Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gzymi

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gzymi »

Elmoo pisze:Właśnie wszedłem na stronę NDiNZ na wikipedii i otarłem oczy ze zdumienia. To prawda, że do serialu wrócili: Dariusz Jakubowski, Edyta Jungowska oraz Dorota Segda?! :shock:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Na_dobre_i_na_złe
Fajnie byłoby, ale skąd w ogóle wzięły się te informacje o powrocie tych postaci?
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Na wikipedii każdy może sobie wpisać co chce, dlatego pytam. Jakoś o powrocie Jakubowskiego i Jungowskiej żadnych artykułów nie widzę w internecie.
matti05

Post autor: matti05 »

Okaże się niebawem czy to prawda, chociaż nie pogardziłbym powrotem tych aktorów :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF
x 84

Post autor: BeLieF »

Bardzo ważny spoiler: Adam umrze
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,2619965.

Podoba mi się osobiście takie rozwiązanie wątku Wiki i Adama. Ileż można w nieskończoność oglądać jak ta para schodzi się i rozstaje co chwila(szybkie rozstanie, szybkie wybaczanie, szybki związek, szybki seks i tak w kółko). Poza tym przy Adamie Wiki straciła sporo pazura który miała do czasu początku poważnego wątku z Adamem. A tak czekają nas ciekawe sceny i może w końcu inna para wysunie się na pierwszy plan(najlepiej gdyby to byli Julka i Bart, bo mają obecnie najciekawsze wątki)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

No co Ty, BeLieF. Chyba nie dałeś się na to nabrać? Nie lubię pary Wiki & Adam jak nie wiem co, ale moim zdaniem ten artykuł to zwyczajna podpucha i po reanimacji serce Adama znowu zacznie bić... Gdyby miał umrzeć, to byłoby już o tym bardzo głośno w necie, a zwłaszcza na facebookowym fp serialu, gdzie wszyscy w kółko zachwycają się tylko tą parą.

Generalnie zgadzam się z wszystkim tym, co napisałeś na temat tej dwójki. Mnie irytuje przede wszystkim to, że jest ich znacznie więcej niż innych bohaterów. Mam wrażenie, że oni aspirują do tego, by być takimi Zosią i Kubą obecnych odcinków, ale bardzo daleko im do tej pary. Jeśli już miałbym wskazać potencjalnych następców Zosi, Kuby i Brunona, to byliby to uczniowie Mistrzowskiej Szkoły Andrzeja Falkowicza, czyli Michał (Kuba), Hania (Zosia) i Rafał (Bruno). Dla mnie bardzo fajne postacie, zwłaszcza Wilczewski. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF
x 84

Post autor: BeLieF »

DeaconFan pisze:Nie lubię pary Wiki & Adam jak nie wiem co, ale moim zdaniem ten artykuł to zwyczajna podpucha
To nie jest podpucha, w papierowym wydaniu SŚ jest zdjęcie nagrobka Adama i ekipa lekarzy na jego pogrzebie, link: https://pbs.twimg.com/media/DlCiH98XcAAXvjM.jpg

Grzegorz Daukszewicz odchodzi z serialu na własną prośbę i stąd takie rozwiązanie wątku Adama.
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,2620978
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

BeLieF pisze:To nie jest podpucha, w papierowym wydaniu SŚ jest zdjęcie nagrobka Adama i ekipa lekarzy na jego pogrzebie, link: https://pbs.twimg.com/media/DlCiH98XcAAXvjM.jpg

Grzegorz Daukszewicz odchodzi z serialu na własną prośbę i stąd takie rozwiązanie wątku Adama.
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,2620978
Ohoho, w takim razie przepraszam i zwracam honor. I tak trudno mi jakoś w to uwierzyć. Może to będzie jakaś mistyfikacja... Nie żebym się nie cieszył. To zbyt piękne, aby było prawdziwe. :lol: :P

Dodatkowa zaleta śmierci Adama to musowa aktualizacja czołówki. :wink:

Z serialu odchodzi także Anna Karczmarczyk (Ola).

Źródło: https://teleshow.wp.pl/anna-karczmarczy ... 863696001a

Czyżby zatem szykował się powrót pary Wiktoria/Przemek? Oby nie, bo dla mnie byli niewiele lepszą parą od Wiktorii i Adama. W zasadzie widziałbym Wiki z Krzysztofem albo nawet z tym prawnikiem, w ostateczności z Andrzejem. Nigdy nie byłem fanem jej związków z Adamem, Przemkiem czy romansu z Piotrem.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marcus
x 17

Post autor: Marcus »

No i kolejna osoba z dwójkowych seriali uśmiercona, w związku z rezygnacją aktora. Tym razem padło na Adama Krajewskiego. Scenarzyści polskich seriali mogli by się w końcu przekonać do zastępowania postaci innymi aktorami :roll: Na początku może trudno by się im było przyzwyczaić, ale myślę, że po kilku odcinkach widzowie by przywykli.
Ostatnio zmieniony 2018-09-02, 15:25 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education, Królowa
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Zgadzam się z Tobą, Marcus, recasty nie są złe. Zawsze powtarzam, że należy chwalić twórców "Klanu", bo jako jedyni nie boją się sięgać po ten zabieg.

Pochwalę się Wam. Ostatnio statystowałem w dwóch odcinkach "Na dobre i na złe". Na planie spotkałem Michała Żebrowskiego (Falkowicz), Filipa Bobka (Marcin) i Olę Hamkało (Julka). Wszyscy byli bardzo mili. Spotkałem także Magdalenę Kumorek, która zagrała gościnnie w jednym z nowych odcinków. Co ciekawe, obok budynku, w którym kręcony jest serialowy szpital, nagrywane były dwie inne produkcje - "W rytmie serca" (na planie był akurat Mateusz Damięcki, czyli Radwan z NDiNZ :) ) oraz film "Kogel-mogel 3". Znajduje się tu także scenografia wykorzystywana w "Barwach szczęścia".
Awatar użytkownika
gzymi

Post autor: gzymi »

Od odcinka 711 zadebiutuje nowa czołówka: https://superseriale.se.pl/na-dobre-i-n ... -xRrM.html
Co ciekawe nie usunęli z niej Agaty, także jest szansa na jej powrót :)
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Nie podoba mi się, że tak wiele postaci zostało usuniętych, już bardzo mało jest takich, które są od kilku lat.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Z serialem pożegnała się tym razem Consalida. Zaraz będzie trzecia zupełnie nowa obsada jak tak dalej pójdzie. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

B@r pisze:Z serialem pożegnała się tym razem Consalida. Zaraz będzie trzecia zupełnie nowa obsada jak tak dalej pójdzie.
Za to powraca chyba Emilia Komarnicka (Agata), choć nie wiadomo, na jak długo. Aktorka jest widoczna na najnowszych zdjęciach z planu, w towarzystwie m.in. Borysa i Jakuba.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

O nie, bardzo lubiłem Wiktorię, choć na początku za nią nie przepadałem. Oglądam NDiNZ z przyzwyczajenia, to już nie to samo co kiedyś. Rotacja aktorów jest tak duża, że szkoda gadać.
ODPOWIEDZ