Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

nołbady pisze:A Steffy nie zachowywała się podobnie?
Nie. Hope dała wiele powodów, żeby Liam dał sobie spokój z tym związkiem. Nie liczę nawet, ile razy zrywała z nim zaręczyny, odwoływała śluby i porzucała go z byle jakiego powodu. Tutaj sytuacja jest znacznie inna, rywalka straciła dziecko, jest w żałobie - jeśli to dla Ciebie to samo co odwołanie ślubu z powodu kamapanii reklamowej to trochę słabo.

Poza tym co to za argument, że "Steffy też tak robiła" :shock: Przecież Hope setki razy podkreślała, że jest inna, LEPSZA i nie powinna zniżać się do poziomu takiej zepsutej moralnie Steffy. Komuś z takimi zasadami nie powinno w ogóle przyjść do głowy, by planować rozwód Liama, na dzień po stracie dziecka. Hope pokazała tylko swój egoizm, brak empatii i hipokryzję, za co tak zaciekle krytykowała Steffy. I odpowiadając na możliwy argument o podwójnych standardach - tak, należy tutaj zastosować podwójne standardy, bo Hope jako pierwsza postawiła się ponad innymi.
nołbady

Post autor: nołbady »

Wiesz, może nie jestem obiektywny, bo zwyczajnie nie lubię Steffy i zawsze życzyłem jej wszystkiego najgorszego, co oczywiście nie oznacza, że jestem fanem Hope. Nie dało się patrzeć na tę sielankę, lubię jak Steffy cierpi :lol:
Przecież Hope setki razy podkreślała, że jest inna, LEPSZA i nie powinna zniżać się do poziomu takiej zepsutej moralnie Steffy.
Tylko krowa nie zmienia zdania. Może uznała, że taka powinna być i byciem lepszą nie zdobędzie Liama? Postanowiła zawalczyć.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Steffy i Hope troche się zmieniły, Steffy trochę na lepsze a Hope trochę na gorsze. Najgorsza jest i tak pierdoła Liam :P Każdy wie, że teraz już znowu zielone światło dla Hope mu miga.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
nołbady

Adex-fan Brooke pisze:Najgorsza jest i tak pierdoła Liam :P
Dla mnie najbardziej wkurzająca postać w serialu. Jak ja bym chciał, by zniknął z MNS... Marzenie. Hope wolałbym widzieć z Oliverem, zdecydowanie powinna dać chłopakowi szansę. On przynajmniej jest bardziej stały w uczuciach. Hope w ogóle nie rusza, że Liam poślubił Stefę, sypia z nią i zrobił ją zapłodnił, a Oliverowi nie mogła wybaczyć omyłkowego seksu z jej matką. Wielka szkoda.
Awatar użytkownika
Freez

Post autor: Freez »

Mnie zachowanie Hope nie dziwi. Przecież wszystko wyniosła od mamusi i uważa to za dobre, gdyby chciała już dawno zainteresowałaby się nowym chłopakiem.. Chociażby Thomasem czy wymienionym Oliverem, dla mnie ta sytuacja jest chora, bo w normalnym życiu już dawno obie by rzuciły Liama, a dla niego najlepiej by było, gdyby zalegalizowali bigamię.
kaja

Post autor: kaja »

Steffy nigdy nie miała dla Hope litości, więc Hope nic nie jest jej winna. Z Liama zrezygnowała ze względu na dziecko, a nie na Steffy, skoro dziecka już nie ma Hope nie ma powodu by się dalej poświęcać. Steffy przez ostatnie lata zapracowała sobie na to co ją teraz spotyka.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Freez pisze:a dla niego najlepiej by było, gdyby zalegalizowali bigamię.
Myślę podobnie. Liam kocha i Steffy i Hope i niełatwo mu z którejś zrezygnować. Wydaje mi się, że dziewczynom, taki układ by się nie spodobał. Wątpię, by któraś z nich się na to zgodziła. :P

Może i Hope ma prawo do walki o Liama, tylko że minął za krótki czas. Zarówno chłopak, jak i Steffy są w żałobie po stracie dziecka. I Spencer powinien skupić się na tym, by pomóc żonie.

Zapraszam Was do udział w nowej ankiecie na temat Ricka i dwóch dziewczyn, które znajdują się w kręgu jego zainteresowań. Która z nich byłaby lepszą partnerką dla Forrestera? Głosujemy przez tydzień, możecie oddać jeden głos. Zapraszam do licznego udziału w ankiecie.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Fajnie jest znowu zobaczyć Bridget chociaż podejrzewam że tylko gościnnie żeby Brooke zrealizowała swój plan. Brooke w tych odcinkach jest jakaś inna. Analizując jej różne związki to nie pamiętam żeby była aż tak zdeterminowana. O ile kiedyś ojcostwo Whipa została wręcz wrobiona, to tutaj sama dąży do celu i szuka ojca dla dziecka.
Dopiero niedawno był ten wypadek na motorze, a tu już od razu po wyjsciu ze szpitala jedna już planuje usidlić Liama na 2 dziecko a druga zaczyna go nękać i nachodzić. Trochę to przerażające jakby wyrywały sobie zabawkę z ręki :lol:
Dawidek
Administrator

Bardzo fajnie znowu widzieć Bridget. Dziewczyna powinna wrócić na stałe do obsady. :wink:

Determinacja Brooke mnie nie dziwi - ona robi to głównie dla siostry. Ona chce naprawić swój błąd po wpadce ze Spencerem. To są skutki lekkomyślności i impulsywnego działania. Logan jest doświadczoną kobietą i powinna przynajmniej próbować przewidywać konsekwencje swoich zachowań.
Steffy chce mieć dziecko. Wg mnie to próba zagłuszenia wyrzutów sumienia po wypadku motocyklowym. Dziewczyna obwinia się o spowodowanie tego zdarzenia. Ja nie widzę wielkiej winy Steffy, jeśli chodzi o samo zdarzenie. Ta decyzja o ponownej ciąży może też być takim "lepem" na Liama, który może uciec do Hope. I córka Taylor ma tego świadomość.
nołbady

Dawidek pisze:Dziewczyna obwinia się o spowodowanie tego zdarzenia. Ja nie widzę wielkiej winy Steffy, jeśli chodzi o samo zdarzenie.
Myślę, że jednak trochę jej winy w tym jest. Mąż odradzał jej wsiadania, a ona i tak zrobiła po swojemu. Nie dziwię się więc, że się obwinia. W końcu nic takiego by się nie stało, gdyby się spóźniła do Liama. Postąpiła lekkomyślnie i nie pomyślała o dziecku, o ryzyku.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mnie tez nie dziwi determinacja Brooke dla dobra siostry i to, że jest przekonana, iż Ericowi i tak nie wyjdzie z kimś takim jak Taylor. Fajnie widzieć, że Brooke coś działa a nie siedzi w kącie i płacze. Kolacja Erica i Brooke z ich dziećmi to bardzo fajne sceny, mi się jednak jeszcze marzy doczekać sceny z Brooke i jej piątką dzieci.
Taylor zdemaskowała się swoim podejściem do ciąży jako sposobu na utrzymanie faceta, tę metodę stosowała gdy zaszła w ciążę z bliźniaczkami, gdyby nie była starym pudłem pewnie sama zaszłaby w ciążę z Ericem. Dziwne, że nie zdjęła portretu Stephanie i swojego nie dała, chociaż tyle dobrego.
Wiecie, że Alison gra prawdziwa księżniczka? Wg mnie chyba dostała rolę po jakiejś znajomości bo dziwna ta baba. Ogólnie Alison mimo, że spełnia ciekawą rolę nie budzi żadnej sympatii, taki wierny pies - suka Billa. A co wy o niej sądzicie? Czy porównalibyście ją do np. Darli prawej ręki Sally?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

nołbady pisze:
Dawidek pisze:Dziewczyna obwinia się o spowodowanie tego zdarzenia. Ja nie widzę wielkiej winy Steffy, jeśli chodzi o samo zdarzenie.
Myślę, że jednak trochę jej winy w tym jest. Mąż odradzał jej wsiadania, a ona i tak zrobiła po swojemu. Nie dziwię się więc, że się obwinia. W końcu nic takiego by się nie stało, gdyby się spóźniła do Liama. Postąpiła lekkomyślnie i nie pomyślała o dziecku, o ryzyku.
Oddzieliłbym tutaj sam wypadek i wsiadanie na motor. To było lekkomyślne, jak dziewczyna w ciąży zdecydowała się wrócić do męża na jednośladzie. Zwiększyła w ten sposób ryzyko poważnego urazu - motocykliści w czasie wypadku nie są tak chronieni, jak osoby siedzące w samochodzie (poduszki powietrzne czy karoseria). Sam wypadek mógł być nieszczęśliwym wypadkiem, nikt nie zakłada, że coś się stanie na drodze. Do kraksy mogło dojść nawet, gdyby dziewczyna siedziała w samochodzie - może jedynie nie byłaby tak poszkodowana. Nie wiemy tez nic na temat tego, jaka była przyczyna zdarzenia. Nie było mowy, żeby Steffy przyczyniła się do tego wypadku.

Alison jest ciekawą postacią, ale jednocześnie niezbyt samodzielną. Imponuje jej twardy facet, jakim jest Bill. Nie wykluczam, że ona się w nim podkochuje. Swoje też robią pieniądze. Zakładam, że jako asystentka w SP zarabia niezłą kasę, więc podlizuje się, by dostać więcej. Chwilami blondynka myśli samodzielnie, snuje swoje teorie, których Spencer nie chce słuchać.
Dawidek
Administrator

Wczoraj zakończyło się głosowanie, w którym odpowiadaliście na pytanie, która bohaterka będzie najlepszą partnerką dla Ricka. Zagłosowało 12 osób. Wyniki przedstawiają się następująco:

Caroline - 4 (33%)
Maya - 7 (58%)
obojętnie - z każdą z nich byłby szczęśliwy - 0 (0%)
powinien poszukać sobie innej partnerki - 1 (8%)

Waszą zdecydowaną faworytką jest Maya, która zgarnęła ponad połowę Waszych głosów. Caroline też ma niemałe grono zwolenników. Jedna osoba uznała, że syn Brooke powinien poszukać sobie kogoś innego. Dziękuję za udział w ankiecie. Zapraszam do udziału w następnych.

Wracając do bieżących odcinków, warto zauważyć jedną ciekawą rzecz. Bodajże w czwartkowym odcinku tuż przed napisami końcowymi podano informację o śmierci Jeanne Cooper, gwiazdy "Żaru młodości", która swego czasu zagrała gościnnie w "MnS". W ten sposób ekipa "Mody..." uczciła jej pamięć.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Udało mi się nadrobić w ten weekend i obejrzeć 10 zaległych odcinków. No sporo się dzieje obecnie i to mi się przede wszystkim podoba. Nie ma tej jednowątkowej rutyny, którą oglądaliśmy przez większość czasu w zeszłym roku.

1) Wypadek Steffy i utrata ciąży - nie winię jej za bardzo za to, choć nie powinna była tego robić mimo wcześniejszych próśb męża. Lecz sceny, gdy Liam wyładowuje złość na Billu oraz jak Steffy niszczy motocykl, były mocne. Hope jest fałszywa bo znowu czyha na Liama a przed wypadkiem zapewniała wszystkich, że nie będzie ich rozdzielać. Steffy ładnie jej przygadała ostatnio. Natomiast pomysł z kolejną ciążą pochopny. Niech Steffy i Liam dadzą sobie więcej czasu na to.

2) Kontrowersyjny plan Brooke - zdecydowanie najciekawszy obecnie wątek. Mamy powtórkę z rozrywki, kiedy w 2002 Whip podawał się początkowo za ojca Hope. Choć wtedy to chyba jego był pomysł a nie Brooke, lecz nie pamiętam dokładnie. Dobrze, że Eric póki co nie zgadza się na ten plan bo jakoś nigdy nie przepadałem za ich związkiem. Wolę, żeby Eric pozostał narazie z Taylor. Dlaczego Brooke nie może pomyśleć o Thornie, moim zdaniem byłby idealnym kandydatem na domniemanego ojca. Fajnie było znowu zobaczyć Bridget, nawet na 2 odcinki. Szkoda, że nie ma jej obecnie na stałe w serialu. Dobrze, że wspomniała o Jackie i Owenie, że wszyscy wspólnie wychowują dziecko. Natomiast o Nicku oczywiście ani słowa a jego postać zasługuje na wyjaśnienie co z nim się stało.
nołbady

bosskicinu pisze:Hope jest fałszywa bo znowu czyha na Liama a przed wypadkiem zapewniała wszystkich, że nie będzie ich rozdzielać.
Tak, ale też nie do końca. Jak już wcześniej napisała kaja, Hope odpuściła sobie Liama tylko ze względu na dziecko, żeby miało pełną rodzinę.
ODPOWIEDZ