"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze:Przez ostatnie ponad 5 lat player.pl nie wymuszał zakładania konta, by obejrzeć odcinek "MnS". Do wczoraj. Nie wiem, czy to jakiś błąd, czy tymczasowa zmiana, czy już na stałe - ale żeby obejrzeć odcinek bieżący (a także archiwalne), trzeba się zalogować na konto w serwisie. Po założeniu go nie było problemów - wystarczy bezpłatne konto w portalu. Wydaje mi się, że jest to dodatkowe utrudnienie dla widzów korzystających z komputerów czy tabletów. Czy player.pl zmienił sposób dystrybucji serialu?

Jeśli to nie jest błąd, to jutro będą dwa premierowe odcinki "MnS".
Już tak nie narzekaj, bo to żadne utrudnienie... :lol: ::plask wczolo:

Zamiast to pomyśl co można "zmienić" na forum... :lol: :D
Ostatnio zmieniony 2020-04-20, 23:57 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Forum mogłoby w razie czego być zamkniętą grupą dyskusyjną na FB. Stworzyłoby to więcej możliwości, ale nie narzekam bo stare poczciwe forum ma nadal swój urok :D
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

B@r pisze:
Dawidek pisze:Przez ostatnie ponad 5 lat player.pl nie wymuszał zakładania konta, by obejrzeć odcinek "MnS". Do wczoraj. Nie wiem, czy to jakiś błąd, czy tymczasowa zmiana, czy już na stałe - ale żeby obejrzeć odcinek bieżący (a także archiwalne), trzeba się zalogować na konto w serwisie. Po założeniu go nie było problemów - wystarczy bezpłatne konto w portalu. Wydaje mi się, że jest to dodatkowe utrudnienie dla widzów korzystających z komputerów czy tabletów. Czy player.pl zmienił sposób dystrybucji serialu?

Jeśli to nie jest błąd, to jutro będą dwa premierowe odcinki "MnS".
Już tak nie narzekaj, bo to żadne utrudnienie... :lol: ::plask wczolo:
Dla mnie to nie jest utrudnienie. Cmk ma rację w tym, że wybrano zły moment na wprowadzenie tego rozwiązania. Dla niektórych to może być problem. Spójrz na to szerzej.
Ostatnio zmieniony 2020-04-21, 00:26 przez Dawidek, łącznie zmieniany 3 razy.
steraf19

Post autor: steraf19 »

Nie wiem czy do tego tematu piszę ale skoro "Brzydula" wraca do TVN-u od września (jeszcze nie wiadomo na którą godzinę), to drugie pół godziny mogła by zająć właśnie w paśmie "Moda.." od odc. 6048, jeśli by TVN chciało albo druga opcja emisja od 1 odcinka, gdzie TVP nie pokazała 215 epizodów. Myślę,ze przy tym drugim rozwiązaniu miało by szansę na oglądalność.
Może warto powalczyć?
Ostatnio zmieniony 2020-06-06, 22:50 przez steraf19, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

To jest dobre pytanie, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od wykupionych praw do emisji serialu. TVN - co prawda - może je wykupić lub odnowić, bo obecnie zakupiona jest roczna licencja na emisje w serwisie streamingowym - jeden odcinek jest dostępny przez rok od momentu udostępnienia. Taki wniosek się nasuwa, przeglądając listę dostępnych odcinków na player.pl . Pytanie tylko, czy TVN chciałby kupować na nowo odcinki serialu, by je pokazać w telewizji?
steraf19

Dawidek pisze:To jest dobre pytanie, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od wykupionych praw do emisji serialu. TVN - co prawda - może je wykupić lub odnowić, bo obecnie zakupiona jest roczna licencja na emisje w serwisie streamingowym - jeden odcinek jest dostępny przez rok od momentu udostępnienia. Taki wniosek się nasuwa, przeglądając listę dostępnych odcinków na player.pl . Pytanie tylko, czy TVN chciałby kupować na nowo odcinki serialu, by je pokazać w telewizji?
Oprócz do Playera, gdzie można skontaktować się z TVN-em?.
Też jestem ciekaw czy by TVN zaryzykował na emisję serialu do TV,mimo pokazując od początku. Z tamtejszych lat są o wiele ciekawsze wątki niż w teraźniejszości. Może się uda.Wszystko w ich rękach, jeśli będą zainteresowani.
Dawidek
Administrator

Można spróbować: widzowie@tvn.pl - e mail jest w stopce strony TVN-u.

Moim zdaniem, większa szansa na emisję byłaby w TVN Siedem, Metro czy w TVN Fabuła. Na flagowy TVN bym nie liczył.

Jeśli chodzi o powrót od 6048 odcinka, to jak rozwiązać sprawę w player.pl, gdzie emisja jest o 1400 odcinków do przodu?
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Po tylu latach od urwania emisji w TVP, kontynuacja w telewizji od 6048 odcinka nie ma zbytnio sensu, bo cześć ludzi która przerwała oglądanie z pewnością nie pamięta już fabuły odcinków sprzed kliku lat, a gdy te odcinki były w Nowej to nie każdy miał tę stację. Poza tym emisja w playerze zaszła już tak daleko, że TVN mógłby wstrzymać dalszą emisję w fomie VOD bądź zrobić ją płatną. Nie ma sensu się cofać za cenę emisji w TV, zwłaszcza że jesteśmy stałą widownią w playerze i to nasz niewątpliwy atut.
steraf19 pisze:Z tamtejszych lat są o wiele ciekawsze wątki niż w teraźniejszości.
::loll:: 2016 rok jest znacznie ciekawszy niż rok 2011. :roll:
steraf19

Może główna stacja lub inne należące do TVN-u zainteresują się emisją od początku serialu.Trzeba próbować!
BeLieF pisze:
steraf19 pisze:Z tamtejszych lat są o wiele ciekawsze wątki niż w teraźniejszości.
::loll:: 2016 rok jest znacznie ciekawszy niż rok 2011. :roll:
Mi chodziło,że pierwsze odcinki, lata 90 itp. były ciekawsze.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

steraf19 pisze:Może główna stacja lub inne należące do TVN-u zainteresują się emisją od początku serialu.Trzeba próbować!
Nieliczne stacje decydują się na powtórkowe emisję od początku i są to raczej kraje gdzie B&B nie ma tak złej opinii niż w Polsce, u nas nie ma na to raczej szans właśnie przez stereotypy.
cmk

Post autor: cmk »

Ja cały czas lobbuję u różnych źródeł, aby te zainteresowały się serialem. Sam nie wiem po co to robię, skoro mogę oglądać na Youtubie czy Playerze... Chyba chciałbym po prostu widzieć reakcje większej liczby polskich widzów na różne, śmieszne Modowe akcje 8)

Niestety MNS ma ten wizerunek nudnego filmu dla babć. Po części się nie dziwię, bo w głowach większości pozostają te obrazki z lat 90'tych. Popatrzcie na te ostatnie artkuły na Onecie ze starymi, brzydkimi fotkami (co nie znaczy, że archiwalne zdjęcia muszą być złe - screeny umieszczane w innych wątkach przez B@r to potiwerdzają!)

Jestem przekonany, że fakt regularnej emisji serialu na Playerze przez ostatnie 5 lat doskonale przeczy teorii, że to soap opera dla widzów 60+. Ale nie jest tajemnicą, że licencja na emisję w internetowym VOD jest tańsza niż w linearnej telewizji, stąd też serwis bez problemu przyjął serial do siebie.
Dla tradycyjnych telewizjii, licencja może się wciąż nie zwracać, bo oglądalność w tzw grupie komercyjnej może być niewystarczająca. W tzw. grupie 4+ na pewno byłoby OK, ale z tego ponoć nie ma pieniędzy. Brutalne prawa rynku.
Śmiem twierdzić, że przy minimalnej promocji (ale sensownej, atrakcyjnej wizualnie), ten trend też możnaby przełamać i mieć dobre wyniki w grupie 16-49. Przecież w latach 90', Modę oglądały głównie seniorki z wnuczkami ;-) Te wnuczki są dzisiaj w 16-49 a większość z nich nie ma pojęcia, że serial jest dostepny w VOD.

----
Swoją drogą, gdyby jednak udało się i serial kiedyś wrócił do TV to uważam, że idealnym nowym odcinkiem numer "1" powinien być odcinek 6343 (https://www.youtube.com/watch?v=a7U1bcB ... =27&t=811s)

Dlaczego:
- zaczynanie na miejscu gdzie przerwano emisję w TVP1 nie ma sensu, bo te odcinki są już naprawdę stare, w formacie 4:3, nikt i tak już nie pamięta na czym się skończyło, no i w zasadzie rok 2012 był już emitowany w NOWA TV (choć nie sądzę, żeby istotna widownia to obejrzała bo do dzisiaj ta stacja jest kanałem widmo)
- odcinek plenerowy wygląda bardzo ładnie, od razu wprowadzane są najważniejsze postacie: Liam, Hope, ostatnie wspólne sceny Ronna Mossa i KKL
- trzecia scena przedstawia "chillujących" Eryka i Stephanie pijących martini
- jest przypomnienie historii jak Steffy zakochała się w Liamie
- pojawia się Deacon
- są oliwkowe oświadczyny i flashbacki Brooke i Ridge'a

Wszystko to daje, że widz który zajrzałby na powrót z czystej ciekawości mógłby potencjalnie zostać na dłużej.
Nowa TV zaczęła na pierwszym odcinku w HD (który i tak pokazano w kiepskiej rozdzielczości SD, haha) a ten był tak bardzo przeciętny. Scena na zapleczu Cafe Dayzee, scena z Justinem, Donną (who cares)... Ale nie ma co wracać do tej pomyłki w stacji którą i tak zjadł Polsat...

Co myślicie? Macie swój pomysł na idealny "nowy odcinek nr 1"?
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie mam żadnego pomysłu na nowy #1 odcinek, ale idealna (choć niestety mało realna) sytuacja byłaby taka, gdyby jakikolwiek kanał ze stajni TVN - przecież nie musi być to wcale główna antena ani nawet TVN7, a choćby naziemne Metro, TTV czy HGTV - emitował odcinek równolegle z Playerem. Po jego emisji w telewizji, byłby dostępny online.

Cofanie się do odcinków z Mossem i Flannery, mimo wiadomych względów marketingowych, byłoby dla mnie całkowicie nużące. Walory paru plenerów i ostatnich scen ze Stephanie nie są rekompensatą dla powtarzania trójkąta Hope/Liam/Steffy, który po 2014 roku i tak przestał istnieć. Natomiast zupełnie dobrą opcją, byłoby udostępnienie wszystkich odcinków od #6048 w Playerze, by chętni mogli w każdej chwili zobaczyć np. śmierć Stephanie i ewentualnie oglądać serial własnym tempem.

Obecny rok 2016 miał do zaoferowania znacznie więcej, niż lata 2011-2014 razem wzięte. Nie będzie to spoiler, jeśli powiem, że 2017 będzie jeszcze lepszy i to właśnie nim można by próbować kusić nowych widzów w telewizji. Tak - nowych, a nie tych, którzy od grudnia 2014 czekają na kolejny odcinek w TVP1. To prawdopodobnie jedyna okazja, by przy pomocy wątków, które ten rok zaoferuje, można mówić o nowym otwarciu, przy jednoczesnym poszanowaniu tradycji serialu.

Myślę tak też z przyczyn zupełnie egoistycznych. Czasy, w których próbowałem promować jednocześnie odcinki z Playera i Nowej TV wspominam niezbyt dobrze. Bałagan, chaos, rozdźwięk wątków... Nie widzi mi się przerabianie tego raz jeszcze.
cmk

Post autor: cmk »

Myśląc o emisji w TV nie mam na myśli koneserów Mody, który oglądają każdy odcinek na Playerze ;-)
Według mnie polscy "nie-internetowi" widzowie chcieliby zobaczyć pożegnanie Stephanie, narodziny romansu Brooke i Billa, debiut Thorstena, plenerowe perypetie młodych we Włoszech, Amsterdamie, Paryżu, Monako, narodziny związku Quinn, ostatnie wątki Taylor... Przecież chodzi żeby zainteresować też młodszą widownię, a w latach 2012- i dalej zainwestowano w nowe pokolenie. Nie wiem czy ktokolwiek by się teraz wkręcił w rozwinięte wątki Liam/Steffy.. Przy tempie 2 odcinków dziennie, możnaby przez to przejść Mareczku :)
A fanpage i tak mógłby się koncentrować cały czas na premierach ;-)

Podsumowując, emisja w TV nie byłaby dla nas, tylko dla tych setek tysięcy którzy jeszcze w 2014 oglądali TVP1
Ostatnio zmieniony 2020-06-30, 21:37 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wszystko wiem, dlatego podkreśliłem, że to moja egoistyczna wizja :P Zawsze będę trzymać kciuki za powrót serialu na ekrany, niezależnie od tego, jakie odcinki miałyby być emitowane. Chciałbym tylko, by miało to jakiś efekt. Żadnej telewizji nie stać na to, by emitować sobie od tak ponad tysiąc zaległych odcinków w ramach przynęty na przypadkowego widza.
cmk pisze:Przy tempie 2 odcinków dziennie, można by przez to przejść
cmk pisze:przy minimalnej promocji (ale sensownej, atrakcyjnej wizualnie)
To są słuszne założenia, ale niestety w mojej opinii po prostu nieosiągalne w Polsce. Zwłaszcza w przypadku mniejszych stacji, a tylko do takiej wróciłaby teraz "Moda". TVN ma masę narzędzi, by promować B&B w Playerze, a jednak z jakiegoś powodu tego nie robi. Od niedawna coś na szczęście ruszyło na fejsie, ale to wciąż zapraszanie osób, które to zaproszenie już dawno przyjęły.
Dawidek
Administrator

Ja ogólnie jestem sceptyczny, co do powrotu "MnS: do telewizji, ale jak się uda, to bardzo chętnie obejrzę jeszcze raz niektóre epizody. Prawda jest taka, że odkąd pojawiła się możliwość oglądania bieżących odcinków w Internecie - to nie przegapiłem ani jednego odcinka.

Nawiążę jeszcze do Twoich słów Mareczku o kanałach tematycznych - wspominałeś o TTV i HGTV. Plusem pierwszej stacji jest to, że jest dostępna niemalże wszędzie - zarówno w wersji SD jak i HD. Problem jest taki, że ten kanał jest dosyć sprofilowany - nie uświadczysz tam filmów i seriali fabularnych. Więc już z założenia "MnS" by tam nie mogłaby trafić. Jeszcze gorzej jest tutaj z HGTV - to kanał dostępny w płatnej telewizji i skoncentrowany jest na budownictwie, wyposażaniu wnętrz, ogrodnictwie. "MnS" pasowałaby tam jak "pięść do oka". :|
ODPOWIEDZ