Taniec z gwiazdami

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy będzie Ci brakowało Ewy Kasprzyk jako jurorki?

Czas głosowania minął 2026-07-01, 22:00

Tak
1
17%
Nie
3
50%
Obojętne mi to
2
33%

Liczba głosów: 6
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Szczerzę mówiąc nie lubię ani Kaczorowskiej ani Okupnik ponieważ obie panie wydają mi się zbyt pewne siebie i było mi obojętne kto wygra.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W nowej edycji chyba poza Cleo to największymi gwiazdami będzie Małgorzata Pieńkowska (Marysia z "M jak miłość") i Ewelina Lisowska. Ja jednak kibicuję mojemu koledze - Patrykowi Pniewskiemu znanemu z "Pierwszej miłości". :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A ja będę kibicował Rafałowi Mohrowi, który tak jak Pniewski jest gwiazdą PM, ale w przeciwieństwie do niego jest naprawdę dobrym, utalentowanym aktorem. :mrgreen:

Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że Rafał Mohr przez to, że gra w polsatowskiej produkcji czarny charakter może nie cieszyć się zbytnio sympatią widzów, dlatego będę zadowolony, jeśli utrzyma się w show do połowy edycji. :wink:

Generalnie ta edycja zapowiada się dla mnie ciekawiej niż poprzednia, której nie oglądałem prawie wcale.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Sławek Uniatowski odpadł.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dziś z kolei Magda Lamparska z Kamilem. Szkoda bo ich lubię. Szkoda, że nie odpadli drudzy zagrożeni, czyli Kochanek z córką Tomaszewskiego. :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ten Kamil Kuroczko coś ma pecha ogólnie, bo w innej edycji chyba też odpadł jako drugi właśnie (albo pierwszy?) w parze z Honey, dobrze pamiętam?

Ogólnie jestem zdania, że starzy wyjadacze typu Stefano i Maserak (ewentualnie jeszcze Kliment) raczej powinni już odejść z programu, bo sami stali się już gwiazdami i zwyczajnie jest to nie w porządku wobec pozostałych, mniej znanych tancerzy i gwiazd. Uważam też, że pomyłką jest udział Agnieszki Kaczorowskiej w tym programie jako tancerki, bo sama jest też automatycznie gwiazdą "Klanu". Chodzi mi o to, że szanse nie są tutaj wyrównane i np. taki mało znany tancerz Kuroczko dostaje mało znaną partnerkę - Lamparską, no i co oni mogą zdziałać przy takich parach jak Stefano-Pieńkowska czy Kaczorowska-Kadziewicz? Niesprawiedliwe...

Ja niezmiennie kibicuję Rafałowi Mohrowi i uważam, że póki co zaskakująco świetnie sobie radzi na parkiecie. Mam nadzieję, że utrzyma się w programie jak najdłużej. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

DeaconFan pisze:Uważam też, że pomyłką jest udział Agnieszki Kaczorowskiej w tym programie jako tancerki, bo sama jest też automatycznie gwiazdą "Klanu".
Gwiazdą to jest Madonna czy Marilyn Monroe a taka Kaczorowska to nie jest, nigdy niebyła i nie będzie gwiazdą, ona jest jedynie irytującą celebrytką i to za wielkie określenie dla niej. :roll: :lol:
Awatar użytkownika
warningshot

Post autor: warningshot »

Ja kibicuję Cleo. :D Tanecznie najlepsi mi się wydają Cleo, Lisowska i Rafał Mohr, ale mam nadzieję, że Lisowska nie wygra. Dobrze, że Lamparska odpadła. Teraz czekam aż odpadnie Stefano albo ta Tomaszewska-Słomina.
matti05

Post autor: matti05 »

Ogólnie ta edycja jest lepsza od poprzedniej, więc trzymam kciuki za Rafała Mohra, Cleo i Ewelinę Lisowską, bo wiem że potrafią tańczyć i oby to trwało jak najdłużej aż do finału ;).
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Despina pisze:
DeaconFan pisze:Uważam też, że pomyłką jest udział Agnieszki Kaczorowskiej w tym programie jako tancerki, bo sama jest też automatycznie gwiazdą "Klanu".
Gwiazdą to jest Madonna czy Marilyn Monroe a taka Kaczorowska to nie jest, nigdy niebyła i nie będzie gwiazdą, ona jest jedynie irytującą celebrytką i to za wielkie określenie dla niej. :roll: :lol:
Madonna czy Marilyn są gwiazdami światowego formatu. A są też gwiazdy krajowe, lokalne. Jakaś osoba może być szalenie popularna na przykład w Japonii, a u nas jest kompletnie nieznana i odwrotnie - ktoś popularny u nas, w Japonii będzie anonimowy. I tak z każdym innym krajem.
Zgadzam się z tym, by odróżnić gwiazdy i celebrytów. Gwiazdy mogą być celebrytami, ale celebryci gwiazdami - chyba już nie.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oczywiście, że nie miałem tu na celu stawiania Kaczorowskiej w jednej lidze z Madonną czy Marilyn Monroe. Bardziej chodziło mi o pojęcie tzw. gwiazdy serialowej, dlatego też napisałem, że jest "gwiazdą "Klanu"". :wink: Sam program - "Taniec z gwiazdami" też posługuje się nieustannie specyficznym pojęciem "gwiazdy". Jest podział na tancerzy i właśnie "gwiazdy", tyle że te "gwiazdy" nie zawsze są gwiazdami w ścisłym tego słowa znaczeniu, bo mogą być np. tylko celebrytami, którzy akurat mają swoje 5 minutach w mediach. No i jest jeszcze pojęcie "gwiazd krajowych, lokalnych", o którym pisał Dawidek.

Myślałem, że wyraziłem się jasno, pisząc o Kaczorowskiej jako gwieździe "Klanu", a nie po prostu "gwieździe", ale skoro to nie było zbyt precyzyjne, to ok, teraz już wyjaśniłem co miałem konkretnie na myśli. I generalnie - dla mnie Agnieszce Kaczorowskiej daleko do "gwiazdy" w ścisłym tego słowa znaczeniu. Dla mnie to aktorka jednej roli i tancerka i bliżej jej do bycia "celebrytką" (przynajmniej na tę chwilę).
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Zauważyliście, że trochę się zmieniły zasady tzn punkty sa podawane od razu po komentarzach jury a dopiero potem para idzie na zaplecze do "Jadaczki"?
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

Tak, zmieniono tą kwestie w ostatnim odcinku, w którym odpadła Małgorzata Tomaszewska-Słomina.
matti05

Post autor: matti05 »

W piątek odpadli z programu Rafał Mohr i Nina Tyrka :(
Awatar użytkownika
DeaconFan

Przykra sprawa, bo kibicowałem tej parze, ale tak to już jest w tym programie. Można tańczyć znakomicie (tak jak właśnie Rafał Mohr), a odpaść wcześnie, bo ludzie postrzegają kogoś przez pryzmat postaci jaką gra (w PM Rafał Mohr wciela się w rolę Igora, który jest czarnym charakterem). Tymczasem taki Patryk Pniewski, który aktorem jest raczej słabym (to nie tylko moja opinia), tańczy średnio, jest ponoć liderem głosowań (nastolatki za nim szaleją i wysyłają smsy).
ODPOWIEDZ