Seriale Netflixa
Obecnie na Netfliksie oglądam VI sezon "Better Call Saul".
Jestem po trzech odcinkach. Akcja trochę wolna, ale za to jakie cliffhangery. Uwaga, duży spoiler: bardzo szkoda Nacho. Miał jednak idealne pożegnanie. Plan Jimmy'ego i Kim rozwija się powoli, ale liczę na wiele niespodzianek...
Jestem po trzech odcinkach. Akcja trochę wolna, ale za to jakie cliffhangery. Uwaga, duży spoiler: bardzo szkoda Nacho. Miał jednak idealne pożegnanie. Plan Jimmy'ego i Kim rozwija się powoli, ale liczę na wiele niespodzianek...
Ostatnio zmieniony 2022-05-30, 17:11 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Sean Kanan (Deacon z B&B) powraca po latach do swojej roli z "Karate Kid III". Powtórzy ją w serialu "Cobra Kai":
https://tvline.com/lists/cobra-kai-sean ... es-photos/
https://tvline.com/lists/cobra-kai-sean ... es-photos/
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Oglądacie nowy sezon "The Crown"? Moim zdaniem to jeden z lepszych seriali historycznych. Wielka dbałość i szczegóły, świetna gra aktorska i dobra lekcja historii. Choć nie wszystko jest wnikliwie tłumaczone, to można się zainspirować i doczytać niejasne wątki, by poszerzyć wiedzę.
W nowym sezonie poza dramami z Dianą/Camilą i Karolem, co jednak od lat jest często omawiane i chyba to najbardziej popularny temat dotyczący royal family z ostatnich dekad, to można poznać ciekawą i mniej historię rodziny chociażby Al-Fayedów. Ciekawy też jest poruszony wątek morderstwa Romanowów i tego, jaki udział miała na wydarzenia wtedy brytyjska rodzina królewska.
Polecam.
W nowym sezonie poza dramami z Dianą/Camilą i Karolem, co jednak od lat jest często omawiane i chyba to najbardziej popularny temat dotyczący royal family z ostatnich dekad, to można poznać ciekawą i mniej historię rodziny chociażby Al-Fayedów. Ciekawy też jest poruszony wątek morderstwa Romanowów i tego, jaki udział miała na wydarzenia wtedy brytyjska rodzina królewska.
Polecam.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
sharkinator
The Crown to świetny serial, który od razu mnie wciągnął. W sumie to dopiero jesienią obejrzałem pierwsze cztery sezony. Przede wszystkim jest świetna gra aktorska. W pierwszych dwóch sezonach bardzo kibicowałem Małgorzacie, było mi jej żal, w jaki sposób była traktowana. Życie w tej rodzinie potrafi zdołować człowieka poprzez cały szereg zasad, których należy przestrzegać. Bardzo zabolała mnie zmiana obsady po drugim sezonie, ale szybko się przyzwyczaiłem do nowej królowej, ale Małgorzata już nie była taka sama. Wątek Diany i Karola też jest bardzo ciekawy - swoją drogą aktorzy, którzy go grali byli moim zdaniem zbyt przystojni.
W serialu pojawiają się wątki prywatne (skandale rodzinne) i polityczne (świetny Churchill i Thatcher). Wiadomo, że duża część to fikcja, ale wyniosłem z niego dużo wiedzy historycznej doczytując pewne rzeczy. Obecny sezon trzyma poziom, tylko jeszcze trudniej przyzwyczaić mi się do nowej obsady niż poprzednio. Chciałbym, aby powstały nowe sezony, ale to stoi pod dużym znakiem zapytania.
Przebywając chwilę na L4 obejrzałem też w jeden dzień "Wielką wodę". Całkiem ciekawa historia przedstawiająca powódź z 1997 przynajmniej przez pierwsze cztery odcinki, w ostatnich dwóch żywioł schodzi na dalszy plan kosztem zawiłego życia prywatnego głównej bohaterki. Oglądał ktoś?
W serialu pojawiają się wątki prywatne (skandale rodzinne) i polityczne (świetny Churchill i Thatcher). Wiadomo, że duża część to fikcja, ale wyniosłem z niego dużo wiedzy historycznej doczytując pewne rzeczy. Obecny sezon trzyma poziom, tylko jeszcze trudniej przyzwyczaić mi się do nowej obsady niż poprzednio. Chciałbym, aby powstały nowe sezony, ale to stoi pod dużym znakiem zapytania.
Przebywając chwilę na L4 obejrzałem też w jeden dzień "Wielką wodę". Całkiem ciekawa historia przedstawiająca powódź z 1997 przynajmniej przez pierwsze cztery odcinki, w ostatnich dwóch żywioł schodzi na dalszy plan kosztem zawiłego życia prywatnego głównej bohaterki. Oglądał ktoś?
Ostatnio zmieniony 2022-11-20, 14:11 przez sharkinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pewno będzie 6. sezon, który powstaje. Niedawno produkcja informowała, że nakręcono właśnie sceny śmierci Diany. Jednak to, na jakim etapie serial się zakończy, oficjalnie nie wiadomo. Czytałem jakieś plotki, że zakładano, że na początkach znajomości Kate i Williama, ale kto wie, co wymyślą, po śmierci królowej.sharkinator pisze:Chciałbym, aby powstały nowe sezony, ale to stoi pod dużym znakiem zapytania.
Co do zmian obsadowych, to teraz moim zdaniem najlepiej wygląda Diana. Z kolei obecna Elżbieta dla mnie najmniej podobna ze wszystkich. Widzę w niej wredną Umbridge z "Harry'ego Pottera". Przede wszystkim tej aktorce brakuje ciepła w spojrzeniu i jak się na nią patrzy, czeka się tylko, aż z jakiegoś kąta wyleci za nią Dementor.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
sharkinator
Wcześniej mówiono, że serial będzie kręcony dopóki żyje królowa i liczono się z tym, że trzeba będzie przerwać produkcję kilka lat wcześniej. W 6. sezonie czeka nas zapewne śmierć kilku czołowych postaci - wspomnianej przez Ciebie Diany, możliwe że również Małgorzaty i królowej matki, o ile dojdą do roku 2003, ale pewnie tak.
Wiele osób widzi w obecnej królowej wredną Umbridge
Ja w Filipie widzę Wielkiego Wróbla 
Wiele osób widzi w obecnej królowej wredną Umbridge
Chwilowo nie mam Netflixa. Oglądałam The Crown wcześniej, to bardzo dobry serial. Moim zdaniem powinni zakończyć serial na śmierci królowej, bo on opowiada o jej życiu. Zapewne wykupię kiedyś Netflix, żeby zobaczyć ten serial do końca. Mam nadzieję, że nie zakończą urywając główny wątek.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Z nowych seriali na Netflixie godny polecenia jest serial hiszpański o tematyce LGBT+ pt: "Smiley". Szczególnie teraz, bo akcja 1 sezonu (8 odcinków) dzieje się tuż przed świętami Bożego Narodzenia, w święta, po świętach i Sylwestra i tuż po Nowym Roku.
Ja obejrzałem w jedno popołudnie.
Z programów zaś "Psi terapeuta w akcji" o kolesiu, który oswaja psy po przejściach i pozbywa ich różnych problemów i traum.
Trailer - https://www.youtube.com/watch?v=IF9Kdi6nrFQ&t=23s"Smiley" to romantyczna opowieść w komediowym stylu, który opowiada o życiu niejakiego Alexa, który w myślach układał sobie bajkowe życie ze swoim poznanym tydzień wcześniej chłopakiem. Niestety ku jego rozpaczy, zostaje porzucony.
Nagrywa zatem na telefonie wiadomość, w której chce wyjaśnienia. Niestety zrządzeniem losu dzwoni do zupełnie innego mężczyzny, nagrywając się na poczcie głosowej Bruna. To prowadzi do szeregu zaskakujących wydarzeń.
Ja obejrzałem w jedno popołudnie.
Z programów zaś "Psi terapeuta w akcji" o kolesiu, który oswaja psy po przejściach i pozbywa ich różnych problemów i traum.
Re: Seriale Netflixa
Jak sobie radzicie z tym że Netflix poblokował dostęp tym co współdzieli konta?
- Adex-fan Brooke
U mnie nadal działa normalnie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Re:
Ja też uważam, że świetny serial. Sporo dowiedziałem się o wcześniejszych wydarzeniach przed wypadkiem Diany. Może ktoś lubi seriale trochę fantasy powiązane ze współczesnością? Obejrzałem jakiś czas temu Locke and Key. Teraz jestem na 2 sezonie Ragnarok związanym z mitologią nordycką. Fajny klimat Norwegii. Jako ciekawostkę powiem, że znajoma była w tej miejscowości, gdzie kręcili serial.Cynthia pisze: 2022-11-20, 19:25 Chwilowo nie mam Netflixa. Oglądałam The Crown wcześniej, to bardzo dobry serial. Moim zdaniem powinni zakończyć serial na śmierci królowej, bo on opowiada o jej życiu. Zapewne wykupię kiedyś Netflix, żeby zobaczyć ten serial do końca. Mam nadzieję, że nie zakończą urywając główny wątek.
- Adex-fan Brooke
Na Netflixie oglądałem niedawno melodramat "Jeden dzień" jak ktoś lubi ten gatunek to polecam. Poza tym oglądałem "Już mnie nie oszukasz", ale nie porwał mnie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ja jestem w trakcie "Już mnie nie oszukasz" i bardzo mi się podoba. Trzeba tylko uważnie oglądać, bo jest dużo wątków , zagadek i tajemnic. Fajnie się ogląda
Mnie ostatnio porwał "Reniferek", obejrzałem w dwa wieczory. Historia na faktach o stalkerce pewnego barmana, który marzy o karierze komika. Smaczku dodaje fakt, że aktor, który gra główną rolę i który stworzył ten serial, to również prywatna ofiara swojej stalkerki. Na potrzeby serialu nazywa się Matha, chociaż internauci już odnaleźli ją prawdziwą i zaczęła też udzielać się w mediach. Historia taka, że się włos na głowie jeży.
Jakby co, tu trailer - https://www.youtube.com/watch?v=t-TMPo6BPM0
Jakby co, tu trailer - https://www.youtube.com/watch?v=t-TMPo6BPM0
O lubię takie historie. Dodam do ulubionych.