"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
cmk

Post autor: cmk »

Czyli TVC pokaże dziś ponownie odcinek 7138. Ewentualnie coś innego - ramówka może się zmienić w ostatniej chwili.

Jeżeli MWE zakupi nowy sezon, to ten pojawi się wpierw na Antenie HD.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

TVC puściło dziś ślub Mai i Ricka.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

B@r pisze:
Dawidek pisze:Dziś obejrzałem sobie odcinki na TVC, sporo plenerów, gonitwa Steffy za Quinn. Świetnie się to oglądało w telewizji.
Ja odpalam Playera przez apkę na tv, więc za każdym razem czuję się jakby Moda leciała w tv, gdy ją włączam. :D Polecam tę opcję.

Ja nie mam telewizora ze smart TV. Mam LCD jeszcze z poprzedniej dekady, bez bajerów. I bardzo dobrze się sprawuje, więc szkoda wymieniać na nowy. Streaming, to w komputerze. Po za tym, zdarza się, że najlepsze wrażenia dla oka daje "żywa" telewizja. ::rad::
cmk

DeaconFan pisze:TVC puściło dziś ślub Mai i Ricka.
Niespodzianki nie było. Szczerze mówiąc, lepsze to niż zastąpienie serialu kolejną porcją kabaretów. A nuż ktoś nowy wkręci się w powtórkę sezonu o nowej porze (17:25), a w międzyczasie nadawcy uda się zdobyć kolejny sezon serialu, który w przyszłości mógłby zadebiutować na Antenie HD?

Zarówno TVC i Filmax pokazują cykl odcinków 7138-7387 od nowa, co sugeruje że emisje mają jakąś policzalną widownię i to powinno cieszyć. Te kanały nie mają dużej oglądalności niezależnie od tego co tam leci, jednak 10 miesięcy emisji na 3 kanałach TV o różnych porach dało szansę "Modzie na sukces" się jakoś zaczepić. Może jeszcze coś z tego będzie?

Dawidek pisze:Ja nie mam telewizora ze smart TV. Mam LCD jeszcze z poprzedniej dekady, bez bajerów. I bardzo dobrze się sprawuje, więc szkoda wymieniać na nowy. Streaming, to w komputerze. Po za tym, zdarza się, że najlepsze wrażenia dla oka daje "żywa" telewizja. ::rad::
Wizualne różnice w jakości mogą wynikać z tego, że telewizja tradycyjna wyświetlana jest często w trybie 50 kratek/sekundę. Streamy internetowe mogą mieć tylko 25 klatek na sekunde i sprawne oko może dostrzec delikatnie mniejszą płynność obrazu.
Aplikacje VOD z drugiej strony mogą przewyższyć jakością emisję satelitarną pod względem przepływowości danych (bitrate) i rozdzielczością (4K)

Niemniej jednak Moda w Playerze wygląda całkiem dobrze! Serial nie ma wiele dynamicznych scen więc ogląda się to fajnie na dużych telewizorach.

@Dawidek - polecam przystawki Google Chromecast/Apple TV/ Amazon Fire Stick, które można podlączyć do telewizorów LCD. Dają one możliwości współczesnych smart TV i nie są to drogie gadżety.
Ostatnio zmieniony 2022-02-15, 23:44 przez cmk, łącznie zmieniany 5 razy.
Dawidek
Administrator

cmk pisze:Wizualne różnice w jakości mogą wynikać z tego, że telewizja tradycyjna wyświetlana jest często w trybie 50 kratek/sekundę. Streamy internetowe mogą mieć tylko 25 klatek na sekunde i sprawne oko może dostrzec delikatnie mniejszą płynność obrazu.
Dostrzegam te różnice między 25 klatek i 50 klatek. I ogólnie jestem zwolennikiem zasady "im więcej klatek, tym lepiej", bo jestem tutaj dość wyczulony na ym punkcie i widzę, że mniejsza ilość klatek jest dość nienaturalna. Zastanawiam się, czy "MnS" od początku emisji miała te 50 klatek czy coś takiego w ogóle nie istniało? I mam nadzieję, że że te 50 klatek w przypadku wielu produkcji będzie to minimum. Denerwuje mnie to, że wiele seriali emitowanych od lat, w pewnym momencie pogorszyło jakość przekazu poprzez obniżenie ilości klatek na sekundę (chyba to jest "fps"). Spotkałem się już z informacją, że gdzieś używa się już 60 klatek na sekundę.
cmk pisze:@Dawidek - polecam przystawki Google Chromecast/Apple TV/ Amazon Fire Stick, które można podlączyć do telewizorów LCD. Dają one możliwości współczesnych smart TV i nie są to drogie gadżety.
Słyszałem i czytałem o tych przystawkach. W sumie nie mam za wiele czasu by śledzić różne serwisy streamingowe. Co będzie w przyszłości, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 2022-02-16, 22:18 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
cmk

W streamingu, 50 fps jest chyba cały czas rarytasem. Na przykład sieć kablowa Vectra dopiero niedawno testowo umożliwiła oglądanie online TVN24 i kanałów sportowych w 50 fps. Reszta jest w 25 fps.

W tradycyjnej telewizji chyba jest trochę lepiej pod tym względem.

Co do MNS... ciężko powiedzieć... Ogólnie, jakość na Player jest OK, ale wydaje mi się że niektóre odcinki HD udostępnione na YouTube są minimalnie ostrzejsze. Ale rozdzielczość to inny temat... ;)
Ostatnio zmieniony 2022-02-16, 23:32 przez cmk, łącznie zmieniany 2 razy.
Dawidek
Administrator

Wydaje mi się, że co najmniej 50 klatek bardziej upowszechnia się za granicą, niż w Polsce. Nie wiem, czy zwiększona ilość klatek ma wpływ na serwery, które muszą pracować wydajniej. 50 fps widziałem w transmisji na żywo w streamingu, coś takiego mają np. portugalskie kanały od RTP czy niemiecki Tagesschau 24 od ARD. Bitrate to już inna sprawa, bo może być niski bitrate i 50 klatek oraz wysoki bitrate i 25 klatek.
Dawidek
Administrator

Zmodyfikowałem ogłoszenie dotyczące emisji "MnS" w Filmaxie, bo zaszły niewielkie zmiany. Później, niż dotychczas jest sobotnia emisja, za to niedzielna jest bez zmian, w tygodniu premierowe emisje są trochę wcześniej. Informacje pochodzą z tabelki od biura Reklamy TVP: https://brtvp.pl/39428731/telewizja .
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Dobre czasy dla MNS w Playerze skończyły się. Od tego tygodnia odcinki będą publikowane 3 razy w tygodniu! Jest to skandal, bo może to oznaczać redukcję odcinków do 3 w tygodniu(a wiec gorzej niż w ostatnim okresie emisji na TVP i może to też oznacząć chęć pozbycia się serialu)...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2022-04-12, 18:23 przez BeLieF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Kiepsko to widzę... :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Niedobrze, jeśli zlikwidują MNS, to raczej nikt tego nie przejmie od tego momentu. Czyli nie będę miała co oglądać. :(
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Ktoś napisał że być może są przed zakupem kolejnej transzy odcinków, stąd ta redukcja. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Złe te wiadomości :( Powinno być przynajmniej 5 odcinków tygodniowo, 3 to za mało, ale dobrze, że w ogóle jest. Oby w ogóle zakupili kolejne transze.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Do którego odcinka Player na razie ma wykupioną licencję? ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Zdziwiłem się dzisiaj, po wejściu na Playera, że dzisiejszy odcinek będzie jutro. Teraz wszystko jest jasne.

Takie informacje, dotyczące modyfikacji harmonogramu emisji powinni być ogłaszane z tygodniowym wyprzedzeniem. A nie, że widzowie zastanawiają się, co się dzieje. :roll:

Mam nadzieję, że ta zmiana nie sprawi, że serial zniknie z Playera. Przyzwyczaiłem się do oglądania w ten sposób i chcę oglądać "MnS" przez kolejne lata. Poczekajmy na rozwój wydarzeń, ale ta wiadomość jest zła. Jest to powrót do... lat 90-tych, kiedy pierwsze odcinki na TVP1 były emitowane 3 razy w tygodniu. Dobrze to pamiętam.

Przy okazji, zmodyfikowałem treść ogłoszenia na górze strony. Mam nadzieję, że wkrótce komunikaty będą bardziej optymistyczne.
Ostatnio zmieniony 2022-04-12, 22:39 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ