Skazane

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Skazane

Post autor: B@r »

Nowy serial Polsatu na podstawie hitu BBC "Prisoners wives".
Tutaj więcej oficjalnych info - http://www.swiatseriali.pl/seriale/zony ... Id,1860472
+ trailer - https://www.youtube.com/watch?v=H_YUiTNW1hQ

Byłem wczoraj na pokazie prasowym gdzie puszczali dwa pierwsze odcinki. Muszę powiedzieć, że serial - jak zresztą stwierdziliśmy z jedną z aktorek, która tam gra a mianowicie Moniką Krzywkowską (Teresa z "Samego Życia) - na poziomie zagranicznym rodem z HBO.
Postać Krzywkowskiej najciekawsza. Kipi seksem, uwodzi, kocha luksus i jest nie do pokonania. To jej powrót w wielkim stylu. Monika mówiła mi, że początkowo bała się, że zagra kogoś podobnego jak w "Samym Życiu", bo tu też jest żoną bogatego gangstera w złotej klatce, ale rzeczywiście tu jest zupełnie inną postacią.

Naprawdę wszystkim polecam! Chyba dziś aż obejrzę pierwowzór bo widziałem trailer oryginału i sceny nawet tak samo wyglądają, a nie mogę się doczekać co dalej.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Serial rzeczywiście zapowiada się ciekawie jak na polskie warunki. Widziałem zwiastun - bardzo dobry. Oby nie skończyło się, jak w przypadku wielu seriali sensacyjno-kryminalnych Polsatu, na jednym sezonie.

Zachęcająca jest na pewno obsada, zwłaszcza Monika Krzywkowska (też byłem wiernym widzem "Samego Życia"!) oraz młoda Paulina Gałązka (od niedawna gwiazda "Pierwszej Miłości"). :P

Jeśli znajdę czas, to zajrzę na ten serial. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Obejrzałem pierwszy odcinek tegoż serialu i muszę przyznać, że mnie zaciekawił. Może nie powalił, według mnie mógłby być trochę mroczniejszy.
Najbardziej go gustu z bohaterów przypadła mi postać grana przez Olgę Bołądź, bardzo dobrze ucharakteryzowana. Nie mogę natomiast znieść Pauliny Gałązki, może stara się, ale niestety słabo jej to wychodzi. Moim zdaniem nie pasuje do tego serialu. Jeszcze z gry aktorskiej warto pochwalić Piotra Głowackiego, zagrał tak dobrze chamskiego policjanta, że sam miałem ochotę przywalić mu w twarz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja tez obejrzalem pierwszy odcinek i powiem, że serial zaciekawił mnie, choć momentami trochę się nudziłem, ale rozumiem doskonale, ze to pierwszy odcinek i serial musi się jeszcze rozkręcić.

Mnie natomiast bardzo do gustu przypadł duet Paulina Gałązka/Monika Krzywkowska. Obie panie bardzo lubię za kreacje Aśki w PM (Gałązka) i Teresy w SŻ (Krzywkowska). Wg mnie Gałązka jest bardzo obiecującą, zdolną młodą aktorką i dobrze gra tę postać. A Krzywkowska to po prostu klasa sama w sobie. :: bow :: Jest niesamowicie urocza i seksowna w tej roli. Bardzo fajnie się ją ogląda po raz pierwszy od zakończenia "Samego Życia"w tak dużej roli i mam nadzieję, że po niej zacznie otrzymywać więcej propozycji i będzie można widzieć ją częściej na małym (a może i dużym) ekranie. :wink:

Olga Bołądź też całkiem fajnie sobie poradziła, jej postać jest ciekawa. Bardzo malutko było Beaty Ścibakówny, ale to się na pewno zmieni w kolejnych odcinkach, skoro grana przez nią postać jest w czołówce i promuje się ją na równi z bohaterkami Gałązki, Krzywkowskiej i Bołądź.

Fajnie zagrali też panowie Czop, Błach i Pawlicki. Pierwsi dwaj grają chyba raczej dość pozytywne postaci, natomiast postać grana przez Pawlickiego budzi moją nieufność.

Świetną rolę wykreował Piotr Głowacki. Jak napisał Elmoo, zagrał niesamowicie chamskiego i bezczelnego policjanta. Liczę na to, że będzie go jeszcze więcej w kolejnych odcinkach, bo bardzo lubię i cenię zresztą tego aktora.

Postaram się zobaczyć następne odcinki. :wink:
Ostatnio zmieniony 2015-09-14, 13:28 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

DeaconFan pisze:Fajnie zagrali też panowie Czop, Błach i Pawlicki. Pierwsi dwaj grają chyba raczej dość pozytywne postaci, natomiast postać grana przez Pawlickiego budzi moją nieufność.
W drugim odcinku się to zmieni. W sensie bohater Czopa pokaże prawdziwą twarz i zmusi Sylwię do drastycznych kroków... :D A z Pawlickim to za oczywiste się wydaje, że na razie kreowany jest na złego. Coś czuję, że to będzie głębsza akcja i wszystko się tam odwróci.
DeaconFan pisze: Bardzo malutko było Beaty Ściabakówny, ale to się na pewno zmieni w kolejnych odcinkach
Taaak, w 2 odcinku chociażby będzie już jej więcej. :D

Cieszę się, że serial Ci się spodobał i również doceniasz Monikę Krzywkowską. Widziałem się z nią wczoraj i powiem Ci, że dzięki tej roli dostała nowe życie. Ludzie na nowo ją poznają i oby się to utrzymało i przełożyło na kolejne role. Aktorka jest bardzo podekscytowana.
Ostatnio zmieniony 2015-09-14, 22:55 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie planowałem oglądać, ale obejrzałem... I nie żałuję :D
Wczoraj nie mogłem zasnąć, więc odpaliłem sobie Iplę, żeby obejrzeć przedpremierowo odcinek Kiepskich. Odcinek się skończył, a mnie nadal nie chciało się spać, więc stwierdziłem, że dam szansę Skazanym. No nie powiem, fajnie zrobiony serial - nie wygląda na polski twór, na pierwszy rzut oka. Tą Waszą Krzywkowską widzę pierwszy raz na oczy. Owszem, wiem, że była gwiazdą Samego Życia, ale tego niestety nigdy nie oglądałem.

Co do głównych aktorek, to Gałązka dobrze gra, ale wygląda mi na młodszą niż powinna wyglądać. Nie pasuje mi na partnerkę Pawlickiego, prędzej na młodszą siostrę. Bołądź zawsze dobrze wciela się w swoje role, więc nie ma tu zaskoczenia. Zdecydowanie za mało Ścibakówny, czekam więc na drugi odcinek, w którym będzie jej więcej.

Podoba mi się czołówka! :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Jak wrażenia po drugim odcinku? ::chytry::

Bardzo mi się podobały sceny jak do Sylwii przyszedł komornik i zaczął pakować meble czy jak poszła do pośredniaka, a potem na podłodze w kuchni piła wino. ::chytry:: Nieprzewidywalne i szok, że taka seksowna kobieta, która zawsze miała wszystko w życiu musiała zostać sprzątaczką, ale cieszę się bo to pokazuje jaka jest silna, a ten jej facet to zwykły dupek. ::krzyw:: W reklamie następnego odcinka widać, że Sylwia wynajmie jakąś klitkę...
matti05

Post autor: matti05 »

Z przyjemnością zacząłem oglądać Skazane od początku.Bardzo mnie zaciekawił serial o 4 kobietach różnych postaci :) Wydaje mi się że to będzie HITEM, więc z niecierpliwością czekam do wtorku :wink: .
Z kolei drugi odcinek żal mi było Sylwii jak komornicy zabierali wszystkie rzeczy i została z niczym. A mąż nawet w niczym nie pomógł. Lepiej że znalazła pracę żeby utrzymać dom, dzieci.
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Nie będzie kolejnego sezonu "Skazanych":

http://film.onet.pl/wiadomosci/koniec-s ... nie/6spyn5

Dawidek: dodano opis linka.
Ostatnio zmieniony 2015-10-26, 22:18 przez kamilabuziaczek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ