Pierwsza miłość
Serio podoba ci się? No, ok, co kto lubi, ale to dla mnie to żałość. Biegła jak popierniczona. Wątki są wyjątkowo głupie i nieprzemyślane. Od kiedy zmienili się scenarzyści serial spadł na psy. Scenariusz piszą jakieś skończeni debile. Zero akcji. Nie wciąga jak wcześniej. Za co oni dostają kasę? Za takie głupie głupoty? Masakra co zrobili z dobrym serialem.
Wkrótce na dobre z "Pierwszą miłością" pożegna się Patryk Pniewski. W tym miesiącu nagra on swoje ostatnie sceny. To jego decyzja.
Z jakim wyprzedzeniem są nagrywane odcinki? Bo ciekawi mnie kiedy to będzie w tv?
Z jakim wyprzedzeniem są nagrywane odcinki? Bo ciekawi mnie kiedy to będzie w tv?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Nie tylko Patryk (Krystian) zniknie. Najprawdopodobniej wraz z Krystianem serial opuszczą jego rodzice - Michał (Wojciech Błach) i Ewa (Ewa Gawryluk).
Sceny nagrywane są bardzo niechronologicznie. Bywa, że w jednym odcinku znajdują się sceny z jedną postacią nagrywane w trzech różnych okresach (lipiec, sierpień i wrzesień). Ogólnie Domańscy znikną ok. 2405 odcinka. Jutro chyba wyemitują odcinek 2367. To można sobie wyliczyć mniej więcej.
B@r, mnie się obiło o uszy, że to nie do końca jego decyzja...
No, ale taka kolej rzeczy. Teraz nową młodą gwiazdą serialu będzie Michał Malinowski (Paweł).
Sceny nagrywane są bardzo niechronologicznie. Bywa, że w jednym odcinku znajdują się sceny z jedną postacią nagrywane w trzech różnych okresach (lipiec, sierpień i wrzesień). Ogólnie Domańscy znikną ok. 2405 odcinka. Jutro chyba wyemitują odcinek 2367. To można sobie wyliczyć mniej więcej.
B@r, mnie się obiło o uszy, że to nie do końca jego decyzja...
No, ale taka kolej rzeczy. Teraz nową młodą gwiazdą serialu będzie Michał Malinowski (Paweł).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Spokojnie. Zarówno Natan jak i Daria jeszcze do serialu powrócą.pmowiec pisze:W nowych odcinkach bardzo denerwują mnie znikające postacie. Najpierw w dziwnych okolicznościach znikł Natan, a teraz wszystko wskazuje na to, że Darię czeka taki sam los. Czy ktoś wie czy postać Darii na stałe zniknęła z serialu?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- bosskicinu
Te informacje odnośnie zniknięcia Domańskich z serialu jednak się po części nie sprawdzą, gdyż Michał i Krystian wyjadą nie mówiąc nikomu dokąd, po czym mają wrócić i razem z Marysią, Melką i Pawłem udadzą się w góry, gdzie na szczycie Kasprowego Wierchu ma dość do ślubu Majki i Michała. Co do Ewy to ona może i faktycznie odejdzie z serialu, ale szkoda że Krystian jednak zostanie bo w ostatnich odcinkach odgrywa zwykłego chama i intryganta a z resztą nigdy go nie lubiłem. Paweł to o wiele ciekawsza i lepsza postać a sam aktor Michał Malinowski lepiej gra moim zdaniem od Pniewskiego.
Ponoć zmieniono scenariusz i Domańscy jednak zostają w serialu. Pierwotnie mieli wyjechać po akcji z paleniem forsy i już nie wrócić. Ewa też zostaje. Pniewski zapowiedział na swoim instagramie, że Krystian w nowym sezonie znowu będzie dobry, a kto inny zły. Wie o tym, bo czytał nowe scenariusze.bosskicinu pisze:e informacje odnośnie zniknięcia Domańskich z serialu jednak się po części nie sprawdzą, gdyż Michał i Krystian wyjadą nie mówiąc nikomu dokąd, po czym mają wrócić i razem z Marysią, Melką i Pawłem udadzą się w góry, gdzie na szczycie Kasprowego Wierchu ma dość do ślubu Majki i Michała. Co do Ewy to ona może i faktycznie odejdzie z serialu, ale szkoda że Krystian jednak zostanie bo w ostatnich odcinkach odgrywa zwykłego chama i intryganta a z resztą nigdy go nie lubiłem. Paweł to o wiele ciekawsza i lepsza postać a sam aktor Michał Malinowski lepiej gra moim zdaniem od Pniewskiego.
Do obsady serialu dołącza Maria Szafirska. Wcieli się ona w rolę Dominiki - dziewczyny, która zacznie kręcić się obok Pawła i wzbudzać zazdrość Melki. Najprawdopodobniej będzie to nowy trójkąt miłosny.
-
sharkinator
Gra na stałe. To nie jest żaden gościnny występ. Można powiedzieć, że to przeniesienie postaci z innego serialu, bo on jest w PM dokładnie taki sam jak w "Plebanii". Co ciekawe w PM nigdy dotąd nie padło imię i nazwisko serialowego Proboszcza. Być może jest to sposób twórców PM na ominięcie kwestii praw autorskich do tej postaci.mailo pisze:Ostatnio zauważyłem, że w serialu gra proboszcz "Plebanii" jako on sam. Nie wiem czy to przeniesienie całkiem tej postaci czy tylko gościnnie?