Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Tu jest inny link :arrow: http://www.fakt.pl/seriale/ola-marta-wi ... 06229.html
Szkoda, że tamten wygasł, bo były tam bardzo pikantne fotki :twisted:
sharkinator

Post autor: sharkinator »

A mi się nie podoba, że akurat Ola. To już chyba trzeci homoseksualny wątek w Na Wspólnej i to trzeci raz z Zimińskimi na pierwszym planie. Najpierw wuefista Zbyszek (pracuje z Zimińskimi w szkole) miał problemy jak się okazało, że jest gejem. Później Gosia wyszła za mąż za Piotra - geja, który pod presją rodziców postanowił się ożenić, a teraz Olka.

Bardzo mnie cieszy, że do serialu wróciła Gosia. Podoba mi się ten wątek szkolny. Dla nie wtajemniczonych: nauczycielka spoliczkowała na wycieczce szkolnej uczennicę, która udawała że podcięła sobie żyły. Oj znane mi są takie problemy szkolne..
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Przynajmniej z nią jest to niespodziewane. :D

Może mi ktoś więcej napisać o wątku Aleksandry Justy? Trafiłem na jakiś fragment odcinka jak płakała Renacie Dancewicz i mi się spodobała. :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
sharkinator

B@r pisze:Może mi ktoś więcej napisać o wątku Aleksandry Justy? Trafiłem na jakiś fragment odcinka jak płakała Renacie Dancewicz i mi się spodobała. :)
Musiałem sprawdzić kto to :o

Przed swoją śmiercią Adam miał nieco psychiczną klientkę (Justę), która zgłosiła się do niego bo chciała uzyskać rozwód. Nikt nie chciał jej pomóc bo jej mężem jest wpływowy prokurator, więc żaden prawnik nie chciał sobie robić problemów. Poza tym prokurator zastraszał też świadków a także, Adama i Weronikę. Gdy Adam wykitował, jego sprawę przejęła Weronika. Teraz ma być rozprawa, którą Roztocka wygra.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ciekawy wątek. Jak/na co zmarł Adam?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Tętniak aorty czy coś takiego. W sumie szybko to poszło, góra kilkanaście odcinków.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Co?? Adam nie żyje ?? od kiedy ?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
B@r

Kto ogląda regularnie NW? Chętnie popiszę z jakimś fanem i powymieniam tu refleksję, bo od dwóch miesięcy oglądam każdy odcinek. Wciągnął mnie powrót do alkoholizmu Agnieszki. To jak pijana się upodla i daje się wykorzystywać młodemu kochankowi to jest mistrzostwo. Ciekawy wątek też z siostrą Olki, która nie dość, że odbiła jej chłopaka to zaszła z nim w ciążę, czy mafijny z Brunem.

Generalnie z tego co widzę to "Na Wspólnej" z seriali codziennych trzyma największy poziom. ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
sharkinator

Ja oglądam każdy odcinek od dobrych kilku lat :D

O tak Agnieszka jest fenomenalna. Pamiętam jej poprzedni problem z alkoholem i walkę z matką Rafała, naprawdę dobrze zagrane sceny.
Olka i Gośka mają przekichane życie, same życiowe tragedie na nie spadają. Szkoda, że tak krótko trwała lesbijska miłość Oli.
Wątki studentów akurat średnio mi się podobają, ale lubię ich paczkę, bo miło się na nich patrzy. Męczy mnie za to Igor, nie dość że zawsze ma tą samą minę to przynudza.
Natomiast mój number 1 (i chyba większości widzów) jest rodzina Smoluchów. Od samego początku Krzysztof był niezwykle barwną postacią.
Awatar użytkownika
B@r

sharkinator pisze:Ja oglądam każdy odcinek od dobrych kilku lat
O super, to na pewno wyjaśnisz mi dwa wątki.

Co Zdybicka zrobiła Kindze i Michałowi, że teraz ich tak przeprasza, a oni na nią tak źle reagują? I co zrobiła Ola jak się dowiedziała, że jej chłopak ma romans z jej siostrą? Bo Zimiński mówił, że prawie stracił po tym córkę. :shock:
sharkinator

Co Zdybicka zrobiła Kindze i Michałowi, że teraz ich tak przeprasza, a oni na nią tak źle reagują?
Parę lat temu Zdybicka miała romans z Michałem, skończyło się to zapewne ich kolejnym rozstaniem. Już dobrze nie pamiętam bo to było z 7 lat temu pewnie. Zdaje się też, że w wyniku tego, że wykiwała Michała przejęła BudMax. To niedobra kobieta była, typowa intrygantka.
B@r pisze:I co zrobiła Ola jak się dowiedziała, że jej chłopak ma romans z jej siostrą? Bo Zimiński mówił, że prawie stracił po tym córkę. :shock:
Wkurzyła się bardzo na rodzinę, bo dowiedziała się jako ostatnia. Próbowała popełnić samobójstwo, ale ją odratowali. Zimińskiemu też mogło chodzić o to, że Olka mogła się od nich odwrócić, zwłaszcza od Gośki, bo tak się to zapowiadało. Zresztą tak pewnie będzie gdy dowie się o ślubie. Wcześniej brała narkotyki, ale tym razem po nie nie sięgnęła.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Marta Wierzbicka odchodzi z serialu.
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,2402240
Awatar użytkownika
B@r

Nie jest tajemnicą, że po 15. latach Ilona Wrońska zdecydowała odejść z "Na Wspólnej". Wiadomo już jak rozwiąże się wątek serialowej Kingi.

https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/na-w ... cs&utm_v=2

::chytry::
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Beznadziejne rozegrane.. Powinna zniknąć z serialu wyjeżdżając gdzieś z Tymonem, skoro związek z Michałem zostanie rozwiązany i skoro scenarzyści zostawiają sobie furtkę na powrót postaci.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Zaginięcie postaci to tak naprawdę żadne rozwiązanie wątku, a jedynie "odroczenie" właściwego rozwiązania i zwyczajne pójście na łatwiznę. Możemy już teraz założyć, że po latach okaże się, że Kinga nie żyje albo kiedyś Ilona Wrońska postanowi jednak wrócić. Recasty w NW są chyba bardzo rzadkie. Na pewno nie stosuje się ich tutaj wobec postaci z tak długim stażem.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ