Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Do obsady PM dołącza Edyta Herbuś. Będzie miała wątek z Tymoteuszem.

Czeka nas wiele dramatycznych scen w szpitalu z udziałem Karola, Grażyny, Artura i Aleksa. Ktoś zjawi się tam z bombą. Czeka nas też sporo scen w więzieniu, do którego trafią aż trzy postacie
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: pmowiec »

W tym roku nowe odcinki serialu zobaczymy dopiero 4 września.
Według mnie powinny być emitowane od 28 sierpnia :)

Post autor: BeLieF »

Post autor: nołbady »

I to rozumiem. Może podniosą ten serial z dna i da się w końcu oglądać :D

Post autor: Mareczek »

Powrót starych scenarzystów napawa optymizmem i możliwe, że od września grzecznie wrócę do oglądania. Niestety w poprzednim sezonie, obejrzałem może 5 całych odcinków. Resztę z doskoku, albo przez ścianę. Resztę informacji czerpałem ze zwiastunów, bo do serialu kompletnie mnie nie ciągnęło. Uważam, że nakłonienie mnie do przerwania oglądania czegoś, co jest ze mną od lat jest nie lada wyzwaniem. Wobec tego brawa dla Jaska i Kamińskiej, bo dokonali niemal niemożliwego :lol:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Trochę spoilerków:

- W serialu nastąpi parę dużych zmian. Wkrótce Artur podejmie decyzję o zamknięciu firmy. Nie zobaczymy już Kulczycki Corporation. Na miejscu firmy Kulczyckiego powstanie redakcja czasopisma, którą będzie władać nowa postać - Sylwia grana przez Edytę Herbuś. Wątek Sylwii będzie bardzo duży. W redakcji jako dziennikarze rozpoczną prace Radek oraz Tymoteusz.
- Nie zobaczymy już również mieszkania Sabiny. Na jego miejscu wybudowano w studiu inne mieszkanie. W nim będą mieszkać prawdopodobnie Radek, Jowita i mała Daga.
- Sabina pozostanie jeszcze przez jakiś czas w szpitalu. Gdy lekarze stwierdzą u niej śmierć mózgu i zdecydują, ze wkrótce odłączą ją od aparatury, Karol zjawi się w szpitalu z bombą, by w ten sposób ich od tego odwieść. Weksler trafi za tę akcję za kratki. Tymczasem Artur w końcu znajdzie odpowiedź na trapiącą go kwestię dotyczącą tego, czy on i Aleksander są przyrodnimi braćmi...
- Darek (Bartosz Porczyk) będzie nadal mocno mieszał w życiu Melki i Pawła. Jego postać będzie nieco przypominać postać Igora. Melka będzie współpracować z Darkiem w rozpracowywaniu jakiejś szajki. Dziewczyna będzie musiała przeniknąć do środowiska pracowników i bywalców nocnego klubu. Będzie musiała ubierać się bardzo wyzywająco i w tajemnicy przed Pawłem zacznie pracę w klubie nocnym, którego właścicielem będzie nowy bohater - Robert (Cezary Łukaszewicz).
- Artur i Kinga będą rozważali powiększenie rodziny. Nie będzie to jednak takie proste...
- Czekają nas spore wątki związane z rodziną Domańskich. Michał zacznie robić szalone, niepodobne do niego rzeczy - pocałuje Kingę i prawie prześpi się z Zuzą. Wkrótce wyjdzie na jaw, że jego dziwne zachowanie ma zaskakującą przyczynę... Ale wcześniej, Marysia wyprowadzi się z Julką do Kingi i Artura. Krystian zakocha się w poznanej na imprezie Kalinie (Magdalena Wieczorek). Kontakt między nimi szybko się jednak urwie. Krystian z pomocą nowego przyjaciela - Piotrka (Michał Mikołajczak) będzie jej szukał. Wkrótce okaże się, że Kalina może prędko nie zniknąć z życia Krystiana... Powróci też dawno niewidziana Ewa.
- Czeka nas dalszy ciąg wątku kryminalnego z udziałem Aśki, Tymoteusza i Bogumiła. Luiza również będzie miała tu dużą rolę. Padnie ofiarą szantażu, który doprowadzi ją na skraj załamania nerwowego. W kamienicy dojdzie również do wybuchu gazu...
- Do życia Kaśki wkroczy jego pierwsza miłość, jeszcze z czasów szkolnych - Marzena (Marta Chodorowska). Okaże się, że Saniewski ma z nią nieślubnego nastoletniego syna - Kubę (Kacper Olszewski). Kaśka będzie musiał nauczyć się nowej dla niego roli - ojca...
- Marianna będzie podejrzewała, że Mikser jest gejem. Spróbuje zeswatać go ze swoim znajomym - Miłoszem, który jest homoseksualistą.
- Nie będzie nudno u Beaty i Cezarego. Ten postanowi popełnić samobójstwo, skacząc z dachu, ale przeżyje. Potem bandyci porwą go, wywiozą do lasu i każą kopać sobie grób. Oprócz tego do serialu powróci Filip, który będzie pomagał Beacie i Cezaremu w potyczkach z komornikiem.
- W Wadlewie będziemy świadkami m.in. walki o fotel sołtysa między Emilką a Olkiem. Powrócą też Paulina i Norbert z nowym wątkiem. Malwinie wpadnie w oko nowy policjant - Ksawery (Marcin Rogacewicz). Okaże się, że posterunek w Wadlewie ma jednak zostać zlikwidowany z powodu braku przestępstw. By zatrzymać Ksawerego w Wadlewie, Malwina i Wiktoria wpadną na szalony plan...

Jak Wam się podobają spoilery? Ogólnie wiem więcej, ale celowo nie napisałem tu wszystkiego, by nie popsuć Wam całkowicie przyjemności z oglądania. Jeśli macie jakieś pytania o rzeczy, których nie zdradziłem, to zapraszam na priv. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Kto gra Miłosza? :)

I dlaczego Sabina umrze? :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

B@r pisze: Wysłany: Dzisiaj 18:18
Kto gra Miłosza?

I dlaczego Sabina umrze?
Miłosza gra Mariusz Odwarzny. To będzie postać na zaledwie parę odcinków.

Uwaga, duże spoilery odnośnie Sabiny. Mało kto o nich wie. :P

Sabina nie umrze. Okaże się, że diagnoza o śmierci mózgu była błędem lekarza. Sabina cudownie obudzi się (lekarze stwierdzą, że to cud) około 2540 odcinka. Nie będzie jednak póki co w pełni sprawna, ale będzie mogła mówić i będzie wszystko pamiętać, to na pewno. Czeka nas również prawdopodobnie rozstanie jej i Aleksa, który nie będzie chciał opiekować się niepełnosprawną Sabiną i nagle wyjedzie do USA. Sabina zaś pojedzie na rehabilitację do Wielkiej Brytanii i przez to na jakiś czas znika z serialu. Ale nie umrze, o tym mogę Was zapewnić. :P

Post autor: nołbady »

Ech, to jednak takie same głupoty jak za czasów Jaska i spółki :( Dlaczego Sabina nie umrze? Dlaczego nikt z głównych postaci nie może umrzeć jak np. Daga? Na nią nie mieli pomysłów i uśmiercili, czemu tego samego nie zrobią z Sabiną? Chyba za dużo wymagam od tego serialu.

Post autor: Elmoo »

nołbady pisze:Dlaczego Sabina nie umrze? Dlaczego nikt z głównych postaci nie może umrzeć jak np. Daga? Na nią nie mieli pomysłów i uśmiercili, czemu tego samego nie zrobią z Sabiną?
Według mnie to już byłoby za dużo jakby jeszcze Sabina zmarła. Zresztą wcale nie jest powiedziane, że nie ma pomysłów na wątek dla Sabiny. Z drugiej strony nie rozumiem czemu w taki durny sposób zakończą jej wielką miłość z Aleksem. Tak ją kochał, a tu nagle wypina się i ucieka? :?
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Co do ewentualnego uśmiercenia Sabiny, zgadzam się tu z Elmoo.

Ogólnie raczej nie ma szans na uśmiercenie tej postaci głównie z tego względu, że aktorka - Ula Dębska jest mocno związana z produkcją. Ona przychodzi do studia, nawet kiedy nie ma scen z jej bohaterką, tylko po to, by podpatrywać kolegów, z którymi bardzo się zżyła. Przychodząc na plan PM, zdążyłem zauważyć, że aktorzy tu grający oraz ekipa realizacyjna są naprawdę jak jedna wielka rodzina. Dębska musiałaby sama chcieć odejść z serialu, a nie sądzę, żeby zdecydowała się na ten krok, bo podobnie jak np. Aneta Zając, Ola Zienkiewicz, Łukasz Płoszajski, Rafał Kwietniewski czy Błażej Michalski nie jest aktorką, która jest zasypywana propozycjami ról w innych serialach, nie mówiąc nawet o filmach. Ten serial dla wielu aktorów grających w PM to często podstawowe źródło dochodu. Podobnie jest np. z "Klanem". Raczej nikt nie zdecyduje się tam uśmiercić postaci granych przez Stockingera, Bursztynowicz, Grabarczyka czy Ostrowską-Królikowską, chyba że oni sami zdecydują się odejść. Uśmierceń znacznie więcej jest w "M jak Miłość" czy "Na dobre i na złe" - serialach u nas niezwykle popularnych, które z aktorów w nich grających czynią gwiazdy albo też gwiazdy już znane dołącząją do ich obsady. Stamtąd aktorzy odchodzą dość często, bo są tak pewni siebie i tego, że czekają na nich kolejne wielkie role.

Post autor: pmowiec »

DeaconFanie, bardzo chętnie przyjmę w wiadomości prywatnej więcej spoilerów ;)

Post autor: Tiril »

DeaconFan pisze:Trochę spoilerków:

- Nie będzie nudno u Beaty i Cezarego. Ten postanowi popełnić samobójstwo, skacząc z dachu, ale przeżyje. Potem bandyci porwą go, wywiozą do lasu i każą kopać sobie grób.

Taki motyw już był - ludzie Medyka kazali kopać sobie dół łopatą w lesie Arturowi.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: Tiril »

Skąd ostatnio w PM motywy religijne ? Ostatnie namaszczenie Sabiny i modlitwa Karola na klęczkach z księdzem w kościele ? To chyba nie przypadek ?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Zmienili się scenarzyści. Widocznie ci nowi (a zarazem starzy, bo Dominik Gąsiorowski i Marcin Wysocki już kiedyś pracowali nad scenariuszem PM) uznali, że dobrze by było coś takiego wprowadzić.
ODPOWIEDZ