Najlepsza Postać Kwartału - kwiecień i maj 2025
- Adex-fan Brooke
To już dawno robią sobie jaja
ale akurat ta urzędniczka to nie taki byle kto - to Emmy, koleżanka Billa (grana przez jedna z prowadzących popularny talk show w CBS).
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Myślę, że w kolejnym głosowaniu do listy można dopisać B@ra. Wprawdzie nie występuje w serialu, ale ostatnio dodaje kolorytu forum.Dawidek pisze:Czasem takie postacie warto brać pod uwagę - dodają kolorytu odcinkom. Czasami aktorzy epizodyczni grają lepiej od tych kontraktowych.
A tak na serio, tak jak pisze Adex, Emmy to całkiem istotna postać drugoplanowa.
Adwokat Quinn nazywa się Ed De La Rosa. Zagrał go aktor znany z GH, AMC czy "Prison Break" - Kurt Caceres.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
Dawidek
- Administrator
DeaconFanie, dzięki za te informacje, co do aktorów.
Mógłbym dodać do głosowania więcej osób, nie tylko B@ra, wykluczam siebie.
Rozpoczynamy głosowanie na najlepszą niespoilerową postać kwietnia. W minionym miesiącu także było więcej odcinków niż zazwyczaj. Tym razem uwzględniono mniej postaci typowo epizodycznych, ale znalazło się miejsce dla Evy i zabawnego małżeństwa, które towarzyszyło Quinn w locie do Francji. Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Kolejność postaci (opcji w ankiecie) jest przypadkowa. Zasady są niezmienne - każdy z Was ma 4 głosy, które może wykorzystać w ciągu 10 dni. Zapraszam do licznego udziału w zabawie.
Mógłbym dodać do głosowania więcej osób, nie tylko B@ra, wykluczam siebie.
Rozpoczynamy głosowanie na najlepszą niespoilerową postać kwietnia. W minionym miesiącu także było więcej odcinków niż zazwyczaj. Tym razem uwzględniono mniej postaci typowo epizodycznych, ale znalazło się miejsce dla Evy i zabawnego małżeństwa, które towarzyszyło Quinn w locie do Francji. Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Kolejność postaci (opcji w ankiecie) jest przypadkowa. Zasady są niezmienne - każdy z Was ma 4 głosy, które może wykorzystać w ciągu 10 dni. Zapraszam do licznego udziału w zabawie.
-
Dawidek
- Administrator
Podsumowanie zakończonego głosowania na najlepszą niespoilerową postać kwietnia. Zagłosowało 7 forumowiczów, oddano łącznie 27 głosów. Wyniki przedstawiają się następująco (podane są tylko wartości liczbowe, bez procentów).
Bill - 0
Liam - 1
Katie - 0
Wyatt - 0
Steffy - 2
Caroline - 1
Brooke - 1
Thomas - 1
Eric - 1
Quinn - 5
Alison - 2
Pamela - 1
Charlie - 0
Rick - 1
Deacon - 3
Maya - 0
Zende - 0
Nicole - 0
Sasha - 0
Ridge - 0
Vivienne - 0
Julius - 0
Eva - 2
Justin - 1
współpasażerowie Quinn (małżeństwo) - 5
Bohaterami kwietnia zostali ex aequo: Quinn i małżeństwo współpasażerów Fuller, którzy siedzieli razem z nią w samolocie. Na drugim miejscu znalazł się Deacon Sharpe.
Dziękuję za udział w głosowaniu i zapraszam do udziału w kolejnym, mam nadzieję, że frekwencja będzie wyższa.
Bill - 0
Liam - 1
Katie - 0
Wyatt - 0
Steffy - 2
Caroline - 1
Brooke - 1
Thomas - 1
Eric - 1
Quinn - 5
Alison - 2
Pamela - 1
Charlie - 0
Rick - 1
Deacon - 3
Maya - 0
Zende - 0
Nicole - 0
Sasha - 0
Ridge - 0
Vivienne - 0
Julius - 0
Eva - 2
Justin - 1
współpasażerowie Quinn (małżeństwo) - 5
Bohaterami kwietnia zostali ex aequo: Quinn i małżeństwo współpasażerów Fuller, którzy siedzieli razem z nią w samolocie. Na drugim miejscu znalazł się Deacon Sharpe.
Dziękuję za udział w głosowaniu i zapraszam do udziału w kolejnym, mam nadzieję, że frekwencja będzie wyższa.
Ostatnio zmieniony 2020-06-14, 16:11 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dawidek
- Administrator
Z kilkunastogodzinnym opóźnieniem rozpoczyna się głosowanie na najlepszą niespoilerową postać maja. W gronie postaci do wyboru znalazł się baseballista, dzięki któremu Maya miała występ na stadionie. Jego wpływ na jeden odcinek był istotny. Mam nadzieję, że uwzględniłem wszystkie istotne postacie z minionego miesiąca. Zasady są niezmienne - każdy z Was ma do dyspozycji 4 głosy, które może oddać w ciągu dziesięciu dni. Maj był ciekawym miesiącem - więc wybór najlepszej czwórki może nie być łatwy. Zapraszam do licznego udziału w zabawie.
Współpasażerowie Quinn wygrali np. z Brooke, hahaha 
W nowym głosowaniu stawiam więc na baseballistę i pastora...

W nowym głosowaniu stawiam więc na baseballistę i pastora...
Ostatnio zmieniony 2020-06-15, 00:15 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
On dostał nawet nagrodę Emmy za gościnny występ, widać podobali się.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
A tu robisz. Widocznie w kapitule tych nagród masz swojego odpowiednika.Dawidek pisze:Pastor cz baseballista?
W ogóle dla nich nie robiłbym wyróżnień.
Ps. Też pierwsze o tym słyszę...
Ostatnio zmieniony 2020-06-16, 00:16 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek pisze:To odtwórcy postaci epizodycznych mogą otrzymać Daytime Emmy
Nagroda nie jest przyznawana za rolę epizodyczną, tylko gościnny występ kogoś znanego. Outstanding Guest Performer in a Drama Series, bo tak nazywa się ta kategoria, dotyczy tylko aktorów szeroko znanych z innych produkcji i tak właśnie było w tym przypadku. Współpasażera Quinn grał komediowy aktor Jim O'Hair, którego filmografia jest trzykrotnie dłuższa niż list ślubów Brooke.B@r pisze:Też pierwsze o tym słyszę...
W tej samej kategorii nagrodzony został Fred Willard, którego oglądaliśmy jako Johna Forrestera, a także Obba Babatunde, czyli Julius Avant.
- Adex-fan Brooke
Myślałem, że Ty jako senior fan wiesz takie rzeczyB@r pisze:Ps. Też pierwsze o tym słyszę...
Fred Willard zmarł niestety niedawno
-
Dawidek
- Administrator
Jak widać, czasami trzeba kogoś wyróżnić, kto się wyróżnia. Wyjaśnienia Mareczka rzucają na całą sprawę całkiem nowe światło i jest jakiś sens w nagradzaniu gościnnych występów. Bo nieraz one są bardzo charakterystyczne. Mam tylko wątpliwości, co do wspomnianego przez Adexa Obby Babatunde - on powinien być nominowany w bardziej pasującej kategorii, bo rola Juliusa na pewno nie mieści się w ramach gościnnego występu. To jest zbyt ważna postać.B@r pisze: A tu robisz. Widocznie w kapitule tych nagród masz swojego odpowiednika.![]()
Br, jeśli jakaś postać epizodyczna zagra małą, ale ważną rólkę, to jest warta uwzględnienia. Gdyby to była postać stricte epizodyczna mało znacząca, to faktycznie - nie nagradzałbym jej statuetką, ale jeśli taki aktor wcielił się w istotną, niewielką rolę, to warto ją nagrodzić. Warto przyjrzeć się, czy ona coś wniosła do fabuły, choćby jednego odcinka. Sam teraz robię selekcję postaci epizodycznych i nie nie umieszczam każdej w głosowaniu, jak kiedyś.