł? Taka postać jak Tracz przydałaby się w Wadlewie , mogłaby nim zainteresować się Malwina. I jeszcze Krystyna otworzyłaby w Wadlewie knajpkę, w której siedzieliby Śmiałek, Łazanek i Seweryn.
Ogólnie to cieszę się, że Włodzimierz Matuszak dołączył do obsady PM. Oby został w serialu na stałe. Postać proboszcza/księdza jak najbardziej pasuje do wątku wadlewskiego. Dziwię się tylko, że aktor zgodził się znowu zagrać księdza. Można powiedzieć, że został już "zaszufladkowany" i chyba się z tym pogodził.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Sam wypadek Dagi i Sabiny bardzo mnie rozczarował, ani nam go nie pokazali, ani samochód nie był jakoś poważnie zniszczony. Na pewno nie była to kraksa na tyle widowiskowa, żeby zaraz w niej umrzeć, poszli bardzo na łatwiznę. Sama śmierć Dagi była już jednak bardzo dobra, o ile można tak powiedzieć. Bardzo wymowne było to dłuższe ujęcie kamery na przykryte ciało Dagi i późniejsze wyciemnienie. Kiedy informacja o odejściu Dagi dotarła do znajomych było już znacznie lepiej, wszyscy się spisali (poza nielubianym przez nas Pniewskim). Pozostaje teraz czekać na pogrzeb, podejrzewam, że to dopiero będzie wyciskacz łez.

Tymczasem dzisiaj Zośka wreszcie została zdemaskowana! Widzieliście jaka była wściekła, gdy Artur i Beatka odchodzili? Jestem pełen podziwu dla aktorki, widzę w niej potencjał na chorą psychicznie! Mam nadzieję, że scenarzyści nie zamierzają jeszcze żegnać się z Zosią
"Plebanię" też tworzył ATM, więc z prawami mogłoby być prościej niż nam się wydaje. Pytanie tylko czy twórcy PM chcieliby wgl coś takiego zrobić. Póki co imię księdza nie pada, Matuszak jest ubrany niemal identycznie i w zasadzie, aż prosi się, żeby to był Antoni Wójtowicz. Bardzo chciałbym, żeby do tego doszło - byłby to chyba pierwszy w Polsce zabieg przeniesienia postaci z jednego serialu do innego. No i może widzowie "Plebanii" wciągnęliby się w PM ze względu na sentyment do starych, znajomych postaci. Ciekaw jestem co z tego wyjdzieDeaconFan pisze:Fajnie by było, ale obawiam się, że to nie jest takie proste. Tutaj chyba wchodzi w grę kwestia praw do tych postaci, które posiadają twórcy serialu "Plebania"
Tymczasem dzisiaj Zośka wreszcie została zdemaskowana! Widzieliście jaka była wściekła, gdy Artur i Beatka odchodzili? Jestem pełen podziwu dla aktorki, widzę w niej potencjał na chorą psychicznie! Mam nadzieję, że scenarzyści nie zamierzają jeszcze żegnać się z Zosią
Z tego co mi wiadomo, to wcale nie pierwszy.Mareczek pisze:byłby to chyba pierwszy w Polsce zabieg przeniesienia postaci z jednego serialu do innego.
Pierwszym takim przypadkiem była postać Marioli Kaczorek, która początkowo występowała w telenoweli "W labiryncie". Później przeniesiono ją do "Klanu". Twórcami obu seriali były te same osoby - Paweł Karpiński i Wojciech Niżyński, więc z takim przeniesieniem postaci nie było żadnego problemu.
Bardzo chciałbym, żeby proboszcz z PM okazał się Antonim Wójtowiczem.
Aktorka zagrała świetnie!Tymczasem dzisiaj Zośka wreszcie została zdemaskowana! Widzieliście jaka była wściekła, gdy Artur i Beatka odchodzili? Jestem pełen podziwu dla aktorki, widzę w niej potencjał na chorą psychicznie! Mam nadzieję, że scenarzyści nie zamierzają jeszcze żegnać się z Zosią
- bosskicinu
W piątek 5 czerwca zostanie wyemitowany ostatni odcinek PM przed wakacjami
Czeka nas prawie 3 miesięczna przerwa bo kolejne odcinki tradycyjnie od września 2015.
Zatem na rozwiązanie najważniejszych obecnie wątków tj. sprawa z Igorem i Sabiną, choroba Jowity, Melka/Krystian oraz perypetie miłosne Bartka, Emilki i Pauliny musimy poczekać do jesieni.
Czeka nas prawie 3 miesięczna przerwa bo kolejne odcinki tradycyjnie od września 2015.
Zatem na rozwiązanie najważniejszych obecnie wątków tj. sprawa z Igorem i Sabiną, choroba Jowity, Melka/Krystian oraz perypetie miłosne Bartka, Emilki i Pauliny musimy poczekać do jesieni.
Dziś zobaczyliśmy ostatni odcinek tego sezonu. Bardzo wcześnie w tym roku Polsat przestaje emitować PM.
Jak Wam się podobało? Jak dla mnie odcinek dość fajny. Wprawdzie zabrakło jakiegoś mocnego cliffhangera na koniec, ale część wątków została dość ładnie "urwana", w odpowiednim momencie, że tak powiem.
Przełomowe były sceny w wątku Paulina/Bartek/Emilka. Myślę, że Emilka prędzej czy później da Bartkowi drugą szansę, chociaż żałuję, że Bartek i Paulina nie zostali ze sobą na dłużej. Wg mnie rozstali się za szybko.
Miło się ogląda Artura i Kingę znowu razem. Czekam na ich drugi ślub i jestem jednocześnie ciekaw tego, jakie problemy wymyślą dla nich scenarzyści po wakacjach.
Cieszy mnie fakt, iż w ostatnim odcinku przed wakacjami nie było męczących jak dla mnie Melki i Krystiana. Akcja z przebranymi za serwisantów Mikserem i Dominikiem bardzo fajna.
A oto bardzo fajna zapowiedź wydarzeń, które czekają nas w PM po wakacjach:
https://www.youtube.com/watch?v=SSrYLbdDGSk
Dodam tylko, że już niebawem kończy się trwająca od końca kwietnia przerwa w kręceniu serialu, co oznacza, że znowu wybiorę się na plan. Postaram się w dalszym ciągu dostarczać Wam w tym temacie co pewien czas różnych ciekawych (miejmy nadzieję) informacji.
Jak Wam się podobało? Jak dla mnie odcinek dość fajny. Wprawdzie zabrakło jakiegoś mocnego cliffhangera na koniec, ale część wątków została dość ładnie "urwana", w odpowiednim momencie, że tak powiem.
Przełomowe były sceny w wątku Paulina/Bartek/Emilka. Myślę, że Emilka prędzej czy później da Bartkowi drugą szansę, chociaż żałuję, że Bartek i Paulina nie zostali ze sobą na dłużej. Wg mnie rozstali się za szybko.
Miło się ogląda Artura i Kingę znowu razem. Czekam na ich drugi ślub i jestem jednocześnie ciekaw tego, jakie problemy wymyślą dla nich scenarzyści po wakacjach.
Cieszy mnie fakt, iż w ostatnim odcinku przed wakacjami nie było męczących jak dla mnie Melki i Krystiana. Akcja z przebranymi za serwisantów Mikserem i Dominikiem bardzo fajna.
A oto bardzo fajna zapowiedź wydarzeń, które czekają nas w PM po wakacjach:
https://www.youtube.com/watch?v=SSrYLbdDGSk
Dodam tylko, że już niebawem kończy się trwająca od końca kwietnia przerwa w kręceniu serialu, co oznacza, że znowu wybiorę się na plan. Postaram się w dalszym ciągu dostarczać Wam w tym temacie co pewien czas różnych ciekawych (miejmy nadzieję) informacji.
- bosskicinu
Mi również podobał się ten ostatni odcinek. Dobrze, że w takim momencie w sumie zrobili przerwę bo parę wątków jest niewyjaśnionych i widzowie będą teraz niecierpiliwie czekać do września na ich rozstrzygnięcie.
Jeśli chodzi o miłosny trójkąt w Wadlewie to też myślę, że Bartek i Emilka będą w końcu razem. Twórcy faktycznie mogli trochę jeszcze dłużej potrzymać Bartka i Paulinę razem bo liczyłem na więcej konfliktów na linii: Emilka - Paulina albo nawet Mirek - Paulina.
Oczywiście najlepszy dla mnie wątek z Igorem. No cóż myślę, że tutaj też zakończy się tradycyjnie happy endem i pewnie Weksler nie sprzeda mu swego majątku, Sabina wyjdzie z więzienia a Igor prawdopodobnie znowu trafi do pudła bo wątpię, że zostanie zabity. Mimo, że bardzo lubię wątki z Igorem to jednak uważam, że tym razem twórcy na parę lat powinni przerwać jego wątek bo jest dużo fanów postaci Igora, ale też wielu wrogów. Niektórych męczy ta cała akcja, że Kaczmarczyk jest nieśmiertelny i wszechmogący. Nawet niektórzy moi znajomi mają podobne opinie.
A zwiastun również super - teraz czekać tylko do września
Fajnie Deaconie, że będzie na planie niedługo i zdradzisz nam trochę "smaczków"
Jeśli chodzi o miłosny trójkąt w Wadlewie to też myślę, że Bartek i Emilka będą w końcu razem. Twórcy faktycznie mogli trochę jeszcze dłużej potrzymać Bartka i Paulinę razem bo liczyłem na więcej konfliktów na linii: Emilka - Paulina albo nawet Mirek - Paulina.
Oczywiście najlepszy dla mnie wątek z Igorem. No cóż myślę, że tutaj też zakończy się tradycyjnie happy endem i pewnie Weksler nie sprzeda mu swego majątku, Sabina wyjdzie z więzienia a Igor prawdopodobnie znowu trafi do pudła bo wątpię, że zostanie zabity. Mimo, że bardzo lubię wątki z Igorem to jednak uważam, że tym razem twórcy na parę lat powinni przerwać jego wątek bo jest dużo fanów postaci Igora, ale też wielu wrogów. Niektórych męczy ta cała akcja, że Kaczmarczyk jest nieśmiertelny i wszechmogący. Nawet niektórzy moi znajomi mają podobne opinie.
A zwiastun również super - teraz czekać tylko do września
Fajnie Deaconie, że będzie na planie niedługo i zdradzisz nam trochę "smaczków"