Z kim powinien mieszkać Douglas?

Czas głosowania minął 2025-05-15, 22:00

Liczba głosów: 6
Z Hope i Liamem (2) 33%
z Thomasem (2) 33%
opieka naprzemienna (raz Hope z mężem, raz Thomas) (2) 33%
z kimś innym Brak głosów
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Pamela i Charlie dali niezłego czadu w ubiegłym tygodniu. Szczególnie ona, która genialnie stroiła miny, szczególnie w momencie, kiedy jej chłopak jej powiedział, że Maya zmieniła płeć. Śmiałem się z jej genialnej reakcji. To wszystko potwierdza, że Alley jest świetną aktorką, a Pamela jedną z moich ulubionych postaci. :serce:
Dziś liczyłem na jakieś dobre teksty podczas rozmowy Cartera i Ridge'a, ale zawiodłem się. :D
Coraz więcej osób dowiaduje się, jaki sekret ma Maya. Osoby, które szukają na potęgę, niczego się nie dowiadują. :D
Podobają mi się obecne odcinki.

Post autor: Hedge »

Jestem ciekaw jak zareaguje publika, gdy sekret Majki wypłynie poza dom mody "Forrester". I co zrobi Rick, kiedy się o wszystkim dowie. Przyznam, że jak nie przepadam za Avant, tak teraz trochę mi jej szkoda. Ale może tym samym przestanie tak panoszyć się po rezydencji Erica i usiądzie wreszcie na tyłek :P

Post autor: Mareczek »

A ja uważam, że ostatnie dwa tygodnie to totalna nędza! Co z tego, że kolejne osoby dowiadują się o sekrecie Mai, skoro absolutnie nikt z tym nic nie robi :shock: Sceny z Alley Mills fajne, ale tylko dlatego, że sama Alley Mills jest fajna i rozumie istotę opery mydlanej. Niestety samo odkrycie Pam i Charliego było żenujące i zbędne, skoro tak jak mówię - niczego to nie zmieniło. A już obrócenie tak poważnej tajemnicy, jaką bez wątpienia jest przeszłość Mai, w komediowy epizodzik dla seniorów jest totalnie głupie.

Scen z gabinetu Liama nawet nie ma sensu komentować. Jedna rozmowa, te same ciuchy, te same suchary... Jeszcze na dodatek lektor omija połowę tekstu, przez co dialogi (niby zabawne, jak choćby dzisiejsza próba rozmowy telefonicznej Wyatta i Nicole, w którą wcielał się Bill) są nijakie i po prostu niekompletne ::kwasny::

Jacob Young też scenariusza nie musi zmieniać, bo w każdym odcinku gada to samo. Coś, co mnie niesamowicie irytuje, to ciągłe wspominanie o Amber i Caroline, jak gdyby Rick nigdy nie miał innych kobiet. A co z Taylor? Co z Phoebe i Steffy? O Ashley, Caitlin czy Kimberly nie wspominając.

Kuriozum są również sceny Katherine Kelly Lang i Johna McCooka, którzy jako filary serialu, pełnią teraz jedynie funkcję dekoracyjną. Bo ich dialogi nie wnoszą do fabuły niczego, a jeśli coś wnoszą, to próbują fałszować i upraszczać pewne fakty z historii serialu, by ukierunkować nowych widzów na konkretną wizję Bella.

A już wszelkie rekordy absurdu pobiła dzisiejsza scena Ricka i Donny, ale... bez Donny :lol: Rick gadał to tabliczki z napisem "Donna Logan" i polecił, by nikogo nie wpuszczać. Szkoda tylko, że Jennifer Gareis od 2 miesięcy już nie było wtedy na planie :lol:

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mareczek pisze:wspominanie o Amber i Caroline, jak gdyby Rick nigdy nie miał innych kobiet
Nawet tego lektor ostatnio nie przetłumaczył.
Niestety taka jest struktura większości współczesnych odcinków - męcząca jednowątkowość, ledwo znośna dla zagorzałych fanów przyzwyczajonych do dawnej dynamiki serialu... Przypadkowo rodzice oglądali ze mną odcinek i dziwili się jak mogę znieść taki przegadany serial...i niestety mimo udziału Erica i Brooke było totalnie nudno i coś co mogłoby być ujęte w 1-2 scenach było wałkowane przez cały odcinek.
Najgłupsze jak Charlie ostatnio skapnął się odnośnie Mayi...no litości przecież to taka głupia postać a nagle on odgaduje lepiej niż inni... Pam się przy nim marnuje.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: nołbady »

Hedge pisze:Jestem ciekaw jak zareaguje publika, gdy sekret Majki wypłynie poza dom mody "Forrester". I co zrobi Rick, kiedy się o wszystkim dowie.
To akurat łatwe do przewidzenia. Publika szybko to zaakceptuje i Maya zdobędzie ogromną rzeszę fanów, wpłynie to też pozytywnie na wizerunek FC. Rick się trochę poboczy, ale ostatecznie i tak będą razem. Przeprosi za to, jak zareagował.

Ja życzę Mayi jak najgorzej. To podła blachara i oszustka.
paw

Post autor: paw »

To co mnie rozwaliło ostatnio, to Rick mówiący do Donny, której za biurkiem nie było, ostała się tylko tabliczka :mrgreen:

Super sceny Brooke i Mayi. Nie ważne kim Maya była, ale ważne, że okazała się hipokrytką gadającą o szczerości itp. Brooke super jej wygarnęła, że miała już dobre okazje powiedzieć prawdę. Poza tym nadal dała jej szansę aby sama powiedziała Rickowi, Brakowało już w tych odcinkach takiej Brooke a i Mayi należało się utarcie nosa :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Marcus »

Adex-fan Brooke pisze:Brakowało już w tych odcinkach takiej Brooke a i Mayi należało się utarcie nosa :)
Nic dodać, nic ująć. Brooke wreszcie pokazała pazur :serce: Mam nadzieję, że już wkrótce Rick przestanie się panoszyć, tak jak to się właśnie stało z Mayą ::jezyk:: Jak to mówią - Karma wraca :)
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education, Królowa

Post autor: bosskicinu »

Jestem obecnie po odcinku 7067, nadrobiłem trochę zaległości. Poczytałem Wasze komentarze i zgadzam się z tym, że akcja z wątkiem sekretu Mayi, który obecnie dominuje, wlecze się strasznie. Myślałem, że Nicole będzie jednak wredna dla Mayi i że ze chce ją szantażować dla własnych korzyści a teraz nagle przekonuje ją, że nie powinna wyjawiać prawdy Rickowi. Liczyłem, że będzie psychicznie dręczyć Mayę, niestety poszło to wszystko w innym kierunku.

Zgadzam się z ostatnim komentarzem Mareczka odnośnie wszystkich ostatnich scen z udziałem Spencerów komentujących sprawę Mayi. Ciągłe gadanie w kółko o tym samym, próbowanie odgadnięcia jaki to jest ten wielki sekret Mayi. Przynajmniej Wyatt bardziej angażuje się w to podrywając Nicole. Na Billa i Katie przedstawiających wzorowe małżeństwo też nie idzie mi patrzeć.

Ricka też nie da się słuchać, kiedy w każdym praktycznie odcinku podziwia Mayę za to jaka jest szczera, prawdomówna i bez tajemnic... ile razy można to powtarzać ja się pytam ?

Brooke i Eric są totalnie zaślepieni nie chcąc dostrzec jak Rick się zachowuje. Ridge jako jedyny potrafi przeciwstawić się, podczas gdy reszta się boi i na jego miejscu też wolałbym odejść z firmy niż dalej pracować dla Ricka.
Administrator
Administrator

Ridge nie jest zaślepiony, bo w usunięciu Ricka widzi swój interes - sam chciałby zająć jego miejsce. Obaj mają bardzo duże mniemanie o sobie i to w trakcie ich wspólnych scen widać, jak przechwalają się swoimi umiejętnościami, talentami. Rickowi woda sodowa uderzyła do głowy, z Ridge'owi już dawno to się stało.
Podobała mi się refleksja Brooke, że trochę współczuje Mayi, ale jej zachowanie w piątkowym odcinku było trochę przesadzone. Nie przepadam za panoszącą się Mayą, ale jej sytuacja wcale nie jest łatwa. Chciała ukryć przed światem, ale także przed sobą dramatyczny epizod w swoim życiu. Uważam jednak, że powinna już wcześniej powiedzieć Rickowi a teraz nie powinna być aż tak naciskana, tym bardziej, że zapowiedziała, że sama powie partnerowi o wszystkim. Duży minus ma tutaj Carter, który zdradził Rickowi jej tajemnicę. Obiecał jej dyskrecję, z tego co pamiętam. Mógł inaczej powstrzymać Ridge'a przed odejściem z firmy.
Scena, kiedy Rick zwraca się do "Donny" była wręcz kuriozalna. ::plask wczolo:
Zgadywanek Spencerów jest za dużo, podobnie jak ciągłych "ochów" i achów" Ricka pod adresem Mayi. Ogólnie - odcinki mi się podobają, ale aż się prosi o podkręcenie atmosfery.

Post autor: bosskicinu »

Nieźle się stało, że dość w szybkim tempie co raz więcej osób dowiedziało się już o sekrecie Mayi. Są nimi już Ridge, Brooke, Eric a teraz Wyatt, który szybko wyśpiewa wszystko Billowi i Liamowi.
Podobała mi się konfrontacja Brooke i Mai w której Logan dosadnie wyraziła się jak tamta ma postąpić inaczej ona wszystko powie swojemu synowi.
Znając ten serial, Rick oczywiście dowie się o wszystkim ostatni i przewiduje, że chwilę się powkurza a ostatecznie zaakceptuje to kim była Maya i wszystko wróci do normy.
Administrator
Administrator

Mamy teraz ważne odcinki a tu taka cisza? Stało się, Rick wie o wszystkim. Dobrze, że Maya mu o wszystkim powiedziała, mogła to zrobić wcześniej - co byłoby wskazane, ale rozumiem jej lęk. Ale to zbyt poważna sprawa, by ukrywać to przed swoim chłopakiem. Wydaje się, że Rick wybaczy dziewczynie i cała afera rozejdzie się po kościach.
Bill pokazał po raz kolejny, że potrafi żerować na czyimś nieszczęściu. Dla niego najważniejsze są pieniądze.
Wydaje mi się, że kolega Mayi jest postacią epizodyczną - polubiłem jednak tego chłopaka. :wink:

Post autor: Hedge »

No ja osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem postawy Ricka. To musi być wielka miłość, skoro to, kim kiedyś była Majka nie ma dla niego znaczenia. Zresztą słusznie :) Bill przegiął ze swoją bezwzględnością i to ostro. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń :mrgreen:

Cisza pewnie wynika z tego, że wszyscy znali ten spoiler :) Dla mnie ten wątek jest naciągany znacznie. Serial o świecie mody i zawsze unika aby jedną z głównych postaci była lesbijka lub gej a tu nagle transpłciowa postać, ok, spoko, ale bardziej przekonujące jakby to nowa postać czyli Nicole pojawiła się i zaszokowała tym, Fajne były sceny Erica i Brooke razem, zawsze je lubię i ten sentyment Erica do Brooke jest piękny. Bill to gad, ale w sumie powiedział prawdę, że nie obchodzi go jej transpłciowość tylko po prostu jej nie znosi bo to podstępna, kłamliwa, naciągaczka.
Administrator
Administrator

Wiedziałem już wcześniej o tym, że Maya jest transseksualna, ale bez szczegółów. I tym, że sprawa wyjdzie na jaw dzięki Nicole, czy o wypadku Ricka nie wiedziałem. Podtrzymuję to, że fajniej sie=ę ogląda, nie znając szczegółów z przyszłości. :D

Ogólnie trzeba przyznać, że ten tydzień był dość mocny. Tak, jakby wróciła stara "Moda...". Jestem tylko zawiedziony tym, że nie doszło do porządnej awantury między siostrami Avant o ujawnienie sekretu Wyattowi. Maya tylko zwróciła uwagę i tyle. A tutaj powinna być porządna kłótnia, bo - biorąc pod uwagę ostrzeżenia Nicka - publikacja informacji o zmianie płci, może spowodować zwiększone zagrożenie dla Mayi.
Adex-fan Brooke pisze:Serial o świecie mody i zawsze unika aby jedną z głównych postaci była lesbijka lub gej a tu nagle transpłciowa postać, ok, spoko, ale bardziej przekonujące jakby to nowa postać czyli Nicole pojawiła się i zaszokowała tym
Ja się ciesze z tego, że jest taki wątek. Mógł on być lepiej poprowadzony. Od dawna uważam, że w "MnS" nie ma klasycznego podziału na role pierwszoplanowe i drugoplanowe. Maya nie jest aż tak całkiem nową postacią, a po za tym wątek wypłynął po jakimś czasie i troche to zmienia obraz samej Avant.
Bill ma prawo mieć swoje sympatie i antypatie, ale jako prezes wydawnictwa powinien tez kierować się jakąś etyką. Skoro on wydaje tabloidy, to po nim nie można sie wiele spodziewać. Pozytywnie oceniam postępowanie jednego z dziennikarzy, który odmówił pisania nr. Mayi. W obecnej sytuacji całkowicie popieram Katie - jedynie mogę jej zarzucić, że ona wie, kogo brała za męża oraz, że nie oponowała przeciwko innym publikacjom, jak sugeruje Bill.
Ridge tylko dolewa oliwy do ognia, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że nie powinien stać na czele firmy. Rick też nie.
ODPOWIEDZ