Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

pmowiec pisze:Wiadomo czy scenarzyści przygotowali jakieś "wow" na 3000 odcinek?
Jeśli nie zostanie to w jakiś sposób przesunięte, to w tym odcinku powinniśmy zobaczyć wybuch uczucia pomiędzy nową bardzo ciekawą parą, w skład której będzie wchodzić jedna z głównych bohaterek, występująca od początku serialu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Za tydzień 3000. odcinek. Ciekawe czy scenarzyści przygotowali jakiś specjalny epizod? Np. niedawno "Na Wspólnej" doczekało się 3000. odcinka i tam był on z tej okazji... musicalowy. :D :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Specjalnego epizodu nie będzie, w PM nie robi się takich cudów. :lol:

UWAGA, duże spoilery!

Będzie normalny odcinek, ale z przełomowymi wydarzeniami. Tak było w 1000. odcinku - niemalże zdrada Pawła i Magdy oraz finał porwania Wojtka - ówczesnego narzeczonego Emilki przez stalkującego ją psychopatę - Gabriela (w tej roli Artur Chamski) oraz w 2000. odcinku - wielkie przyjęcie na zamku Topacz z udziałem najważniejszych członków obsady, wszyscy dowiadują się, że Artur ma raka. W 3000. odcinku czeka nas finał wątku Melki, Łukasza i Wodnika - Melka postanowi wyjechać na zawsze z Wrocławia, Marysia odprowadzi ją na pociąg, Wodnik wpadnie na stację i strzeli do Melki, Łukasz ruszy żonie na ratunek i zasłoni ją własną piersią, no i Magnus zginie. Zaraz po nim prawdopodobnie zginie Wodnik. Oprócz tego czeka nas kulminacyjny moment w wątku Kingi i Janka - dojdzie do seksu i tym samym Kinga zdradzi po raz pierwszy Artura.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Jak Wam się podobają obecne wątki?

Mam wrażenie, że ludzi najbardziej emocjonuje wątek maltretowania Emilki przez Mateusza. Owszem, jest bardzo dobrze prowadzony. Anna Ilczuk (Emilka) i Lesław Żurek (Mateusz) grają to świetnie.
Do tej pory moim ulubionym wątkiem był romans Kingi i Janka. Obecnie już mamy w tym wątku mniej napięcia, a to dlatego, że romans wyszedł na światło dzienne i Kinga chce odejść od Artura. Ciekawi mnie to, co będzie się dalej działo z Arturem. Może nawiąże romans z Sylwią?
Bardzo lubię śledzić poczynania Dominiki. Trzeba przyznać, że Aneta Zając fantastycznie odgrywa rolę bliźniaczki Marysi. Niestety trudno powiedzieć to samo o tym, jak wciela się w postać Marysi. Mam wrażenie, że Zając jako Marysia już totalnie się nie stara, gra tę postać na strasznym zmęczeniu - widać to choćby w scenach z zawsze profesjonalnie podchodzącą do swojej pracy Marią Pakulnis (Aneta).
Bardzo ciekawie zaczyna się dziać w końcu w wątku chorego Karola. Sabina zaczęła nam się jawić jako czarny charakter. Lubię oglądać Oskara u jej boku - to interesująca, niejednoznaczna postać.
Dobrze, że Mikser znów ma większy wątek. Angaż prześlicznej Karoliny Sawki do roli Magdy to strzał w dziesiątkę.
Para Jagoda/Piotrek nie jara mnie. Uważam, że w ogóle do siebie nie pasują. Sceny może miłe dla oka, ale wiadomo, że Piotrek długo z nią raczej nie wytrzyma.
W końcu wątek mają znowu Krystian i Kalina. Mnóstwo w nim absurdów, przesady, ale lubię oglądać te postacie.
Z Wadlewa moim faworytem jest Hiszpan. Wątki związane z Olkiem/Wiktorią oraz Sewerynem/Kazanową niespecjalnie mnie ciekawią.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Znudziły mnie jakiś czas temu odcinki i nie oglądam teraz regularnie, ale ciekawi mnie, co z Teresą? Nie mogę na nią trafić.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

B@r pisze:Znudziły mnie jakiś czas temu odcinki i nie oglądam teraz regularnie, ale ciekawi mnie, co z Teresą? Nie mogę na nią trafić.
Teresa niestety nie ma obecnie wątku, ale pojawia się w scenach z Kingą. Wspiera ją w sytuacji rozpadu małżeństwa córki z Arturem i opiekuje się wnukami. Aktorka wciąż jest na planie.

B@r, wątek z Dominiką na pewno warto śledzić. Niebawem zrzuci ona matkę ze schodów. Później w szpitalu przy leżącej w łóżku szpitalnym Anecie dojdzie do szamotaniny między Marysią a Dominiką. Michał nie będzie wiedział, która z kobiet to jego żona i będzie musiał podjąć decyzję, której pomóc.. 8)

Z innych spoilerów:

- Emilka, Bartek, Kinga, Janek i Piotrek połączą siły przeciwko Mateuszowi.
- Jedna z postaci znajdzie się w bardzo dramatycznej sytuacji. Zostanie oskarżona o zabójstwo, trafi do aresztu.
- Melka znajdzie nową miłość w osobie, którą ma przy sobie od dość długiego czasu.
- Jedna z postaci wyląduje na wózku inwalidzkim.

Post autor: Damian »

Potrzebuję wyjaśnień. "PM" widzę tylko przelotem, jak mi się nudzi u rodziców. ;d Mam kilka pytań. Jak wyjaśniono fakt, że to Aneta jest matką Marysi i jej siostry bliźniaczki, kto jest ich ojcem i dlaczego Radoszowie wychowywali tylko jedną? Czy syn Anety czasem nie latał za Marysią na początku serialu?
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Sensacja rewelacja z planu najnowszych odcinków PM.

Poznamy wreszcie biologicznego ojca Marysi i Dominiki, który przed laty zgwałcił (według relacji Anety, być może poznamy nowe fakty w tej sprawie) Anetę i tym samym doszło do poczęcia bliźniaczek.
Zagra go... Marek Siudym! :shock: ::rad:: :D

Więcej info: https://superseriale.se.pl/pierwsza-mil ... -8zTS.html

Do obsady serialu dołączyła także znana z "Barw szczęścia" oraz "Policjantek i policjantów" Honorata Witańska.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Spoilery:

:arrow: Po wakacjach akcja jednego z nowych wątków będzie toczyć się... w Mołdawii i będzie nam to pokazywane! Janek wyjedzie robić tam reportaż o przemycaniu ludzi przez granicę i zostanie uprowadzony przez bandytów.
:arrow: Emilka rozstanie się ostatecznie z Matuszem, ale wkrótce w jej życiu pojawi się nowy mężczyzna - strażak Marcin.
:arrow: Artur pozna nową kobietę na portalu randkowym.
:arrow: W życiu Marysi pojawi się ponownie Igor - były chłopak Dominiki, który niegdyś wraz z Dominiką porwał Marysię.
:arrow: Jan Radosz będzie stale przy Marysi i chorej Julce.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Parę spoilerów :) :

- Dominika niebawem powróci, a wraz z nią akcja serialu przeniesie się do... Hiszpanii. Powróci też Arleta.
- Romans Artura z Beata nie potrwa długo. Kulczyckiemu wpadnie w oko później inna, występująca w serialu już od dłuższego czasu, bohaterka...
- Do obsady dołączą Dariusz Karpiński, Helena Sujecka. Pojawi się także Tomasz Oświeciński.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

No i Marysia trafiła do szpitala psychiatrycznego. Scenarzyści tego serialu stają na głowie, by zadowolić Anetę Zając regularnie wyzwaniami. :D

Post autor: pmowiec »

Jakieś nowe wieści i spoilery? Co się dzieje z Teresą?

Post autor: sharkinator »

Nie śledzę nowych odcinków, ale oglądam na Ipli wszystkie od początku. Aktualnie jestem na tych z listopada 2011.

Marysia niedawno urodziła, Kinga jest w ciąży. Artur właśnie znowu zdradził Berenikę. Patryk wyjechał z Wadlewa i niestety wiem co się zaraz z nim za chwilę stanie. Grzegorz ożenił się z Renatą, Olę napadł jakiś czas temu nożownik. Moja ulubiona Stefani wyjechała :( Naprawdę ciekawe odcinki, choć poprzednie były jeszcze lepsze.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

sharkinator pisze:Nie śledzę nowych odcinków, ale oglądam na Ipli wszystkie od początku. Aktualnie jestem na tych z listopada 2011.
Kiedy zacząłeś? Ciekawi mnie jak szybko posuwasz się do przodu? Zawsze przy nadrabianiu produkcji, która ma tak dużo odcinków, jest to trochę skomplikowane. :mrgreen:

Post autor: sharkinator »

Rozpocząłem w grudniu 2013.
500. odcinek w XII 2016, 1000. IX 2019, 1400. dziś :)

Wciągnąłem się i oglądam średnio 1-2 dziennie do śniadania albo kolacji. Przeważnie robię coś przy okazji, bo tak żeby się w 100% poświęcić to nie mam czasu.
ODPOWIEDZ