Agent - Gwiazdy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Raczej będę oglądał kolejną edycję. Widziałem pierwszą, trochę trudno mi jest porównywać ją z trzema edycjami ze zwykłymi ludźmi, bo najnowsze a poprzednie dzieli kilkanaście lat. Pamiętam, że te starsze dobrze się oglądało, było emocjonująco. Wiosną tego roku nie było tak źle, nie zwracałem zbytniej uwagi na humory "gwiazd", bardziej interesowały mnie zadania oraz kto okaże się faktycznym "agentem". Fajnie, że TVN kontynuuje format, jest to w tej chwili jedyny program w tej stacji, który śledzę z większą uwagą.

Do tego wątku przeniosę posty poświęcone temu programowi, napisane w innych tematach. Poleciało kilka postów, ale ich zawartość trafiła jako cytaty do następnych. Powodem są ograniczenia skryptu.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wśród uczestników nowej edycji znaleźli się Alan Andersz, Mateusz Maga, Modny Tata ( :roll: :lol: ) Olga Frycz, Joanna Jędrzejczyk, Piotr Kędzierski, Jarosław Kret, Odeta Moro, Agnieszka Rylik, Edyta Zając-Rzeźniczak, Marek Włodarczyk, Tomasz Niecik oraz jakaś kucharka Daria z "Dzień Dobry Tvn", której nazwiska nie pamiętam. :lol:

Niestety żenada i 100 razy bardziej wolałbym "zwykłych" ludzi za uczestników, bo co to za gwiazdy. :lol:

Jak was interesują spoilery to na Pudelku przeczytacie kto doszedł do finału ::chytry:: http://www.pudelek.pl/artykul/103167/ed ... nu_agenta/
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ja i tak będę oglądać choćby ze względu na ekstremalne zadania. Z tych wymienionych osób to najbardziej na Agenta pasuje na nadęta i naburmuszona Olga Frycz, ale jak wiadomo pozory mylą. W przypadku takiego programu czytanie spoilerów to chyba mija się z celem.

PS Stwierdziłem z zaskoczeniem że wszystkich tych uczestników kojarzę z tv i neta. Chyba czas sobie odwyk zrobić :lol:
paw

Post autor: paw »

Ostatnią uczestniczką - Jula.

Tu oficjalne zdjęcia całej ekipy.

http://agent.tvn.pl/aktualnosci,3205,n/ ... 22279.html
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

Najbardziej cieszy mnie udział Olgi Frycz i Juli.
Awatar użytkownika
B@r

Oglądałem już pierwszy odcinek na konferencji prasowej, która miała miejsce we wtorek. W tej edycji będzie mocny konflikt Alana Andersza z Niecikiem, a jego początek będzie już widać w tym odcinku. Zresztą jeśli ktoś śledzi portale to już hulają wywiady Niecika, która jeździ po Anderszu jak po łysej kobyle - http://jastrzabpost.pl/exclusive/tomasz ... 76927.html

Dalej duży spoiler!

Natomiast jeśli ktoś chce spoiler, to w pierwszym odcinku odpada Modny Tata. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Z nadmiaru swojego wolnego czasu obejrzałem "Agent - Gwiazdy 2" w dwa dni. Już przed tym znałem tożsamość agenta, więc miałem odebraną przyjemność zgadywania kto to może być. Program traktowałem jako dobrą komedię, nie wiem ile tam jest prawdy, a ile wyreżyserowane. Natomiast w niektórych momentach wybuchałem śmiechem. Moje spostrzeżenia dotyczące poszczególnych uczestników:
Najpierw agent, czyli Odeta Moro. Na początku na pewno bym jej nie podejrzewał, potem już bardziej. Świetnie potrafiła kłamać i manipulować innymi uczestnikami. Z jednej strony była cicha i "z boku", z drugiej wykorzystywała umiejętnie każdą sytuację. Jest sprytna i inteligentna.
Michał "Modny tata" Będźmirowski - Nie znałem gościa, nie zaciekawił mnie zbytnio. Może też dlatego, że odpadł już w pierwszym odcinku i nie miał czym się wykazać.
Agnieszka Rylik - Szkoda, że tak szybko odpadła. Sympatyczna babka, a do tego silna i zdecydowanie byłą ją na więcej stać. Po prostu źle wytypowała i wszystko się przez to sypnęło.
Julita "Jula" Fabiszewska - Tu mam podobne odczucia jak u Będźmirowskiego. Przez te trzy odcinki Jula była dla mnie mało zauważalna, przez co też niczym nie przykuła mojej uwagi.
Mateusz Maga - No to jest osoba kuriozalna. :lol: Z jeden strony rozumiem go, bo sam jestem fizycznym niewypałem, z drugiej nie widać było żadnego zaangażowania ze strony Magi. Jedyne czym się przejął, to swoją tonącą walizką. :D Ogólnie trochę żałowałem, że odpadł, chciałbym go zobaczyć w innych zadaniach i trochę mniej wymagających wysiłku fizycznego. Z drugiej jednak był chyba najbardziej bierny ze wszystkich, no chyba że jego rolą miało być robienie show i irytowanie uczestników. ;)
Tomasz Niecik - Gość działał mi na nerwy od samego początku. Jest bardzo prosty i chamski (teksty typu "Jak masz wąty, to idź do ortodonty"), ale czasami potrafił zaskoczyć. Z dużym zaangażowaniem wykonywał zadanie z opuszczaniem dźwigni, jako jedyny odpowiedział perfekcyjnie na pytania o agenta w pierwszym odcinku. Myślę, że to nie jest zły człowiek. Nie trafił na swoje towarzystwo, zresztą sam czułbym się nieswojo z nim. Relacja Niecik - pozostali uczestnicy doskonale pokazuje jak bardzo różne charaktery mogą zaburzyć proces komunikacji.
Joanna Jędrzejczyk - trochę ją myliłem z Rylik, są podobne i obie trenują boks. Nie mam wobec niej ani negatywnych ani pozytywnych odczuć. Jej sojusz z Olgą Frycz był chyba najbardziej trwały ze wszystkich.
Olga Frycz - To osoba bardzo wrażliwa i nie lubiąca być w centrum uwagi. Imponowała mi odwagą w wielu zadaniach, szczerze jej współczułem gdy płakała z bólu podczas zwisania z mostu.
Edyta Zając - Dziewczyna, która obaliła stereotyp modelki. Absolutnie jestem pozytywnie zaskoczony jej sprytem, inteligencją i odwagą. Nie bała się o zabrudzenie czy skaleczenie się, każde zadanie wykonywała bardzo wytrwale.
Marek Włodarczyk - Jego chyba najbardziej darzyłem sympatią ze wszystkich uczestników o płci męskiej. Przede wszystkim oklaski za dorównywanie o wiele młodszym osobom. Jak na 60+, to facet ma świetną kondycję fizyczną. Jego doświadczenie pomagało mu, np. w zbudowaniu własnego zegara. Życzyłem mu, żeby doszedł do finału.
Piotr Kędzierski - Sympatyczny facet, aczkolwiek nie do końca rozumiem z jakiej paki wróciłem do programu. Czemu on dostał fory, a inni nie? Nie bardzo mi się to podobało. Strasznie marudził, ale zadania wykonywał całkiem nieźle. Chociaż na tak wysoką pozycję złożyły się znacznie szczęście i sympatia innych uczestników. ;)
Alan Andersz - To jest typ osoby, która najbardziej mi działa na nerwy. Straszny narwaniec, a w dodatku wprowadza dużo negatywnych emocji. Robił wiele rzeczy w bezmyślny sposób, jego jedynym atutem jest duża siła fizyczna. Mimo to wolałbym, żeby odpadł wcześniej.
Jarosław Kret - Jeden z najciekawszych uczestników. Miał swoją własną taktykę i działał według niej do końca. To typ obserwatora i myśliciela. Skrupulatnie zapisywał wszystkie informacje i dzięki temu wiedział kto jest agentem. Czasami denerwował, zachowywał się trochę jak taki wujek śmieszek. Mimo to finał należał mu się.
Daria Ładocha - Wygrana zasłużona. Wszystkie zadania wykonywała precyzyjnie. Działała bardzo rozsądnie i grała fair, np. gdy znalazła klucz kuchni i zdecydowała się dać Anderszowi wolę wyboru czy mówić innym. Podziwiam ją za przezwyciężenie strachu i danie się zakopać żywcem.
Ogólnie program ciekawie zrealizowany, fajne przygody. Myślę, że będę oglądać trzecią edycję. ;)
Dawidek
Administrator

Oglądałem odcinki kilka dni po emisji telewizyjnej, na bieżąco. Więc nie wiedziałem do końca, kto jest agentem. Od mniej więcej piątego odcinka zacząłem typować albo Jarka Kreta, albo Darię Ładochę. Do końca programu wykluczałem Odetę, więc ujawnienie, że to ona była "tym złym" było dla mnie zaskoczeniem. Seria II była trochę gorsza od poprzedniej, ale fajnie się oglądało. Nie oceniam uczestników, większość dla mnie była neutralna. Jedynie Kret, Andersz, Niecik i Ładocha budzili jakieś tam emocje. Najciekawsze były zadania. Najbardziej kontrowersyjnym dla Argentyńczyków mogło być zwisanie z mostu i potem upadek do wody w określonym miejscu. Skojarzyło mi się to trochę ze sposobami eliminowania przeciwników junty wojskowej na przełomie lat 70 i 80 XX wieku. Dwa zadania wywołały u mnie atak śmiechu. Pierwsze to, jak część zawodników zajadała się w restauracji, a pozostali musieli spalić na siłowni kalorie, które zjedli pozostali. Drugie zadanie, przy którym płakałem ze śmiechu było to, w którym trzech zawodników musiało namalować obrazy na podstawie wskazówek, które w sposób obrazowy przedstawiała im Daria. Jej opisy chwilami brzmiały dość zabawnie. ::loll::

Będę oglądać trzecią edycję programu. :wink: Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Elmoo

Miałem odpuścić sobie I edycję, ale skusiłem się na pierwszy odcinek i połknąłem bakcyla. W niecałe 2 dni poszło wszystkie 13 odcinków. Moje spostrzeżenia na temat różnic w I i II edycji: I była dużo bardziej emocjonalna, przeżywałem zadania razem z uczestnikami co nie zdarzało mi się w II. Mniej śmiechu, więcej emocji i napięcia. Podobnie jak w przypadku II edycji, w I też wiedziałem kto będzie agentem przed oglądaniem.
Hubert Urbański - od początku był bardzo podejrzany i chyba dużo łatwiej było jego zdemaskować jako agenta niż Moro. Zaskoczył mnie kilkoma pomysłowymi postąpieniami, np. włożenie złota w usta. Zastanawiam się czy faktycznie chciał wyeliminować "wielką trójcę" czy było mu to obojętne jako agentowi.
Piotr Więcławski - nie wzbudził u mnie żadnych skrajnych emocji, więc było mi obojętne czy odpadnie czy nie.
Rafał Maślak - generalnie nie przepadam za typem, więc nawet cieszyłem się, że tak szybko odpadł.
Kamila Szczawińska - pierwsze co zauważyłem, to że wcale nie jest najładniejsza ze wszystkich uczestniczek i nie ma też jakoś specjalnie zgrabnej figury. Wobec niej również mam obojętne odczucia.
Michał Szpak - mój ulubiony uczestnik! Szpaka lubiłem już przed obejrzeniem programu, ale w Agencie totalnie mnie zaskoczył. Jak to jest, że nawet taki Oświeciński trząsł się przed skokiem, a Szpak zadowolony skacze na bungee, śpiewając? :D Facet obalił mit o sobie jako o brzydko mówiąc "piździe" i bardzo żałowałem, że tak szybko odpadł.
Maciej Sieradzky - z jeden strony rozumiem go, bo sam lubię być sobie tak "z boku", ale z czasem zaczęło mnie denerwować jak unosił się honorem. Bez sensu są komentarze typu "Ja niczego się nie boję", bo wszyscy doskonale widzieli jak trząsł się ze strachu przed zejściem z bloku. Zgrywanie twardziela jest tu nie na miejscu. Mam mieszane uczucia co do tej osoby.
Eva Halina Rich - w krótkim czasie polubiłem tę panią i mogę śmiało powiedzieć, że była moją ulubioną uczestniczką. Szczególnie podobało mi się jak zagrała na nosie Tamarze, nie obstawiając na nią żadnej kasy. Wielka szkoda, że nie została dłużej w programie.
Sylwia Szostak - nie wiem co mogę o niej napisać, w programie raczej słabo wypadła na tle innych uczestników. Odpadła na własne życzenie, przez gapiostwo. Cieszę się, że przełamała lęk wysokości za trzecią okazją. ;)
Tomasz Oświeciński - przyznam szczerze, że polubiłem gościa w odcinku, w którym akurat odpadł. Zabawny facet, trochę niezdarny. Podobnie jak Szostak, odpadł na własne życzenie. A w ostatnim odcinku zaskoczył wszystkich odżywką do paznokci. :lol:
Monika Mrozowska - na początku słabo sobie radziła i działała trochę bezmyślnie, potem było nieco lepiej. Podobało mi się, że jako wegetarianka nie przełamała się dla zdobycia kasy. A zresztą udało się też bez tego. ;)
Dominika Tajner-Wiśniewska - zdziwiło mnie, że zaszła tak daleko. Nie mam wobec niej negatywnych odczuć, ale wolałbym widzieć na 4. miejscu kilka innych osób.
Joanna Jabłczyńska - Aśka czuła się w Agencie jak ryba w wodzie. Widać było jak była podekscytowana zadaniami. Dziewczyna jest typem przywódcy i kogoś kto lubi brać pierwsze skrzypce. Bardzo dobrze sobie radziła i powinna znaleźć się w finale (zamiast Antka).
Tamara Gonzalez Perea - wdała się w taką typową "sucz", chamską i opryskliwą dla wszystkich oprócz Antka i Tomka. Jednak trzeba jej przyznać, że jest sprytna i przebiegła, dlatego nie dziwi mnie jej znalezienie się w finale.
Antek Królikowski - odpadł w pierwszym odcinku, wrócił w drugim i wygrał program. Serio? To jest totalnie niesprawiedliwe. Poza tym to typ strasznie niedojrzałego emocjonalnie chłopaka, któremu jak coś nie wyjdzie to tupnie nóżką. Bez Tamary u boku gubił się i nie wiedział co ze sobą zrobić. Widać to było przy zadaniu w bibliotece. I jeszcze szczęściło mu się, bo kilka razy dostawał immunitet. Program wygrał raczej z przypadku, a tak naprawdę powinien nigdy nie wracać.
Ogólnie bardzo ciekawie oglądało się tę serię, jak już powiedziałem - dużo więcej emocji, chwilami nawet sam chciałbym się tam znaleźć i spróbować chociażby tych skoków. :D Tylko to zwycięstwo Antka jest wielką pomyłką.
Dawidek
Administrator

Jak dla mnie, w tym programie ciekawsze są zadania, uczestnicy już mniej. Wiadomo, że ktoś musi je wykonywać - bez uczestników programu nie ma. Trzeba przyznać, że producenci się musieli mocno napracować, wymyślając konkurencje. dotyczy to obu edycji.
Moim zdaniem, w oby edycjach dobrze swoją rolę wykonuje Kinga Rusin. Jakoś ne widzę teraz innej osoby, która mogłaby prowadzić program, no może poza Marcinem Mellerem, który prowadził dwie lub trzy edycje kilkanaście lat temu.
Elmoo

Dawidek pisze:Jak dla mnie, w tym programie ciekawsze są zadania, uczestnicy już mniej.
No jasne, ale to uczestnicy wzbudzają najwięcej emocji. ;) Masz rację, wszystkie konkurencje były zrobione bardzo profesjonalnie, sam jestem pełen podziwu i zastanawiam się ile osób musiało włożyć w to pracę, żeby wyszedł ciekawy i budzący tyle emocji program. Niestety nie oglądałem poprzednich edycji Agenta, byłem za młody. :P No, ale Kingę Rusin bardzo lubię w roli prowadzącej.
Dawidek
Administrator

Muszę potwierdzić poprzednie słowa, odnoszące się do zadań. W trzeciej edycji było podobnie, zadania były pomysłowe i ciekawe. Tym razem Hong Kong i Bali. Podobała mi się ta edycja, nie wyobrażam sobie teraz programu bez Kingi Rusin. :wink:

Jeśli chodzi o zawodników, to z początku neutralnie odnosiłem się do nich. Później trochę bardziej ich polubiłem, szczególnie Tomka Ciachorowskiego, którego kojarzę z "Linii życia". Polubiłem tez Michała, który był typowany na agenta, a wygrał całą edycję. :D Do końca nie miałem podejrzeń, że agentką będzie Ilona. Bardziej obstawiałem, albo Michała, albo Karolinę. Przez moment myślałem, że jest nim Piotr Świerczewski, ale odpadł parę odcinków przed finałem.
W obecnej edycji, większość zawodników była mi nieznana. Do programu raczej nie garną się bardziej znane osobistości - swoją drogą, trzeba im też więcej zapłacić, niż mniej znanym twarzom, więc TVN też na tym trochę zyskuje.

W Internecie pojawiają się zapowiedzi czwartej edycji. Pisały o tym między innymi wirtualnemedia.pl.
Danio_100

Post autor: Danio_100 »

Ja byłem w ogromnym szoku, że Agentem jest Ilona..... Największe dla mnie zaskoczenie w historii Agent Gwiazdy! Kompletnie jej nie obstawiałem :O Na Agenta typowałem Michała i Piotra.
W sumie pierwszy raz źle typowałem Agenta w finale ;) Jak była finałowa 3 to wiedziałem, że Hubert jest Agentem, a Odete typowałem od połowy programu (zadanie gdzie bała się wody, a przecież brała udział w Celebrity Splash).
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A ja od prawie początku obstawiałem, że to Ilona. W finale podejrzewałem też, że wygrają kaprawe oczka Michała :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Nowa edycja zapowiada się niezwykle ciekawie. Słyszeliście?

Wśród uczestników Edyta Górniak! :shock: :D A oprócz niej m.in. Krystyna Czubówna, Andrzej Gołota, Viola Kołakowska. Z gwiazdek internetowych mister Polski Rafał Jonkisz, Damian Kordas (zwycięzca "MasterChefa") czy LittleMonster96, czyli Andżelika Mucha).

Tym razem zdjęcia odbędą się na Wyspach Kanaryjskich.
ODPOWIEDZ