Twoja twarz brzmi znajomo
A ja mam trochę inne zdanie na temat występów. Przede wszystkim ukłon w stronę Szwed, że oddała punkty na Grzechnika, pozbawiając się wygranej. Moim zdaniem Ola powinna wygrać poprzedni odcinek, ale w sumie i tak jest na prowadzeniu jeśli chodzi o punkty.
1 - Kasia Zielińska, śpiewała swoim głosem.
2 - Kasia Pakosińska, jej najgorszy występ - również śpiewała swoim głosem, a do tego nieczysto.
3 - Marcin Rogacewicz, starał się podrobić głos, ale to wciąż nie było to.
4 - Dariusz Kordek, tym razem przeciętnie, miał dużo lepsze występy.
5 - Ola Szwed, nie najgorzej, ale to nie był jej najlepszy występ.
6 - Adam Fidusiewicz, jak zwykle niesprawiedliwie oceniony przez jury. Głos naprawdę udało mu się podrobić, poza tym wczuł się w rolę.
7 - Agnieszka Twardowska, kolejna niedoceniona. Było słychać moc w jej głosie taki jaki ma Aguilera.
10 - Jerzy Grzechnik, tu chyba komentarz zbędny. Tak jak powiedziała Despina, był genialny.
1 - Kasia Zielińska, śpiewała swoim głosem.
2 - Kasia Pakosińska, jej najgorszy występ - również śpiewała swoim głosem, a do tego nieczysto.
3 - Marcin Rogacewicz, starał się podrobić głos, ale to wciąż nie było to.
4 - Dariusz Kordek, tym razem przeciętnie, miał dużo lepsze występy.
5 - Ola Szwed, nie najgorzej, ale to nie był jej najlepszy występ.
6 - Adam Fidusiewicz, jak zwykle niesprawiedliwie oceniony przez jury. Głos naprawdę udało mu się podrobić, poza tym wczuł się w rolę.
7 - Agnieszka Twardowska, kolejna niedoceniona. Było słychać moc w jej głosie taki jaki ma Aguilera.
10 - Jerzy Grzechnik, tu chyba komentarz zbędny. Tak jak powiedziała Despina, był genialny.
Bardzo nie podoba mi się Kasprzykowski za stołem jurorskim
Jego komentarze przypominają mi jakieś analizy psychologiczne, które w zasadzie mało mówią o samym występie. Dodatkowo komicznie to wygląda, gdy czepia się o jakieś szczegóły, podczas gdy doskonale wiemy jak wyglądały jego popisy w programie. Wprowadził też nową modę na dziękowanie za występ - gdy nie ma co powiedzieć, albo wykon mu się ewidentnie nie podobał.
Co do dzisiejszego odcinka, to nie wiem kto powinien wygrać, bo nie znałem większości prezentowanych piosenek. Ostatecznie gratuluję Grzechnikowi trzeciej wygranej, bo to utalentowany chłopak
Całe szczęście, że wszedł do finału. Kompletnie jednak nie wiem, co robi w nim Pakosińska, która w większości przypadków śpiewała własnym głosem. Czwartą osobą w finale powinna być zdecydowanie Agnieszka Twardowska! 
Jego komentarze przypominają mi jakieś analizy psychologiczne, które w zasadzie mało mówią o samym występie. Dodatkowo komicznie to wygląda, gdy czepia się o jakieś szczegóły, podczas gdy doskonale wiemy jak wyglądały jego popisy w programie. Wprowadził też nową modę na dziękowanie za występ - gdy nie ma co powiedzieć, albo wykon mu się ewidentnie nie podobał.
Co do dzisiejszego odcinka, to nie wiem kto powinien wygrać, bo nie znałem większości prezentowanych piosenek. Ostatecznie gratuluję Grzechnikowi trzeciej wygranej, bo to utalentowany chłopak
Ja jestem zaskoczony ocenami jury, a w szczególności Małgorzaty Walewskiej. Znając ją myślałem, że najlepiej oceni balladę Twardowskiej, a tymczasem ona dała jej 1!
I dlaczego 10 dała bardzo słabemu dziś Fidusiewiczowi? Agnieszka Twardowska bardzo skrzywdzona została, nie dostając się do finału. Miała zdecydowanie najlepsze występy wśród kobiet. Rozumiem, ze jednak było to konieczne by Pakosińska dostała po znajomości miejsce w finale?
Co do pozostałych finalistów, nie mam większych zastrzeżeń choć Ola Szwed zdecydowanie jest zbyt wysoko oceniana. Cieszę się, że chociaż wspaniały Jerzy Grzechnik został doceniony.
Co do dzisiejszych występów, oceniłbym je tak:
1 - Marcin Rogacewicz, podsumowując najsłabsze ogniwo tej edycji.
2 - Kasia Pakosińska, no sorry, ale to był jej głos...
3 - Adam Fidusiewicz, miałem wrażenie, że poddał się i już nawet nie chciało mu się podrabiać głosu.
4 - Ola Szwed, nie było najgorzej, ale bez rewelacji. Tak jak całokształt jej występów w tym programie.
5 - Dariusz Kordek, bardzo fajnie mu to wyszło, chyba jego najzabawniejsza kreacja.
6 - Jerzy Grzechnik, głos jak zwykle genialnie podrobiony - to on powinien wygrać program.
7 - Kasia Zielińska, według mnie był to jeden z jej najlepszych występów! Skrzeczący głos był prawie identyczny. Szkoda, że jurorzy nie docenili jej dziś.
10 - Agnieszka Twardowska, podobnie jak Jurka Grzechnika, mnie także wzruszyła. Niesprawiedliwie potraktowana przez jurorów.
Co do pozostałych finalistów, nie mam większych zastrzeżeń choć Ola Szwed zdecydowanie jest zbyt wysoko oceniana. Cieszę się, że chociaż wspaniały Jerzy Grzechnik został doceniony.
Co do dzisiejszych występów, oceniłbym je tak:
1 - Marcin Rogacewicz, podsumowując najsłabsze ogniwo tej edycji.
2 - Kasia Pakosińska, no sorry, ale to był jej głos...
3 - Adam Fidusiewicz, miałem wrażenie, że poddał się i już nawet nie chciało mu się podrabiać głosu.
4 - Ola Szwed, nie było najgorzej, ale bez rewelacji. Tak jak całokształt jej występów w tym programie.
5 - Dariusz Kordek, bardzo fajnie mu to wyszło, chyba jego najzabawniejsza kreacja.
6 - Jerzy Grzechnik, głos jak zwykle genialnie podrobiony - to on powinien wygrać program.
7 - Kasia Zielińska, według mnie był to jeden z jej najlepszych występów! Skrzeczący głos był prawie identyczny. Szkoda, że jurorzy nie docenili jej dziś.
10 - Agnieszka Twardowska, podobnie jak Jurka Grzechnika, mnie także wzruszyła. Niesprawiedliwie potraktowana przez jurorów.
Czas podsumować głosowanie na najlepszą metamorfozę 8 odcinka V edycji.
Zagłosowało 5 osób. Oddano 10 głosów (dziękuję).
Oto wyniki:
Jerzy Grzechnik jako Andrea Bocelli - 5 głosów (50%)
Agnieszka Twardowska jako Christina Aguilera - 3 głosy (30%)
Dariusz Kordek jako Don Vasyl - 1 głos (10%)
Aleksandra Szwed jako Edyta Bartosiewicz - 1 głos (10%)
Nikt nie zagłosował na Katarzynę Zielińską, Katarzynę Pakosińską, Adama Fidusiewicza i Marcina Rogacewicza.
Za moment rozpocznie się głosowanie na najlepszą metamorfozę 9 (przedostatniego) odcinka tej edycji. Zasady pozostają niezmienne. A już za tydzień finał i po nim także głosowanie, w którym my, forumowicze, wyłonimy zwycięzcę V edycji.
Zagłosowało 5 osób. Oddano 10 głosów (dziękuję).
Oto wyniki:
Jerzy Grzechnik jako Andrea Bocelli - 5 głosów (50%)
Agnieszka Twardowska jako Christina Aguilera - 3 głosy (30%)
Dariusz Kordek jako Don Vasyl - 1 głos (10%)
Aleksandra Szwed jako Edyta Bartosiewicz - 1 głos (10%)
Nikt nie zagłosował na Katarzynę Zielińską, Katarzynę Pakosińską, Adama Fidusiewicza i Marcina Rogacewicza.
Za moment rozpocznie się głosowanie na najlepszą metamorfozę 9 (przedostatniego) odcinka tej edycji. Zasady pozostają niezmienne. A już za tydzień finał i po nim także głosowanie, w którym my, forumowicze, wyłonimy zwycięzcę V edycji.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- Adex-fan Brooke
- x 76
Moja rodzina nie może się nadziwić dlaczego Szwed jest tak wychwalana i faworyzowana podczas kiedy tylko kilka piosenek jej wyszło w miarę a to Twardowska śpiewa rewelacyjnie każdą piosenkę. Nie wiem nawet kim jest ta Twardowska, ale śpiewa super te piosenki i to ona powinna wygrać cały program a drugie miejsce Jerzy Grzechnik (też nie wiem kim jest), ale też śpiewa świetnie... To jury jest porąbane, poza Skrzynecką jeszcze to nie mogę na nich patrzeć i słuchać ich głupot. Czy nie mogli wziąć jakichś profesjonalistów muzycznych do oceny? Walewska może i jest w muzyce, ale jest oderwana od rzeczywistości i zapatrzona w siebie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Moje punkty:
10 - Twardowska
(Była świetna, bardzo niesprawiedliwie oceniona przez jury
)
7 - Kordek
(Facet dla mnie wygrał cały program, rewelacyjnie podrobił głos Shaggy'ego)
6 - Zielińska
(Naprawdę była dobra przez ostatnie odcinki)
5 - Grzechnik
4 - Fidusiewicz
3 - Pakosińska
(Kiepski występ, śmieszy mnie faworyzowanie jej w każdym odcinku przez Królikowskiego
)
2 - Szwed
1 - Rogacewicz
Czwórka finałowa według mnie powinna wyglądać tak:
Darek Kordek (który jest najlepszy w tej edycji i ze wszystkimi występami sobie poradził, lubię go i powinien wygrać
)
Jurek Grzechnik
Katarzyna Pakosińska (Ciekawe były jej występy)
i ...
Katarzyna Zielińska lub Agnieszka Twardowska
10 - Twardowska
7 - Kordek
6 - Zielińska
5 - Grzechnik
4 - Fidusiewicz
3 - Pakosińska
2 - Szwed
1 - Rogacewicz
Czwórka finałowa według mnie powinna wyglądać tak:
Darek Kordek (który jest najlepszy w tej edycji i ze wszystkimi występami sobie poradził, lubię go i powinien wygrać
Jurek Grzechnik
Katarzyna Pakosińska (Ciekawe były jej występy)
i ...
Katarzyna Zielińska lub Agnieszka Twardowska
R.I.P Quentin Elias (1974-2014) 
http://www.youtube.com/watch?v=rbJ2BPX1roc
http://www.youtube.com/watch?v=eZqq08jD5vE
-
kamilabuziaczek
Podobno finał TTBZ miał być przesunięty na przyszły tydzień, jeśli Szpak przejdzie do finału Eurowizji - tak się jednak nie stało i w efekcie ostatniego odcinka tej edycji nie oglądałem. Z fejsa dowiedziałem się kto zajął jakie miejsca i jakoś kompletnie nie miałem ochoty oglądać dzisiejszej powtórki. Powiem krótko: 3 miejsce Grzechnika to jakaś kompletna kpina. Ale mam pewną teorię, że to miejsca dla najlepszych, bo identyczne zajęła ostatnio genialna Monika Dryl 
Nie wiem czy chcę kolejnej edycji tego programu, jakoś mnie już męczy
Nie wiem czy chcę kolejnej edycji tego programu, jakoś mnie już męczy
-
kamilabuziaczek
-
kamilabuziaczek
Ja również nie będę się rozpisywał. Powiem tak. W sobotę spędziłem miły wieczór oglądając Eurowizję. I bardzo się cieszę, bo oglądając TTBZ tylko bym si wku*wił. Wielka szkoda, że tak duży potencjał programu zniszczono przez beznadziejne, stronnicze jury.
I o ile Mareczek ma wątpliwości czy chce kolejnej edycji czy nie, ja mogę już powiedzieć, że jestem przeciwny powstawaniu kolejnym edycjom.
I o ile Mareczek ma wątpliwości czy chce kolejnej edycji czy nie, ja mogę już powiedzieć, że jestem przeciwny powstawaniu kolejnym edycjom.
-
kamilabuziaczek
Oto wyniki głosowania na najlepszą metamorfozę 9 odcinka V edycji:
Agnieszka Twardowska jako Czesław Niemen - 4 głosy (33%)
Katarzyna Zielińska jako Małgorzata Ostrowska - 3 głosy (25%)
Jerzy Grzechnik jako Ne-Yo - 3 głosy (25%)
Katarzyna Pakosińska jako Kate Bush - 1 głos (8%)
Dariusz Kordek jako Shaggy - 1 głos (8%)
Nikt nie zagłosował na Olę Szwed, Marcina Rogacewicza i Adama Fidusiewicza.
Łącznie zagłosował0 7 osób (oddano 12 głosów).
Czas, abyśmy wyłonili osobę, która naszym zdaniem powinna wygrać V edycję programu. Głosowanie potrwa 7 dni. Możecie wybrać tylko jedną opcję. Zapraszam.
Agnieszka Twardowska jako Czesław Niemen - 4 głosy (33%)
Katarzyna Zielińska jako Małgorzata Ostrowska - 3 głosy (25%)
Jerzy Grzechnik jako Ne-Yo - 3 głosy (25%)
Katarzyna Pakosińska jako Kate Bush - 1 głos (8%)
Dariusz Kordek jako Shaggy - 1 głos (8%)
Nikt nie zagłosował na Olę Szwed, Marcina Rogacewicza i Adama Fidusiewicza.
Łącznie zagłosował0 7 osób (oddano 12 głosów).
Czas, abyśmy wyłonili osobę, która naszym zdaniem powinna wygrać V edycję programu. Głosowanie potrwa 7 dni. Możecie wybrać tylko jedną opcję. Zapraszam.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
To jest naprawdę żałosne że Szwed wygrała
, powinien wygrać moim zdaniem Darek który był naprawdę dobry we wszystkich swoich występach
Moja numeracja za finałowy odcinek:
1 - Darek Kordek
(był rewelacyjny)
2 - Aleksandra Szwed
(naprawdę nieźle wypadła wcielając się w Ładysza, świetna charakteryzacja
)
3 - Kasia Pakosińska
4 - Jurek Grzechnik
Kto powinien wygrać program według mnie a zająć które miejsca pozostali uczestnicy:
1 - Darek Kordek
(wszystkie jego występy były świetne)
2 - Kasia Pakosińska
(ciekawie wcielała się w swoje role)
3 - Jurek Grzechnik
4 - Aleksandra Szwed
(nie powinna się ona w finale znaleźć a co dopiero wygrać)
Moja numeracja za finałowy odcinek:
1 - Darek Kordek
2 - Aleksandra Szwed
3 - Kasia Pakosińska
4 - Jurek Grzechnik
Kto powinien wygrać program według mnie a zająć które miejsca pozostali uczestnicy:
1 - Darek Kordek
2 - Kasia Pakosińska
3 - Jurek Grzechnik
4 - Aleksandra Szwed
R.I.P Quentin Elias (1974-2014)