http://moda-na-sukces.blog.pl/2017/10/1 ... na-sukces/
"MnS" w Polsce
Dodam, jako ciekawostkę, wiadomość od dystrybutorki Mody, która jest zażenowana nie tyle zakończeniem emisji, co milczeniem ze strony Nowej... Milczenie jest o tyle dziwne, że wcześniej dwukrotnie deklarowali zakup kolejnych odcinków
I've been asking NowaTV about this for a while and they have
twice said that they will renew...but yes, they will run out of episodes in
November
And I've sent out three emails and Elzbieta (the Head of
Programming) has not replied. AAARGH. And very unprofessional not to give
me notice.
- Adex-fan Brooke
Ręce opadają, jak oni prowadzą te polskie telewizje, to jest skandal aby tak pomiatać najpopularniejszą soap operą świata... No i jak można tak traktować dystrybutorkę? Nowa tv wydawała się mieć więcej klasy do tej pory... Trzeba coś pisać, wyrazić swoje zdanie...ale z drugiej strony może lepiej skupić się o dbanie o Playera aby przynajmniej tam coś nie odwalili... W ogóle to powinna być Moda w Tvn!!! W tej Nowej to nadal mało kto wie, że leci... Wielu ludzi myśli, że ten serial zakończono w ogóle! 
Ostatnio zmieniony 2017-10-13, 23:27 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Żartem mówiąc, dzisiaj mamy piątek 13-tego.
A tak na poważnie, to Mareczek udowodnił nam, że polskie stacje telewizyjne są nieprofesjonalne, jeśli chodzi o kontakty z dystrybutorami i nie szanują widzów. Decyzja ZPR jest tez nieracjonalna - czemu niedawno zmienili firmę odpowiadającą za polską wersję językową oraz tłumaczy? Moim zdaniem, świadczy to o tym, że decyzja o zdjęciu serialu zapadła całkiem niedawno. Już coś mi nie pasowało w ubiegłym tygodniu, kiedy pisałem o braku weekendowych powtórek.
Decyzja o zakończeniu emisji jest smutna i niepoważna.
Co zdecydowało o zdjęciu "MnS" z anteny. Chyba jednak oglądalność - a dla prywatnych stacji to rzecz najważniejsza. I nie mogę wykluczyć, że Nowa TV skapitulowała przed playerem.pl.
Wydaje mi się, że o wszystkich dobrych i złych wiadomościach dotyczących "MnS" dowiadujemy się dzięki dystrybutorom serialu. Tak było w przypadku planów zdjęcia "MnS" z anteny TVP1, tak było, kiedy player.pl decydował się na kontynuację "MnS". Jeśli się mylę, to mnie poprawcie.
Nie śmiem nawet wątpić w źródła Mareczka.
I co będzie po 27 października z odcinkami zamieszczanymi na stronie Nowa TV i Eska GO?
Zgadzam się też z Adexem, zbyt mało ludzi wie o Nowa TV, jak i o pozostałych kanałach z MUX 8: http://satkurier.pl/news/163031/mec-kan ... idzow.html .
A tak na poważnie, to Mareczek udowodnił nam, że polskie stacje telewizyjne są nieprofesjonalne, jeśli chodzi o kontakty z dystrybutorami i nie szanują widzów. Decyzja ZPR jest tez nieracjonalna - czemu niedawno zmienili firmę odpowiadającą za polską wersję językową oraz tłumaczy? Moim zdaniem, świadczy to o tym, że decyzja o zdjęciu serialu zapadła całkiem niedawno. Już coś mi nie pasowało w ubiegłym tygodniu, kiedy pisałem o braku weekendowych powtórek.
Decyzja o zakończeniu emisji jest smutna i niepoważna.
Wydaje mi się, że o wszystkich dobrych i złych wiadomościach dotyczących "MnS" dowiadujemy się dzięki dystrybutorom serialu. Tak było w przypadku planów zdjęcia "MnS" z anteny TVP1, tak było, kiedy player.pl decydował się na kontynuację "MnS". Jeśli się mylę, to mnie poprawcie.
I co będzie po 27 października z odcinkami zamieszczanymi na stronie Nowa TV i Eska GO?
Zgadzam się też z Adexem, zbyt mało ludzi wie o Nowa TV, jak i o pozostałych kanałach z MUX 8: http://satkurier.pl/news/163031/mec-kan ... idzow.html .
Nowa TV kiepsko przędzie. Z moich informacji stacja powoli zmierza do rozwiązania. Lecą po kosztach jak mogą, stąd ta decyzja bo ich nie stać po prostu na kilkanaście tysięcy zł. za jeden odcinek. Żenujące jednak jest to, że tak nieprofesjonalnie nie skontaktowali się z dystrybutorem i nie odpowiedzieli na wiadomości...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
matti05
Podobnie miałem podejrzenia, że coś było nie tak odkąd zdjęli powtórki. Bardzo szkoda,że Nowa TV dalej nie chce emitować "Mody..".Dawidek pisze:Już coś mi nie pasowało w ubiegłym tygodniu, kiedy pisałem o braku weekendowych powtórek.
W sumie też bym nie pogardził, aby była emitowana na TVN-nie, ale to raczej niemożliwe.
Ostatnio zmieniony 2017-10-14, 22:20 przez matti05, łącznie zmieniany 1 raz.
- bosskicinu
Podejrzewam, że TVN z jakichś powodów przestał im sprzedawać gotowca i musieli zacząć zlecać własną wersję (od odcinka 6378) albo przekalkulowali to sobie i okazało się, że tak wyjdzie taniej.Dawidek pisze:Decyzja ZPR jest tez nieracjonalna - czemu niedawno zmienili firmę odpowiadającą za polską wersję językową oraz tłumaczy?
Modę zdjęli z TVP za PO wiec teraz może publiczna mogła by ją przywrócić i naprawić błąd poprzedniego rządu hehe.
Ostatnio zmieniony 2017-10-14, 22:22 przez kosa.2206, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adex-fan Brooke
Co sądzicie o tym, aby jakoś zawalczyć o "Modę na sukces" w tv skoro z Nowej zniknie? Może jakby chociaż jakąś petycję oficjalną utworzyć? Najlepiej, aby walczyć o Tvn aby nie tylko na Playerze była, ale i Tvp1 można podpytać. Ogólnie, byle tylko z Playera nie zniknęła, musimy trzymać rękę na pulsie! Jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 2017-10-17, 22:34 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Oficjalne stanowisko Nowej TV
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/no ... ak-zostaja"Moda na sukces"; wprowadzona została na antenę Nowej TV z myślą o szerokim kręgu odbiorców naziemnej platformy cyfrowej. Jednak MUX-8 po roku funkcjonowania nadal nie gwarantuje dostatecznego zasięgu, w związku z czym struktura widzów jest inna niż zakładaliśmy. W miejsce "Mody na sukces" proponujemy więc od listopada serial "Wojny Magazynowe", który powinien lepiej odpowiadać oczekiwaniom widzów Nowej TV - uzasadnia te zmiany Ewa Latkowska, dyrektor operacyjny pionu telewizyjnego w Grupie ZPR Media.