Na dobre i na złe
Ano, tak, tak. Ma wątek. Jest w ciąży i ma romans z mężem nowej lekarki - dr Sylwii Mróz, z którą chyba też kręci Radwan grany przez Damięckiego.Elmoo pisze:A z tego co się orientuję, to teraz swój własny wątek ma dotychczas epizodyczna postać - pielęgniarka Beata grana przez Marię Góralczyk?
Zapomniałem o tym wątku. W sumie postać grana przez Damięckiego jest dość ciekawa na tle reszty. Powinni go już dawno dodać do czołówki.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
sharkinator
Mam braki ostatnio, jeśli chodzi o śledzenie co tam w NDiNZ. Jak doszło do tego, że są razem? Co takiego zrobił Tomasz, że Wiki od niego odeszła? On w ogóle dalej jest w serialu? Próbuje odzyskać Wiktorię?sharkinator pisze:Adam znów z Wiktorią
To wreszcie jakiś przełom w tym wątku, bo wg mnie zdecydowanie za długo ciągnęli wątek Wiktorii u boku Tomasza i wzdychającego do niej Adama.
A Bujakiewicz chyba tylko na parę odcinków wróciła?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
sharkinator
Taka typowa scena z filmu. Adam znalazł sobie nową dziewczynę - Anetę, a raczej to ona go zdobył, ale mimo to zdecydował się wyjechać do Bydgoszczy do nowej pracy. I już miał wsiadać do pociągu, ale w ostatniej chwili zatrzymała go Wiktoria i zaczęli się całować na oczach biednej Anety.DeaconFan pisze:Mam braki ostatnio, jeśli chodzi o śledzenie co tam w NDiNZ. Jak doszło do tego, że są razem? Co takiego zrobił Tomasz, że Wiki od niego odeszła? On w ogóle dalej jest w serialu? Próbuje odzyskać Wiktorię?
A ogólnie to przez Tomasza Adam mało co nie trafił do pierdla za gwałt. Tomasz dysponował dowodem, że Adam jest niewinny ale nie zgłosił tego policji, bo tak chciał się pozbyć rywala. W końcu wszystko wyszło na jaw, Wiki się wkurzyła i pognała za Adamem.
A teraz Tomasz będzie miał problemy, bo będzie pośrednio winny śmierci córki Konicy, bo ze szpitala uciekł psychiczny młody pacjent, który ukradł auto ojca i spowodował wypadek. Tomasz ma zniknąć z serialu, ale w dobrych relacjach z Wiki.
A Bujakiewicz to ma wrócić w następnym odcinku (już jest w sieci).
Zgadzam się z Elmoo, ostatni odcinek NDiNZ był rzeczywiście bardzo dobry! Dosyć długo nie oglądałem już serialu, bo znudziły mnie perypetie Wiktorii i Adama, ale ogarniałem akcję, czytajać Świat Seriali. Poprzedni odcinek, z samym wypadkiem, też był świetnie zrealizowany. Już sam wątek śmierci dziecka to raczej temat tabu w telewizji, więc wyrazy uznania dla scenarzystów. No i całe szczęście, że poprosili Kasię Bujakiewicz o powrót - dzięki niej te odcinki są jeszcze bardziej emocjonujące. Jednym słowem, wątek na duży plus 
Nowa Julka też mi się podoba. Lubię Aleksandrę Hamkało, pamiętam ją doskonale z "Linii życia" i moim zdaniem jest fajną, utalentowaną aktorką. Co prawda wątek jej biologicznego ojca średnio mi odpowiada, no ale zobaczymy jak to się rozkręci. Jak dobrze pójdzie, to może nawet wrócę do regularnego oglądania
Nowa Julka też mi się podoba. Lubię Aleksandrę Hamkało, pamiętam ją doskonale z "Linii życia" i moim zdaniem jest fajną, utalentowaną aktorką. Co prawda wątek jej biologicznego ojca średnio mi odpowiada, no ale zobaczymy jak to się rozkręci. Jak dobrze pójdzie, to może nawet wrócę do regularnego oglądania
Sambora nie ma od bardzo dawna, sam aktor zdradził w wywiadzie, że jego postać rozpłynie się w nicości
Co do Marty, to niedawno wróciła do pracy w szpitalu i znów jest pielęgniarką. Była świadkiem oświadczyn Konicy i doradzała mu nawet, jak ma postępować z Klaudią. Trudno jednak nazwać jej powrót stałym, bo pojawiła się może w 3 odcinkach
Co do Marty, to niedawno wróciła do pracy w szpitalu i znów jest pielęgniarką. Była świadkiem oświadczyn Konicy i doradzała mu nawet, jak ma postępować z Klaudią. Trudno jednak nazwać jej powrót stałym, bo pojawiła się może w 3 odcinkach
Mimo kilku zastrzeżeń - głównie pod względem obsady, która jest moim zdaniem zbyt młoda, by tworzyć kadrę szpitalną, uważam, że NDiNZ to najlepiej realizowany polski serial obyczajowy. Wątki są ciekawe, dobrze nakręcone i raczej nie odczuwa się zażenowania podczas oglądania. Wkurzające są tylko te smętne piosenki, których używają zbyt często. Zwłaszcza jeden utwór jest wykorzystywany niemal w każdym odcinku i podkładany w tyłówce. Po co wybierali nową piosenkę przewodnią, skoro wcale jej nie używają?
Sezon był niezły, ale brak chęci do aktualizowania czołówki razi
Sezon był niezły, ale brak chęci do aktualizowania czołówki razi
Śmierć w "Na dobre i na złe"
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,2255745
Z chęcią zobaczę odcinek z bandziorami, realizatorsko na pewno będzie świetnie
Z chęcią zobaczę odcinek z bandziorami, realizatorsko na pewno będzie świetnie
- Adex-fan Brooke
W nowym sezonie raczej sporo rzeczy jest zgapionych z klasycznych odcinków, tylko trochę zmienionych, postać Stanisławskiego jakby na wzór Kalarusa, szpital w ruinie(było to w bodajże 2003), Julka za Zosią poszła na anestezjologię, do tego matka Barta, przypominająca Barbarę Burską. Ale to fajnie, wraz z Julką wróciło trochę starego klimatu w serialu. No i są nawiązania do Zosi i Jakuba, może jak się skończy Ojciec Mateusz i Mam talent(a zarazem łatwa kaska), to Foremniakowa i Żmijewski wrócą na stare śmieci.Adex-fan Brooke pisze:Chyba zaczęli znowu zgapiać od Chirurgów.
Właśnie wszedłem na stronę NDiNZ na wikipedii i otarłem oczy ze zdumienia. To prawda, że do serialu wrócili: Dariusz Jakubowski, Edyta Jungowska oraz Dorota Segda?! 
https://pl.wikipedia.org/wiki/Na_dobre_i_na_złe
https://pl.wikipedia.org/wiki/Na_dobre_i_na_złe