Paradokumenty

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dżasmin

Paradokumenty

Post autor: Dżasmin »

Chyba nie bylo takiego tematu albom slepa... Co sadzicie o tego typu serialach? Z jednej strony glupie ale z drugiej czasem ciekawe :P Ja np. ogladalam "Pamietniki z Wakacji" albo "19 plus" natomiast Ukryta Prawda albo trudne sprawy to nie na moja glowe. Poziom glupoty siega zenitu :nie:
Ostatnio zmieniony 2017-03-04, 22:15 przez Dżasmin, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Skracam temat na"Paradokumenty", wydaje się, że prostsza nazwa będzie równie dużo mówić.

Paradokumentów nie oglądam, zdarzało mi się widzieć pojedyncze odcinki jakichś produkcji, ale to za mało, bym mógł wyrobić sobie jakieś zdanie. Faktem jest to, że tego typu produkcji w polskiej telewizji jest nieco za dużo. Jest jednak na nie popyt, wyniki oglądalności są dobre, więc stacje telewizyjne inwestują w tego typu programy.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Poziom aktorstwa na bardzo wysokim poziomie.
Dżasmin

Post autor: Dżasmin »

mailo pisze:Poziom aktorstwa na bardzo wysokim poziomie.
No tam graja amatorzy, wiec wysokiego poziomu nie ma się co spodziewać. Taki urok tego gatunku. Ale w sumie w polskich TV mamy takich produkcji na pęczki i chyba najgorsza jest Ukryta Prawda, bo jest strasznie sztuczna gra, taka teatralna (nie uwłaczając teatrom ;) )
Ostatnio zmieniony 2017-03-08, 22:32 przez Dżasmin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dla mnie to trochę zjawisko podobne do disco-polo. Żeby robić disco-polo nie trzeba umieć grać, śpiewać, pisać tekstów, ani nawet jakoś szczególnie wglądać, ani mieć talentu, ani drogich instrumentów a ludzie i tak będą tego słuchać i zarabiasz kasę. I tak samo paradokumenty - tam nikt nie umie grać, nie ma talentu, ani nikt nie wygląda, ani nawet czasem nie mówi wyraźnie, dialogi żenujące, scenografia tania na maksa itp A mimo to każda wiodąca stacja ma tego typu program, a niektóre po 2 , po 3 więc chyba oglądalność jest. Widocznie Polacy lubią tanią rozrywkę przez duże T. :lol:
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Policjantki i Policjanci to niby serial paradokumentalny(a przynajmniej zbliżony do niego, z racji obecności aktorów - amatorów i te "wstawki") a tutaj dzisiaj pokazano wybuch bomby :shock: :twisted: O dziwo realizacja dobra(scena wygląda realistycznie), w takim "Klanie" byłaby piękna opowieść lub najwyżej realizacja w groteskowy sposób. Zaznaczam, iż wiem, że takowe sceny bywały w NDiNZ, ale jak na serial zbliżony do formy paradokumentalnej, to szokująca scena.

Obrazek
Oraz odcinek na ipli: https://www.ipla.tv/Policjantki-i-polic ... od-8557684
(od 42 minuty)
ODPOWIEDZ