Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Artur

Post autor: Artur »

Ekipa Eurosportu :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Skoki narciarskie w TVN to mała sensacja na polskim medialnym poletku. TVN w tematyce sportowej był mało aktywny, a tutaj taka zmiana. Zastanawiam się, czy to nie jest mała zemsta za przeciąganie procedury koncesyjnej dla TVN24. TVP zareagowała na wieść o zmianie, polityki nie dało się uniknąć. Chce, by TVN wrócił do negocjacji o sublicencji: https://satkurier.pl/news/209124/tvp-na ... skich.html .
Artur

Z jednej strony to pstryczek w stronę TVP, ale z drugiej TVN musi poszerzyć swoją ofertę o sport gdyż seriale, paradokumenty i programy rozrywkowe można oglądać w Playerze. Skoki podniosa widownię i pozwolą zarobic na reklamach.
Dawidek
Administrator

W TVN24 BiS mówiono, że skoki będą też na Playerze, podobnie jak inne dyscypliny, do których prawa ma Eurosport. Sport jest od dawna w ofercie Playera, widać to szczególnie w czasie igrzysk w Tokio (co prawda dostęp był dodatkowo płatny, ale był). I podobnie ma być w trakcie zimowej Olimpiady.
Artur

Atak na wolne media ma swój ciąg dalszy:
- Wysoka śmiertelność z powodu pandemii,
- cudotwórca Mejza,
- BOR kłamie w sprawie wypadki Beaty Szydło,
- uciekający polscy żołnierze na stronę białoruską,
- rosnąca inflacja,
- wolontariat młodzieży katolickiej przy granicy zaatakowany przez policję,
- ochroniarze Kurskiego śledzą polityków i dziennikarzy oraz kupują czekoladki jego żonie za 100zł za 1kg.

A tu pyk! Przegłosujemy zaległą ustawę LexTVN.

Główny TVN przerwał swoją dzienną ramówkę i nadaje TVN24.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W TVN24 też ogłosili, że PiS na nowego prezesa TVN szykuje Jacka Kurskiego.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Artur

Sprawa teraz będzie się wlokła latami. Discovery skieruje sprawę do sądów międzynarodowych. Te naliczą odszkodowania w miliardach złotych za które zapłaci podatnik. Jak prawica będzie dalej trzymać władzę, to pewnie nie zapłaci i skończy się na sankcjach. A co za tym idzie? Podwyżki w sklepach i usługach.

W przyszłym roku na bank się wezmą za Internet. Już niektórych posłów irytuje, że Netflix i HBO GO mają specjalne kategorie z filmami i serialami LGBTQA+
Artur

Uuu... Jednak veto. Ja brałem pod uwagę scenariusz odesłania ustawy do trybunału magister Przyłębskiej.
Dawidek
Administrator

Odesłanie do TK było najbardziej prawdopodobnym scenariuszem, podpis - najmniej - a to tez dlatego, że w ustawie znalazł się zapis odbierający prezydentowi możliwość wyboru dwóch członków KRRiT, o czym wspomniane jest w dwóch daniach w artykule: https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112 ... 88637.html . Dobrze się stało, że skończyło się to wetem.
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

Co zamierzacie oglądać w zbliżającej się jesiennej ramówce? U mnie na pewno "Klan" i z ciekawości zerknę na "Tak to leciało!". :)
Awatar użytkownika
B@r

Mało jest rzeczy na które czekam i zamierzam stale oglądać. Coraz mniej produkcji dla mnie ciekawych w linearnej tv. Bardziej wciągam się w produkcje z platform streamingowych.

Z seriali to na pewno „Na Wspólnej”, „Greys Anatomy”, „Modę na sukces” - to regularnie będę oglądał. I drugi sezon „Skazanej”, jeśli Player wyrobi się na jesień.

Zerknę na „Hotel Paradise”, ale od 3-4 edycji po kilku tygodniach mnie nudzi i rezygnuję z oglądania. Zerkać też będę na „Taniec z gwiazdami”, „Twoja twarz brzmi znajomo”, „The Voice of Poland”, „Top model”, „Kubę Wojewódzkiego”, „Klan”, „M jak miłość” czy „Kuchenne rewolucje” i może „MasterChef”. Czasem oglądam też „Szansę na sukces”, „Va Banque”, „1 z 10” czy „Postaw na milion”, ale nie są to produkcje na które wybitnie czekam. Oglądam od czasu do czasu jak akurat mam czas, latam po kanałach i trafię. Możliwe, że do takiej zapchaj dziury dołączę powracające po latach „Tak to leciało” i „Hell’s kitchen”.

Niestety dzisiaj w 90% ramówki to kontynuacja sprawdzonych formatów bez spektakularnych nowości.
Ostatnio zmieniony 2022-08-10, 15:02 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Nic :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Będę regularnie śledził "Pierwszą miłość", "Barwy szczęścia". W miarę możliwości także "Twoją twarz brzmi znajomo", "Na dobre i na złe" i ostatni sezon Kiepskich. Reszta mnie nie interesuje. TTBZ ma teraz najgorsze gwiazdy w historii, więc nie wiem, jak to będzie z moim oglądaniem...
Ostatnio zmieniony 2022-08-10, 17:02 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Artur

Z rozrywki "Ninja Warrior", "Hell's Kitchen", kolejny program Dawida Andresa cyklu "Ciężarówką przez...", późną jesienią pojawi się "Farma". Z ciekawości spojrzę na pierwszy odcinek "Tańca z Gwiazdami" by zobaczyć jak wygląda taniec pary jednopłciowej.

Z seriali polskich 3 sezon "Szadzi", a zaraz po tym powinna się pojawić "Skazana 2". Z zagranicznych seriali to będzie zależało co i kiedy pojawi się na streamingu. Na pewno w drugiej połowie września na Netflixie zobaczymy ostatni pełny sezon "Dynastii".

Liczę, że po wejsciu do Polski Disney+ seriale ABC i FOX będą szybko się pojawiać na tej platformie po premierze amerykańskiej.

Trochę tego będzie tej jesieni do oglądania.
Ostatnio zmieniony 2022-08-10, 20:02 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

O, „Farmę” też zamierzam oglądać. Zapomniałem wcześniej o niej.
ODPOWIEDZ