"MnS" w Polsce
- Adex-fan Brooke
Moda na sukces jest najpopularniejszym serialem zagranicznym na Player https://www.filmweb.pl/news/Poznajcie+n ... f-7g_J9wJ8
Poza tym nadal jest mega popularna w USA a więc jej czas się nie skończył, każdy woli oglądać najnowsze odcinki i o stałej porze.
Na tej stacyjce co znowu jak Tvp1 zaczęła zmieniać godziny emisji po prostu nikt nie chciał oglądać. Nawet w programach tv nie można było odszukać informacji kiedy jest emitowana to co się dziwić.
Poza tym nadal jest mega popularna w USA a więc jej czas się nie skończył, każdy woli oglądać najnowsze odcinki i o stałej porze.
Na tej stacyjce co znowu jak Tvp1 zaczęła zmieniać godziny emisji po prostu nikt nie chciał oglądać. Nawet w programach tv nie można było odszukać informacji kiedy jest emitowana to co się dziwić.
Ostatnio zmieniony 2021-10-21, 04:28 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Bardzo dobra wiadomość
czyli legendarny serial nie będzie w Polsce legendą przez najbliższy czas. A są tak poza tym dane, jakie grupy wiekowe najbardzej wpływają na wyniki oglądalności ?
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
-
Dawidek
- Administrator
Wydaje się, że na dzień dzisiejszy pozycja "MnS" w Playerze jest niezagrożona.
Jeśli dojdzie do zakończenia emisji na Antenie, to post dotyczący zasięgu stacji emitujących serial zostanie odpowiednio odchudzony.
Częściowo się z Tobą zgadzam. W przypadku TVP wyglądało to tak, że nadawca publiczny szukał pretekstu by pozbyć się "MnS" i skończyło się tak, jak wiemy. W przypadku Anteny, sytuacja jest bardziej skomplikowana. Serial miał być wabikiem dla widzów, skończyło się to raczej klapą, także z winy samego Winnickiego. Mam wrażenie, że nadawcy aż tak na serialu nie zależało. Oglądalność w popołudniowych godzinach nie była zachwycająca, więc Winnicki przeniósł ns godziny przedpołudniowe, wiadomo jak to się skończyło. Z wpisów na forum Satkuriera wynika, że serial nie jest na dzień dzisiejszy zagrożony na Filmaxie i TVC - także z tego powodu, że serial jest emitowany o atrakcyjniejszych porach. Z drugiej strony dostępność obu stacji jest mniejsza.Adex-fan Brooke pisze:Na tej stacyjce co znowu jak Tvp1 zaczęła zmieniać godziny emisji po prostu nikt nie chciał oglądać.
Jeśli dojdzie do zakończenia emisji na Antenie, to post dotyczący zasięgu stacji emitujących serial zostanie odpowiednio odchudzony.
Ale Cię to dziwi, że jak jest słaba oglądalność, to się przenosi produkcje na inną godzinę? Nikt nie pracuje tam misyjnie czy z hobby i słabsza oglądalność = mniej kasy. Normalny odruch. "Moda..." miała tam super godzinę, ale jak widać kredyt zaufania się nie sprawdził i niestety gorsza godzina była nieunikniona.Dawidek pisze:W przypadku Anteny, sytuacja jest bardziej skomplikowana. Serial miał być wabikiem dla widzów, skończyło się to raczej klapą, także z winy samego Winnickiego. Mam wrażenie, że nadawcy aż tak na serialu nie zależało. Oglądalność w popołudniowych godzinach nie była zachwycająca, więc Winnicki przeniósł ns godziny przedpołudniowe, wiadomo jak to się skończyło.
A już pisanie o winie Winnickiego to cios poniżej pasa.
Ostatnio zmieniony 2021-10-23, 10:14 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
Wcale mnie decyzja Winnickiego nie dziwi. Pytanie tylko, czy on mógł postarać się bardziej, by jego stacja była bardziej znana. Zabrakło jej w wielu tv guide'ach, część internetowych programów TV też jej nie ma. Więc informacja o "MnS do części osób nie dotarła. Istotne jest to, że widzów serialu zagospodarował tez player.pl, gdzie są nowsze odcinki. Suma wielu czynników sprawiła, że serial nie odniósł sukcesu. Więc decyzja mnie nie dziwi.B@r pisze:Ale Cię to dziwi, że jak jest słaba oglądalność, to się przenosi produkcje na inną godzinę? Nikt nie pracuje tam misyjnie czy z hobby i słabsza oglądalność = mniej kasy. Normalny odruch. "Moda..." miała tam super godzinę, ale jak widać kredyt zaufania się nie sprawdził i niestety gorsza godzina była nieunikniona.Dawidek pisze:W przypadku Anteny, sytuacja jest bardziej skomplikowana. Serial miał być wabikiem dla widzów, skończyło się to raczej klapą, także z winy samego Winnickiego. Mam wrażenie, że nadawcy aż tak na serialu nie zależało. Oglądalność w popołudniowych godzinach nie była zachwycająca, więc Winnicki przeniósł ns godziny przedpołudniowe, wiadomo jak to się skończyło.
Napisałem już wyżej, dlaczego Winnicki częściowo ponosi winę. Chciał dobrze, "MnS" wypromowała antenę, ale nie został wykorzystany cały marketingowy potencjał. Dodatkowo ogólna oferta programowa nie wyglądała zachęcająco. Dodatkowo wpadki wizerunkowe i opinia o nadawcy robią swoje. Ale nie można całkiem nadawcy winić, bo miał prawo podjąć taką a nie inną decyzję. Jeśli mam porównywać Antenę i TVP, to o wiele gorzej wypadł nasz nadawca publiczny.B@r pisze:A już pisanie o winie Winnickiego to cios poniżej pasa.Chciał dobrze. Śmieszne jest natomiast, że lepiej ogląda się tam od "Mody..." stary serial "Święta wojna".
To też dużo mówi. Niestety.
Pracuje w mediach i z własnego doświadczenia powiem ci, że dostanie się do programów telewizyjnych nowym stacyjkom jest niezwykle trudne. Bo wyobraź sobie, że gazeta nie jest z gumy i pojawienie się nowego kanału oznacza jedno - wyrzucenie czegoś starego. I jaki by nadawca nie był, to nie jego wina.Dawidek pisze:Wcale mnie decyzja Winnickiego nie dziwi. Pytanie tylko, czy on mógł postarać się bardziej, by jego stacja była bardziej znana. Zabrakło jej w wielu tv guide'ach
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
steraf19
Nie rozumiem dlaczego TVP pozbył się "Mody na sukces"?. Co nie podobało im się, że tyle czasu emitują?. Gdyby nie pomiatali z godzinami,to do dziś by Moda była na antenie Jedynki,a nie wmawiają, że odcinki za drogie i stale malejąca oglądalność.
Wtedy w 2014r był emitowany jeszcze za czasów PO. Może za PIS kiedyś odważą na powrót lub od 1 odcinka.
Wtedy w 2014r był emitowany jeszcze za czasów PO. Może za PIS kiedyś odważą na powrót lub od 1 odcinka.
- Adex-fan Brooke
Dopóki nie zaczęli manipulować z godzinami MNS miała wysoką oglądalność w Tvp1.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Adex-fan Brooke
Pamięci, pamiętam popularność i różne wyniki oglądalności, które wtedy krążyły.
Wszystkie wyniki oglądalności można sprawdzić dodatkowo tutaj: viewtopic.php?t=268
Na szybko przeglądając ten temat, to MNS przed pierwszym przeniesieniem na 14:30 miało oglądalność około 3 mln.
Na szybko przeglądając ten temat, to MNS przed pierwszym przeniesieniem na 14:30 miało oglądalność około 3 mln.
- Adex-fan Brooke
Link od Adexa mówi co innegoBeLieF pisze:na szybko przeglądając ten temat, to MNS przed pierwszym przeniesieniem na 14:30 miało oglądalność około 3 mln.
Ostatnio zmieniony 2021-10-24, 17:46 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
Napisałem około 3 milionów, bo cytując wpisy ze stycznia 2010 z tematu o oglądalności, niektóre odcinki tuż przed przeniesieniem na 14:30 osiągały wyniki powyżej 3 milionów:
Ipo pisze:Bardzo dobry był poprzedni tydzien jeśli chodzi o widownie. Najchętniej oglądany odcinek MNS zgromadził 3,23 mln widzów. W rankingu oglądalności publikowanym na swiatseriali.pl serial awansował na pozycję 8 (z 16). Tutaj cały ranking http://www.swiatseriali.pl/ogladalnosc,date,2010-01-04
Dane Adexa są uśrednione za dany okres i też właściwe.Ipo pisze:W ubiegłym tygodniu MNS zgromadziła 3,16 mln widzów. W rankingu serialowym dało to serialowi pozycję 14. Mniej widzów (3,05 mln) zanotował serial Dr House. W zestawieniu pojawiły sie dwa nowe amerykańskie seriale emitowane w TVP. Na pozycji 10 Nieustraszony (3,63 mln), a na 12 Bananowy doktor (3,54 mln). Cały ranking http://www.swiatseriali.pl/ogladalnosc