Post autor: Tiril »

A czemu z Karola robiono w sądzie człowieka kryształowego o nieposzlakowanej opinii? Przecież to recydywista, już siedział w więzieniu kilka lat temu, kiedy jeszcze był mężem Grażyny i żył z nią.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: Elmoo »

Prawdopodobnie do obsady PM dołączyła Zofia Czerwińska. :serce:

Obrazek
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Tak, zagra matkę Cezarego. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: BeLieF »

A ja w końcu zabrałem się za cały serial od początku. Jestem obecnie na etapie początku pary Kinga/Kuba, prześmiesznego wątku pani Halinki w szpitalu(to jest świetne, jak ona steruje całym personelem, łącznie z siostrą oddziałową :twisted: ) :lol: Podoba mi się też jak rozwijany jest wątek Pawła, Mariusza i Marioli, tu rozumiem zarówno żal i ból rodzeństwa, jak i ich matkę. W tym wątku każda decyzja kogoś skrzywdzi i nie ma tutaj łatwych rozwiązań. Majka i Paweł bawią się w dzieci i ten wątek(wiodący) jest nieco nudzący(trochę jak Hope i Liam w B&B, jednak M&P są dużo bardziej strawni, bo uczestniczą osobno w innych wątkach równolegle, a o Lope w B&B tego nie można powiedzieć). Dodatkowo Majka nadal nie wie o zakładzie i uczestnictwie w nim Kingi. Lubię w tych odcinkach bardzo Teresę, jest stanowcza i konsekwentna. Gierki w centrum doradczym bardzo ciekawe, aczkolwiek na razie ten wątek chwilowo zaniknął, ale za kilka odcinków zapewne wróci i to jest dobra zagrywka scenarzystów, że czasami odpoczywamy od danego wątku, skupiając się na innym.

Podobał mi się wątek Świątków, szczególnie od momentu wkroczenia dziadka Wojtusia. Świetnie było ukazane jak Agnieszka krok po kroku ześwirowała i w końcu nie wytrzymała. Trudno jej się dziwić, skoro w przeszłości przeszła coś podobnego z ojczymem i swoją matką. Wątek z Rajmundem także godny uznania, chociaż trochę zbyt mało pokazali w nim akcji.

Wątek Wadlewa przypomina nieco "Złotopolskich" w komediowych wstawkach, ale nie nudzi. Cały czas tajemnica Anety/Andrzeja/Śmiałka nie wyszła na jaw, a Tarski dobrze się już wszystkiego domyśla. Emilka jest bardzo głupiutka, ale nie da jej się nie lubić. Podobnie Łazankową, która wszystko komentuje we wsi. Jan i Aneta to bardzo udana para, dużo lepsza niż Jan i Teresa, gdzie zbyt często górowały różnice zdań.

Zdecydowanie nie nudzę się oglądając te odcinki, jak jeden wątek jest nudniejszy, to następne są zdecydowanie ciekawsze.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

BeLieF pisze:A ja w końcu zabrałem się za cały serial od początku. Jestem obecnie na etapie początku pary Kinga/Kuba
Czyli którym odcinku? :shock:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

B@r pisze:Czyli którym odcinku?
Aktualnie na 124 :twisted: Nigdy nie nadrobię zaległości, ale akurat nie muszę oglądać na bieżąco bo nie mam takiej potrzeby. Oglądam swoim tempem. :)

Post autor: sharkinator »

Ja też oglądam swoim tempem i jestem na 626 odcinku.
Paweł wyszedł spod gruzów, jest strażakiem i pisze książkę. Niedawno odzyskał Marysię po tym jak straciła pamięć. Teresa wyszła z aresztu po tym jak pomogła Mikołajowi uciec z więzienia. Kinga jest z Przemkiem i użera się z jego rodziną. Pojawił się jakiś czas temu Patryk, ale jego akurat nie lubię.
Oglądam już rzadziej niż kiedyś, jakieś 2-3 odcinki na miesiąc. Niestety brak czasu :(
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Super, że śledzicie dawne odcinki. Komentujcie je częściej! Jestem zdania, że odcinki 1-500 to był świetny okres w historii PM. Dawne podkłady muzyczne tworzyły niesamowity klimat. Wadlewo było całkiem inne niż teraz (tylko Marian i Emilka wtedy występowali z obecnych wadlewskich bohaterów).

Jeśli zaś chodzi o najnowsze odcinki, to widzę całkiem dużo pozytywów.

Genialne sceny z Karolem i Gawryluk dziś w PM. Zaczął się dzisiaj ich wątek. Fajnie się razem prezentują i sądzę, że może być chemia między aktorami. Ciekawe jest to, że póki co Ewa nie wie, że Krystian wynajmuje mieszkanie od Karola, a Karol nie wie, że Ewa to matka chłopaka.

Dziś też poznali się Kalina i Kuba - syn Kaśki (Kuba poczuł do Kaliny miętę) i nawet dobrze oglądało się te sceny, choć oni zdecydowanie nie wyglądają tak, jakby dzieliły ich dwa lata różnicy. On w serialu chodzi do I liceum chyba, a ona jest w klasie maturalnej. Ale aktor wygląda na 15 lat, a ona gra 17-latkę, a wygląda co najmniej na 22. Dobrze, że jest w PM nowy wątek szkolny. Brakowało tego trochę.

Wątek Kaliny i Krystiana ogląda się nie najgorzej. Krystian stał się znośniejszą postacią, odkąd przestał uganiać się za Melką, a Pniewski zaczął chyba nieco lepiej grać (do perfekcji jednak wciąż mu sporo brakuje). Podoba mi się rodzina Kaliny (super, że do roli jej matki - Elżbiety zaangażowano Ewę Bukowską) i przerobione mieszkanie Sabiny. Fajny jest też Piotrek - nowy kumpel Krystiana, jednak życzyłbym sobie większego rozbudowania tej postaci. Póki co nie ma żadnego własnego życia. Żyje tylko sprawami Krystiana. Aktor gra całkiem fajnie i dobrze by było, gdyby doczekał się własnego większego wątku.

Wątek Kingi i Artura przeciągnięty do granic możliwości, ale nawet spoko się to ogląda. Lubię Arcziego, który teraz został wciągnięty do tego wątku (Artur podejrzewa go o romans z Kingą).

Niezły (być może nawet najlepszy w tym momencie) jest też wątek Sylwia/Radek/Jowita. Miłe dla oka (choć mogły trwać ciut dłużej) były ostatnie górskie plenery z udziałem Radka, Sylwii, Tymka i Reni. Herbuś gra bardzo fajnie, tak naturalnie. A że Jowita to dość ostra dziewczyna, to możemy spodziewać się ciekawych konfrontacji między paniami.

Średnie są dla mnie wątki z Melką/Pawłem/Robertem/Darkiem oraz Beatą/Cezarym/Matyldą. Para Melka/Paweł przynudza, a Malinowski gra słabo. Za to na plus aktorzy grający Roberta i Darka oraz same postacie. Podoba mi się zwłaszcza Darek, który nieco przypomina mi Igora. Co do wątku Gruzików, to Zofia Czerwińska jest jak zawsze bezbłędna, ale nie mam wciąż jakoś przekonania do pary Beata/Cezary. Nie mam nic do Cezarego, ale zdecydowanie wolałem Beatę w parze z Filipem czy nawet Lwem.

Wadlewo jest dla mnie chyba najgorsze obecnie. Powoli przyzwyczaiłem się do tego, że Olek i Wiktoria tam teraz dominują (a Emilka i Bartek zeszli na drugi plan), ale jakoś nie mogę strawić Malwiny i Ksawerego. Lubię Marcina Rogacewicza, ale gra w PM bardzo przerysowaną, infantylną postać. Bardzo brakuje mi Wojtka. Chciałbym jego powrotu oraz nowego dużego wątku dla Pauliny i Norberta. Na plus to, że często pojawia się Proboszcz. Ten nowy wątek z Marianem, który uwierzył, że wypełnia boską misję dość idiotyczny, ale zawsze miło patrzy się na grę Pawła Okońskiego. :)

Ogólnie odcinki nie są takie złe. Przydałby się jakiś mocny nieoczekiwany powrót kogoś, kogo dawno nie widzieliśmy, najlepiej Igora.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: pmowiec »

Prawdopodobnie za kilka miesięcy czeka nas powrót dawno niewidzianej postaci!! :: bow ::

Jestem po odcinku 152 aktualnie.

Fajnie, że ten wątek zakładu o Majkę już się skończył. Śmieszne tylko, że przy wyjawieniu prawdy nie było w ani jednej scenie Artura, dzięki czemu nie mieliśmy szans na konfrontacje jego i Marysi. Dobrze, że Kingę ruszyło sumienie i się przyznała. Spadła na 4 łapy, bo Majka jej odpuściła. Trochę szkoda.

Śmiałek dopiął swego. Emilia wyszła za Andrzeja. Wątek zaginionej kasety od Rajmunda i spanikowanej Anety był bardzo fajny i na szczęście dla niej rozwiązał się raczej pozytywnie.
Poza tym Andrzej już wie, że to on spowodował wypadek i śmierć Danusi, to była świetna scena :twisted:
A Emilka mimo iż głupiutka, to jednak jest fajna i nie da jej się nie lubić.

Antoni odżywa przy pani Natalii i uważam, że super ich dobrano.

Para Kinga i Kuba jest świetna, oboje znakomicie uzupełniają się posiadając odmienne charaktery. Kinga przy nim naprawdę dojrzewa i jest jeszcze bardziej fajna niż na początku serialu. Bardzo dobrze, ze praktycznie cała rodzina pogodziła się z tym. Dobre były sceny kiedy Marek próbował usunąć Kubę za pomocą pieniędzy, co spowodowało wyprowadzkę Kingi.

No i mamy świetny wątek, iście w stylu "MNS" czyli Artur/Sylwia/Piotr :twisted: Sylwia nieźle zwodzi Artura, jednocześnie będąc pod urokiem jego ojca.

Oprócz tego wątek w Centrum Doradczym nadal jest świetny. Bardzo dobrze zrobiła Joasia, że w końcu powiedziała Teresie o szukaniu haków.

U Majki i Pawła zaczynają się fochy o prozaiczne sytuacje typu niezapowiedziana wizyta kumpli i to nie jest fajne, bo Majka obraża się niczym Hope w B&B o nic w sumie("ja nie dam się tak traktować!!") . Ale na szczęście niby to wątek główny, ale dla mnie jeden z wielu i tylko ten trochę przynudza.

Cieszę się, że tak pozytywnie rozwiązał się wątek tajemnicy Marioli w sprawie drugiej rodziny i Wiktor przyjął Pawła i Mariusza.

Jestem po 164 odcinku aktualnie.

Majka i Paweł wreszcie zaczynają mieć poważniejsze problemy. Bardzo fajnie było zasygnalizowane jak Paweł zaczął mieć problemy z alkoholem. Wiadomo zaczyna się od jednego piwa... Bardzo dobra była scena, kiedy Mariola udawała, że przyniosła wódkę by wstrząsnąć Pawłem! Bardzo dobrze Majka z nim postępuje jak na razie.

Kinga i Kuba są rewelacyjni. Uwielbiam jak się droczą i godzą. Szkoda tylko, że Kuba nie chce mówić o swoich rodzicach i tu się tworzą pierwsze problemy.

Wątek fałszywej ciąży Emilki chyba zbliża się do kulminacyjnego punktu - wyznania prawdy. Aneta wszystkiego się domyśliła i świetnie wygarneła Śmiałkowi, nawet rzucając się na niego. Szkoda tylko, że i on ma na nią haka. Ten wątek jest naprawdę interesujący. Zwłaszcza że nie tylko szczęście Emilki i Andrzeja jest zagrożone, ale także Anety i Jana.

Wątek w Centrum Doradczym jest rewelacyjny! Teresa oskarżona o popełnienie przestępstwa, podejmująca grę z Michałem. W dodatku poprosiła o pomoc Jurka, który ma powody by zaszkodzić Michałowi... Zaskakującym zwrotem akcji była wizyta Anety i to, że ona o wszystkim wie! Scenarzyści świetnie powiązali jej wątek z Tarskim, z wątkiem Teresy w Centrum. Szkoda tylko, że wkopała Teresę i Tarskiego z ich myszkowaniem w gabinecie Michała, ale się okaże w jakim celu. No i wielka szkoda, że Joasia jednak okazała się słaba psychicznie i dała urobić się Michałowi. No ale inaczej wątek nie miałby szans potoczyć się tak ciekawie

Fantastyczną manipulatorką jest Sylwia! Tu niby kocha Artura, tu uwodzi jego ojca, w szpitalu chce zaszkodzić Marysi(akcja z kwiatami, teraz kradzież leków) :twisted: Swoją drogą Artur powinien już skumać, że Sylwia i Piotr ten teges, zwłaszcza, że znalazł notatnik z zaproszeniem P. na kolację i do tego ojciec wysła go do matki, żeby uzgodnił szczegóły rozwodu Piotra.

BTW. Czy jeśli ja komentuje starsze odcinki, to przypadkiem komentarze do nowych(emitowanych na Polsacie) nie powinno się już oznaczać na biało? :twisted:
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie zaznaczamy na biało komentarzy do odcinków już wyemitowanych (nieważne czy niedawno pokazanych, czy tych sprzed kilku kilka lat). Na biało zaznaczamy tylko spoilery i odcinki nie pokazane - a w tym temacie tego jest dość sporo. Bardziej trzeba tu uważać w przypadku produkcji zagranicznych. BeLieF - ten wątek czytasz nieco na własną odpowiedzialność, domyślam się, że nie chcesz być spoilerowcem. Nie wiem, czy znalazłoby się tutaj jakieś rozwiązanie na Twoje pytanie, ale to, co wyżej przedstawiłem, jest cały czas aktualne.

A, co Wy o tym myślicie. DeaconFanie i inni fani serialu?

Post autor: Elmoo »

Myślę, że BeLieF sobie zażartował. To raczej oczywiste, że nikt nie będzie oznaczał na biało komentarzy do wyemitowanych już odcinków, bo ktoś ich jeszcze nie obejrzał. Jest jeden temat i musi pogodzić za równo widzów starych odcinków, jak i nowych. I tak jak napisałeś Dawidku, czytanie tego tematu jest na własną odpowiedzialność. ;)

We wczorajszym odcinku Marek wspomniał Teresę! :)

W studio ATM na miejscu mieszkania Beaty powstał nowy obiekt-mieszkanie Jowity i Radka. Wygląda na to, że nie zobaczymy już tego lokum. W nowych odcinkach emitowanych za jakiś czs Beata zamieszka w mieszkaniu Kaśki.
ODPOWIEDZ