Seriale Netflixa
Ja wczoraj skończyłem oglądać "Uwięzione", wcześniej widziałem "Dom z Papieru". Polecam oba hiszpańskie seriale, są świetne. Kapitalna gra aktorska Najwy Nimri jako Zulemy - głównego czarnego charakteru "Uwięzionych". O ile w "Domu z Papieru" jest irytująca (gra inspektor w ciąży), tak jako Zulema z przyjemnością ogląda się sceny z jej udziałem. Jeszcze Alba Flores (Nairobi z "DzP") występuje w obu produkcjach. Powstał też 8-odcinkowy spin-off "Uwięzionych", który obecnie jest transmitowany w hiszpańskiej telewizji Fox. Prawdopodobnie w czerwcu pojawi się na Netflixie.
-
Dawidek
- Administrator
Netflix promocyjnie udostępnia wybrane treści do obejrzenia bez konieczności zakładania konta i bez płacenia. W tej ofercie obecnie jest 10 tytułów, w tym pojedyncze odcinki seriali: https://www.netflix.com/pl/watch-free . Ciekawe, jak długo się taka oferta utrzyma, pewnie co jakiś czas zestaw tytułów będzie się zmieniał.
Jeśli na danym komputerze, czy przeglądarce nie da się obejrzeć materiału, to warto spróbować na innej. Ja nie mogłem przetestować na Firefoxie, ale na Operze już tak.
Jeśli na danym komputerze, czy przeglądarce nie da się obejrzeć materiału, to warto spróbować na innej. Ja nie mogłem przetestować na Firefoxie, ale na Operze już tak.
Jak się nie ma jej zaktualizowanej, to się nie dziwię...Dawidek pisze:Ja nie mogłem przetestować na Firefoxie
Najpierw zadbaj o aktualizacje, a dopiero później może narzekaj? U mnie śmiga na Firefoxie.
Ostatnio zmieniony 2020-09-03, 01:32 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
Pudło! Mam aktualnego Firefoxa.B@r pisze:Jak się nie ma jej zaktualizowanej, to się nie dziwię...Dawidek pisze:Ja nie mogłem przetestować na Firefoxie![]()
![]()
![]()
Zacytuję komunikat ze strony:
"Nie możesz skorzystać z bezpłatnej prezentacji na tym urządzeniu (Windows - Firefox wer. 80). Oglądaj na komputerze stacjonarnym, laptopie lub telefonie z systemem Android. Wprowadź adres e-mail - wyślemy Ci ink. (Gdy już dołączysz do serwisu Netflix, będziesz oglądać bez ograniczeń, na dowolnym urządzeniu)"
-
Martin Rode
-
Dawidek
- Administrator
Wydaje mi się, że problem może tkwić w działaniu Netflixa, który może losowo ograniczać dostęp do swojej oferty osobom, które oglądają ich treści w ramach bezpłatnego oglądania. Subskrybenci mogą nie mieć tego zjawiska. Sugeruje to zdanie z cytowanego prze ze mnie komunikatu: "Gdy już dołączysz do serwisu Netflix, będziesz oglądać bez ograniczeń, na dowolnym urządzeniu". A ja tylko oglądałem ich pozycję w ramach "watch free".
- Adex-fan Brooke
Oglądam drugi sezon Już nie żyjesz, średni ten serial, ale z czasem trochę się rozwija no i świetne aktorstwo Christiny Applegate.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Widział ktoś serial „Ty"? Właśnie go skończyłem oglądać. W najnowszym trzecim sezonie gościnnie w dwóch odcinkach jest Marcia Cross, czyli Bree z „Gotowych na wszystko"/Kimberly z Melrose Place!
Szkoda, że tylko mała rólka, ale miło po latach ją i tak zobaczyć. Nic nie zmieniła się w stosunku do ostatniego sezonu “Gotowych...".
Wracając jednak do „Ty"... Serial ma wiele zwrotów akcji. Główny bohater jest nieźle szurnięty i ma obsesję na punkcie różnych kobiet, która dla różnych osób kończy się tragicznie. Jak nie wiecie co oglądać to zabierzcie się za to, jeśli lubicie zagadki i morderstwa na ekranie. Tu trailer pierwszego sezonu – https://www.youtube.com/watch?v=ga1m0wjzscU
Wracając jednak do „Ty"... Serial ma wiele zwrotów akcji. Główny bohater jest nieźle szurnięty i ma obsesję na punkcie różnych kobiet, która dla różnych osób kończy się tragicznie. Jak nie wiecie co oglądać to zabierzcie się za to, jeśli lubicie zagadki i morderstwa na ekranie. Tu trailer pierwszego sezonu – https://www.youtube.com/watch?v=ga1m0wjzscU
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Nie wiem czy trzy kolejne, ale czwarty jest potwierdzony i będzie rozgrywał się we Francji, co jest akurat ciekawą odmianę po Stanach.Artur pisze:Trzeci był dla mnie ostatnim i jakby miały powstać kolejne trzy, to nie zamierzam już ruszać tego serialu.
Też mam mieszane uczucia czy jest sens ciągnąć tę historię, bo w sumie zakończenie trzeciego sezonu pospinało ładnie wszystkie wątki. A tak czekają nas znowu naciągane czasem zbiegi okoliczności na korzyść tytułowego bohatera jak np. w „Dexterze" czy „Prison Break".
Ostatnio trudno jest mi cokolwiek znaleźć na Netflixie. Bardziej to są oczekiwania na kontynuacje m.in. "Stranger Things", czy "Bodyguard".
Poziom platformy spadł i już Netflix nie radzi sobie z konkurencją.
Częściej zaglądam do Amazon Prime Video czy teraz do HBO Max. Nawet polskiego Playera chętniej oglądam.
Poziom platformy spadł i już Netflix nie radzi sobie z konkurencją.
Częściej zaglądam do Amazon Prime Video czy teraz do HBO Max. Nawet polskiego Playera chętniej oglądam.