Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Zaradna dziewczyna. I przywalić potrafi :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

nołbady pisze:Czy tylko mnie dziwi, że Steffy sama zabrała się za zmianę koła, zamiast wezwać pomoc drogową lub taksówkę? Czy coś przeoczyłem?
Jestem zdania, że na kursie prawa jazdy powinno się uczyć, jak zmieniać koło. Tu nie jestem specjalnie zaskoczony tym, że Steffy samodzielnie zmieniała. Pytanie, czy taką operację można wykonywać na autostradzie. Może Steffy zrobiła ten sam błąd, co kiedyś Darla?
Do naszych wątpliwości, dodam jeszcze jedną. Aly mówiła po pokazie, że nie może pić, bo nie skończyła 21 lat. Jednak prowadzi już samochód - jechała za Steffy. Wnioskuję, że "prawko" za oceanem można mieć szybciej, niż uzyskuje się pełnoletność. A może to kolejna wpadka scenarzystów?
nołbady

Post autor: nołbady »

Smieszny zbieg okoliczności, że Steffy popełniła dokładnie ten sam błąd, co Darla. Baaardzo naciągane.

W USA prawko można mieć już od 16 lat, ale nie dam sobie ręki uciąć.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Kiedyś o tym czytałem, że w USA to właśnie wszystko dziwnie wygląda, bo prowadzić auto samemu można, dokładnie tak jak pisał nołbady, od 16-go roku życia (a jeżdżąc razem z rodzicem nawet od 15-go), brać ślub czy głosować od 18 lat, a pić alkohol dopiero od 21-go roku życia i że podobno bardzo się tego przestrzega przy sprzedaży trunków :wink: i stąd dość często są wyrabiane podrobione dowody tożsamości z fałszywą datą urodzenia :twisted:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Hedge

Post autor: Hedge »

Z tą sprzedażą alkoholu też było chyba kiedyś coś w przypadku Bridget, miała taki incydent w barze??
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mimo fajnego wątku to bezsensowne, że usunięto Aly przez śmierć i tak dodatkowo pokrzywdzono postać Thorne'a... Powinna być w jakieś śpiączce...Steffy nie powinna ukrywać, że ją zdzieliła w obronie a Ivy nie powinna w takim momencie nagrywać komórką...Eric też zawinił, że za mało opiekował się wnuczką... Szkoda też, że Maya nie miała takiej konfrontacji a tylko sama Steffy, szkoda nawet, że Taylor nie ma w tych odcinkach bo całe zło zaczęło się od niej. Nie tylko przez zabicie przez wypadek Darli, ale przez to jak śmiała potem pomagać jej jako psychiatra i sypiać z jej owdowiałym tatą.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Moim zdaniem, dobrze, że na dzisiejszej uroczystości nie było Taylor. Jej obecność mogłaby popsuć podniosłą atmosferę i spowodować jakieś zgrzyty.
Bardzo smutny i ładny odcinek. Najbardziej poszkodowany jest Thorne, chociaż nie dziwią mnie Steffy i Ivy, które bardzo źle znoszą, to co się stało. Thorne najpierw stracił żonę, teraz córkę. Potrzebuje teraz wsparcia rodziny, to dla niego za duży cios.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Warto zauważyć kto był przy Thornie w tym najgorszym dniu...Brooke. Siostry jakoś nie przyjechały. Fajnie jakby teraz Brooke i Thorne zeszli się, chociaż z drugiej strony może lepiej jak są przyjaciółmi.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Hedge

Idealna sytuacja dla Brooke i Thorne'a, bo oboje są sami :(
Dawidek
Administrator

Thomas wrócił i już namieszał. Odnawiają się jego relacje z Caroline, ojciec chyba uznaje go za konkurenta - dlatego torpeduje jego pracę.
Są już ryzy na związku Ridge'a i Caroline. Wynikają one z różnicy wieku między nimi. Nie dziwi mnie stanowisko Forrestera, że nie chce mieć już dzieci, bo sam je juz odchował i są dorosłe. Oboje muszą mieć świadomość tego, że problemy w ich związku mogą się nawarstwiać, właśnie z tego względu, że każde z nich jest na innym etapie życiowym.
Ślub Mayi i Ricka. Postawa jej ojca, który nie potrafi zrozumieć swojej córki. W kwestii transpłciowości, to jestem po stronie Avant (mimo, że nie pochwalam jej całokształtu). Teraz Maya jest dokładnie w tej sytuacji, z krytykowaniem, tylko że role sie odwracają. Kiedyś ona krytykowała, potępiała, poniżała. Teraz ona odczuwa na własnej skórze, jak to jest być potępianą i wyszydzaną. Jak to się mówi - karma wraca.
Awatar użytkownika
Marcus

Widać, że scenarzyści stawiają na nowego Thomasa, bo dopiero co wrócił a można powiedzieć, że jest już obecny w dwóch wątkach - pierwszym z Caroline i Ridge'm i drugim - w sprawie śmierci Aly. Co do pierwszego to chyba chcą poniekąd stworzyć kopię sprzed lat, wątku Ridge-Brooke-Eric (chociaż tak naprawdę nie ma co porównywać historii Brooke i Ridge'a z historią Thomasa i Caroline, której de facto nigdy nie było :wink: ).

Co do wątku śmierci Aly, to jest to całkiem zrozumiałe, że Thomas stara się pomóc siostrze i robi wszystko, co w jego mocy żeby Ivy nie podzieliła się z nikim swoim filmikiem, a wręcz żeby go usunęła. Myślę, że Ivy chcąc zostać twarzą firmy, chce na swój sposób pomścić śmierć kuzynki i przyjaciółki. Podoba mi się pomysł połączenia jej z Wyattem. Przynajmniej nie ma ciągnącego się wątku Liam-Steffy-Wyatt czy Steffy-Liam-Ivy, a tego bałem się najbardziej :D

Cały czas brakuje mi wątków dla dwóch pierwszych postaci z czołówki czyli Erica i Brooke. Narazie robią tylko za tło dla innych, co jest poważnym błędem ::kwasny:: No i zresztą samą czołówkę też przydałoby się już odświeżyć.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Hedge

Marcus pisze:zresztą samą czołówkę też przydałoby się już odświeżyć.
Na to musimy poczekać jeszcze blisko 100 odcinków :|
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Wkurzające, że Steffy udawała niewiniątko przy Thornie i nagle dopiero zrozumiała, że zabiła Aly? Ok w samoobronie, ale powinna się przyznać bo Thorne ma prawo znać prawdę... Ivy powinna ją zdemaskować a nie chcieć mieć korzyści ze śmierci przyjaciółki, której nie pomogła.
Awatar użytkownika
Marcus

Na początku, myślałem że Ivy chcąc zostać twarzą firmy chciała w pewien sposób promować idee Aly, teraz jednak uważam, że to już poszło wszystko w złym kierunku i jest najzwyklejszym szantażem. Ivy - tak jak piszesz Adex - powinna iść z tym już wcześniej na policję, a jej tłumaczenie, że Steffy ma wszystko (łącznie z Liamem) jest mało przekonujące. W sumie to teraz nawet pójście na policję byłoby co najmniej podejrzane, bo co im niby mogłaby powiedzieć - "Zapomniałam panom policjantom wspomnieć, że nakręciłam filmik z całego zdarzenia i teraz mi się w sumie przypomniało, że go mam" :zeby: To byłoby kompletnie niedorzeczne i wkrótce wyszłoby na jaw, że przez ten czas szantażowała Steffy dla korzyści materialnych i tym samym zataiła istotny dowód w sprawie, utrudniając śledztwo :twisted:
Dawidek
Administrator

Zgadzam się z Tobą Marcus, prawie we wszystkim. Uważam jednak, że argument, że Steffy odebrała jej wszystko, w jej mniemaniu może być słuszny. Ivy może mieć żal do Steffy, bo odebrała jej Liama, przez nią zginęła Aly. To drugiej jest naciągane, bo rzeczywiście Steffy się broniła przez atakiem rozjuszonej córki Thorne'a.
W trójkącie Ivy - Liam - Steffy największą winę ponosi sam Liam. Zerwanie na stypie po uroczystościach pożegnania Aly, to był cios poniżej pasa.
ODPOWIEDZ