Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomala »

To ja się wypowiem jako fan "Na Wspólnej" ;)
Średnio podoba mi się nowa czołówka, ogólnie nie przepadam za czołówkami tego typu, a takie niestety teraz są w większości seriali. Wolę czołówki gdzie każda postać ma osobne ujęcie z imieniem serialowym i nazwiskiem aktora. Największe minusy tej czołówki to właśnie brak podpisów i brak kilku ważnych postaci. Głównie chodzi mi tu o Izę i Jerzego. Nie wiem czy już ich usunęli z serialu, ale mam nadzieję, że nie. Tak samo brak Andrzeja i Daniela, no i Adama. To ważne postacie, występujące w serialu od lat, a niektórzy nawet od początku. Zamiast tego mamy Smolnego i Joannę, którzy występują stosunkowo od niedawna i w sumie nie wiadomo czy na stałe zagoszczą w obsadzie.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Mareczek pisze:. Ja najbardziej lubię czołówki z odrębnymi ujęciami każdego bohatera :)

:P
Tomala pisze: Wolę czołówki gdzie każda postać ma osobne ujęcie z imieniem serialowym i nazwiskiem aktora.
Trochę to nielogiczne co piszecie. Z jednej strony chcecie, żeby czołówka zawierała jak najwięcej bohaterów, a z drugiej, żeby każdy miał osobne ujęcie. Jedno wyklucza drugie, bo jeśli każdy by był osobno to nie starczyłoby czasu na wszystkich i dlatego robią te ujęcia 'zbiorowe". poza tym nie chcecie zmainy piosenki więc czas jest przez nią tez ograniczony.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Ogląda ktoś ten sezon? Jest trochę słabszy niż poprzedni, ale wciąż mi się podoba.
Akcję ciągnie Smolny, ten aktor jest naprawdę dobry. Bardzo dobrze gra też mała Ula - choć jej nie lubię, to stwierdzam że już dawno nie widziałem tak dobrze grającego dziecka. Poza tym wątek jest naprawdę dobry.
Standardowo jaja u Romana, który wynajął swój dom prostytutkom i teraz zastanawia się jak je usunąć. Bliski jest mi też szkolny wątek Danki.

Natomiast denerwuje mnie Żaneta, bardzo nie lubię jej fochów. Drugi wątek, który mnie irytuje to Jarek i Eliza. Natomiast reszta jest fajna. Czekam jak potoczą się dalsze losy Marty, mogliby ją zeszmacić jak Bree z DH :twisted: Urwali wątek Maćka/Weroniki/Adama i obawiam się, że pożegnaliśmy się też z Izą i Jerzym, skoro ich nie ma w czołówce. Na szczęście Na Wspólnej jest takim serialem, że postacie nagle znikają i równie niespodziewanie powracają.

Nikt nie chce podyskutować?
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Premierowe odcinki "Na Wspólnej" będą emitowane bez przerwy wakacyjnej :!: http://nawspolnej.tvn.pl/aktualnosci,43 ... 71698.html
Nie oglądam NW, ale to świetna wiadomość. Może wreszcie ktoś zrozumie, że widzowie nie wyjeżdżają na 3 miesiące i mają ochotę oglądać swoje seriale również latem :)
DeaconFan
Moderator
x 27

Post autor: DeaconFan »

Super wiadomość, chociaż też nie śledzę NW. :)
Mareczek pisze:Może wreszcie ktoś zrozumie, że widzowie nie wyjeżdżają na 3 miesiące i mają ochotę oglądać swoje seriale również latem
Otóż to. W USA nie mają problemów z emitowaniem seriali, a zwłaszcza soap oper przez całe wakacje.

Jeśli już to wystarczyłby miesiąc, max. 1,5 miesiąca przerwy, a nie aż 3. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Elmoo
x 1

Post autor: Elmoo »

Jestem w szoku, to pierwsza taka decyzja którejś z oper mydlanych od wielu lat. To dobry chwyt, bo przez wakacje NW nie będzie miała konkurencji, zdobędzie nowych fanów, wielu z nich na pewno postanowi kontynuować oglądanie serialu także we wrześniu.
Tymczasem z serialu odchodzi Ilona Wrońska, czyli serialowa Kinga. http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,181 ... ezdza.html
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Jak pisze Elmoo, "Na Wspólnej" nie ma w wakacje swojego głównego konkurenta, czyli "Barwy szczęścia".

To dobra decyzja. W dzisiejszych czasach, w dobie Internetu i umieszczania odcinków na zawsze w serwisach VoD, nie ma sensu robić tak długich przerw - można po powrocie nadrobić zaległości. Po za tym ludzie i tak podczas wypoczynku w kraju mają dostęp do TV czy sieci. Można pauzy robić, ale krótsze, lub z mniejszą liczbą odcinków w tygodniu w okresie wakacyjnym. Ekipa i aktorzy też mają prawo do odpoczynku. :wink:
margo

Post autor: margo »

Oglądam "Na Wspólnej" i cieszy mnie ta wiadomość. Myślałam, że będzie przerwa wakacyjna. Zgadzam się, że NW może zwiększyć swoją widownię. Znam ludzi, którzy nie korzystają z internetu i nie oglądają tego serialu, bo o tej porze są też "Barwy szczęścia".
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Teraz jak nie ma Barw Szczęścia to zerkam na Na Wspólnej i zaskoczyło mnie parę rzeczy. Czy tam gra Kamilka z Klanu??? Nie wiem czy dobrze zobaczyłem, bo przez chwilę straciłem wzrok po scenie miłosnej "Trzeciego Mroczka" ( ::bojesie:: ) z jakąś blondyną.
gzymi

Post autor: gzymi »

mailo pisze:Teraz jak nie ma Barw Szczęścia to zerkam na Na Wspólnej i zaskoczyło mnie parę rzeczy. Czy tam gra Kamilka z Klanu??? Nie wiem czy dobrze zobaczyłem, bo przez chwilę straciłem wzrok po scenie miłosnej "Trzeciego Mroczka" ( ::bojesie:: ) z jakąś blondyną.
Tak, Michalina Robakiewicz (Kamilka z Klanu) od niedawna wciela się w postać Sandry, pojawiła się gdzieś około 2075 odcinka "Na Wspólnej".
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Dzięki. A ta bondynka to chyba Elżbieta bo coś na FB było
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Od 1 stycznia, TVN Fabuła rozpoczyna emisję Na Wspólnej od 1 odcinka :arrow: http://prasa.tvn.pl/informacje-prasowe/ ... 88678.html
Bartus610

Post autor: Bartus610 »

Świetna wiadomość ! :D Wreszcie przypomnę sobie początki , bardzo lubiłem NW z czasów (2003/2012) ;)
Elmoo
x 1

Post autor: Elmoo »

Wątek lesbijski w "Na wspólnej"! Ola wda się w romans z inną dziewczyną :arrow: http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... tsZoneList
Na dodatek nie skończy się tylko na delikatnych buziaczkach w policzek, zobaczymy Olę z dziewczyną w łóżku!
Nie oglądam NW, ale uważam, że to dobra decyzja. W serialach powinno się pokazywać więcej związków homoseksualnych, bo w prawdziwym życiu naprawdę często to się zdarza.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Niestety zawartość nie jest już dostępna.
ODPOWIEDZ