Dynastia (Dynasty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Smutne, że już tak dużo aktorów z Dynastii odeszło :(
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Dawidek pisze:Smutna wiadomość. W wieku 84 lat na raka zmarła Diahann Caroll, odtwórczyni roli Dominique, przyrodnią siostrę Blake'a Carringtona w "Dynastii": https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci ... ta/8e3drtz .
Pamiętam ją też jako matkę doktora Burke’a w „Chirurgach”. :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Onyks

Post autor: Onyks »

Mówi się, że w rolę Alexis wcieli się Elaine Hendrix.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Dziś 39 rocznica premiery Dynastii w USA :)
Wszystkich fanów zapraszam na profil o serialu: https://www.facebook.com/DynastiaPL/
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

A co Adex sądzisz o nowej Alexis? ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

To co o całej tej nędznej nowej "Dynastii", że nie można nawet porównać z oryginałem bo wszystko jest tak słabe, ale gdyby oceniać bez porównań, to aktorzy sami w sobie są ok.
Ostatnio zmieniony 2020-01-21, 22:23 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Porównania są chore! Po co to komu? Zmieniło się wszystko, a to inna historia. Prawa sprzedane i warto wrzucić na luz, bo produkcja sama w sobie, chociaż mnie denerwuje przez częste zmiany aktorów, jest fajna. Klimat „Gossip Girl”, ale w końcu robią to te same osoby. Bardzo lekki szkielet z oryginału dodaje smaczku. Dzięki temu dzisiejsza młodzież (do niej kierowany serial!), dowie się w ogóle o oryginale.

Dziś stara „Dynastia” nie oglądałaby się w Ameryce i na świecie tak, jak w latach 80-90, gdzie konkurencja w tym gatunku była zerowa. Telewizja raczkowała, nie było internetu, a w Polsce ludzie nie wiedzieli, co to luksus. Mogli podziwiać jakiś odrealniony świat u Carringtonów. Mam wielki sentyment do pierwowzoru, kocham go, ale dziś - obiektywnie - on jak i wiele produkcji z tamtych czasów, momentami trąci myszką. Tak jak za 30 lat seriale z tych czasów. Bawi mnie i żenuje jak pytam o coś o nową „Dynastię”, a mam odpowiedź w porównaniu o klasyczną. ::plask wczolo:

Nowej Alexis nie widziałem poza fotami, więc trudno mi się wypowiedzieć, ale żałuję, że nie gra jej już Eddie z „Gotowych na wszystko”, która była genialna.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Napisałem, że porównać to się nie da... Po prostu jest głupi scenariusz, bardziej jakaś komedia a nie serial dramatyczny... Świetnym współczesnym serialem był "Too Close To Home" z Heather Locklear, ale niestety anulowali po dwóch sezonach.
Ostatnio zmieniony 2020-01-22, 23:02 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hedge

Post autor: Hedge »

Hej.
Gdzie obejrzę wszystkie odcinki klasycznej "Dynastii"? :D Jest to możliwe?
Ostatnio zmieniony 2020-03-19, 22:01 przez Hedge, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Na szczęście jest możliwe :D Tutaj znajdziesz wszystkie sezony :arrow: https://vider.info/dir/+dnsnn
W razie gdyby zniechęciły Cię pierwsze odcinki, które nawet Joan Collins nazwała w swojej książce nudnymi, od razu mówię - daj radę! Potem zacznie się zabawa :serce:
Awatar użytkownika
Hedge

Post autor: Hedge »

Ooo dzięki :mrgreen: :mrgreen: Właśnie zacząłem oglądać tę nową wersję na Netfliksie, ale też chciałbym poznać jak to było z bohaterami w wersji Dynastii z lat 80 :zeby:
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Nathalie Kelley czyli serialowa Cristal, w zasadzie Celia Machado z nowej „Dynastii” w końcu szerzej wyjaśniła, co było powodem jej odejścia z serialu po 1. sezonie. Aktorka powiedziała, że nie udźwignęła aktorsko roli Cristal. Czuła się w niej ograniczona i stanęła w miejscu. Nathalie wyznała też, że nie do końca podobało jej się, jak scenarzyści rozpisali niektóre wątki.
https://tvline.com/2020/04/14/dynasty-n ... al-the-cw/

::chytry::
Ostatnio zmieniony 2020-04-15, 00:13 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

To od razu było widać że nie udźwignęła. Zagrała tandetną młodą intrygantkę, kilka dobrych scen tylko miała. Daleko jej było do oryginalnej pięknej, dobrej, mądrej z klasą Krystle granej przez Lindę Evans w oryginale. O wiele lepiej wypadła w tej roli piękna Ana-Brenda Contreras. Ta trzecia to tez jakaś porażka o końskich rysach. Ogólnie scenariusz i reżyseria nowej Dynastii to mega dno. Wielka szkoda, że nie powstał współczesny epilog z oryginalną obsadą, zwłaszcza, że sama Joan Collins chętnie zagrałaby Alexis ponownie.
Ostatnio zmieniony 2020-04-15, 01:51 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Akurat to, że grała taką postać to wina scenariusza. Aczkolwiek według mnie pierwsza Cristal, czy też Celia jak kto woli była według mnie dużą ciekawszą i barwniejszą postacią niż jej następczyni.

Obejrzałem ostatnio z ciekawości urywek odcinka trzeciego sezonu, według mnie kompletnie niedobrana nowa aktorka do roli Alexis. Przede wszystkim wygląda dużo młodziej, bardziej jak starsza siostra Fallon niż jej matka. Nicolette była w tej roli najlepsza. Btw serial stracił dużo po odejściu pierwszej Cristal, Stevena i starej Alexis.
Ostatnio zmieniony 2020-04-15, 02:11 przez Elmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Danio_100
x 3

Post autor: Danio_100 »

Właśnie skończyłem oglądać 3 sezon Dynastii. Oglądał ktoś jeszcze? Finał rozczarowujący, nagle urwane wszystko zostało... Okazało się, że przez koronawirusa nie nakręcono dwóch ostatnich odcinków - i dlatego 3 sezon miał 20 odcinków, a nie 22 jak poprzednie.
Ostatnio zmieniony 2020-05-31, 19:32 przez Danio_100, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ